BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #505891 przez Patka0308
cześć dziewczyny:)
dłuuuuuuuuuuugo się nie odzywałam,ale podczytywałam Was na bieżąco :)co się przybierałam żeby napisać to Mały się budził i już nie było czasu,a potem zawsze coś wypadało.

Siteczko odlewy świetna sprawa, my ściągniemy pomysł od Ciebie i zrobimy takie na dzień babci i dziadka, bo na święta już prezenty mamy:D chociaż do naszych świąt do 6 stycznia to jeszcze troszkę czasu jest.

Co do włosków to u nas Grześ sam sobie nie wyrywa, jest tak jak PolaL mówi mi wyrywa, jak złapie to tak mocno trzyma i puścić nie chce,a mąż się wtedy śmieje i nie chce mi pomóc ;)

moniab26 jejku,jakie te bombki cudne !! :) podziwiam za wytrwałość i za to że masz czas żeby je robić, super sprawa !! :D

chasiami gratulacje z okazji 4 miesięcznicy dla Alusi :*

My wczoraj byliśmy na drugim szczepieniu, Grześ waży już 7200g, niezła kluska z niego. Ale jak po poprzedniej szczepionce wieczorem zachowywał się normalnie jakby nigdy nic,to wczoraj tak nam dał popalić że prawie wymiękłam... tak strasznie płakał, nie sposób go było uciszyć czy uspokoić, ale po 22 padł ze zmęczenia już, ale tak mi serce bolało jak on tak strasznie płakał, dziś już jest na całe szczęście wporządku.

Kurde, zazdroszę Wam trochę dziewczyny, ja to na święta jadę to do jednych rodziców to do drugich i sama nic nie przygotowuję na święta,bo jak pytam co zrobić to mówią że nic nie trzeba itp itd ale chciałabym cokolwiek zrobić, ale znając moją rodzinę to wszystko będzie zrobione jak my przyjedziemy, chociaż może tak myślę zrobić jakieś pierniczki,ma któraś może jakiś fajny przepis, może chociaż tyle im zawiozę. no rozpisałam się, może teraz częściej uda mi się coś nabazgrać tutaj ;)

miłego wieczoru :):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #505910 przez Patka0308
ja pokarm odciągam jak tylko muszę, znaczy jak mam do szkoły w każdy piątek,sobotę i niedzielę, a tak to nie. Chociaż jak mały, całe popołudnie piątkowe, sobotę całą i całą niedzielę pije mleko z butelki moje to poźniej w niedzielę wieczorem przed spaniem jest krzyk bo z cyca nie nakarmie, dopiero w pon lub wtorek znowu wieczorem normalnie je z cycka. nie wiem czy to normalne, ale cieszę się że i tak wszystko do normy wraca.

12 lata 3 miesiąc temu #506176 przez moniab26
Witam was w sobotni poranek...hehe jest 5,34
Nie wiem czy będę jeszcze miała czas żeby tu zaglądnąć do świąt dlatego już teraz chcę Wam wszystkim złożyć życzenia radosnych i spokojnych świąt, oczywiście życzenia są i dla wasych maluszków i drugich połówek

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #506254 przez siteczko
PolaL Spokojnie można zrobić odlewy starszemu dziecku! :) Po prostu robisz tą pierwsza masę np. z dwóch opakowań i robisz to w innym kubeczku plastikowym, spokojnie można jakiś zakupić :) No i wiadomo trochę więcej gipsu pójdzie na to, ale oni dają na tyle mi zostało połowa opakowania :)
My za 1h jedziemy już na święta :) Najpierw do teściów a w 1. dzień świąt do moich rodziców :) A rzeczy tyle spakowane jakbyśmy jechali na miesiąc a nie na 6 dni ;)

12 lata 3 miesiąc temu #506317 przez Lui

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziękuje Monia za odpowiedź :) śliczne bombki :) kiedy Ty znajdujesz czas na to :) !

Patka0308 ja mam to samo co Ty, jak chciałam coś zrobić to już wszystko zrobione, a Mąż stwierdził, żebym odpuściła i poszedł zamówił 3 różne ciasta w cukierniki

12 lata 3 miesiąc temu #506348 przez chasiami
Witam dziewczynki :)

My już mamy wszystko posprzątane :) Brat będzie robił makówki, babcia moczkę, mama karpie :) tak więc ja już nic nie musze robic, jedynie w wigilię zajmuję się nakrywaniem do stołu :) zobaczymy jak będzie w tym roku czy Alusia pozwoli mi na to? I czy nie prześpi całej Wigili bo Mikołaja przespała :) i nie miała nawet z nim zdjęcia :(

Moniab dziekujemy za życzenia i wzajemnie :) A przede wszystkim zdrowych świąt :)

Dziewczynki wiem ze nie ma czym się chwalic ale Alicja pierwszy raz zrobiła sama kupkę od 3 miesięcy :) (rozszerzanie diety pomogło) :)

12 lata 3 miesiąc temu #506361 przez Sandra85
Witam :) Ale tu cisza przedswiateczna :laugh: Mamusie zajete szykowaniem smakolykow :silly: Ja nic nie robie swiatecznego,bo tu calkiem inne potrawy sie je,a ze sa sami hiszpanie na kolacji wigilijnej to nic nie bede szykowac :silly: No moze bede miec uszka to zrobie barszczyku no i ryba napewno bedzie :) A tak to krewetki,takie typowe danie hiszpanskie na wigilie nazywa sie cardo.I losos wedzony z serem i takie tam... :laugh: A najlepszy jest deser, slodkie robione z mielonych migdalow i miodu :woohoo: Mniammmm :silly: No i oczywiscie tez inne slodycze i ciasta.A tu to jednak juz zawsze cos pieke,moze teraz zrobie karpatke i te pierniczki z przepisu od Nan :unsure: Narobilyscie mi smaka na pierniczki :) Patka witamy,no mam nadzieje,ze czesciej skrobniesz,choc ja tez czasem trzy dni pod rzad cos napisze,a potem tydzien cisza,bo co sie chce zabrac to Bruno mi nie daje :silly: Chasiami jest sie czym chwalic,bo po to jestesmy zeby moc sie wygadac co nas cieszy i smuci.A po trzech miesiacach wspomagania to taka samodzielna kupka to duzy sukces i krok do przodu :) Oby tak dalej :kiss: No mnie tez czeka nakrywanie i dekoracja stolu :side: Pola tez chyba bym sie zalamala jakbym musiala tak wczesnie wracac do pracy,a Ty masz dwojeczke Skarbow to pewnie jeszcze trudniej :dry: No tak,ale praca tez wazna,niezly dylemat :huh: Monia wzajemnie :) I bardzo dziekujemy za zyczonka :kiss: a bombki cudowne,podziwiam za zapal i chec do pracy :kiss: Siteczko to takie male wakacje :) No teraz z dziecmi to nawet na spacer duza wypakowana torba,a co dopiero taki wyjazd :laugh: A ile rzeczy jeszcze by sie przydalo :side:

12 lata 3 miesiąc temu #506382 przez chasiami
Sandra to podziwiam cię bo u mnie wigilia bez makówki by sie nie obeszła! :) uwielbiam :) mniam :)

Patys Dużo zdrowia szczęścia, radości z każdego dnia, spełnienia najskrytszych marzeń i pociechy z Mateuszka :)

No a co do kupki to Alusi się coś odblokowało, bo jak jadła deserek to była następna kupka :) Dziewczyny wiecie co? :blush: nigdy tak się nie cieszyłam na widok kupki :P :)

Siteczko piekne te odlewy, a jak się to robi? albo gdzie to można kupic? : :blush: bo wiesz z tego troszke głupia jestem :) i czy maleństwo tak mi sie da odcisnąc tą rączke i nóżke?

12 lata 3 miesiąc temu #506386 przez Patka0308
chasiami super że się odblokowało, u nas właśnie ten problem się zaczyna. Grześ kupe ostatnio robił we wtorek,ale puszcza bąki takie brzydko pachnące, ale brzuszek ma mięciutki i nie napina się,ani nie płacze,ale tak czekam na tą kupkę i doczekać się nie mogę. Chociaż czytałam że dzieci na piersi mogą mięć takie przerwy w wypróżnianiu ale jakoś to do mnie nie przemawia...

Lui może i Twój mąż ma rację, ja jednak postanowiłam że upiekę te pierniczki;) chociaż nie wiem czy Grześ da mi to zrobić ;)

12 lata 3 miesiąc temu #506387 przez Patka0308
mój Grzesio dziś skończył 3 miesiące :) :) jejku...kiedy to zleciało, a jeszcze niedawno taka malutka kruszynka leżała ;D a dziś? kawał chłopaka :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #506396 przez hanias
chasiami- ja też zazdroszczę tej kupki :laugh: my czekamy 4 dzień i na razie nic.
Patka - wszystkiego najlepszego dla Grzesia na te 3 miesiące
My w święta też do rodzinki. I jestem ciekawa jak to będzie, bo Hania od 2 dni strrrasznie marudna, nie może coś w dzień zasnąć i do tej pory nie musiałam jej nosić bo zasypiała w kołysce, to teraz muszę ją na rękach usypiać bo płacze!!!
A w pierwszy dzień świąt Hania kończy 4 miesiące :silly: Mój maleńki skarb :kiss:
A oto i ona:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #506399 przez hanias
Również życzę Wam wszystkim ZDROWYCH, POGODNYCH ŚWIĄT !!!

12 lata 3 miesiąc temu #506407 przez chasiami
Dzisiaj jest dzień jakiś rocznic i miesięcznic :)
Patys urodzinki a Grześ od Patki ma 3 miesiące (między Grzesiem a Alicją jest miesiąc różony :) myśmy wczoraj mieli 4 miesiące)

Hanias śliczna modeleczka ta twoja Haniusia :)

12 lata 3 miesiąc temu #506420 przez Patka0308
hanias dziękujemy :) może Hania będzie przechodzić kolejny skok rozwojowy i dlatego taka marudna. Hania śliczna i jaką ma bujną czuprynkę,panieneczka :) :) widzę że u Was też z kupką problem, dołączamy się ;)

chasiami faktycznie z tymi rocznicami itp :) szybko rosną te nasze dzieciaczki:D

Ja też Wam wszystkim życzę spokojnych,radosnych Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze !!! :* :* ja jeszcze nie świętuje, moje święta w styczniu ;)

12 lata 3 miesiąc temu #506555 przez Ania14.09
Zdrowych, pogodnych, rodzinnych Świąt.
Niech te pierwsze Święta spędzone z Naszymi maluchami będą początkiem czegoś cudownego i niepowtarzalnego w każde święta :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka