- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
A i co ważne mialam już dość tego karmienia co godzinę... więc już wczoraj wieczorem.. gdy sobie poje i za 1h marudzi ze chce jesc.. to daje wodę i jest ok dziś tak zrobiłam i jadł dopiero po 3h oby mi się tak dalej udało
Teraz pytanie, wystarczy woda przegotowana czy lepiej kupować specjalną wodę? No i musi być troszkę ciepła by pił, jak sie już wychłodzi to nie chce.
Toska duży chłopczyk, poważnie wygląda
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
macie jakiś sposób na ciemieniuche??
Adasiowi zrobiła się po porodzie ale z czasem znikła więc myślałam że mamy problem z głowy. Od tygodnia znów mu się na główce pojawiła nawilżam mu główkę oliwka dla dzieci albo olejem i wyczesuję ale nie chce zniknąć! A najgorsze jest to że również mu się na czole zrobiła i na brwiach
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Patys mamy taką samą matę
Matueszek i Dominik śliczni chłopcy
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
andra moja Julcia miala delikatna ciemieniuszke na brwiach u nas wystarczył krem bambino, na taka większą powinna pomoc oliwka
My dzis po spokojnej nocy (myslalam ze po wczorajszym szczepieniu bedzie marudzenie cala noc ale nie)
Julcia zasnela ok 20:00 obudzila síe o 4rano zjadla i obudzila się o 8:30 po kleikach i kaszkach ladnie spi, także nocki mamy spokojne
patys Mati juz duży chlopak i jakie ma oczka ładne
Moja Julcia dzis nad ranem zauważyła ze nóżki należą do niej i najpierw je łapała raczkami pozniej próbowała włożyć do buzi ale cos jej to na razie nie wychodzi wczoraj siedziała u mnie na kolankach i próbowała mojego kciuka i chyba jej smakowal bo dosc dlugo go gryzla
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
patys dla już duży Mati , widzę że też wystają mu nogi z fotelika Mojemu też wystają i myślę o zakupie większego bo wydaję mi się to trochę niebezpieczne w razie nie daj Boże wiecie czego ( nie wywołuje wilka z lasu ) Jak myślicie kupić jednak większy ?
andra ja mogę polecić Ci masło ale uważaj bo będzie Ci pachniał skiśnietym mlekiem dopiero po drugim myciu głowy smród zejdzie i dobry był preparat "ciemieniuszka" prawdopodobnie ziaji
U nas noc jak zwykle , 20 poszedł spać , następne karmienie ok 12 , później 2 , 5 i o 7 pobudka , a w miedzy czasie o 5 zmiana całego ubrania bo cały tył mokry
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ale u teściowej zasneła
andra, czajusiątko Dziewczyny wiecie co mam rewelacyjny sposób na ciemieniuchę (my mielismy problem z nią bo Alusia ma baaaardzo dużo włosków) I byłam u pani Alergolog i ona nam dała dobrą rade.
Kazała kąpac w Oliatum (emolium albo innym) (jedna zakrętka do wanienki) i podczas tej kąpieli pierwsze zacząc od główki - nałożyc szampon ale też z tych emolientów ja miałam ten www.emolium.pl/produkty/skora_sucha_wraz...mpon_nawilzajacy,19/
I pod koniec kąpieli dopiero spłukac.
Wcześniej jeszcze wyczesywałam przed kąpielą, ale teraz nie ma już potrzeby bo wogole nie powróciła
Emolium jest dosyc drogie i z czasem jak już mineły problemy z ciemieniuchą to kupiłam szampon z ziaji (pisze na nim dla dzieci na ciemieniuchę koszt ok 7 zł ) i dalej robie tak jak poradzila mi pani alergolog
Może spróbujcie może i wam pomoże
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
a co do oilatum to my do każdej kąpieli dodajemy Oilatum soft 2 nakrętki...ale jakos na ciemieniuchę nam to nie pomagało...
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do złobków to ja już jednego malucha dałam jak miał 10 miesięcy i jak go dawałam to od razu "poszedł w długą" nawet się na mnie nie oglądnął. A ja jak głupia stałam i czekałam że może spojrzy na odchodne. Chodziłam o 12 na cycusia, w końcu przysługują 2 przerwy na karmienie po 0,5h jak się pracuje 8h. Chyba się niec w tej kwestii nie zmieniło
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Pomożcie mi pozdrawiam