- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Hanias Zgadzam się z Tobą, że to żadna łaska Ale ja słyszałam, że a druga połowa macierzyńskiego ma być płatna w 60%
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Mnie najbardziej wkurzają te feministki, co najwiecej krzyczą, a nie chcą rodzić i uważają, że dla kobiety, kobiety matki priorytetem jest kariera,a nie jej dzieci.Owszem fajnie robić karierę dużo zarabiać i spełniać się zawodowo,ale nie kosztem rodziny, własnych dzieci,a państwo chcąc prowadzić politykę prorodzinną, musi wspierać mamy. Jak ktoś jest zaradny, a pracodawca ceni nas jako pracownicę, to i tak sobie poradzimy zawodowo. a chcąc mieć zdrowe społeczeństwo muszą być dłuższe urlopy macierzyńskie. Mi wystarczyłoby te 60% byłoby chociaż coś. Przez jakiś czas pożylibyśmy skromniej,ale miałabym pewność, że moje dziecko jest z kimś z kim mu najlepiej, czyli z własną matką. Nie bałabym się o skrzywienie emocjonalne, o choroby i wydawanie kasy na lekarstwa, leki...
Ach się rozpisałam.....
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- Otrzymane podziękowania: 0
a ja mam w pupie czy gdzies te feministkii ich poglady ;D
Diana spala dzis do 11;DD
jestem wyspana ale musze posprzatac i z tym gorzej..........;P
milego dnia kobietki!!!
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Majka mi też się nie chce sprzątać ale wzięłam się za prasowanie i ledwo zaczęłam to Maks zgłodniał
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
A w sobotę można sobie sprawdzić czy wygraliśmy, o tutaj
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zgadzam się z tobą w 100% Ja też bym wolała te 60% niż zostawić małą z kimś obcym. A teraz to się zastanawiam czy nie pójść na wychowawcze żeby chociaż rok miała. Bo macierzyński mam do 13 stycznia i przedłużam o te 4 tygodnie a co dalej? No właśnie... co dalej...Mi wystarczyłoby te 60% byłoby chociaż coś. Przez jakiś czas pożylibyśmy skromniej,ale miałabym pewność, że moje dziecko jest z kimś z kim mu najlepiej, czyli z własną matką. Nie bałabym się o skrzywienie emocjonalne, o choroby i wydawanie kasy na lekarstwa, leki...
Ach się rozpisałam.....
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
moniab26 a ile sztuk jest w paczce bo zastanawiam sie czy nie zmniejszyli na ta promocje , jak to zwykle bywa.........
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Ania faktycznie szkoda, że się nie załapiemy na ten roczny macierzyński, ja planuję do sierpnia posiedzieć z Małą, a we wrzesniu zobaczymy, macierzyński mam do 22 kwietnia (to już z urlopem łącznie). Uważam, że dziecko do min. roku powinno być z mamą, bo ona go najlepiej rozumie, a ono nie jest w stanie jeszcze przekazać werbalnie, gdy jest coś nie tak, np. jak go cos boli, itp.
Agnessa rewelacyjny ten kalendarz! Ja niestety nie zdążę już przed świętami, może na Nowy Rok...
Marta ja też oddałam głosik:)
Wyobraźcie sobie, że dzisiaj udało mi się przy mojej córuni wyprać, wyprasować i zawiesić wszystkie firanki u mnie w mieszkaniu. NAtalka przez pótorej godziny bawiła się sama w łóżeczku, a potem siedziała na foteliku i obserwowała co robię, bo jak wiecie, my w dzien raczej nie śpimy, chyba że na mnie. Dziś 7 prób odłożenia do łóżeczka, bez skutku, na szczęscie w nocy jest lepiej:)
Siteczko czytałam taki artykuł a propos spania naszych dzieci, żeby się tak bardzo nie martwić, że nie śpią, bo tylko pogarszamy sytuację, denerwując się, co ona czują. Ponoć każde dziecko ma swoje indywidualne zapotrzebowanie na sen (nasze mają widocznie mniejsze). Podobno Korczak twierdził, że usypianie dzieci na siłę jest przestępstwem, ale przestępst narobiłam
Patys też nie używam melasy w kuchni:) A Twoje rogaliki chyba w weekend znów zrobię, bo są obłędne, mąż wziął do pracy i też się nimi zachwycali, podobnie koleżanka, która mnie odwiedziła:). Ale Ci fajnie, że już możesz wychodzić na spotkania, mam nadzieję, że mi się niedługo też uda, na razie koleżanki mnie odwiedzają i też jest ok:) Ale juz odpuściłam parapetówkę, teatr i za tydz. urodziny koleżanki, ale jak tak patrzę na moją Kruszynkę, to ona chyba jeszcze nie gotowa na parogodzinne rozstanie ze mną, jutro zostanie 2 godz. z moją mamą, bo jedziemy z mężem po prezenty świąteczne i nie chcę jej po sklapach wozić, bo pewnie tłumy przed świętami będą.
dobrej nocki
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
ja na moment bo po pracy, nie wiem czy czegoś nie przeoczyłam, czy dobrze zrozumiałam.. ale jeśli chodzi Wam o tą nową ustawę z urlopem macierzyńskim, ustawa wchodzi nie pamietam już dokładnie czy to sierpień/ wrzesień.. ale załapują się na nie te które w tym czasie będa przebywać na urlopie macierzysńkim (nie ważne, czy koniec, czy środek.. ) to wychodzi jakoś chyba, że te co w marcu i po marcu 2013 urodzą.. o ile się nie mylę. Idę budzić Młodą bo potem mi pospać nie da
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Ale zarówno wczoraj jak i dziś mniej więcej od 9:30-22:40 spał w ciągu dnia tylko 2,5h! wczoraj ciągiem 2,5h a dziś 1,5h + 45min
Ale na szczęście zarówno wczoraj jak i dziś punkt 22:40 i śpi w łóżeczku tej nocy elegancko 7h przerwa na jedzonko i kolejne 2h później jeszcze 40 min zobaczymy jak to będzie tej nocy...
Dzisiaj mimo że mały nie spał prawie cały dzień, dzielnie siedział w leżaczku i przyglądał się jak mama robi generalne porządki w szafkach w kuchni Opowiadałam mu co robię i się z tego cieszył Miło jak jest taki radosny a nie marudny, jak początkiem tygodnia, ale to chyba miał tak przed skokiem rozwojowym...
Wczoraj zaczęłam pakować prezenty... My robimy najbliższym rodzicom, rodzeństwu, babci i przyszłej mojej bratowej Zawsze jest problem co kupić, ale wszyscy zgodnie w tym roku mówią że największa frajda to prezent dla Tymka i nikt nie ma z nim problemu hehe W sumie to jedyne dzieciątko w rodzinie
agnesssa Super tyle prezentów, aż chciałoby się zajrzeć do środka Winietki fajny pomysł Ja z moją mamą często zamiast pisać banalne 'Od Św. Mikołaja dla ...' Piszemy wierszyki w którym zawarte jest dla kogo, od kogo i mniej więcej co, ale przeważnie w formie zagadki, więc później przy rozdawaniu prezentów [zawsze robię za pomocnika mikołaja] mi przypada czytanie tego a inni zgadują, świetna zabawa jest
My do tej pory używaliśmy tylko i wyłącznie PAMPERS, jestem skłonna przejść na te DADA ale jakoś nie trafiłam do biedronki jeszcze :| może się uda w najbliższym czasie bo jeszcze zostało mi ok 100 szt pampersów ostatnio kupiliśmy na promocji w tesco cały karton 150szt za 79,90 zł...
A te DADA ile kosztują, ile sztuk?
Ja też jestem za zajmowaniem się dzieckiem co najmniej do roku i mam nadzieję że będę mogła, mam w sumie wolny zawód, zdecydowanie lepiej mi się pracuję gdy sama sobie jestem szefem no i pracując w domu, a nie w biurze... tak więc tylko jakieś fajne zlecenia i mogę siedzieć
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
Fajne tak poczytac jak już robicie porządki świąteczne i pakujecie prezenty, ja jeszcze z tym wszystkim w lesie, najpier wzięłam się za robienie bombek - robię ze wstążek, metodą karczochową, może później wrzucę fotkę tego co już mam zrobione, bigosik dzisiaj gotuję a za porządki biorę się od poniedziałku. Wczoraj znalazłam w necie ogłoszenie plantacji choinek, sprzedaja wszystkie drzewka po 5zł bez względu na wielkość i ilość i mam do nich jakieś 20 km więc będę miała drzewko ścięte własnoręcznie przez mojego Sylwka - u nas to tradycja, że choinka lezy w jego gestii - ja mam ubrać to co mi przyniesie...