BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 11 miesiąc temu #509769 przez PolaL
Jedna z kilku kreacji Wigilijnych :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #509771 przez PolaL
.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #509819 przez patys
co do chrzcin to ja nigdy nie spotkałam się ze złym potraktowaniem ze strony księdza...u mnie w parafii i nie tylko są naprawdę superowi księża...a z drugiej strony jest to dla mnie zrozumiałe i oczywiste że trzeba zapłacić bo kapłani utrzymują się właśnie ze chrztów, pogrzebów i ślubów no bo przecież nie z tacy!!!(bo ta idzie na wydatki zwiazane z utrzymaniem parafii) oczywiście zdarzają się materialiści i tacy co urzędowo traktują powołanie ale na szczęście jest wielu takich którzy widząc cieżka sytuację rodziny na pewno by nie zażądali żadnej opłaty za chrzest czy ślub:) no ale te negatywne przypadki niestety zostają w pamięci:( i się człowiek zniechęca:(

moje dziecko wraca do normy:) przypomniało mu się jak się ssie smoczka po dwóch dniach!!! i wreszcie z nim usypia :laugh:

polal śliczna królewna:)

11 lata 11 miesiąc temu #509856 przez 26joanna
Polal ale masz śliczną księżniczkę i bardzo do Ciebie podobna :)
patys oczywiście że trzeba zapłacić księdzu ale chyba powinno być co łaska , bo nie wszyscy wyskoczą z 200 złotych dla księdza za chrzest! Pomyśl za jednym razem ochrzczą nawet i 5 dzieci i tysiąc złotych w łapie za godzinę , nie wspominając o ślubach i pogrzebach :ohmy: Spotkałam wielu księży i w Polsce i tutaj i chyba mam pecha bo tylko raz widziałam księdza który "coś" robił nie tylko dla siebie ale również dla innych . Więc mam swoje zdanie co do księży i wcale nie najlepsze......

11 lata 11 miesiąc temu #509912 przez chasiami
PolaL śliczna :) malutka modelka :)

A co do chrzcin to u nas jest duża parafia i mamy osobna mszę tzw. chrzcielną.
I jak ja chrzciłam to było 12 dzieci do chrztu i 9 dzieci co miały roczek i dlatego myśmy dali tylko 50 zł bo stwierdziłam ze jak każdy da po 50 zł to będą mieli 1050 zł. ( a niejedni dali więcej).

11 lata 11 miesiąc temu #510135 przez kasia7775
Andra witaj po długim czasie :) Ja miałam zamiar dawać małemu po świętach, ale się wstrzymałam, bo wymiotował. na szczęście, okazało się, ze to od tego, że za głęboko rączkę do buzi wkłada, bo go dziąsła swędzą. Jutro dam mu marchewkę na spróbowanie :)

Czajusiątko dziękujemy za buziaczki. Dla was również :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

PolaL śliczna córcia :kiss:

U nas jest proboszcz bardzo konserwatywny i z powołania :) a chrzest kosztuje 120 zł - 100 zł dla kurii, 20 zostaje w parafii (tak mi proboszcz tłumaczył:)). W pierwsze święto razem z Oliwierem było 7 chrztów :)

11 lata 11 miesiąc temu #510239 przez moniab26
Jeśli chodzi o księży to...jak wszystko zależy od tego na jakiego się natrafi człowieka... my też żyjemy bez ślubu i nasz proboszcz nie robi z tego jakiejś hecy - przeciwnie sam namawia nas żebyśmy wzięli slub cywilny, bez problemu przychodzi do nas po kolędzie (spotkałam się z taką sytuacją, że gdy ksiądz dowiedział się ze nie mają ślubu wstał i wyszedł bez słowa z domu) wyświęcił nam nowy dom, za pogrzeby naszych aniołków nie wziął ani złotówki a teraz przy chrzcie powiedział dajcie tyle ile możecie - ja wcześniej dowiadywałam się od znajomych ile dają - po 200 - my daliśmy 100 i też nam ksiądz " Bóg zapłać " powiedział, tak w ogóle nie możemy narzekać na naszego proboszcza - w 5 lat wybudował kościół bo na początku modliliśmy się na łące - pamiatam pasterkę na tej łące przy oogniskach a ludzi było tyle, ze ho ho

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

11 lata 11 miesiąc temu #510242 przez chasiami
moniab i to są księża z powołania! :) a nie ci co tylko kasa się liczy.
U nas ksiądz kiedyś na kazaniu powiedział, że każdy lubi coś kolekcjonowac, a jego hobby to kolekcjonowanie samochodów. A jak był u nas na kolędzie to pytał ile taki samolot mały kosztuje taka awionetka, bo chyba sobie kupi. (tak dla sprostowania mieszkam niedaleko lotniska :) )

11 lata 11 miesiąc temu #510501 przez Sandra85
Witam Mamusie :) Niestety nie mam czasu Wam odpisywac,bo mojemu synkowi tez zabki wychodza i straszny maruda jest :dry: W czwartek bylismy na kontroli to pediatra powiedziala,ze juz widac je,i pod palcem tez juz wyczuwam :) Chyba beda dwa na raz,albo w niewielkim odstepie czasu.Tez wklada wszystko do buzi,a jak go mam na rekach to atakuje moje ramie :) Raczki to obydwie naraz pcha do buzki.A wazy 7,650kg i ma 68cm.I pediatra nam powiedziala,zeby mu nie dawac zadnych kaszek,ani zupek na razie tylko same owoce,ale to po 10stycznia.I co mnie zaskoczylo to ze kazala mu dawac sok wycisniety z pomaranczy :unsure: I jablko,gruszke i banana.A inne to dopiero po 6miesiacu,bo narazie na cycu dobrze przybiera i nie potrzebuje innego jedzonka,a owocki to zeby mial witaminy i poznawal nowe smaki.A pozatym wszystko ok tylko na 4lutego do dermatologa w sprawie tych naczyniakow,bo mu sie powiekszaja :angry: I mu wyszlo takie male kolo ucha i taka kropka nad czolem,tez krwistoczerwona :( Zobaczymy co nam powiedza :unsure: Juz czwarty raz dopisuje,bo Bruno sie co chwilka budzi...Dziewczyny swiateczne fotki dzieciaczkow przeslodkie,a mali modele sliczni :kiss: :kiss: :kiss: Od dzis popoludniu tatus bedzie az do srody to bede miec wiecej czasu i moze cos poodpisuje :)

11 lata 11 miesiąc temu #510603 przez moniab26
chasiami każdy ksiądz jest z powołania tyle tylko, że jeden ma powołanie do kapłaństwa a drugi do łatwych pieniędzy i niestety tych drugich jest coraz więcej...
dzisiaj na obiadek podałam małemu dynię z ziemniakami i opluł wszystko w pobliżu i tak mu nie smakowała że aż do wymiotów się zbierał no ale jak to spróbowałam to się nie dziwię...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

11 lata 11 miesiąc temu #510679 przez makrelcia
moniab26 moje dziecko zrobiło to samo z tym daniem :) Póki co to mu smakują deserki i kaszki. Marchewke zjadł ale szału nie było :D

PolaL cudowna ta Twoja maleńka :) Aż chce mi się kolejnego dziecka :D Tylko jak trafić, żeby była dziewcznka ... :D

11 lata 11 miesiąc temu #510714 przez Patka0308
Dziewczyny pomóżcie!! co stosujecie na odparzenia u swoich maluszków?? sprawa wygląda u nas tak że kilka dni temu Grześ zasnął o 18 i budził sie kilka razy na jedzenie i od razu przy cycu zasypiał więc go nie przewijałam, i następny raz przewinęłam go dopiero rano i dostał odparzeń, smarowałam już sudocremem, kremem na odparzenia z nivea, pudrem z nivea i większych efektów nie widać... :( jakieś sprawdzone sposoby??

11 lata 11 miesiąc temu #510747 przez 26joanna
Patka najlepszy na odparzenia jest Tormentiol. Najpierw umyj go w wodzie ( nie używaj na ten czas chusteczek tylko zwykła wodę) a później zostaw bez pieluszki ( zakryj mu tylko tetrową i pościel coś grubego pod tyłek ) a na noc nasmaruj grubą warstwę Tormentiolu , rano tyłek będzie piękny :woohoo: A jak nie masz tormentiolu to wykąp go w krochmalu , podobno pomaga ale nie próbowałam :)

11 lata 11 miesiąc temu #510769 przez Patka0308
26joanna dziękuję bardzo!!:) zrobie tak jak radzisz z tym tormentiolem :)

11 lata 11 miesiąc temu #510845 przez andra88
bepanthen też jest dobry na odparzenia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka