- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja też wychodzę na spacer codziennie. Dziś też byłam na 20 minut bo strrrasznie zimno mi było!
A Hania już 4 dzień kupki nie robi! Zaczynam się martwić!!!!! Jak jej pomóc? Dawałyście czopki glicerynowe czy co stosowałyście bo pamiętam że już wcześniej ten wątek się pojawił?!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Ja dzisiaj od rana jakaś zakręcona jestem, z niczym nie zdążam, ugotowałam nawet zupę pomidorową - bez pomidorów ale udało się ją uratować i nawet niezła wyszła.
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
PolaL super pomysł z tym zasypianiem. Na pewno spróbuję. Jak pisze siteczkoczym krócej śpi mój maluch, tym gorzej później, z zaśnięciem,a dziś ma gorszy dzień, bo ostanie dwa dni to miał taką melodie, do spania, że prawie dziecka nie miałam.

Tak w ogóle, to czy wasze dzieci mają jakieś stałe pory snu? U nas jest to kompeltny chaos. Może dlatego, że przy cycu nie karmi się na godziny, i te dziecko nie ma stałych pór. Staram sie go kąpać, o stałej porze, czy iść na spacer,ale nic nie daje.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
ja czułam, ze jestem w ciąży od poczatku, ale na teście wyszło mi dopiero 31.01
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Wczoraj dostalismy prezent od mikołaja od mojej mamy i malutka też dostała

My staramy wychodzic codziennie ale obecnie jakby katarek zaczął łapac Ale i robie inhalacje nebulizatorem ale jest coraz lepiej już

A jutro wysyłam męża do teściowej na pół dnia. Bierze ze sobą malutką a ja mam zamiar pomyc okna (tylko nie wiem czy się wyrobie, bo musze pomóc mamie umyc okna i bedzie ich bardzo dużo

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Niedługo dołączą nowe wrzesniowe mamusie,ale ten czas leci, mi bardzo szybko
babyto podobnie jest u mnie. Pierwsze spanie po nocy jeszcze jest przewidywalne,ale póxniej....lepiej dziecko się chowa jak ma stałe pory,ale widać jeszcze nie czas na to.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
dzis maluszek nawet łądnie zasypia ale wiecie uzyłam pomysłu juz nie pamiętam której z was i dałam mu pieluszkę do spania i jak pomarudzi troszkę i dam mu ją do przytulenia do buzi to zaraz przy niej zasypia:)
my niestety bardzo rzadko wychodzimy na spacery:(chyba ze jak jedziemy do jakiegos lekarza to przy okazji troszke przejdziemy koło bloczku dwa razy mu werandowanie na balkonie robiłam..ja chyba jeszcze mam traume po tym zapaleniu płuc i ciagle sie boje chociaz wiem ze wychodzenie na spacerki to samo zdrowie...
co do karmienia to mi sie jakoś udaje praktycznie co 3 godziny karmic piersią czasem co dwie i spanko nawet w dzień jest o prawie takich samych porach...
dziś zjadłam drożdzówkę z makiem ciekawe czy cos małęmu wyskoczy bo po serze białym były drobne krosteczki taka kaszka z boku policzka i troszkę na szyjce ale tak mu się zdarzało przed serem białym...więc nie wiem czy to takie alergiczne, chiasami przypomnij mi czy po jogurcie to to były takie wieksze krostki u twojej małej??a czy waszym maluchom zdarzają się takie zółtozielonkawe kupki czy to nic takiego??
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dziś rano się nie odzwyałam, bo Natalka od 6:30 była "na nogach", ale cały czas uczymy się odkłądania do łóżeczka i coraz lepiej nam idzie, na razie dłuzej trwa usypianie na rękach niż spanie w łóżku, ale to i tak już coś

Jak Wam minęły mikołajki? Ja przebrałam się za Mikołaja, tzn. czapkę tylko miałam i kupiłam Natalce gwiazdkę, która ślicznie gra kołysankę i wprowadzam rytuał - puszczam ją przed nocnym spaniem:) póki co mnie usypia

Patys udało mi się zrobić Twoje rogaliki, bo wczoraj była u mnie koleżanka na kawkę. Rogaliki są obłędne! dodałam do nich cynamon i pachniały trochę świątecznie:) Fajny pomysł z tym spisywnaiem wspomnień, wczoraj usypiając Małą czytałam od początku forum, jak mnie jeszcze na nim nie było:) Ja dowiedziałam się o ciązy w Dniu Babci i oczywiście zaraz zadzwoniliśmy do Babć, żeby im w prezencie obwieścić radosne wieści:)
Jak drożdżówa, uczuliła MAtiego? Mam nadzieję, że nie.
Czajusiątko ja póki co wychodzę codziennie na spacer, podobno można do tylu stopni, ile dziecko ma miesięcy, np. 3 m-ce do -3stp., no chyba że trzeba wyjść jak jest chłodniej, to już trudno.
Majka nie wygłupiaj się z tymi przelewami, cieszę się, że się witaminy przydadzą Twojej córci, ja bym tego i tak nie wykorzystała, bo Natalka po nich miała chyba wzdęcia i musiałam jej kupić osobno wit. D i K.
dobrej nocki:)
- madeleine
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Synuś już na świecie! :))

Komputer sprawny, trochę, mi zajęło nadrobienie wszystkich postów. Ja dowiedziałam się o ciąży dokładnie 1 lutego ale podejrzewałam wcześniej, że coś jest na rzeczy.
Ze spaniem w dzień jest różnie, ale za to wieczorem spokój, kąpiel, butla, odkładam Wiktora do łóżeczka, daję smoczka, pieluszkę tetrową żeby miał co sobie potrzymać

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

PolaL ja bylam na spacerku z małą jak bylo -7

- Marta M
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

Pomóżcie je jeszcze utrzymać, już tylko tydzień do końca głosowania pozostał

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
Oto dowód:
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
Czy moglabym dostac od kogos pomysl na te rogaliki Pati?:)narobilyscie mi apetytu . Ja wczoraj mala tez balkonowalam ale zarzucilam na wozek pieluche tetrowa bo tak zimno bylo, a dzis chyba odpuszcze taki snieg po pachy!!

Madeleine mama tego malucha co pilnowalam dostala dopiero po roku okresu , ja tam sie nie marwie wcale:P

milego dniaaaaaaaa Panie moje

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
w zależności od soczystosci marchewki. Wszystko wymieszaj. Ciasto rozwalkuj, pokroj na trójkąty, kazdy posmaruj marmolada
lub gęstym dzemem. Zwijaj trójkąty od podstawy w stronę wierzchołka. Piecz przez 30minut w 180stopniach

Sa przepyszne!!