BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 11 miesiąc temu #525567 przez Sandra85
Aj,ale zescie sie rozpisaly...Nie wiem czy nadrobie :silly: Nie no tak naprawde to bardzo sie ciesze,ze forum troszke ozylo,tylko ja od wczoraj nie mam czasu,zeby cos skrobnac :angry: Mam nadzieje,ze uda mi sie teraz Wam odpisac,bo Mlody spi :) toska mieszkam 50km. od Saragossy,tam tez rodzilam :) A Wy mieszkacie w samym Madrycie?Dominis sliczny i wyglada na sporego :) Ania bede trzymac kciuki w pon. zeby rozmowa nie byla stresujaca i oby wyszlo po Twojej mysli :) Ja tez bym sie chyba zaplakala jakbym miala wrocic teraz do pracy.Ale z drugiej strony to bardzo tesknie za praca,ogolnie za wyrwaniem sie troche z domu ;) Ale jakbym musiala,to bym nie chciala :silly: patys ja tez zganiam to marudzenie(od 2tyg) na skok rozwojowy i na zabki,ale juz mi sil brakuje czasem :blush: Caly czas raczki,a czasem to nawet i to nie.Jak wczesniej ladnie spal i jadl w nocy o 4 i o 7 to teraz co 2,2i pol godzinki sie domaga i placze.A wczesniej nigdy mi w nocy nie plakal,dawalam cyca jak sie zaczynal ruszac i juz.A teraz to ja chodze nie wyspana z bolacym kregoslupem i czasem juz nie mam sily :blush: Niech ten skok juz przejdzie,albo te zabki juz wyjda,bo sie wykoncze,a jeszcze moj M teraz jeszcze dluzej robi i go nie ma po 12godz. dziennie :dry: A Mati sliczny i jaki ma fajny kombinezonik :laugh: Andra ja tez juz myslalam zeby podac mojemu kleik,albo kaszke na noc zeby dluzej spal,ale jak widze ze nie u wszystkich dzieci to dziala to sobie dalam spokoj :) Koncze,bo juz placze..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #525878 przez siteczko
chasiami to ja robiłam te odlewy ;)
Poniżej link do filmika jak to się robi oraz do sprzedawcy, bo oczywiście przez allegro kupowałam ale oni mają też sklep interentowy i tam mają dużo więcej artykułów
Allegro:
allegro.pl/listing/user.php?us_id=15444048
Sklep internetowy:
www.zatrzymajczas.net/
Filmik:

Co do ruchliwości to ja robiłam jak karmiłam, znaczy z pomocą męża... Można też włożyć nóżkę czy rączkę w ostatniej chwili wtedy nie trzeba aż 1.5min trzymać bo wiadomo dla takiego małego szkraba to jest ciężkie :)

11 lata 11 miesiąc temu #526089 przez MADZIA7
Hej dziewczyny:)

Nie pisałam wczoraj, bo byli u mnie rodzice i do południa gotowałam i piekłam ciasteczka, a później sobie siedzieliśmy, gadaliśmy i tuliliśmy na przemian Natalkę.

Czy Wasze dzieci, zwłaszcza dziewczynki piszczą? Natalka dotychczas tak słodko cichutko gruchała, a od tygodnia piszczy jak ptaszek lub śpiewaczka operowa bardzo głośno i się z tego cieszy:) Ja też się cieszę, jak nie roamzmawiam przez telefon, bo wwtedy nie ma szans pogadać.

Patys wykorzystałam to co Ci mówiła lekarka i od paru dni torchę rzadziej karmię Natalkę, nie co 1,5-2 godz., tylko co 2,5 i chyba obu nam z tym dobrze, bo pół godz. przed jedzeniem się zdrzemnie, a jak nie uda mi się jej odłożyć do łóżeczka, to po jedzeniu przy piersi dosypia i nie mam takich nerwów, że dziecko głodne i niedpspane. No iwstedy nie bawi się przy cycku, tylko faktycznie je przez te 10 min. Także dziękuję za radę:) Jaki Mati już poważny facet!:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Joanna śliczne dzieciaczki, Lusia słodka z kucykami - też takie nosiłam (i Natalka też bedzie:))

udanej soboty!:)

11 lata 11 miesiąc temu #526100 przez Lui
Czesc :)

Andra ja na ciemieniuchę używałam emolium na ciemnieniuchę, pomogło szybko, pół godziny przed kąpielą nakładałam i po kąpieli wyczesywałam (nic z włosków nie straciła Lila), wcześniej z oliwką walczyłam ale nie pomogła (paprało mi się to dwa tygodnie)

11 lata 11 miesiąc temu #526105 przez aganio87
witam mamuśki

jak tam u was bo u nas zima na całego... śniegu po kolana miejscami nasypało....

na ciemieniuche nam pomogła oliwka na godzine przed kąpaniem na głowę i przykrywałam czapeczką i po kąpieli wyczesywałam po 3-4 dniach zniknęła sobie ta paskudna ciemieniucha :)

Kajtek ostanio przez 3 dni budzi sie z krzykiem i płaczem nie wiem co sie dzieje pierwszy dzień myślałam że coś może mu sie śnić za każdym razem ale żeby 3 dni za każdym razem? nic w poniedziałek idziemy do pediatry na kontrolę to sie wypytam....

dziś ksawery powiedział też mama wiec nic tylko następna dziewucha bedzie :) :) hehehe

[*] 6.11.2011

11 lata 11 miesiąc temu #526171 przez Jussstyś
Madzia moja Julcia tez piszczy, ale to juz od dawna ok. miesiac temu zaczęła :-)
A jaką ma z tego radochę :-) a jak podchodzę do niej to dopiero piszczy, szczególnie jak ktoś przyjdzie to daje popis :-)nie da mamusi porozmawiać :-)
Aganio Julcia tez ostatnio powiedziala mama, a moj mąż liczył na to, ze następny bedzie synek heh, no cóż :-)
U nas tez zima na całego, śniegu tyle ze trawę zakrywa a nadal sypie... I taki zimny wiatr... brrr

11 lata 11 miesiąc temu #526313 przez MADZIA7
U nas też znowu pojawiła się ciemieniucha, ostatnio działała oliwa z oliwek podgrzana - tak nam radziłoa połażna.

A ja dziś z Natką na spacer poszłam, bo było 0 stp, a tu taki wiatr zimny, że prawie biegłam do domu z parku, z wózkiem odrwóconym w przeciwną stronę do wiatru, no i na necie znalazłam, ze temp. odczuwalna to -12stp. my dziś popołudniu same, bo mąż w pracy, ale za to wieczorkiem może nas znajomi odwiedzą:)

11 lata 11 miesiąc temu #526407 przez Patka0308
u nas też zima pełną parą. Ja dziś byłam w szkole i tak się wkurzyłam że to masakra, miałam na zajęcia na 8.20 zajeżdżam a tu okazuje sie ze nikt nam nie przekazał ze zajeć nie ma, pomyslalam ok i czekam do 9.30 na egzamin z angielskiego tu o 10 okazuje sie ze babka bedzie dopiero o 12 no i szlak mnie traAfil...co za ludzie tam pracuja zeby nic studentom na czas nie przekazac...;/i zadzwonil maz ze moj maly glodomorek wytrabil wiecej mleczka niz myslalam i musialam pojechac do domu i sciagnac jeszcze, dobrze za mam dosyc blisko autem i przy okazji zjadlam sniadanie i na 12 wrocilam na egzamin.
U nas nocki dalej ciężkie... mał budzi się dosyć często i to z płaczem,czasem wystarczy cycek i śpi dalej,a czasem trzeba go lulać żeby się uspokoił...może to faktycznie zęby...

11 lata 11 miesiąc temu #526539 przez chasiami
Siteczko dziękuję za informacje :) Boje się że nie dam rady tego zrobic, bo Alusia bardzo żywa :) Macha rączkami i nóżkami i cały czas się cieszy, ale zobaczymy bede to zamawiac :)

Dzisiaj moja babcia ma urodziny, goście są w pokoju obok ale na szczęście Alusi to nie przeszkadza i spi sobie słodko :)

Patka u nas na studiach było to samo, też zawsze była wkurzona jak nas nikt nie powiadomił, oni myślą że Wykładowcy są dla nas a nie my dla wykładowców.

11 lata 11 miesiąc temu #526796 przez Patka0308
witam się niedzielnie :)
u nas nocka dziś chociaż troszkę spokojniejsza niż wcześniej, bo tak to mały budził się najpierw po 3 potem po 2 godzinach a od 5 rano to już co godzinę i teraz znowu zasnął więc mam chwilę na kawę i spokojne śniadanie :)
u nas ciemieniucha jest tylko na ciemiączku z przodu,ale taka malutka, smarujemy oliwką i wyczesujemy, chociaż za bardzo nie widzę poprawy.
co do tych odlewów to my też zamawiamy na dzień babci i dziadka:D zobaczymy czy Grześ da sobie zrobić coś takiego,mały wiercipięta.
Kupiliśmy wczoraj taki gryzak jak ma Maksio Agnessy i my kupowaliśmy w Smyku, tam były po 2 pakowane i zapłaciliśmy 25zł.
chasiami naszemu Grzesiowi też goście nie przeszkadzają, jedyne co mu przeszkadza to jak męża brata synek krzyczy to Grześ aż podskakuje,a wszyscy zdziwieni a co on się wystraszył? wtedy to mnie szlak trafia,bo to normalne że malutkie dzieci boją się krzyku a oni wszyscy wielce zdziwieni.

