BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 11 miesiąc temu #510861 przez madeleine
Witajcie mamusie, dawno mnie nie było, szał świąteczny na całego, ale czytałam was na bieżąco. Wiktorowi nie daję codziennie jakiś słoiczków ani kaszek bo ostatnio strasznego rozwolnienia dostał, teraz staram się podawać słoiczek co drugi dzień. Marchewkę wcina aż mu się uszka trzęsą podobnie z deserkami i owocami, gorzej z zupką jarzynową, pluje dalej niż widzi :P
Co do księży to nie wiem jak będzie z naszym, jest nowy sympatyczny ale jak dla mnie to nie nadaje się na księdza. Pali, pije, z ministrantami jest na TY, przeklina, bądź co bądź nasza parafia trafiła z deszczu, pod rynnę. Był też taki przypadek, że w trakcie mszy odcięli prąd w kościele, a on na to : cholera, prąd odcięli! Jednak będę musiał zapłacić.

Dziewczyny pamiętacie jak opowiadałam wam o mojej kuzynce, która w kwietniu urodził córcię z ZD, mamy do was wielką prośbę ;) Ola ma założoną stronę internetową oraz konto bankowe w fundacji i tam można przekazywać 1% z podatku na rehabilitację kruszynki. Wiem, że teraz każdy grosz się liczy, ale może coś pomożecie :))
ola.dzyga.pl/ to jest ta wspomniana strona internetowa :) wszystko, a raczej większość jest tam opisana :))

Wiktorek już jest z nami!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #511131 przez kasia7775
Oliwier skończył 4 miesiące :))))

Dzisiaj dostał pierwszy raz marchewkę, ale chyba brzuszek go boli bo popłakuje przez sen :(

W Rossmanie jest promocja, z kartą Rossnę jest 20 % zniżki na wszystko. Zaszalałam dzisiaj trochę :)

madeleine postaram się nie zapomnieć, najlepiej przypomnij za miesiąc :)

Patka0308 Tormentiol i wietrzenie są najlepsze :)

11 lata 11 miesiąc temu #511167 przez Jussstyś
kasia wszystkiego najlepszego dla Oliwiera :kiss: ja tez dzis zaszalałam w rossmanie z kartą :-)

patka nam na odparzenia pomogła masc bepanten :-)

11 lata 11 miesiąc temu #511218 przez Patka0308
Jussstyś,kasia7775,andra88,26joanna dzięki dziewczyny, wietrzyć to się wietrzymy i dziś lecimy do apteki po tormentiol :)

11 lata 11 miesiąc temu #511246 przez chasiami
No ja byłam wczoraj w rosmanie i okazało sie ze karta nieważna a płaciłam ponad 100 zł :( bym miała 23% rabatu czyli 23 zł rabatu :(

11 lata 11 miesiąc temu #511260 przez patys
chasiami a ja zrobiłam zakupy z kartą i zaoszczędziłam 30 zł więc chyba moja była ważna:)

11 lata 11 miesiąc temu #511261 przez Lui
Patka - termentiol kiedyś moja miała odparzenia po pieluchach dadach:)

11 lata 11 miesiąc temu #511360 przez kasia7775
chasiami może nie zrobiłaś zakupów w określonym czasie od wyrobienia karty i straciła ważność? Mi przypominali sms-em

Jusstyś dziękujemy za życzenia :)

11 lata 11 miesiąc temu #511436 przez Ania14.09
Dlatego ja pieluchy da da używam tylko w dzień, bo mój mały też przesypia już całe noce. Tylko na karmienie się budzi i śpi dalej.

Kasia Wszystkiego najlepszego dla Oliwerka :) i dla Mamusi.

Ja z pokarmami stałymi zaczekam do skończenia piątego miesiąca.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 11 miesiąc temu #511508 przez makrelcia
a powiedzcie mi ten rabat 20% obowiązuje też na dziecięce rzeczy ?

11 lata 11 miesiąc temu #511560 przez MADZIA7
Witajcie:)

Strasznie się rozregulowałam i opuściłam w pisaniu przez te święta, ale na bieżąco Was czytam oczywiście!:) U nas fajnie minęły święta, 3 dni u jednej babci, 2 u drugiej, trochę się za dużo najadłam słodyczy, przez co Natalka ucierpiała, ale już jest dobrze:) No i skończyłyśmy 3 m-ce i NAtalka coraz wiecej mówi, śmieje się i jak ją tatuś odkłąda do łóżeczka, to nawet w nim śpi w dzień! Poza tym łapie zabawki i wszystko bierze do buzi - od rąk, kocyka, po mój nos!:)

Kasia7775 gratuluję ślubu i życzę Wam wszystkiego co najlepsze!:)

MAm do Was pytanie, czy któreś z Waszych dzieci miało takie małe krosteczki podskórne na czole, byłam pewna że to potówki, ale nie schodzą już tydzień, podejrzewam, że coś z pokarmu, albo pies, z którym NAtalka wcześniej nie miała do czynienia... posmarowałam bepanthenem, ale bez efektów.

Pola śliczna Kropeczka i to w prawdziwe kropeczki! Ja też stroiłam moją gwiadeczkę na święta:)

Patys uroczo wygląda MAti pod choinką:)

Co do księzy, to my trafiliśmy na znanego mi od lat proboszcza i nie było problemów, dlaiśmy tyle ile uważaliśmy za słuszne.

Nie zdążyłam złożyć Wam życzeń na święta, ale choć na Nowy Rok Wam złożę:

Życzę Wam szczęścia, radości, zdrówka, aby Wasze MAleństwa pięknie i zdrowo rosły!

11 lata 11 miesiąc temu #511581 przez Lui
Ania ja tak samo czekam z pokarmami stałymi :)

11 lata 11 miesiąc temu #511583 przez kasia7775
Makrelcia rabat jest na wszystko co jest w Rossmanie. Ja nawet wino kupiłam :)

MADZIA7 dziękuję za życzenia :)
Oliwier miał na twarzy, a na czole najwięcej taką jakby kaszkę pod skórą i po zmianie mleka na Nutramigen wszystko zeszło.
Wszystkiego najlepszego na 3 miesiące :kiss:

Ania dziękuję za życzenia :kiss:

Oliwiera "przeprowadziliśmy" już do łóżeczka, w koszyku ledwie się mieścił. Tak samo jeździ już w spacerówce, bo w gondoli z 5 cm luzu miał tylko.

A jakie macie plany na Sylwestrową noc?

11 lata 11 miesiąc temu #511586 przez Patka0308
Lui my pieluchy dada stosujemy od urodzenia Grzesia i wcześniej nie było problemów, jak w nocy zmieniałam pieluchę to zazwyczaj koło 4 i było wszystko wporządku, a po jednej dłuugiej nocy ( od 18 do 8 rano), budził się tylko na karmienie i usypiał przy cycu więc nie przewijałam i zrobiły się odparzenia, dziś wypróbuje tormentiol.

MADZIA7 nasz Grześ nie ma takich krosteczek,za to ma na brodzie czerwone krosteczki, pediatra nam powiedziała że to od tego że ciągle się ślini i się podrażnia skórka.

Ja z pokarmami nowymi mam czekać conajmniej do końca stycznia jak Mały będzie miał 4,5 miesiąca, wg pani doktor dobrze przybiera na wadze na cycu a na nowe rzeczy jeszcze przyjdzie pora.

11 lata 11 miesiąc temu #511589 przez Patka0308
kasia7775 u nas Grześ też już malutko miejsca ma w gondoli, trzeba będzie pomyśleć o spacerówce, bo my wózek mamy pożyczony a spacerówkę chcemy już swoją kupić ;) a co do Sylwestra, to my mieliśmy spędzić go we trójkę w domku,ale ostatecznie wyszło wczoraj że jedziemy do siostry męża i spędzimy z nimi Sylwestra :) jej synek tak się ucieszył jak się dowiedział że Grześ do niego przyjedzie :D a jakie plany u Ciebie??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka