BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #522572 przez agnesssa
Hej dziewczynki :lol:

Chasiami Zaciskałam kciuki :woohoo: Gratuluję :woohoo: I pamiętaj, że jeżeli coś nie będzie Ci pasować zawsze możesz się zwolnić :silly: Ale na pewno będzie dobrze :kiss: :kiss:

Toska Witaj :lol: Fajnie, że do nas dołączyłaś :woohoo: Bardzo ładnie imię Dominik :woohoo: Koniecznie pochwal się swoją pociechą :woohoo:

Aganio
nieciekawie to brzmi, też bym się wqrzyła na taką babę :angry: :angry: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #522576 przez Ania14.09
Toska witaj. Zrób sobie suwaczek
Chasiami gratulacje!
My po wizycie u ortopedy. Wszystko ok. Teraz kolejna jak mały zacznie chodzić.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 11 miesiąc temu #522578 przez Sandra85
Witam wszystkie,a w szczegolnosci nowa mamusie :) Toska fajnie,ze tez mieszkasz w Hiszpanii,moj Bruno jest tylko 4dni starszy od Twojego Dominiczka ;) Nam juz pediatra kazala dawac owoce tzn.jablko,gruszka,banan i sok z pomaranczy.Na razie 4 dzien dostaje gruszke,obieram i miksuje w blenderze i wcina ze smakiem,a jak zabieram to krzyk :silly: Mysle,ze do niedzieli gruszka,a potem jablko tydzien i potem banan,a ten sok pomaranczowy to na koncu.A oprocz tego to Bruno jest tylko na cycusiu :) I wazy prawie 8kilo :ohmy: Chasiami na pewno bedzie ciekawa ta praca,super ze pobilas konkurencje ;) No to teraz sie zmobilizujesz i po dyplomik pojedziesz :silly: patys to dzis odpoczniesz jak Mati tyle spi :) Buziaczki dla Niego :kiss: Aganio napisz jak bedziesz juz wiedziala co jest Ksawciowi :kiss: Wredna baba :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #522589 przez hanias
Ja od 3 dni podaje Hani kleik ryżowy Nestle z moim mlekiem. Przez 2 dni podałam z łyżeczki a wczoraj mąż do mnie: dajmy jej na noc to prześpi całą noc ( a przypominam że budzi się na cyca co 2 lu 3 godzinki). No to zrobiłam 150 ml z 2 łyżkami stołowymi kleiku w butelce, wypiła wszystko więc się cieszyłam, ale niestety i tak pobudki były standardowo co 3 godzinki :ohmy: :ohmy: :ohmy: (SINLAC dostałam próbkę i Hani to nie smakowało :silly: )
Chasiami - gratulacje :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Toska- witaj :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #522620 przez hanias
Zarejestrowałam się na Bebilon. Gdzie jeszcze się rejestrowałyście? chasiami ty wcześniej pisałaś ale nie pamiętam. Moja Hania ma 4 ponad 4 miesiące czy jest jeszcze sens?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #522630 przez agnesssa
Maks wczoraj sam chwycił gryzaka który leżał gdzieś obok niego :woohoo:

Pochwalę się :woohoo: bo nauczyłam się wrzucać filmiki na youtuba ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 11 miesiąc temu #522646 przez aganio87
agnesssa zdolny ten Twój Maksio :)

[*] 6.11.2011

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #522695 przez czajusiątko
Agnessauroczy Maksiu jak próbuje sobie trafić do buźki tym gryzakiem :kiss: :kiss:

U nas dzisiaj jakaś masakra z usypianiem. Za każdym razem jak położę małą do łóżeczka to płacze. Dwa razy jakoś udało mi się uśpić ją w łóżeczku za entym podejściem ale spała tylko po 40 min. Przy trzecim usypianiu przeszła już sama siebie... w łóżeczku- nie, na rękach- nie, bawić się też nie. Normalnie aż się popłakałam ze złości i bezradności... w końcu po kilu minutach okropnego płaczu usnęła na rękach

11 lata 11 miesiąc temu #522733 przez patys
czajusiątko nie raz to samo przerabiałam :( i też kilka razy popłakałam się z bezradności i z tego jego przeraźliwego krzyku:( na szczęście ostatnio jest z tym lepiej, ale nie wiadomo nigdy kiedy zdarzy się kolejny raz...tyle że ostatnimi czasy Mati w dzien zasypia sobie na kanapie na kocyku a dopiero wieczorem w łóżeczku, bo jakos naturalnie to wychodzi jak się bawi i nagle robi sie spiacy i zasypia powoli to go nie przenosze do łóżeczka tylko pomagam zasnąć na kocyku...

11 lata 11 miesiąc temu #523034 przez MADZIA7
Witajcie:)

O jak miło się wchodzi na forum, gdy tak wiele osób się odzywa i jeszcze nowa Mamusia (witaj Toska:) Hurra!! Nasze forum nie zginie:) jeszcze tylko Majka, Baby, KAsia - dawno Was nie było:)

U nas dziś fajny dzionek, przynajmniej dopołudnia, bo wieczorem były jakieś płaczki. Pochwalę się moją NAtalunią, bo ostatnio robi dużo nowych rzeczy, obróciła się na brzuszek, leży na brzszku z główką do góry, chwyta zabawki i robi bańki:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

I wiecie co, ona ledwo mieści mi się w gondoli, a myślałam, że zimę przetrwa w głęboki wózku, a tu w lutym trzeba będzie na spacerówkę się przesiąść:)

Chasiami gratuluję pracy! Uważam, ze bardzo dobrze zrobiłaś, bo w dzisiejszych czasach to rzadkość, żeby praca przyszła do Ciebie, raczej trzeba się o nią ubiegać, musiałaś być dobra, że Cię zapamiętali i jeszcze po raz drugi wybrali! A Alicja jest w dobrych rękach!:)

Agnessa brawo dla Maksia!:)

Ania dobrze, że takie dobrze że wszystko ok u ortopedy!

Patys ja też na wszelki przypadek trzymam w domu PAracetamol i Nurofen dla dzieci, warto mieć (oby nie trzeba było wykorzystać), dobrze że spadła gorączka MAtiemu. Patys po raz trzeci dziś piekłam Twoje rogaliki, umieszczę je na blogu oczywiście wspomnę, że przepis od Ciebie!:)

Hanias chyba odwiedzałaś mojego bloga:) bardzo mi miło.

dobrej nocki:) i tak trzymajmy z pisaniem:)

11 lata 11 miesiąc temu #523040 przez MADZIA7
Nie widać mojego Skarba, jeszcze raz:

11 lata 11 miesiąc temu #523042 przez MADZIA7
Dalej nie widać, nie wiem czemu :(

11 lata 11 miesiąc temu #523082 przez majka_166
czesc kobietki , ale mnie dawno nie bylo!!
ale moje mala sie cwana zrobila i juz nie spi w dzien wien wieczorem padam a jeszcze swieta , chrzciny itp..
patka bepanthen dobry jest bardzo , nam pomaga w mig no i wietrzenie na pewno tez .
My jutro mamy drugie szczepienie i juz mnie boli brzuch ze stresu ze moja kruszynka bedzie cierpiec. A i ostatnio sprobowalam dac malej kilka lyzek kaszy nestle ale zakleila jej sie du***ka i nie mogla kupy zrobic. Za mala jest czekam chyba do 5 miesiaca podobnie jak Ania.
trzymajcie sie milej nocki mamuski:)

11 lata 11 miesiąc temu #523167 przez makrelcia
aganio87 ten rosołek co gotujesz to jak ? Na kurczaku, dodajesz jakies przypray?

Macie jakąś sprawdzoną stronkę gdzie są przepisy dla maluchów ?

Witam nową mamusię :) Toskapisz coś więcej o małym kawalerze :D

chasiami GRATULUJE ! Nie zazdroszcze Ci wstawania rano :D Ja jeszcze 2 m-c pośpie a później to ja nie wiem o której będę musiała wstać żeby na 7 do pracy dojechac :)

A ja zauważyłam, że mój Jerzol jest mało wygimnastykowany. Oglądałam sobie filmiki na youtubie i tam 4 m-c dzieciaki były bardziej sprawne. Więc postanowiłam sprawdzić czy moje dziecie potrasfi i się okazało że jest kiepsko rozciągnięty. Także już dzisiaj kulaliśmy się i była gimnastyka :)
aganio Ty kiedyś wrzucałaś jakiegoś linka do ćwiczeń masz może jeszcze gdzieś to ?

Maks bombowy z tym gryzakiem. a swoją drogą to całkiem fajny ten gryzak musze się za czymś takim rozejrzec :)

11 lata 11 miesiąc temu #523183 przez makrelcia
Jakie kupujecie foteliki samochodowe dla maluchów ? Bo ja mam totalny zawrót głowy i nie mam pojęcia co wybrać :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka