BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 11 miesiąc temu #521369 przez Nan
Chasiami- chyba warto spróbować -przy umowie na zastępstwo okres wypowiedzenia jest bardzo krótki więc w razie czego można zrezygnować;)Super że tatuś może się zając Alicją- to chyba najlepsze zastępstwo mamy. Ja teraz miałam okazję popatrzeć jak dziadkowie opiekują się wnukami- czysta rozpusta i jedyna reguła-brak reguł;)) jakoś mną się inaczej zajmowali.
Ja na razie nie mam do czego wracać więc problem z głowy- własnie podanie do ZUS o przedłużenie urlopu macierzyńskiego tworzylam (7 dni przed końcem podstawowego trzeba je złożyć u pracodawcy lub (w przypadku jego braku ;)) do ZUS).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521372 przez chasiami
No ja też się ucieszyłam na tą wiadomośc :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #521532 przez Ania14.09
A Ja dostałam dziś e-maila od firmy doradztwa personalnego, czy nie chciałabym swojego cv miec dalej w ich ofercie, bo kiedyś chciałam zmienić w pracę jak w mojej firmie zaczęło się źle dziać. wysłałam kilka cv i oni się odezwali. Jednak w między czasie zrezygnowałam ze zmiany pracy, a później byłam w ciąży z Filipkiem.
co do tego żłobka, to ja może i dam filipa,ale nie wcześniej niż zacznie chodzić, bo co oni zrobią z takim maluszkiem? Położą i nie będzie mi się dziecko rozwijało, a wiadomo, że te pierwsze lata są ważne. Zresztą nie wiem czy niańką finansowo nie wyjdzie na to samo, bo doliczając, że w żłobku zaczną się choroby, anybiotyki, lekarze itd, to wydam tyle co na samą niańkę. Nie wiem tak rozważam, na głos :huh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 11 miesiąc temu #521701 przez siteczko
Ufff wróciliśmy ze szczepienia... ale jestem tak nabuzowana raptem 3 raz w przychodni a już mam dość! Czekaliśmy ponad 1h na swoją kolej mimo że rejestrują na godziny! ECH... Ale Tymek dzielnie znosi, oczywiście przy ukłuciu zapłakał, ale dosyć szybko się uspokoił :) Później zdrzemną się w aucie i teraz gaworzy w leżaczku :) A my w drodze z przychodni byliśmy zobaczyć restauracje, bo w końcu trzeba chrzciny wyprawić :) i już na 100% tam i 3.03 :)
A co do wagi to Tymek waży 8045g ! i ma ok 64 cm długości :) tak więc taki klocek z niego hehe :) Pediatra mówiła że ma 2kg zapasu hehe bo że średnio dziecko powinno przybierać 700g miesięcznie plus waga urodzeniowa ;)

A o co chodzi z tym przedłużeniem macierzyńskiego? Że 20tyg i dodatkowe można 4tyg ?

11 lata 11 miesiąc temu #521710 przez patys
siteczko my tez mamy chrzciny 3 marca:)wtedy przylatuje moja siostra z Anglii już nie moge się doczekać:)co do przychodni to my mamy naprawdę fajną prawie nigdy nie ma kolejki praktycznie wchodzimy o wyznaczonej godzinie :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #521846 przez agnesssa
Dziewczyny właśnie zauważyłam, że dokładnie rok temu założyłam wątek :lol:

www.zapytajpolozna.pl/130-wrzesien/27978...ien-2012.html#279780

Nasze forum obchodzi już roczek :lol: :lol: :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 11 miesiąc temu #521868 przez chasiami
No to dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji forumowego roczku!!!
Dla was i dla waszych maluszków! :)

Ja jutro idę jednak na tą rozmowe :) Mąż pojechał do teściowej z nią pogadac a ta się zgodzila, a ja się tyle strachu najadłam :P
Trzymajcie dziewczynki jutro kciuki :)
Ide na 9.30 :) Zobaczymy co i jak będzie :D

11 lata 11 miesiąc temu #521884 przez Jussstyś
I ja dołączam síe do życzeń chasiami :laugh: to wszystkiego dobrego na ten roczek dziewczyny :laugh:
A mnie minie niedlugo roczek od kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciazy, dokładnie to dowiedziałam się w piątek 13-go stycznia :laugh:
Acha i zarejestrowałam síe na tej stronie hippa o ktorej pisała kiedys chasiami :-) i na bebilon tez :-)

11 lata 11 miesiąc temu #521886 przez Jussstyś
chasiami trzymam kciuki za jutro z Julcią oby wszystko poszło dobrze :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #521934 przez makrelcia
chasiamito powodzenia jutro :)

Ja dokładnie rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży :) Cały dzień płakałam ze strachu... :D:D:D

Mój mąż też pracuje na 3 zmiany ale jakoś nie wyobrażam sobie, że po nocce ma jeszcze z Małym siedzieć. A tak naprawde to bałabym się zostawić ich razem tak długo. On się za bardzo wkurza jak Mały jest marudny :D

11 lata 11 miesiąc temu #522062 przez Nan
Siteczko- właśnie tak - te dodatkowe 4 tygodnie po upływie 20.
Moja przychodnia mnie wpienia tym,że nie ma osobnych pomieszczeń dla dzieci zdrowych, tzn. teoretycznie do 10 są dzieci zdrowe a od 11 chore, ale jakoś to sie tak zazębia i niby pilnuja by przed 11 na korytarz te chore nie wchodziły, ale wiecie jak to sobie mozna wirusy pilnować:( Pracują tam nieźli lekarze -inaczej już bym podziękowała.

11 lata 11 miesiąc temu #522168 przez patys
hej u nas nocka po szczepieniu bardzo dobra, sam zasnął chyba w 10 minut o 20 obudził się na karmienie o 1 i potem o 5 i o 8 wstał...niestety na poczatku myslałam ze po prostu wstał lewa noga bo taki marudny nawet piersi przez chwile nie chciał ale pomyslałam ze cos chyba nie tak no i okazało sie ze ma gorączke 38....czytałam ze powyżej 38 trzeba cos dziecku podać tylko nic w domu nie mam a mąż o 16 dzis wraca jak na złosc:)(wczoraj był już po 10 w domku:)moze siostra mi cos kupi i przyniesie w razie potrzeby....a przed chwilka po godzinie od wybudzenia chyba w 5 minutek sobie usnął taki zmeczony był....czytałam też że :"Wysoka temperatura zabija bakterie i wirusy, które mogą bez problemów przebywać w ciele w normalnej temperaturze. Ponadto gorączka pomaga organizmowi produkować więcej białych krwinek, przeciwciał oraz innych czynników, które aktywnie chronią niemowlę. Można wręcz stwierdzić, że gorączka u niemowląt po szczepieniu jest korzystnym objawem."a co wy podawałyscie dzieciom na gorączke?

11 lata 11 miesiąc temu #522173 przez hanias
Ja na Was trafiłam duuużo później, bo początki mojej ciąży były straszne i nie miałam siły siedzieć przez kompem. Wymiotowałam na okrągło i ciągle szpital z tego powodu :P No ale było i minęło ( a najlepsze w tym wszystkim było to że każdy mówił- najgorsze pierwsze 3 miesiące a ja się męczyłam do 5!)
Jak tak gadacie o powrocie do pracy to mnie brzuch boli!!! Planuję iść na wychowawczy na 4 miesiące, tak żeby Hania roczek miała.
Jeśli chodzi o żłobki to pracowałam tam kiedyś. Jeśli chodzi o dzieci pow. roku to myślę że jest ok (są normalnie organizowane zajęcia jak w przedszkolu oczywiście odpowiednie do wieku) Ale u maluszków jak nasze teraz to kiepścizna!!! I przeraża mnie fakt, że na tyle dzieci(ok.25) 2 opiekunki i 2 pomoce. Poza tym u nas żłobek to koszt ok 450 zł. i zastanawiam się czy nie dorzucić 200 zł i poszukać kogoś do opieki (jakąś znajomą osobę). Ania ma rację żłobek to ciągłe choroby i wizyty u lekarzy a co za tym idzie matka musi się wciąż z pracy zwalniać! No ale póki co też głośno myślę!!! Gdyby moja mama nie pracowała to wszystko byłoby takie proste!!! Hania ją uwielbia!!!
Chasiami -trzymam kciuki :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Madzia - co z tym serniczkiem :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #522255 przez chasiami
Jestem po rozmowie, okazało sie ze Dyrektorka rekrutuje razem ze mną 3 osoby czyli to że dostane prace to jak 1 do 3. Pożyjemy zobaczymy.
Szczerze to obojętnie jaka decyzja zapadnie to będę zadowolona :)
Bo jak dostane prace to będzie fajnie, a jak nie dostane pracy to też będę się cieszyc bo bede sobie siedziec z Alicją w domciu :)

Hanias ja miałam podobnie :) nawet jak miałam urodziny 28 lutego to nie siedziałam przy gościach tylko w kibelku :P
I powiem wam dziewczyny szczerze że wolałabym jeszcze raz rodzic, ale nie każcie mi byc w ciąży :P Pierwsze wymioty a potem ciąża zagrożona i leżenie, leżenie i leżenie :(

patys ja też słyszałam, że gorączka pomaga, tylko jeżeli przekroczy 39 to podaje się coś na jej zbicie. Tak przynajmniej mi powiedziała moja lekarka.

11 lata 11 miesiąc temu #522259 przez hanias
Ja też wolę rodzić niż w ciąży chodzić...hehehehe
A mi pediatra kazała dać paracetamol jak bedzie mieć 37,5. Miała 38 i była strasznie marudna wiec dałam.Tak było po pierwszym szczepieniu, później już nie gorączkowała.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka