- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja na razie nie mam do czego wracać więc problem z głowy- własnie podanie do ZUS o przedłużenie urlopu macierzyńskiego tworzylam (7 dni przed końcem podstawowego trzeba je złożyć u pracodawcy lub (w przypadku jego braku ) do ZUS).
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
co do tego żłobka, to ja może i dam filipa,ale nie wcześniej niż zacznie chodzić, bo co oni zrobią z takim maluszkiem? Położą i nie będzie mi się dziecko rozwijało, a wiadomo, że te pierwsze lata są ważne. Zresztą nie wiem czy niańką finansowo nie wyjdzie na to samo, bo doliczając, że w żłobku zaczną się choroby, anybiotyki, lekarze itd, to wydam tyle co na samą niańkę. Nie wiem tak rozważam, na głos
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
A co do wagi to Tymek waży 8045g ! i ma ok 64 cm długości tak więc taki klocek z niego hehe Pediatra mówiła że ma 2kg zapasu hehe bo że średnio dziecko powinno przybierać 700g miesięcznie plus waga urodzeniowa
A o co chodzi z tym przedłużeniem macierzyńskiego? Że 20tyg i dodatkowe można 4tyg ?
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
www.zapytajpolozna.pl/130-wrzesien/27978...ien-2012.html#279780
Nasze forum obchodzi już roczek
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Dla was i dla waszych maluszków!
Ja jutro idę jednak na tą rozmowe Mąż pojechał do teściowej z nią pogadac a ta się zgodzila, a ja się tyle strachu najadłam
Trzymajcie dziewczynki jutro kciuki
Ide na 9.30 Zobaczymy co i jak będzie
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
A mnie minie niedlugo roczek od kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciazy, dokładnie to dowiedziałam się w piątek 13-go stycznia
Acha i zarejestrowałam síe na tej stronie hippa o ktorej pisała kiedys chasiami i na bebilon tez
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Ja dokładnie rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży Cały dzień płakałam ze strachu... :D:D
Mój mąż też pracuje na 3 zmiany ale jakoś nie wyobrażam sobie, że po nocce ma jeszcze z Małym siedzieć. A tak naprawde to bałabym się zostawić ich razem tak długo. On się za bardzo wkurza jak Mały jest marudny
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Moja przychodnia mnie wpienia tym,że nie ma osobnych pomieszczeń dla dzieci zdrowych, tzn. teoretycznie do 10 są dzieci zdrowe a od 11 chore, ale jakoś to sie tak zazębia i niby pilnuja by przed 11 na korytarz te chore nie wchodziły, ale wiecie jak to sobie mozna wirusy pilnować Pracują tam nieźli lekarze -inaczej już bym podziękowała.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak tak gadacie o powrocie do pracy to mnie brzuch boli!!! Planuję iść na wychowawczy na 4 miesiące, tak żeby Hania roczek miała.
Jeśli chodzi o żłobki to pracowałam tam kiedyś. Jeśli chodzi o dzieci pow. roku to myślę że jest ok (są normalnie organizowane zajęcia jak w przedszkolu oczywiście odpowiednie do wieku) Ale u maluszków jak nasze teraz to kiepścizna!!! I przeraża mnie fakt, że na tyle dzieci(ok.25) 2 opiekunki i 2 pomoce. Poza tym u nas żłobek to koszt ok 450 zł. i zastanawiam się czy nie dorzucić 200 zł i poszukać kogoś do opieki (jakąś znajomą osobę). Ania ma rację żłobek to ciągłe choroby i wizyty u lekarzy a co za tym idzie matka musi się wciąż z pracy zwalniać! No ale póki co też głośno myślę!!! Gdyby moja mama nie pracowała to wszystko byłoby takie proste!!! Hania ją uwielbia!!!
Chasiami -trzymam kciuki
Madzia - co z tym serniczkiem
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Szczerze to obojętnie jaka decyzja zapadnie to będę zadowolona
Bo jak dostane prace to będzie fajnie, a jak nie dostane pracy to też będę się cieszyc bo bede sobie siedziec z Alicją w domciu
Hanias ja miałam podobnie nawet jak miałam urodziny 28 lutego to nie siedziałam przy gościach tylko w kibelku
I powiem wam dziewczyny szczerze że wolałabym jeszcze raz rodzic, ale nie każcie mi byc w ciąży Pierwsze wymioty a potem ciąża zagrożona i leżenie, leżenie i leżenie
patys ja też słyszałam, że gorączka pomaga, tylko jeżeli przekroczy 39 to podaje się coś na jej zbicie. Tak przynajmniej mi powiedziała moja lekarka.
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A mi pediatra kazała dać paracetamol jak bedzie mieć 37,5. Miała 38 i była strasznie marudna wiec dałam.Tak było po pierwszym szczepieniu, później już nie gorączkowała.