BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 2 tygodni temu #491657 przez Jussstyś
chasiami ja z 14maja ;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #491665 przez chasiami
Jusstyś Ja za to wiedziałam ze jestem w ciąży, ale byliśmy ze znajomymi na balu sylwestrowym i oni ciągle mnie namawiali do picia, a z mężem nie chceliśmy jeszcze się "ujawniac", ale i tak jeden ze znajomych był tak wypity, że mężowi składał życzenia, żebym urodziła zdrowe dziecko :) A mąż zaprzeczał :blush: bo chciał jak najdłużej w tajemnicy to trzymac :)

12 lata 2 tygodni temu #491708 przez PolaL
Ja o ciąży dowiedziałam się 13.01, też miałam wyrzuty sumienia bo na urodzinach męża 05.01 wypiłam lampkę likieru. A jak się na us połówkowym dowiedziałam ze mała ma tą pępowinę dwunaczyniową to juz dosłownie schizy miałam. Ale lekarz zapewnił mnie ze to nie od tego jednego likierku. No a teraz kropulka codziennie wita mnie śmiecholkiem i to mi wystarcza na poprawę humorku.

W świątecznym nastroju:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #491730 przez PolaL
Przypomniał mi się stary sposób na to żeby dziecko spało w łóżeczku, jeśli do tej pory bez problemu zasypiało na rękach. Wystarczy na poduszkę położyć swoją koszulkę przesiąkniętą swoim zapachem i na to dziecko. Mi przy Szymku pomagało potem już nie musiałam stosować. Teraz zaczęłam u Gabrysi zobaczymy ( ile to daje oglądnięcie starych zdjęć:) )

12 lata 2 tygodni temu #491731 przez aganio87
Witam mamuśki

Ja o ciąży dowiedziałam sie jakoś ok 10-12 stycznia a wyrzutów nie miałam bo jechaliśmy na sylwestra do znajomych do warszawy i z mężem podejżewaliśmy że jesteśmy w ciąży jedynie co to wzięłam łyczka piwa na posmakę bo jakieś przeniczne pili...

Co do tych ćwiczeń co wrzuciłam z filmiku jakiejś mamy to moje chłopaki uwoielbiają je, a Kajetajn jak już wie że bedziemy ćwiczyć to tak sie chichra że sama ze śmiechu nie moge ale dzięki tym ćwiczeniom Kajtuś wzmocnił leżenie na przedramieniach i ustabilizował gówkę :)

Wczoraj chłopaki zjedli po całym słoiczku zupki marchewkowej i nawet im smakowało cieawe czy dziś zjedzą ziemniaki ze szpinakiem :)

A mam problemy znów z ulewaniem bo Ksawery znów zaczął ulewać po mleku- niby ma jeszcze prawo póki nie zacznie siadać ale już tak ładnie nie ulewał i znów :(

[*] 6.11.2011

12 lata 2 tygodni temu #491764 przez aganio87
Właśnie patrzyłam kiedy napisałam pierwszy razi i 10 miesięcy i 2 tygodnie temu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jak fajnie poczytać i powspoinać :)

[*] 6.11.2011

12 lata 2 tygodni temu #491773 przez siteczko
Witam :)

PolaL Słodka Gabrysia :) Super czapeczkę ma :) Chciałam Tymkowi kupić taką jakąś świąteczną to nigdzie nie było małych rozmiarów :)

Lui ja zauważyłam u mojego synka, że właśnie gdy nie pośpi w ciągu dnia, to przez to że jest zmęczony i coraz gorzej mu zasnąć staje się marudny i ciężko go uśpić :| tak więc od jakiegoś czasu robię wszystko by spał w ciągu dnia i jak tylko widzę że przysypia przy cycu lub ziewa to odkładam do wózka by spał :) Mam nadzieję że u Ciebie skończy się to marudzenie :) Też może dlatego że właśnie przechodzi skok rozwojowy :)
parenting.pl/noworodki-i-niemowlaki/2063...owe-1-rok-zycia.html

Ania14.09 Fajna fotka, plus za chustę :) Słodko maluszki w niej wyglądają :) A my jak kangury z dzieciątkami w torbie ;)

Jussstyś Super że się udało załatwić chrzciny :) Zwłaszcza jak Wam zależało :) Czyli kolejne wrześniowe dzieciątko będzie chrzczone w święta :)

Widzę, że niektóre z Was już wprowadzają nowe posiłki maluchom :) Fajnie, że im to smakuje :) Niech poznają nowe smaki, a nie tylko mleko ;) My to jeszcze się wstrzymamy co najmniej jak skończy 4 miesiące :)

Zrobiła się dyskusja która jak wygląda, ile przytyła, ile zrzuciła hehe :) Trzeba troszkę ponarzekać na to, więc i ja ponarzekam :) Niestety jestem załamana... po pierwsze cały czas mi się utrzymuje 5kg na plusie od wagi sprzed ciąży :) a tak na prawdę chciałabym ważyć 55kg czyli to zrzucenia mam 8kg... i tak strasznie się cieszę że w biodrach mi mniej więcej wróciło, bo przybyło 9cm w nic sprzed ciąży co nie było na gumce nie mogłam ubrać :) a od jakiegoś czasu się udaję i to co raz lepiej wchodzi ;) najbardziej to się martwiłam płaszczem zimowym, który kupiłam zresztą zeszłej zimy... i ponad miesiąc temu nie mogłam się zapiąć :( a teraz się udaje :)
No i mogę ponarzekać na mega rozstępy na pośladkach! no i na lewej stronie brzucha :( które pojawiły mi się w ostatnich dniach przed porodem :( Fatalnie to wygląda, nie mogę na to patrzeć :| A i nadal mam ciemną kreskę poniżej i powyżej pępka oraz taką otoczkę wokół niego! A podobno to może przez parę miesięcy się utrzymywać... więc muszę inwestować w nowy strój kąpielowy jednoczęściowy, chociaż nigdy takich nie lubiłam :|

Ok wyżaliłam się trochę, a teraz coś pozytywnego! :)

Dziś rano o mało nie dostałam zawału.. jak zobaczyłam która jest godzina a Tymuś śpi! Myślałam że coś mu się stało, że się zakrztusił, zadławił, czarne myśli miałam, tak się zerwałam na równe nogi! A on smacznie sobie spał! :) Moje kochanie spało 7h50min !!!! :) Jak zwykle już od ponad tygodnia zasypia ładnie sam o 22:35 dokładnie o tej :) i spał 4-5h a dziś to pobił rekord :) i co lepsze jadł 12 min i spał 40 min :) i teraz też śpi!! :) mały śpioszek :) Dziś kończy 10 tygodni! Czyżby to jakiś przełom w spaniu :) A przez pierwsze 2 miesiące to prawie w ogóle nie sypiał, w dzień jak spał to był jakiś cud :) a skończył 2 miesiące i jak ręką odjął co raz lepiej śpi w dzień, no i w nocy! :)
Jedynie co martwi mnie czy nie strace pokarmu czy coś... bo tyle godzin nie odciągałam :| Lewą pierś myślałam że mi rozsadzi, a prawa była ok, zresztą ona od początku jakoś inaczej funkcjonuje ;) jak się przebudziłam to odciągnęłam ale to mimo wszystko po 7h :| teraz boje się że jak będzie chciał to się nie naprodukuje :| dlatego trzymam to co odciągnęłam chociaż to tylko 50ml na czarną godzinę ;)

Wooooo ale się rozpisałam :) PRZEPRASZAM! :)

12 lata 2 tygodni temu #491783 przez siteczko
A zapomniałam jeszcze! ;)
patys super pomysł z tymi wpisami! :) Też może się pokuszę, ale pewnie moje wpisy z okresu ciąży i parę po porodzie to będzie z jakieś 200-250 wpisów, nie wiem czy tyle będę miała siły kopiować :|
chasiami zazdroszczę troszkę wyjścia sylwestrowego :) Udanej zabawy! :) i nie poszalej za bardzo z drinkami ;) my na pewno zostajemy we trójkę w domu :)

A co do tego kiedy się dowiedzieliśmy o dzidzi... to z testu 14.01 :) ale już wcześniej czułam że coś się we mnie zmienia :) Bo w sumie zaczęliśmy działać od listopada, a udało się gdy poszaleliśmy właśnie w sylwestra :) Ja nie piłam alkoholu jak tylko odstawiłam anty, bo tak na prawdę nigdy nie wiadomo kiedy może się udać :) U nas zaskoczyło bardzo szybko... :) A rodzicom i teściom, jak również przy okazji moim babciom, przekazaliśmy w Dzień Babci i Dziadka :)

aganio87 oj fajnie fajnie powspominać :) a zwłaszcza jak pisałaś wtedy "...by zrobić zdjęcia mojego aniołka" :) a tam były dwa aniołki :) to dopiero niespodzianka :)

12 lata 2 tygodni temu #491810 przez baby_55
kurcze, ale sie rozpisałyscie wczoraj, normalnie nie idzie nadrobić... wybaczcie

26joanna ludzie maja tak wypakowane wózki, ze upchać nie mogą, a niby kryzys jest hehhe, byliśmy w smyth's to szał zakupowy, wszyscy obładowani wychodzą, kupuja ile tylko są w stanie unieść :D
jestem przerażona, bo musimy jechać jeszcze kupić Adiemu buty, aż się boję...

Adi mi się w nocy obudził z gorączką, tak mu te zęby dają w kość :( dałam mu panadol i po godInie w końcu usnął... ale ja już prwie nie zmrużyłam oka do rana, więc tym sposobem padam na twarz...
ide sobie zrobić porzadną kawę moze mnie obudzi ;)
pewnie juz dzisiaj nie wpadnę bo mam trochę zajęć na dzisiaj zaplanowane, wiec miłego dzionka :side:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #491880 przez czajusiątko
Chasiami, Justys ja też z tego roku, tylko, że z grudnia więc dopiero za 2 tygodnie skończę 23 :)
Ania bardzo ładnie wyglądasz, a Filipek chyba troszkę do Ciebie podobny :)
Wiecie co dziewczyny byliśmy kiedyś w Smyku i tam były takie zabawki Śpiewający słodziak, które bardzo mi się spodobały kupiliśmy Oliwce jednego na mikołaja i bardzo jest nim zachwycona. Dzisiaj rano z nim rozmawiała :) Będziemy co miesiąc kupować jej innego, bo każdy kolor ma inny głos i wydaje inne dźwięki. Wygląda to tak:

Może ich wygląd nie jest zbyt przemawiający, ale naprawdę wzbudzają fajną reakcję u dzieci więc polecam :)
A dziś w nocy przypomniało mi się, że coś Anulka się dawno nie odzywała.

12 lata 2 tygodni temu #491894 przez aganio87
czajusiątko fajne te śpiewaki :) a w jakiej cenie mniej wiecej są?? może chłopakom na święta kupimy :)

siteczko jak sobie przypomne to teraz śmiać mi sie chce a wtedy jak sie dowiedziałam to 2 godziny ryczałam :P :P :P

Baby jesteśmy z Tobą tylko nie zaśnij podczas tych zaplanowanych zajęć :)

a co do ząbków to Ksawery wpada w ryk i przez 30 min nic nie da sie zrobić :(

Jussstyś Super że się udało załatwić w święta te chrzciny

[*] 6.11.2011

12 lata 2 tygodni temu #491900 przez czajusiątko
aganio były po 25 zł, a teraz są w promocji po 19.99

12 lata 2 tygodni temu #492070 przez PolaL
U mnie te śpiewaki były po 39,00 najtaniej :dry:

12 lata 2 tygodni temu #492083 przez majka_166
czesc dziewczyny ale Wam sie zebralo na wspominanie :) a to dzieki Pati hehe:) ja sie w sylwestra upilam winem , zazwyczaj nie pije bo nie lubie ale wtedy sie zle bawilam i sie postanowilam upic , ale widocznie juz ciaza dala sie we znaki i chcialo mi sie wymiotowac wiec wrocilam do domu sama, jakies 2 km, zostawiajac meza i siostre i szwagra. siostra sie bala zebym sama szla wiec poszla za mna i wrocilysmy do domu a maz o szwagier nie.. pamietam ale dalam mu czadu!!!
a i wtedz moj konik zmarl bo miala ciezki porod a malego karmilismy butla.

ja sie dowiedzialam 23 stycznia i prawie zemdlalam!! :side:
ale ten czas leci, ojejejejejee :silly:

12 lata 2 tygodni temu #492249 przez czajusiątko
Dziewczyny wychodzicie ze swoimi dziećmi na spacerki teraz jak jest mróz??
Ja staram się wychodzić z Oliwką codziennie. Co prawda dzisiaj byłyśmy tylko 10 min ale zawsze to złapała trochę powietrza. Babcia męża stwierdziła, że jest za zimno i nie powinnam z nią wychodzić, no ale z takim rozumowaniem to chyba dziecko powinno całą zimę kisić się w domu... :S
Ja o swojej ciąży dowiedziałam się 19 lutego. W sylwestra nie piłam bo byłam na antybiotykach ale i tak wtedy nie byłam jeszcze w ciąży :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka