- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
W świątecznym nastroju:
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Ja o ciąży dowiedziałam sie jakoś ok 10-12 stycznia a wyrzutów nie miałam bo jechaliśmy na sylwestra do znajomych do warszawy i z mężem podejżewaliśmy że jesteśmy w ciąży jedynie co to wzięłam łyczka piwa na posmakę bo jakieś przeniczne pili...
Co do tych ćwiczeń co wrzuciłam z filmiku jakiejś mamy to moje chłopaki uwoielbiają je, a Kajetajn jak już wie że bedziemy ćwiczyć to tak sie chichra że sama ze śmiechu nie moge ale dzięki tym ćwiczeniom Kajtuś wzmocnił leżenie na przedramieniach i ustabilizował gówkę
Wczoraj chłopaki zjedli po całym słoiczku zupki marchewkowej i nawet im smakowało cieawe czy dziś zjedzą ziemniaki ze szpinakiem
A mam problemy znów z ulewaniem bo Ksawery znów zaczął ulewać po mleku- niby ma jeszcze prawo póki nie zacznie siadać ale już tak ładnie nie ulewał i znów
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jak fajnie poczytać i powspoinać
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
PolaL Słodka Gabrysia Super czapeczkę ma Chciałam Tymkowi kupić taką jakąś świąteczną to nigdzie nie było małych rozmiarów
Lui ja zauważyłam u mojego synka, że właśnie gdy nie pośpi w ciągu dnia, to przez to że jest zmęczony i coraz gorzej mu zasnąć staje się marudny i ciężko go uśpić :| tak więc od jakiegoś czasu robię wszystko by spał w ciągu dnia i jak tylko widzę że przysypia przy cycu lub ziewa to odkładam do wózka by spał Mam nadzieję że u Ciebie skończy się to marudzenie Też może dlatego że właśnie przechodzi skok rozwojowy
parenting.pl/noworodki-i-niemowlaki/2063...owe-1-rok-zycia.html
Ania14.09 Fajna fotka, plus za chustę Słodko maluszki w niej wyglądają A my jak kangury z dzieciątkami w torbie
Jussstyś Super że się udało załatwić chrzciny Zwłaszcza jak Wam zależało Czyli kolejne wrześniowe dzieciątko będzie chrzczone w święta
Widzę, że niektóre z Was już wprowadzają nowe posiłki maluchom Fajnie, że im to smakuje Niech poznają nowe smaki, a nie tylko mleko My to jeszcze się wstrzymamy co najmniej jak skończy 4 miesiące
Zrobiła się dyskusja która jak wygląda, ile przytyła, ile zrzuciła hehe Trzeba troszkę ponarzekać na to, więc i ja ponarzekam Niestety jestem załamana... po pierwsze cały czas mi się utrzymuje 5kg na plusie od wagi sprzed ciąży a tak na prawdę chciałabym ważyć 55kg czyli to zrzucenia mam 8kg... i tak strasznie się cieszę że w biodrach mi mniej więcej wróciło, bo przybyło 9cm w nic sprzed ciąży co nie było na gumce nie mogłam ubrać a od jakiegoś czasu się udaję i to co raz lepiej wchodzi najbardziej to się martwiłam płaszczem zimowym, który kupiłam zresztą zeszłej zimy... i ponad miesiąc temu nie mogłam się zapiąć a teraz się udaje
No i mogę ponarzekać na mega rozstępy na pośladkach! no i na lewej stronie brzucha które pojawiły mi się w ostatnich dniach przed porodem Fatalnie to wygląda, nie mogę na to patrzeć :| A i nadal mam ciemną kreskę poniżej i powyżej pępka oraz taką otoczkę wokół niego! A podobno to może przez parę miesięcy się utrzymywać... więc muszę inwestować w nowy strój kąpielowy jednoczęściowy, chociaż nigdy takich nie lubiłam :|
Ok wyżaliłam się trochę, a teraz coś pozytywnego!
Dziś rano o mało nie dostałam zawału.. jak zobaczyłam która jest godzina a Tymuś śpi! Myślałam że coś mu się stało, że się zakrztusił, zadławił, czarne myśli miałam, tak się zerwałam na równe nogi! A on smacznie sobie spał! Moje kochanie spało 7h50min !!!! Jak zwykle już od ponad tygodnia zasypia ładnie sam o 22:35 dokładnie o tej i spał 4-5h a dziś to pobił rekord i co lepsze jadł 12 min i spał 40 min i teraz też śpi!! mały śpioszek Dziś kończy 10 tygodni! Czyżby to jakiś przełom w spaniu A przez pierwsze 2 miesiące to prawie w ogóle nie sypiał, w dzień jak spał to był jakiś cud a skończył 2 miesiące i jak ręką odjął co raz lepiej śpi w dzień, no i w nocy!
Jedynie co martwi mnie czy nie strace pokarmu czy coś... bo tyle godzin nie odciągałam :| Lewą pierś myślałam że mi rozsadzi, a prawa była ok, zresztą ona od początku jakoś inaczej funkcjonuje jak się przebudziłam to odciągnęłam ale to mimo wszystko po 7h :| teraz boje się że jak będzie chciał to się nie naprodukuje :| dlatego trzymam to co odciągnęłam chociaż to tylko 50ml na czarną godzinę
Wooooo ale się rozpisałam PRZEPRASZAM!
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
patys super pomysł z tymi wpisami! Też może się pokuszę, ale pewnie moje wpisy z okresu ciąży i parę po porodzie to będzie z jakieś 200-250 wpisów, nie wiem czy tyle będę miała siły kopiować :|
chasiami zazdroszczę troszkę wyjścia sylwestrowego Udanej zabawy! i nie poszalej za bardzo z drinkami my na pewno zostajemy we trójkę w domu
A co do tego kiedy się dowiedzieliśmy o dzidzi... to z testu 14.01 ale już wcześniej czułam że coś się we mnie zmienia Bo w sumie zaczęliśmy działać od listopada, a udało się gdy poszaleliśmy właśnie w sylwestra Ja nie piłam alkoholu jak tylko odstawiłam anty, bo tak na prawdę nigdy nie wiadomo kiedy może się udać U nas zaskoczyło bardzo szybko... A rodzicom i teściom, jak również przy okazji moim babciom, przekazaliśmy w Dzień Babci i Dziadka
aganio87 oj fajnie fajnie powspominać a zwłaszcza jak pisałaś wtedy "...by zrobić zdjęcia mojego aniołka" a tam były dwa aniołki to dopiero niespodzianka
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
26joanna ludzie maja tak wypakowane wózki, ze upchać nie mogą, a niby kryzys jest hehhe, byliśmy w smyth's to szał zakupowy, wszyscy obładowani wychodzą, kupuja ile tylko są w stanie unieść
jestem przerażona, bo musimy jechać jeszcze kupić Adiemu buty, aż się boję...
Adi mi się w nocy obudził z gorączką, tak mu te zęby dają w kość dałam mu panadol i po godInie w końcu usnął... ale ja już prwie nie zmrużyłam oka do rana, więc tym sposobem padam na twarz...
ide sobie zrobić porzadną kawę moze mnie obudzi
pewnie juz dzisiaj nie wpadnę bo mam trochę zajęć na dzisiaj zaplanowane, wiec miłego dzionka
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Ania bardzo ładnie wyglądasz, a Filipek chyba troszkę do Ciebie podobny
Wiecie co dziewczyny byliśmy kiedyś w Smyku i tam były takie zabawki Śpiewający słodziak, które bardzo mi się spodobały kupiliśmy Oliwce jednego na mikołaja i bardzo jest nim zachwycona. Dzisiaj rano z nim rozmawiała Będziemy co miesiąc kupować jej innego, bo każdy kolor ma inny głos i wydaje inne dźwięki. Wygląda to tak:
Może ich wygląd nie jest zbyt przemawiający, ale naprawdę wzbudzają fajną reakcję u dzieci więc polecam
A dziś w nocy przypomniało mi się, że coś Anulka się dawno nie odzywała.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
siteczko jak sobie przypomne to teraz śmiać mi sie chce a wtedy jak sie dowiedziałam to 2 godziny ryczałam
Baby jesteśmy z Tobą tylko nie zaśnij podczas tych zaplanowanych zajęć
a co do ząbków to Ksawery wpada w ryk i przez 30 min nic nie da sie zrobić
Jussstyś Super że się udało załatwić w święta te chrzciny
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
a i wtedz moj konik zmarl bo miala ciezki porod a malego karmilismy butla.
ja sie dowiedzialam 23 stycznia i prawie zemdlalam!!
ale ten czas leci, ojejejejejee
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja staram się wychodzić z Oliwką codziennie. Co prawda dzisiaj byłyśmy tylko 10 min ale zawsze to złapała trochę powietrza. Babcia męża stwierdziła, że jest za zimno i nie powinnam z nią wychodzić, no ale z takim rozumowaniem to chyba dziecko powinno całą zimę kisić się w domu...
Ja o swojej ciąży dowiedziałam się 19 lutego. W sylwestra nie piłam bo byłam na antybiotykach ale i tak wtedy nie byłam jeszcze w ciąży