miłej niedzieli :))

11 lata 11 miesiąc temu #526878 przez chasiami
Dziewczyny zastanawiałam się jak zrobic te odlewy, bo chodziło mi o to żeby było to na jakies podstawce i zeby było to podpisane i chcialam zamówic takie tabliczki i na tym napis ale jedna tabliczka kosztuje 10 zł a mam 5 babć i jedna do nas to koszt 60 zł :dry: plus koszty wysyłki do tego to normalnie drogo by to wyszło.

I wymyśliłam tak: kupiła na Allegro ramkę z grawerem - koszt 7.90 (czyli 2 zł na sztuce oszczędzam)
allegro.pl/ramka-na-zdjecie-dzien-babci-...wer-i2931750613.html

Do tego zamówiłam te odlewy i jak przyjdzie i te ramki i te odlewy to będe to łączyc i do tego jeszcze mam zamiar zdjęcie male Alicji włorzyc :)

Pokaże jak wszystko przyjdzie efekt końcowy :) Musze zdążyc do niedzieli z wszystkim bo mamy "Zlot babć"

11 lata 11 miesiąc temu #527159 przez hanias
A ja znalazłam coś takiego
allegro.pl/duza-ramka-z-odciskiem-dloni-...cka-i2915985678.html
może łatwiej będzie zrobić odcisk niż odlew.

11 lata 11 miesiąc temu #527303 przez andra88
hej dziewczyny :)
dzięki za pomoc :kiss: Chciałam kupić szampon z ziaji ten co chasiami polecała ale akurat nie mieli na stanie, kupiłam za to na ciemieniuchę Olejuszkę z firmy Skarb Matki i naprawdę polecam!!!
Wczoraj Adasiowi nasmarowałam główkę, pozostawiłam na 24h, i dziś po kąpieli wyczesałam mu główkę i prawie wszystko zeszło- a jeszcze wczoraj miał na całej główce i zaczerwienione to miał.
pozdrawiam!!!

11 lata 11 miesiąc temu #527417 przez MADZIA7
Hej dziewczyny,

odkryłam fajne czasopismo na internecie, które ostatnio nałogowo czytam, tytuł to "Nasze szkraby" - polecam, ciekawe artykuły, fajniejsze o dtych wszystkich gzaetem dziecięcych, które kupowałam w kioskach.

Mam do Was pytanie, czy oprócz medeli polecacie jakiś laktator tańszy od tego, bo miałam pożyczoną medelę od koleżanki, była super, ale msiałam oddać jej, bo potrzebowała i zamierzam kupić, ale myślałam o czymś tańszym, bo rzadko używam. Słyszałam, że ręczne nie są zbyt wydajne, co Wy na to?

Chasiami ładna ta ramka, myślisz że dojdzie przez dniem Babci i Dziadka, też bym zamówiła, ale jak nie dojdze to klapa, bo jedziemy za tydz. na weekend do dziadkow.
U nas wczoraj byli znajomi, ale Natalka obudziła się, sprawdziła co się dzieje i poszła dalej spać:)

Patka Grześ może tak reagować na dziecięcy głos, w święta mieliśmy dużo do czynienia z innymi dziećmi i one się strzasznie "synchronizowały", gdy jedno płakało, drugie też zaczynało i tak w kółko;)

dobrej nocki:)

11 lata 11 miesiąc temu #527455 przez Nan
dobry wieczór Mamuski- u nas szał ząbkowania:( żal mi mojego okruszka...
Na ciemieniuchę uzywaliśmy żelu-kremu musteli, a teraz zapobiegawczo szamponu w piance. Ten krem był super, natomiast szampon jest ok ale jego zapach jak dla mnie zbyt intensywny i nie spłukiwalny- błe...
Madzia- ja mam medelę mini lactaset - ręczny, podstawowy, koszt. ok 70 pln, regulacja siły ssania - moim zdaniem wydajność ok, obsługa banalna, uratował mnie w kilku kryzysowych sytuacjach.Kupiłam bo poleciła koleżanka która miała ten i aventa.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka