- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Poniżej link do filmika jak to się robi oraz do sprzedawcy, bo oczywiście przez allegro kupowałam ale oni mają też sklep interentowy i tam mają dużo więcej artykułów
Allegro:
allegro.pl/listing/user.php?us_id=15444048
Sklep internetowy:
www.zatrzymajczas.net/
Filmik:
Co do ruchliwości to ja robiłam jak karmiłam, znaczy z pomocą męża... Można też włożyć nóżkę czy rączkę w ostatniej chwili wtedy nie trzeba aż 1.5min trzymać bo wiadomo dla takiego małego szkraba to jest ciężkie
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie pisałam wczoraj, bo byli u mnie rodzice i do południa gotowałam i piekłam ciasteczka, a później sobie siedzieliśmy, gadaliśmy i tuliliśmy na przemian Natalkę.
Czy Wasze dzieci, zwłaszcza dziewczynki piszczą? Natalka dotychczas tak słodko cichutko gruchała, a od tygodnia piszczy jak ptaszek lub śpiewaczka operowa bardzo głośno i się z tego cieszy:) Ja też się cieszę, jak nie roamzmawiam przez telefon, bo wwtedy nie ma szans pogadać.
Patys wykorzystałam to co Ci mówiła lekarka i od paru dni torchę rzadziej karmię Natalkę, nie co 1,5-2 godz., tylko co 2,5 i chyba obu nam z tym dobrze, bo pół godz. przed jedzeniem się zdrzemnie, a jak nie uda mi się jej odłożyć do łóżeczka, to po jedzeniu przy piersi dosypia i nie mam takich nerwów, że dziecko głodne i niedpspane. No iwstedy nie bawi się przy cycku, tylko faktycznie je przez te 10 min. Także dziękuję za radę Jaki Mati już poważny facet!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Joanna śliczne dzieciaczki, Lusia słodka z kucykami - też takie nosiłam (i Natalka też bedzie:))
udanej soboty!
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
Andra ja na ciemieniuchę używałam emolium na ciemnieniuchę, pomogło szybko, pół godziny przed kąpielą nakładałam i po kąpieli wyczesywałam (nic z włosków nie straciła Lila), wcześniej z oliwką walczyłam ale nie pomogła (paprało mi się to dwa tygodnie)
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
jak tam u was bo u nas zima na całego... śniegu po kolana miejscami nasypało....
na ciemieniuche nam pomogła oliwka na godzine przed kąpaniem na głowę i przykrywałam czapeczką i po kąpieli wyczesywałam po 3-4 dniach zniknęła sobie ta paskudna ciemieniucha
Kajtek ostanio przez 3 dni budzi sie z krzykiem i płaczem nie wiem co sie dzieje pierwszy dzień myślałam że coś może mu sie śnić za każdym razem ale żeby 3 dni za każdym razem? nic w poniedziałek idziemy do pediatry na kontrolę to sie wypytam....
dziś ksawery powiedział też mama wiec nic tylko następna dziewucha bedzie hehehe
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
A jaką ma z tego radochę a jak podchodzę do niej to dopiero piszczy, szczególnie jak ktoś przyjdzie to daje popis :-)nie da mamusi porozmawiać
Aganio Julcia tez ostatnio powiedziala mama, a moj mąż liczył na to, ze następny bedzie synek heh, no cóż
U nas tez zima na całego, śniegu tyle ze trawę zakrywa a nadal sypie... I taki zimny wiatr... brrr
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
A ja dziś z Natką na spacer poszłam, bo było 0 stp, a tu taki wiatr zimny, że prawie biegłam do domu z parku, z wózkiem odrwóconym w przeciwną stronę do wiatru, no i na necie znalazłam, ze temp. odczuwalna to -12stp. my dziś popołudniu same, bo mąż w pracy, ale za to wieczorkiem może nas znajomi odwiedzą
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas nocki dalej ciężkie... mał budzi się dosyć często i to z płaczem,czasem wystarczy cycek i śpi dalej,a czasem trzeba go lulać żeby się uspokoił...może to faktycznie zęby...
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dzisiaj moja babcia ma urodziny, goście są w pokoju obok ale na szczęście Alusi to nie przeszkadza i spi sobie słodko
Patka u nas na studiach było to samo, też zawsze była wkurzona jak nas nikt nie powiadomił, oni myślą że Wykładowcy są dla nas a nie my dla wykładowców.
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u nas nocka dziś chociaż troszkę spokojniejsza niż wcześniej, bo tak to mały budził się najpierw po 3 potem po 2 godzinach a od 5 rano to już co godzinę i teraz znowu zasnął więc mam chwilę na kawę i spokojne śniadanie
u nas ciemieniucha jest tylko na ciemiączku z przodu,ale taka malutka, smarujemy oliwką i wyczesujemy, chociaż za bardzo nie widzę poprawy.
co do tych odlewów to my też zamawiamy na dzień babci i dziadka:D zobaczymy czy Grześ da sobie zrobić coś takiego,mały wiercipięta.
Kupiliśmy wczoraj taki gryzak jak ma Maksio Agnessy i my kupowaliśmy w Smyku, tam były po 2 pakowane i zapłaciliśmy 25zł.
chasiami naszemu Grzesiowi też goście nie przeszkadzają, jedyne co mu przeszkadza to jak męża brata synek krzyczy to Grześ aż podskakuje,a wszyscy zdziwieni a co on się wystraszył? wtedy to mnie szlak trafia,bo to normalne że malutkie dzieci boją się krzyku a oni wszyscy wielce zdziwieni.
miłej niedzieli )
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
I wymyśliłam tak: kupiła na Allegro ramkę z grawerem - koszt 7.90 (czyli 2 zł na sztuce oszczędzam)
allegro.pl/ramka-na-zdjecie-dzien-babci-...wer-i2931750613.html
Do tego zamówiłam te odlewy i jak przyjdzie i te ramki i te odlewy to będe to łączyc i do tego jeszcze mam zamiar zdjęcie male Alicji włorzyc
Pokaże jak wszystko przyjdzie efekt końcowy Musze zdążyc do niedzieli z wszystkim bo mamy "Zlot babć"
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
allegro.pl/duza-ramka-z-odciskiem-dloni-...cka-i2915985678.html
może łatwiej będzie zrobić odcisk niż odlew.
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
dzięki za pomoc Chciałam kupić szampon z ziaji ten co chasiami polecała ale akurat nie mieli na stanie, kupiłam za to na ciemieniuchę Olejuszkę z firmy Skarb Matki i naprawdę polecam!!!
Wczoraj Adasiowi nasmarowałam główkę, pozostawiłam na 24h, i dziś po kąpieli wyczesałam mu główkę i prawie wszystko zeszło- a jeszcze wczoraj miał na całej główce i zaczerwienione to miał.
pozdrawiam!!!
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
odkryłam fajne czasopismo na internecie, które ostatnio nałogowo czytam, tytuł to "Nasze szkraby" - polecam, ciekawe artykuły, fajniejsze o dtych wszystkich gzaetem dziecięcych, które kupowałam w kioskach.
Mam do Was pytanie, czy oprócz medeli polecacie jakiś laktator tańszy od tego, bo miałam pożyczoną medelę od koleżanki, była super, ale msiałam oddać jej, bo potrzebowała i zamierzam kupić, ale myślałam o czymś tańszym, bo rzadko używam. Słyszałam, że ręczne nie są zbyt wydajne, co Wy na to?
Chasiami ładna ta ramka, myślisz że dojdzie przez dniem Babci i Dziadka, też bym zamówiła, ale jak nie dojdze to klapa, bo jedziemy za tydz. na weekend do dziadkow.
U nas wczoraj byli znajomi, ale Natalka obudziła się, sprawdziła co się dzieje i poszła dalej spać
Patka Grześ może tak reagować na dziecięcy głos, w święta mieliśmy dużo do czynienia z innymi dziećmi i one się strzasznie "synchronizowały", gdy jedno płakało, drugie też zaczynało i tak w kółko;)
dobrej nocki:)
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Na ciemieniuchę uzywaliśmy żelu-kremu musteli, a teraz zapobiegawczo szamponu w piance. Ten krem był super, natomiast szampon jest ok ale jego zapach jak dla mnie zbyt intensywny i nie spłukiwalny- błe...
Madzia- ja mam medelę mini lactaset - ręczny, podstawowy, koszt. ok 70 pln, regulacja siły ssania - moim zdaniem wydajność ok, obsługa banalna, uratował mnie w kilku kryzysowych sytuacjach.Kupiłam bo poleciła koleżanka która miała ten i aventa.