BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #513548 przez Patka0308
dziewczyny mam problem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

patys ja też test zrobiłam 6 stycznia :D i zobaczyłam dwie kreseczki :)) !!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #513556 przez Ania14.09
Ja myślałam, że mam grypę :lol: Postanowiłam jednak sprawdzić, czy to nie ciąża zanim zaczęłabym się faszerować mocnymi lekami. Trochę mnie ciąża zaskoczyła, trochę nie. Akurat u nas zaczynały się ferie zimowe, gdy postanowiłam zrobić test i dwie krechy, później na siłe szukałam ginekologa, bo mój akurat wyjechał na ferie.
Do Was kochane trafiłam przez przypadek. :laugh: Pobolewał mnie brzuch,a w ciąży jesteśmy bardziej wsłuchane w siebie. Wszędzie w necie szukałam czy to normalne, czy to koniec mojej ciąży, aż trafiłam tu zupełnie przyadkiem i zaczęłam Was czytać, płakać, bo wiadomo, hormony już buzowały :laugh: Zapisałam się dopiero w lutym, bo jakoś nie miałam odwagi.
Zresztą ja jestem starej daty więc za czasów gdy chowałam Magdę to nie było internetu, swoją wiedzę czerpałam głównie z książek, i z gazet. Gdy swim znajomy opowiadam, że mam grupę wsparcia w internecie, to pukają mi się w głowę.
Moniab to gratuluję, że masz swoją podopieczną, której się udało, ja też mam swoją i mocno trzymam za nią kciuki :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #513577 przez MADZIA7
Witajcie:)

U nas sylwester minął tak średnio, bo miałam gorączkę i znów problem z piersią, mąż przygotował pyszną kolację, potem oglądaliśmy film, na którym usnęłam i o 24 obudził mnie na życzenia i łyczek szampana. Za to Nowy Rok minął nam barsoz fajnie, lepiej się czułam i pojechaliśmy do wujka i cioci na obiad i było bardzo miło.

A dziś powrót do rzeczywsitości, jesteśmy do wieczora same z NAtalką, ale tak też jest dobrze, bo mamy swoje rytuały i przyzwyczajenia - zabawy, spacerki, a wiecozrem wraca Tatuś i wtedy wariuje z Małą:)

Też mi się łęzka kręci w oku na wspomnienie zeszłego roku - 6 stycznia powstała nasza córeczka, a do forum jakoś na wiosnę dołączyłam:)

Patka ale Grześ ma cudną minkę:) Nie wiem co poradzić na tą kroskę, może bepanten?

dobrego dnia:)

12 lata 3 miesiąc temu #513608 przez aganio87
Witam i wszystkiego dobrego życze w 2013 roku
Patka Grześ cudowną minkę ma w ogóle sliczne jakoś te nasze maluchy są :) :) :)

Moi chłopacy wczoraj skończyli 5 miesięcy Jupiiii

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #513633 przez Sandra85
Aganio buziaczki dla najstarszych chlopcow na forum :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Slodziaczki,no nie moge sie napatrzec na fotki :laugh: MADZIA wspolczuje tych problemow z piersiami :( Oby jak najszybciej przeszlo :kiss: Patka mam nadzieje,ze to nic powaznego,nie spotkalam sie z czyms takim do tej`pory :huh: Napisz co powiedzial lekarz :) A Grzes jaka slodka minke do zdjecia zrobil :silly: Moj Bruno tez przespal polnoc,chociaz po 11-stej sie strasznie krecil i marudzil i myslalam,ze bedzie z nami o polnocy,ale na szczescie zasnal i obudzil sie o 3 na cyca :side: My obchodzilismy sylwestra w domku,ale bylo bardzo milo.I udalo mi sie zjesc 12 winogron w 12 sekund co jest nie lada wyczynem :silly: Bo tu jest tradycja,ze o polnocy jak wybija zegar 12-sta to z kazdym uderzeniam zegara trzeba zjesc jaden winogron,zeby miec szczescie na caly rok :woohoo:A potem szampan i zyczenia i calusy :woohoo: A mi zawsze roslo w buzi i nie nadazylam polykac,a w tym roku mi sie udalo :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #513680 przez Jussstyś
patka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aganio duze chłopaki :-) niedlugo nasze tez takie beda, dobrze síe nie obrócimy a juz zaczną stawiać pierwsze kroki :-)

Moja Julcia strasznie síe slini, wczoraj tak gleboko wsadzala raczkę do buzi ze parę razy zwymiotowala :huh:
A dzisiaj cala noc poplakiwala Przez sen, budzila się co chwile, marudzila i tak w kółko :huh:

12 lata 3 miesiąc temu #513682 przez PolaL
Witam mamuśki pierwszy raz w nowym 2013 roku !!! Wszystkiego Naj, NAj, NAJ...

