- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Chcialam się pochwalic, bo Alicja spala od 20 wczoraj do 7.45 dzisiaj, ale bez wstawania na karmienie

bo wieczorem dostała kaszkę

I chciałam się także pochwalic że odkąd rozszerzyliśmy menu malutkiej to kupki są regularnie co półtorej dnia

Dziewczyny doradzcie mi jak mam zakonczyc laktacje? W rodzinie doradzili mi rzadziej odciągac, już odciągam co 1,5 dnia, ale ciągle coś się tam tworzy i jak dłużej przetrzymam to boli

My jutro idziemy z mężem na zabawe sylwestrową, a Alicja zostaje z moimi rodzicami

Madzia7 u nas były takie krosteczki, ale to jak jeszcze karmiłam i zjadłam coś co Alicji nie pasowało (w naszym przypadku ser żółty i jogurt). Może i podobnie jest u was?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
chasiami super masz te nocki mi dzis mati budził się co 2 godziny na karmienie ale spał od 20 do 7....no ale jednak męczace to wstawanie mimo że tylko do karmienia na 5 minutek.... mati też ma takie krostki na czole jak zjem coś nie tak i jak na razie i ser biały i jajko mu szkodzi....
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

My sylwestra spędzamy u teściów

chasiami Ty to masz szczęście z tymi próbkami. Ja się wszędzxie zalogowałam i jeszcze nic nie dostałam

kasia775 Też już musimy przenieść się do spacerówki bo ciasno w gondolce

Kaszlu już nie mamy ale katar go męczy nadal. Mimo że bierze antybiotyk

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*

W łóżeczku nie potrafi usnac np na pleckach, tylko wierci sie tysiac razy, rzuca,
kreci głowa we wszystkie strony, przewraca sie na boki, nie moze znalezc sobie miejsca.... biorę wtedy Małego do naszego łóżka ale praktycznie jest to samo...
Chodzę ledwo żywa heh mąż pomaga ile może, ale wiadomo, nie mam serca go budzić bo do pracy chodzi heh
Adaś w nocy wypija 120ml czasem 150ml mleka (więcej nie pije bo mu się ulewa), widocznie taki mały głodomorek z niego że mleczko mu nie wystarcza. W styczniu idziemy do lekarza to popytam czy mogę podam Adasiowi jakiś kleik czy kaszkę, może wtedy będzie najedzony i prześpi mi fajnie nockę

A w dzień z piciem to jest masakra, nie potrafi wypić tak jak w nocy np.120ml tylko pije na raty; czasem wypije 30ml i to mu wystarcza na 3godziny

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Patka0308 my idziemy na zabawę

Trochę cieniem kładzie się choroba mojej babci, która mieszka z nami. Jeszcze 2 miesiące temu sama jechała do miasta, a teraz leży i nie wstaje nawet do toalety

A ze spaniem w nocy też nie jest źle, Oli idzie ok 20 spać, ok 23.30 dostaje butlę i śpi budzi się między 6.30 a 8

A dzisiaj dostał czerwone plamy na policzkach, czy to możliwe, ze po marchewce?
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
My również używamy pieluch Dada i też nie zmieniam Oliwce pieluchy przez noc ale na szczęście nie ma żadnych odparzeń. W ogóle to jeszcze nigdy nie smarowałam Oliwce dupki żadnym kremem ani maścią. W razie czego podsypuję trochę mąką ziemniaczaną.
My na sylwestra idziemy do znajomych kilka domów dalej a mała zostaje z teściową

- Patka0308
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tak zawsze jest przykro, ale na to nic poradzić nie możemy, tak jak mówisz taka kolej rzeczy...na każdego kiedyś przyjdzie pora. Przykre ale prawdziwe.
a co do spania to u nas różnie, Grześ zasypia koło 21 potem koło 24 jedzonko i potem o 3 i ostatnimi czasy o 5,6 i przed 8 wstaje gdzieś na godzine i znowu godzine śpi i po 10 wstaje już na dobre. Nie wiem czemu wstaje o tej 5 i zaraz o 6, może wtedy za mało zjada, bo od razu zasypia przy cycu...
co do plam to nie wiem,narazie nic nowego nie wprowadzam do jego diety. Chociaż raz też dostał plam czerwonych na policzkach ale po kąpieli zeszły.
andra88 głodny w dzień napewno nie jest, bo gdyby był to by się domagał jedzonka, więc o to się nie martw. u mnie Grześ wręcz powiedziałabym że ma odwrotnie, w dzień sporo je a w nocy raz dwa i już śpi przy cycu;) póki przybiera dobrze na wadze to jest wporządku, je tyle co potrzebuje.
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

Moja Julcia dzisiaj pobiła rekord w spaniu, zazwyczaj jak zaśnie ok. 20:00 tak budzi się o 3 pozniej o 6 i spi do 8
Tak dzisiaj spala bez przerwy do 8, cos tam przez sen zaplakala o 23 ale dalam jej smoka i zasnela

To dobrze, wczoraj ją prosiłam zeby dała się mamusi wyspać, bo dzisiaj bedziemy witać Nowy Rok i chyba wzięła to sobie do
serca

chasiami moja bratowa zeby zakończyć laktacje, odciągala tylko tyle aby poczuć ulgę, po tygodniu miala juz tak mało
mleczka, ze musiała czekac kilka dni zeby cos tam síe nazbieralo

Ja za to walczę, aby utrzymać laktacje, bo zależy mi na karmieniu piersią, juz jest coraz lepiej

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

powiem wam że u nas tylko mordęga z zasypianiem w dzien:( taki maruda sie zrobił ze nie usnie juz przy smoczku i pieluszce, trzeba bujac albo przy piersi zasypia...a wieczorem jak ręką odjął o 19 włożony do łóżeczka leży grzecznie troszke pomarudzi i zasypia:)
kasia ja słyszałam takie opinie że kogoś marchewka uczulała i sie dziwiłam ale widocznie to możliwe...
a powiem wam jeszcze co moje dziecko ostatnio uwielbia....patrzeć na tv...!!!już mu poduszką zasłaniam ale jak tylko jest na rękach to głowę do tv odwraca!!!masakra:)
życzę wam wszystkim superowskiej zabawy dzisiaj i tym wychodzącym i tym zostającym w domu z dzieciaczkami, żeby szybko usnęły i przespały całą noc:)
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A my na sylwestra w domku, w trójeczkę

MAcie jakieś postanowienia noworoczne? Ja mam stałe niezmienne- nie narzekać i cieszyć się z tego co mam, bo wydaje mi się, że mam dużo - cudowną córeczkę i kochanego meża, który spełnia się w roli tatusia:) A ja zamiast się cieszyć to zrzędzę na coś nieustannie, a to na spanie, a to że wyjść nie mogę... ale koniec już tego, od jutra nie zrzędzę! No przynajmniej nie za często i nie bez powodu:)
Moja córeczka zasypia koło 21-22, a potem budzi się na jedzonko ok. 3, a potem o 6, czasem też o 24. Noiśpi troszkę krócej niż wcześniej, bo do 8.
Bawcie się dobrze na Sylwestra, a Ci co w domku jak my, odpoczywajcie:)
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Alicja dzisiaj znów długo spał

Ja na 13 jestem umówiona do kosmetyczki i fryzjerki później

A ja muszę już zakonczyc laktacje bo ta moja cwianiarka mała na początku nie chciała cyca, a teraz nawet nie chce odciągniętego mleczka z cyca. Nie napije się mimo to że od paru godzin nic nie jadła. Absolutnie nie chwycie się tego i koniec

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

patys ja mojego jak się w nocy obudzi to też mu smpoka daje i śpi dalej. Wczoraj na kolacje dałam mu gęstej kaszki więc obudził się o 4 ale dałam kilka łyków wody bez wyciągania z łóżeczka i spał do 7.30

A Tv też ogląda namiętnie

No i Jerzol jest już prawie łysy

Wszystkiego co najlepsze życzę Wam w Nowym Roku !!
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

chasiami to samo dostałam - próbki

odradzam Bromergon, poczytaj o skutkach.. żaden lekarz nie przypisze tego swojej żonie bez prawdziwej konieczności, na pewno dziewczyny Ci pomogą te bardziej doświadczone
Andra moja ładnie spała, a teraz od tygodnia półtora robi co chce po nocach..
Dziewczyny czy Wasze Dzieci też tak usilnie próbują siedzieć ? moja non stop się podciąga, kombinuje ile wlezie aby tylko siedzieć, a ja się boję bo ona za tydzień dopiero 4 miesiące skończy :/
udało mi się uchwycić to na szybkiego dzisiaj przypadkiem, leżała sobie na kołderce, bo chowałam jej zabawki do pudełka, obracam sie a tu "zonk" a jak nie siedzi w bujaczku (na najniższej pozycji miała) to zaraz ryk, że na prostym, albo macie ..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wszystkiego Naj w Nowym Roku