- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

Wczoraj byłam na szczepieniu z Młodą

Aganio - moja jest marudna drugi dzień, ale nie wiem czy to nie po szczepieniu :/
Makrelcia - moja próbuje podnosić główkę do góry jak leży na pleckach, robi mostki.. i też się zastanawiam kiedy dziecko siada

Monia Chasami

Nan - ja do fryzjera na 19:00 ostatnio byłam bo tez w ciągu dnia nie miałam jak.. :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
U mnie natłok prac przed świątecznych

Ja chyba też przechodzę kryzys laktycyjny... co najmniej od wczoraj mam wrażenie że cały czas karmie, średnio co godzinę a nawet co 45 min... :| w nocy też są częste pobudki :| mam nadzieję że szybko to minie! Najważniejsze to nie dokarmiać w tym czasie MM!

Dziś biorę się za ciasteczka, mam nadzieję że mi sie uda upiec a jutro tylko udekoruję

Co do dodatkowego jedzenia wstrzymuje się do momentu aż skończymy 4 miesiące, czyli jeszcze miesiąc i 8 dni

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
– pomidory i seler - zawierają silne alergeny
– paprykę, chrzan, pory, grzyby
– truskawki, poziomki, cytrusy (uczulają)
– gruszki i pestkowce, np. śliwki, morele, czereśnie, wiśnie (niekiedy mogą powodować bóle brzucha i kolki)
– owoce suszone (konserwowane chemicznie)
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
siteczko ja jem suszone owoce- morele i mąż mi ostatnio suszone daktyle kupił... a z warzyw to marchewkę brokuły czasem buraczki ale ostatnio bardzo rzadko...pomidory jadłam ale odstawiłam jak nie wiedziałam co małego uczula i już jakoś do nich nie wracałam bo nie są juz takie smaczne jak latem przynajmniej w moim sklepie:)
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
dawno się nie odzywałam, bo mąż dużo pracuje i całe dnie jesteśmy same z NAtalką, a wieczorem padam ze zmęczenia i nie mam siły pisać, ale przy karmieniu regularnie Was podczytuje niczym najlepszą ksiązkę

Aniu, PAtys ja też mam terz ten kryzys laktacyjny, w dzień karmię co godz., półtorej, a Mała jakby stale głodna.
Siteczko ja jem pomidory, buraki, marchew, a po jabłkach, brokułach cóeczka ma wzdęcia. Ciekway pomysł z tymi stópkami.
U nas również przygotowania do swiąt pełną parą, mamy już choineczkę, upiekłam mieciutkie pierniczki na ziemniakach, zapakowałam prezenty i każdego dnia trochę sprzątam.
KAsiu jak operacja tej dziewczynki? Współczuje sytuacji z chrzestnymi, jesetm zdania że bycie chrzestnym do zaszczyt, z którego powinno się być dumnym, a tu jeszcze ktoś odmawia...dla mnie dobry chrzestny to nie ten, co daje sużo prezentów, ale interesuje się chreśnicą/chrzesniakiem, dzwoni, odwiedza i dba o kontakt.
dobrej nocki:)
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Dzisiaj ma być koniec świata, ciekawe o której

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Siteczko te odlewy to super pomysł

Lui ja też czekam do skończenia 4 miesiąca z wprowadzaniem nowych potraw, jeszcze tydzień został

hanias oj czas leci

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

po wczorajszym spr jaki kolor mam mleka poczytałam że nie ma czegoś takiego jak małowartościowy pokarm i że on się dostosowuje do potrzeb dziecka...no i wyobraźcie sobie że dzisiejsza noc lepsza niż wczoraj nie było 5 karmień

jeszcze tylko dzisiaj a od jutra mąż jest cały czas w domku do 2 stycznia:)dzisiaj wieczorkiem wychodzę na urodzinki koleżanki a jutro rano troszkę ogarnę mieszkanko bo tak mam wszystko posprzątane i ubierzemy choineczkę

kasia ja rok temu jakoś jutro stworzyliśmy z mężem Mateuszka:)
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

CO do spania a raczej zasypiania to z Szymkiem męczyłam się do 22-23, pyło puszczanie kołysanek, śpiewanie, lulanie i d...pa budził sie co chwila. Na dobre przysypiał ok. 23. A z Gabrysią jest zupełnie inaczej, o 19 kąpanie ( ale tak mniej wiecej co 2-gi dzień) potem chwilę sama gaworzy ja zaglądam jak się Szymek pluska. Ok. 19:30 zaczynam dawać cyca trochę ją pogłaskam (ale do niej nie mówię) i na ogół 20 śpi - lekko/ Tak ok 20:30 muszę przyjść i dotankować

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Ja dzisiaj zawiozłam męża do pracy bo ma wigilię i pewnie coś wypiją. Jestem przeszczęśliwa bo od jutra ma już wolne i wraca do pracy dopiero 7 stycznia

Siteczko super te prezenciki

Kasia całe szczęście, że z tym chłopczykiem już dobrze.
Makrelcia mojej Oliwce też trochę wypadają. Ona się często targa za włosy i później znajduję u niej w piąstce kilka włosków. Nie powinna mieć niedoboru witamin bo jest na butli

Monia a kiedy Ty zaczęłaś podawać jabłuszko? bo Ty chyba też karmisz MM?
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

i tak síe wytra

Moja Julcia nie spi juz od 6:30 teraz zasnela ale juz síe zierci

A koniec świata ma zacząć síe o 10:00

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Siteczko cudne te odlewy. Ja jestem straszna sierota jeśli chodzi o takie sprawy. Dostaliśmy glinę żeby zrobić odcisk stópki lub rączki i zepsułam, bo glina zastygła, a mały w tym czasie zasnął. Jak ty to robisz? tzn z czego?
Kasia
Nie wiem to dziwne z tym wypadniem włosów u dziecka, nigdy nic takiego nie słyszałam. Włosy u takich dzieci się wycierają. Ja bym zapytała lekarza.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Ja wprowadzam słoiczki bo mam zalecone przez panią alergolog.
A doigrałam się z dokarmianiem (bo Alusia cały czas płakała przy cycu i dałam jej butelkęi tak zaczeło sie dokarmianie)
I teraz Alicja mam cyckowstręt

Odciągam 3 razy dziennie po 180-200 ml i podaje w butelce bo cyca nie i nie

Kasiu dobrze że wszystko ok z tym maleństwem - modliłam się za szybki powrót do zdrowia.