- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Mąż kazał mi zmienić miniaturkę, bo stwierdził, że na poprzedniej Oliwia była smutna
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Troszke łezka mi się w oku zakręciła bo moją myszkę bede musiała zostawic
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
My rodziców mamy 50 i 100km od nas i wszyscy pracują, tak więc nie ma opcji podrzucania :| A do żłobka nie chce posyłać przed skończeniem roczku Tymka.. tak więc będę pracować w domu, na szczęście mam taką możliwość już w sumie od porodu robiłam dwa projekty, ciężko było ale się udało
A mam do Ciebie chasiami pytanie, bo wiem że Ty wprowadzałaś wcześnie kleik na własnym mleku na noc... możesz mi pomóc i odpowiedzieć na kilka pytań
Jaki dokładnie kleik podawałaś - ryżowy czy kukurydziany? jakiej firmy?
Ile podawałaś za pierwszym razem - ile mleka swojego? Jakie proporcje
Podawałaś łyżeczką, butelką czy niekapkiem?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi!
A i jak w święta zapisałam się do klubu maluszka tak dwa dni później miałam od nich paczkę - deserek jabłkowy, herbatkę koperkową, łyżeczkę a ku mojemu zdziwieniu wczoraj przyszły dwa mleczka i łyżeczka!
Z bebilonu kiedyś dostałam tylko misia i cisza z innymi paczkami...
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Może napisz coś więcej o sobie i dzieciaczku? Córeczka czy synek?
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Mam kleik ryżowy z nestle. Teraz robię jej na noc trochę gestsze na 150ml mleczka ok. 2łyżki stołowe kleiku
Niunia przesypia od 20 do 6 rano dostaje jesc i spi ze mna do 10, dzisiaj spałysmy do 10:40
Acha i do tego kleiku używam butelkę Lovi ze smoczkiem 6+ do kaszek (z krzyżykiem)
chasiami to gratuluję pokonania rywalow
Ja na szczęście nie mam problemu z kim zostawić małą po powrocie do pracy
Moi rodzice mieszkają dwa piętra niżej, a mama jest juz na emeryturze i chętnie zajmie się Julcią
Z resztą jedna wnuczkę juz "odchowala"
Moj maz tez pracuje na trzy zmiany, z resztą i ja tez bo pracujemy w jednym zakładzie, więc mama bedzie pilnować Julcie dziennie tylko ok 30min. jak bedziemy síe zmieniać zmianami
toska witaj wśród nas opowiedz cos więcej o sobie
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Siteczko ja robiłam tak jak pisze jussstyś mam kleik ryżowy z nestle, podawałam na początku łyżeczką, ale to dlugo trwało i zrobiłam większą dziurkę w smoczku z Aventa i podaje przez smoczek.
Obecnie podaje z MM kelik ryżowy i też prześpi od 20 do ok 6-7.30 potem mleczko i spo do 9-10.
Dzieki dziewczynki za wspparcie, ale na samą myśl jakoś łezka się kreci w oku, bo dzidziuś w domciu bezemnie, a z drugiej strony to pierwsza moja powazna praca przedemną.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Toska witaj. A jak karmisz małego? Butelką czy piersią? Wprowadzałaś mu już jakieś nowe posiłki?
Bardzo mnie zaintrygowałyście tymi kaszkami i zastanawiam się nad nimi... tylko ja musiałabym znaleźć jakąś bezmleczną Bo Oliwka ma skazę.
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
czajusiątko karmimy się mm,ale jak narazie nie próbowałam wprowadzać nic nowego, we wtorek mamy wizytę i szczepienie to się popytam jak byliśmy ostatnio to kazała sie wtrzymac do 4 miesiąca a ja jestem debiutantka w roli mamy,ale widzę ze wy juz podajcie rożne smakołyki
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
mati juz ok 10 miał 37,4 wiec nic mu nie podawałam ale słyszałam też że dobry jest ten pedicetamol....jak zawsze rano spi ok 30 min a potem dłużej dopiero ok 12-13 to dzis spał od 9 do 11 30:)i teraz o 13 zasnął
ja ciążę też miło wspominam zero mdłości na szczęście i nawet niezłe samopoczucie....
chasiami rozumiem cię że z jednej strony się cieszysz a z drugiej troszkę ci smutno...ale prędzej czy później każda z nas będzie musiała to zrobić i żaden termin nie będzie dobry:)
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
A praca bedzie polegała na tym, że będe pisała rozporządzenia dla Pani Dyrektor a ona to będzie akceptowac, podpisywac i wysyłac do szkół i przedzkoli które pod nią należą.
Mam nadzieje ze będzie to praca ciekawa Pożyjemy zobaczymy
A co do poszerzania diety dzieci ze skazą to dostałam próbke z Nestle nazywa się SINLAC i jest to bezglutenowy produkt zbożowy (nie zawiera białka mleka krowiego i białka sojowego)
Podaje się powyżej 4 miesiąca.
Albo kup sobie kleik ryżowy z BoboVity
bobovita.pl/home/produkty/kaszki/kleik-ryzowy/
Możesz go mieszac ze swoim mlekiem, albo przepisanym na recepte bebilon pepti (czy jaki tam używacie) Tylko, że na swoim mleku musisz dodac więcej tego kleiku troszke, bo strasznie rzadkie to wychodzi.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Toska chwal sie Domiknikiem i wrzucaj jego zdjęcia i część też jest debiutantek z nas ale razem raźniej:)
a co do smakołyków to moje chłopaki jedzą jak szaleni obiady bo na lekkim rosołku dodaje marchewki i ziemniaka no i mięsko wszystko miksuje i po 150 takiej papki jedzą aż sie uszy trzęsą a potem takie grubaski są... heheheh
A my wróciliśmy od USG brzycha i Ksawery nadal ma poszerzoną miedniczkę nerki niestety baba co robiła USG nic nie chciała powiedzieć co teraz gdzie sie udać czy coś tylko że do swojego lekarza prowadzącego mam iśc to mi wszystko powie... tylko walnąć w łeb taką i nic więcej...
ja ciąże też wspominam całkiem nieźle-- porodu nie pamiętam hehehe bo miałam znieczulenie ogólne ale najgorsze było po wybudzeniu jak przeciwbólowe przestały działać... hehehe teraz to sie śmieje ale wtedy-hmmmm