U mnie sylwester w domciu. Szymek po popołudniowej drzemce dotrwał do północy choć fajerwerka odpalił z mężem o 23 bo juz mu się oczka kleiły i mówił że nie wytrzyma :) A mała dospała do 24 i potem wybuchy ja obudziły więc przywitała nowy rok jedząc cycusia :silly:

Co do wspominek to wg moich wyliczeń Gabrysia "zakiełkowała" w nocy 31.12/01.01

NA odparzenie to ja polecam zwykłą mąkę ziemniaczaną + wietrzenie. Bo u nas nic nie pomagało przy Szymku żadne kremiki. Dopiero jak mi nie pomagała mąka to dostałam maść (na receptę) Pimafucort - ale to już ostateczność - jak małemu zrobiły się małe ranki i nic nie pomagało.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 miesiąc temu #513694 przez PolaL
co do siadania to moja mała mnie terroryzuje. Odkąd skończyła 2 miesiące ciągle się napina ręce i nogi do góry. A jak wezmę ją na ręce to się nie opiera na mieniu tylko głowa juz daleko ode mnie, jak ja położę to ryk i sama się odchyla. JA staram sie nie robić nic na siłę, ale jak sama będzie chciała to przecież nie przywiążę żeby leżała. Mojej siostry synek zaczął sam chodzić w wieku 7 miesięcy. Liczę że moja nie wywinie mi takiego numeru i spokojnie doczeka do powiedzmy 10 miesiąca z próbami.

12 lata 3 miesiąc temu #513809 przez baby_55
Witajcie dziewczynki

mało zaglądam bo czasu brak :/
Niśka jak Gabrysia domaga sie pozycji półsiedzącej i podnosi się do siadania, podobnie miał Adi w tym wieku i mając 8,5 mies postawił pierwsze samodzielne kroczki, a raczkował tak porzadnie majac 6 mies. wczesniej mu brzuch jeździł po ziemi i bardziej się czołgał niz raczkował :D
więc oboje wymagają obecnie dużo czasu i uwagi, Adi coraz więcej móiw, powtarza wszystko po nas jak papuga więc

Aniu to prawda łezka sie kreci na wspomnienia sprzed roku :)

ja do Was późno zawitałam, bo raczej na październiku urzędowałam ;)

co do "pryszcza" na piersi to ja miałam na brzegu otoczki taką jakby podskórną czerwona kuleczkę troche to jak podskórny pryszcz wyglądało i miałam to przez kilka miesięcy karmienia przy Adim a potem samo znikło, kiedyś położna mi powiedziała, że jeśli są jakieś grudki, kulki itp przy karmieniu ale nie bolą to należy poczekać aż sie skończy karmić i dopiero wtedy oceniać czy to coś zostało czy znikło, bo przy karmieniu często się takie rzeczy robią i cieżko jest stwierdzić czy to w wyniku karmienia czy nie, więc ja bym sie nie martwiła na zapas jesli to nie boli i nic się z tym nie dzieje :)

Przy okazji życzę Wam kochane dużo szczęścia, spełnienia marzeń tych dużych i tych maleńkich, radości i pociechy z dzieciaczków, cierpliwości do nieidealnych mężów i partnerów, a Maluchom wytrwałosci w nabywaniu nowych umiejętności i dużo miłości
Niech ta 13 będzie synonimem szczęścia i radości !!!!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #513811 przez Patka0308
Jussstyś ja wcZeśniej jak miałam to jakieś takie małe co schodziły, a ten jest całkiem spory i boli przy dotyku i jak mały je to też trochę, i teraz jest też czerwone naokoło niego...to jakiś stan zapalny, dzwoniłam dziś do przychodni i mam jutro z rana dzwonić bo jutro położna będzie to to obejrzy i lekarz też. boję się,ale może to kanalik się zatkał czy coś...no już sama nie wiem.

aganio87 najlepsze życzenia dla Ksawcia i Kajetana z okazji ukończenia 5 miesięcy i buziaczki od cioci Patrycji i Grzesia :kiss: :kiss: :)

co do odparzeń u nas to po tormentiolu jest lepiej, już prawie nie ma śladu :) :) :)

wg moich obliczeń to Grześ zakiełkował koło 14.12.2011r ;) 10 grudnia był nasz ślub cywilny i wtedy dostałam ostatniej miesiączki i moja mama twierdzi że dobrze świętowaliśmy nasz cywilny ;) :) :)

12 lata 3 miesiąc temu #513826 przez agnesssa
Hej dziewczynki :lol: Może uda mi się nadrobić Was jak już wrócę do domu, bo ciągle jestem w Bydgoszczy i nie mam chwili nawet żeby Was poczytać :dry:

Również życzę wszystkiego naj w nowym roku :kiss:

A ja zatestowałam równo rok temu 2 stycznia i również mi się łezka w oku kręci :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #513861 przez Ania14.09
To dzieci agnessy i baby i polal są sylwestrowe,jak to mówi moja córka :laugh:
mój Filip świąteczny, bo on jakoś przed samymi świętami :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #513872 przez chasiami
Ania To moja Alicja jest Mikołajkowa :silly: bo test mi wyszedł 22 grudnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #514222 przez Sandra85
A moj Bruno zakielkowal dokladnie w Wigilie po poludniu :P
Pierwszy test zrobilam 6stycznia i wyszedl negatywny,a potem 17pierwszy wyszedl pozytywny,ale jeszcze wieczorem zrobilam jeszcze jeden zeby miec pewnosc i tez wyszedl pozytywny :laugh: I mamy Naszego Skarba :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #514228 przez PolaL
Oby im to imprezowanie nie weszło w krew :) najlepszy był mój tata. Jak im powiedziałam w lutym że będą znów dziadkami to on - prorok - mówi że na święta już coś podejrzewał. A ja zaszłam w ciążę w sylwka. No ale on wie swoje :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka