- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Wczoraj pierwszy raz zrobiłam kleik ryżowy na moim mleku, tylko 80ml, zjadł to elegancko po tym cyc 25min! Zasnął jedząc więc odłożyłam do łóżeczka i happy poszłam do drugiego pokoju... po czym po ok 15 min słyszę jakby 'ciumkanie' idę a tam Tymek wcina swoje ręce i wcale nie śpi! Grzecznie leżał, ale ani myślał by zasnąć, masakra... dopiero było już po 24 jak zaczął marudzić, później płakać, noszenie nie pomagało więc cyc... no i na 5 min i zasnął o 00:40! na dodatek tylko na 2h40min ! Cyc 10min i spał 2h cyc 10min i spał tylko 1h35min to już była 7:20 i od tamtej pory już nie spał. A dwie kupy rano były! Ten kleik nic nie pomógł bez niego lepiej spał choćby noc wcześniej.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- Otrzymane podziękowania: 0
ja też nie mam już cierliwości zwłaszcza jak oboje marudzą albo wpadają w ryk to nie jestem w stanie ich uspokoić razem to czekam aż sie któryś zmęczy.. kiedyś jak teściowa przyszła z pracy a ja siedziałam z bezradności płakałam i czekałam aż sie uspokoją to powiedziała że skoro nie potrafie uspokoić dzieci to może nie powinnam sie decydować na nie..-- to sie wtedy wkurzyłam i jej wygarnęłam że ona miała tylko 1 dziecko i jak jest taka mądra to ją zostawie z chłopakami i niech wtedy przekona sie że ja nie siedze i nie odpoczywam w domu... to sie popłakała i powiedziała że mi nic nie można powiedzieć...
powiem wam że wkurza mnie to jak każdy co przychodzi do nas to mówi swoje mądrości i że trzeba cierpliwości do dzieci tylko że oni nie siedzą non stop z dziećmi. a mój mąż dołożył do tego i mówi że inni mają3 i więcej dzieci i dają rade tylko ja narzekam to mu powiedziałam to samo co teściowej i znów wyszłam na tą najgorszą co nie umie sie dziećmi zająć...
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
czajusiątkowg mnie zrobiłaś dobrze w koncu mała zasnęła. Dzieci marudzą jak są senne i nie trzeba się tym przejmować. no, mnie też serce boli jak marudzi. Jak za długo to go biorę przytulam kołyszę, odkładam i tak do zmęczenia, czasami do cyca przystawię,ale bronię się od tego,
siteczkomoże go przekarmiasz? taki duży , a dajesz mu jeszcze kleik. On po prosut lubi się tulić A budzi się, bo taki jego urok. Kiedyś wyrośnie
aganio olej mądrości innych. Tak naprawdę, to jestem zawsze pełna podziwu, bo przy bliźniakach to masz stereo
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
aganio ja bym sie tak wkurzyła jak by mi ktos tak powiedział, jak tak można!!! nie dość że ty podłamana wtedy byłas to jeszcze cie chyba dobic chciała...ja tez nie lubie jak ktoś przychodzi i się mądrzy, kiedyś jak były u mnie koleżanki i Mati płakał to tak sie patrzyły ze zdziwieniem że czemu on tak płacze że może powinnam pediatry zapytac jak go uspokajać:)a ja po prostu wiedziałam że jak jest spiący to tak ma....
czajusiątko kochamy nasze maleństwa i dlatego jesteśmy dla nich najlepszymi mamami na świecie:)i nawet jak nam brakuje cierpliwości...
siteczko współczuje nocki ale jak widać kilka z nas przeżywało dzis to samo...
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
aganio87 też bym się zdenerwowała jakby mi ktoś tak powiedział, a przecież mam tylko jedno dziecko... więc Ciebie powinni zrozumieć!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
musiałam troszkę pomarudzić, nie musicie tego czytać! ale mam jakiś kryzys...
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Też już myślałam o chuście, ale nie ukrywam że chyba co najmniej 1.5 miesiąca nie używałam jej... jakoś skończyło się marudzenie przez całe dnie i problemy ze spaniem i odpuściłam chustę... ale póki co jest cały czas w pogotowiu
a apropo tego przedłużania macierzyńskiego... wie któraś jak to wygląda, gdzie mam zgłosić i w ogóle, bo umowa skończyła mi się w listopadzie 2012, teraz wiadomo dostaje kasę z ZUSU zresztą w ciąży byłam na chorobowym więc też... tak więc komu teraz mam zgłosić to przedłużenie? Do pracodawcy który w sumie na dzień dzisiejszy już nim nie jest czy do ZUSU? Orientuje się któraś?
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dawno nic nie pisałam ale czytam Was na bieżąco Wszystkie dzieciaczki śliczne , z tygodnia na tydzień całkiem inne a jakie kochane
U nas po świętach dobrze , wypieki wyszły rewelacyjne i pyszne i dzięki nim byłam na plusie 2 kg W święta pojadłam makowca a zupełnie zapomniałam o działaniu maku na niemowlęta. Może nie powinnam tego mówić ale dzięki temu wyspałam się bo Jaś szedł spać o 20 i budził się dopiero na karmienie o 3 w nocy Sylwestra spędziliśmy u znajomych i musieliśmy z dziećmi uciekać o 6.30
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja nie wracam do pracy i siedzę z małym min. do roku (z Luśką siedziałam dwa) , na razie nie wprowadzam nic innego dla Małego. Kaszkę dałam mu raz ale i tak wstał po 3 godzinach do jedzenia , a jabłuszko jak mu dałam troszkę to zwymiotował wszystko co miał w brzuszku
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A Hania akurat miała po prostu kiepski dzień.
Ciekawe co zrobi jak sama bedzie miała dziecko i bedzie jej płakało. położy do łóżeczka i będzie udawać ze nie słyszy?
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
ale sie rozpisalam ;p
26 joanna ale mialas przygody kurcze nie lubie jak ludzie sa agresywni po alkoholu ( wspolczuje Ci..
ja dzis bylam na szczepieniu i wzielam platne i wicie co?? zawsze przed szczepieniem mam bole brzucha ;/
mamusie , ktora juz dawala malej jablko?? bo moja sie krzywi jakby cytryne jadla ;pp