BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397648 przez Kredka
I cisza tu jak makiem zasiał...

Lusia współczuję Ci tego usypiania. Ja mojego lulam na rękach do snu. Tyle, że mnie to nie przeszkadza. Uważam, że dziecko potrzebuje ciepła, przytulenia i pobujania.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ty jesteś naprawdę świetną panią domu - perfekcyjną panią domu. Wszystko ogarniasz, swoje dzieci, czyjes dzieci, dom caly na Twojej głowie. Podziwiam. Skąd w Tobie ta energia? choc i dzis ja mialam "kopa" ;)

Dorcia haha jak płacze to zawsze glodna ;) Krzysiu ma niezł pomysły... zupełnie jakby nie zdawał sobie sprawy, że dziecko ma też inne potrzeby, poza jedzeniem hehehe

A ja już po mega długiej kąpieli. Dom lśni na błysk - jak ja to lubię :lol: :lol: :lol:

Jutro po południu małż przyjedzie - tak się cieszę :lol: :lol: :lol:

Natarłam karkówkę i leżakuje w lodówce na jutrzejszy obiad.

Ale jestem padnięta. Zmykam spać mamutki :) bananoc :kiss: :kiss: kolorowych snow

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #397651 przez polunia
Znowu ja :silly:
Muszę sobie popisać bo mam dzisiaj taki dzień , że tylko wyciąć z życiorysu. Od zawału dzieliły mnie chyba tylko sekundy. Kacper od jakiegoś czasu to totalny niejadek(zdarza sie , że wymiotuje w trakcie jedzenia). Próbowaliśmy już wszystkie możliwe syropy na apetyt i guzik pomagało więc pediatra przepisała mu Peritol na jadłowstręt(w naszym przypadku miał pomóc przy jadłowstręcie psychicznym - opis z ulotki :ohmy: ). Zalecana dawka to 5ml dwa razy na dobę , ale mielismy zacząć od 3,5ml żeby mały sie przyzwyczaił bo wywołuje senność itp. Dostał syrop , mniej wiecej po godzinie zrobił sie taki Cast Away , ze sie wystraszyłam. W sumie to najpierw faktycznie był śpiący ale po krótkim czasie to już nie była zwykła senność , mówię do niego a on na mnie patrzy jak cielę , próbowałam go zagadywać na wszystkie sposoby i nic. Niby mi odpowiadał ale -kurcze brakuje mi słowa- wyglądał i zachowywał się co najmniej jak na haju("h" czy "ch" :unsure: ). Byłam sama z nimi w domu i gdyby nie to , że za chwile miała być u mnie teściowa to bym chyba po pogotowie dzwoniła bo do M się dodzwonić nie mogłam . W sumie trwało to juz z 15 minut(niby krótko ale mi się wydawało , że to cała wieczność) , a , że Kacper pytał o babcie(mówiłam mu , że baba jedzie) to zadzwoniłam do niej , miałam nadzieje , że będzie z nią rozmawaił przez telefon bo bardzo lubi ale nie chciał. Po dosłownie 10 min dotarła teściowa ale w tym czasie doszedł już prawie do siebie. Wysłałam ich na dwór i zadzwoniłam do pediatry. Powiedziała , że ten syrop dość często wywołuje takie reakcje u dzieci(niby było napisane w ulotce przy skutkach ubocznych o senności i otępieniu -o , to jest to sowo którego mi chwilę wcześniej brakowało - ale kuźwa przy prawie każdym leku są takie skutki uboczne) i , że mam poczekać jeszcze trochę bo niedługo mu to minie całkowicie. Fakt , otępienie minęło ale w niedługim czasie wpadł w taka histerię jakiej jeszcze u niego nie widziałam. Okropnie się zachowywał , w żaden sposób nie można było go uspokoić. Wyglądało to mniej więcej tak , bawimy sie jest super a on nagle zaczyna płakać jak cholera rzuca klocki zły ucieka , daje się okiełznać i po jakimś czasie znowu to samo. Na niczym nie mógł się skupić , nawet na dwór nie chciał iść(normalnie to od rana do wieczora by siedział i do domu go nie idzie ściągnąć). Zwątpiłam na maxa , do naszej lekarki nie mogłam się dodzwonić więc zdzwoniłam na doraźną , czy to może być jakiś kolejny skutek tego zasranego syropu. Babka było dość konkretna i sympatyczna przy tym , powiedziała mi co i jak. Kazała sprowokować siusianie(nawet na to nie wpadłam , że od 6 godzin nie był w kibelku) bo jeśli do 8 godzin po leku nie zrobi to znaczy , że wystąpiło zatrzymanie moczu przez podany lek i trzeba będzie jechać do szpitala. Za cholerę nie chciał iść do łazienki , siła go teściowa zatargała. Co z tego jak siku i tak nie chciał zrobić(a pił w międzyczasie dużo) do więc teściowa wsadziła go do wanny i polewała siusiaka prysznicem. Zrobił w końcu i w momencie jak się wysikał wszystko przeszło jak ręką odjął.
W tym czasie jak teściowa walczyła z nim w łazience ja zdązyłam sie dodzwonic do M i przebrać. M dostał taki opr , że się chałupa trzęsła, w 5 minut był w domu bo powiedziałam , że jedziemy do szpitala. Wleciał do domu i naskoczył na mnie , że o co mi chodzi , że przecież Kacprowi nic nie jest. Myślałam , ze go
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:ohmy: Fakt , Kacper był już ok , tylko , że gdyby był trochę wcześniej to sam by zwątpił. Juz na spokojnie jeszcze raz na spokojnie zadzwoniłam na doraźną , babka powiedziała , że jeśli zrobił mocno żółte prawie pomarańczowe siusiu i wrócił do normy to mamy się nie stresować bo to znaczy , że była to reakcja organizmu na zatrzymanie moczu(w życiu bym tego nie powiązała). Kazała poić i prowokować sikanie. Jesli po trzecim oddaniu moczu barwa nadal byłaby żółtawa to mamy jechać do szpitala , żeby zbadali mocz pod katem ewentualnych pozostałości leku w organizmie.A jeśli będzie bezbarwny to zostajemy w domu i przez noc pilnujemy diurezy. Jeśli do rana będzie ok to dopiero w poniedziałek mocz do badania. Co godzinę sadzam na nocnik i siusia więc myślę , że będzie ok. Ale co się strach najadłam to moje.Mam nadzieje , że żadne inne "skutki uboczne" sie juz nie ujawnia , ale i tak pojadę z nim jutro do naszej lekarki. No i tyle , trochę mi lepiej , idę wysadzić gada na nocnik. A , że czeka mnie nocne czuwanie to trochę Was poczytam bo strony przybywają bardzo szybko a jestem zawalona robotą i tak średnio mam czas na czytanie i pisanie.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397659 przez polunia
vestusia oprócz Miss Powidza którą bezapelacyjnie zostałabyś Ty w swoich gatkach na szelkach, zrobiłabym konkurs na najgrubszy zadek , w końcu bym w czymś wygrała :laugh:
Butki fajniutkie , a te trampki tak mnie urzekły , że też sie chyba na nie skuszę , chociaż jak znam życie u nas już ich nie będzie... Zuza z kolczykami to teraz laska pełna gębą :)
Podejrzewam , że co drugi "chłop" nie zauważyłby takiej"pierdoły" jak kolczyki , przecież :blink: to takie małe

Dorciaition pomylić dzieci to pikuś , gorzej chyba mężów byłoby pomylić - mogłoby być ciekawie. Chociaż podobno jakieś trójkąty już się zapowiadają ... :blink:
Patrz Matka , nie doceniłaś Lenki , spryciula mała.Po co ma tracić czas na raczkowanie - wstaje i zaraz biegać będzie :blink:

madziaska bidula z Hani , cholerny katar nie chce jej opuścić :angry: Polecam OlbasOil , 2-3 kropelki na pieluszkę przywiązana do łóżeczka i będzie jej się w nocy lepiej oddychało.A 'Katarek" o który pisała Suari to faktycznie rewelacyjna sprawa , nie wyobrażam sobie go niemieć.Zdecydowanie ułatwia życie.
Wszystkie oddają ci kilogramy za darmo, to ja też oddam i jeszcze dopłacę.
A ja myślałam , że tylko Pola porusza się jeszcze na wstecznym biegu :blink:

Kredka Ty jak ta Mrówka jesteś , tyle rzeczy w jeden dzień zrobić , jak to sie mówi : szacaun :cheer: Ooo , doczytałam , że nawet obiadek na jutro(dzis :angry: )przyszykowany.Wcale się nie dziwie , że jesteś padnięta.

Pola dziś [postanowiła , że utruje do końca matce dzień i poszła spać o 22.30. Masaka jakaś , ona zawsze zasypia w okolicach 20. Ale co tam , ważne , że robi postępy , podnosi dupsko i maszeruje do tyłu.Oglądałam zdjęcia Leni i mnie olśniło , że gdzieś mam skitrana po Kacprze kulę hulę. Odkopałam , umyłam , zapakowałam baterię włączyłam dałam Poli pod nos a ona ja olała. Wolała kombinować jakby tu się wskrobać na schody. Kacper nigdy się za nie nawet nie zabrał , obeszło sie bez barierki a ta małpa mała tylko patrzy jak tu sie chwycić , któregoś dnia sobie zęby wybije :side: , chyba jej w końcu urosną - póki co ani widu ani słyszu, co mówicie :woohoo: No ale jak w końcu raczyła się zainteresować kulą to pierwsze co to "z bańki" w nią , zdziwiona była bardzo , żadnych widocznych uszkodzeń więc chyba nie było tak źle jak mi się wydawało.
Od paru dni ma zajawkę na Kacpra zabawki , wspina sie na kosz i przewraca go , a raczej ląduje w nim i ma dziką radość przy tym.
Ooo , Kacper sie przebudził spadam B)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397663 przez polunia
Mała fotorelacja z lądowania w koszu z kacprowymi zabawkami , z grabkami na głowie :silly:
(mogą być kiepskie bo z mojego wątpliwej jakości telefonu robione :blink: )

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i tyle , jadę ludowcom śniadanie szykować po zaraz wstana i pusty stół zastana bo jaśnie pani na forum :silly:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397695 przez vestusia
Witam :)

Polunia kurka ale mała rozrabiaka z Poli :) A te schody to groźnie wyglądają ;-)

Kurka z Kacperkiem nieciekawie. Boziu jakie różne mogą być skutki uboczne leków. Niby zostałaś uprzedzona, ale w rzeczywistości wyglądało to przerażająco... aż współczuję!

Rozwaliło mnie to "sprowokowanie do oddania moczu" przynajmniej Kacper ciut większy, a jakby to był niemowlak to ciekawe jak miałabyś to zrobić? Jej. Dobrze, że się tak skończyło. Ale więcej leku nie będziesz podawać???

No a faceci, no cóż, w ich mniemaniu to my zawsze chyba takie panikary jesteśmy. A oni niestety nie są świadkami tak skrajnych sytuacji i fajnie im się mówi...

Malina ja też się właśnie nad tym tribiotickiem zastanwiałam, w sumie raz jej posmarowałam (o ile dobrze trafiłam) to ucho. Po przebudzeniu z drzemki pokręciłam kolczykiem i dziś rano tak samo. Wtedy Zuzia jest spokojniejsza, bo jak próbowałam w ciągu dnia, to mało mnie tu nie zagryzła he, he, he :D

Idę dziś z Anetą na spacerek z dzieciakami. Ale to około 13-14.

Ja właśnie wstałam, bo zajmowałam się Zuzią od 6, gdy wstała, do 9. A potem zmiana banana :D

Piję kawkę i zaraz wystroję moją Zuzolkę i porobię jakieś focie :)

ps. Lusia masz tyle zamówień na opaski, że mam nadzieję, że Ci kaski starczy przy kasie he, he, he. Aleś się wkopała z tym Toruniem :D :D :D

12 lata 5 miesiąc temu #397736 przez luska
hej laseczki

Pola kurcze ale miałas przeboje , ja bym chyba już tego leku nie podała małemu.Niech sobie będzie tym niejadkiem , zagłodzic się nie zagłodzi.ale jak już macie z tym problem to na Ola działaL bioaronC

Pola jest niesamowita hehe , ale z tymi schodami to nie ma żartów , mi Olo tez jakos schodami sie nie interesował ,poza tym on dobrze nie chodził a już na schodach sobie radził, a teraz ciekawe jak będzie , ale z moim schodami nie ma żartów bo są wyłożona płytkami i wykończone ostrymi rantami B)

Vestusia no nie moge z Boba.Trzeba było mu nie mowić ciekawe kiedy by zauważył B) U Aurelki to zaraz wszyscy widzieli , ze ma kolczyik , ale to może dlatego , ze ma te uszka odstając B) hehe
Oj kredzia szalałas , szalałaś z porządkami ;)

Wczoraj tez u mnie zapierdziel .Mielismy jakąś inwazje w domu , pełno much , aż w końcu sie rozpłakałam , bo była plage , nic ugotowac nić zrobic.Kupiłam 4 muchozole , szwagier wypryskał i nie ma tego dziadostwa.Całe szczęście , ale za to musiałam sprzatać wszytko porządnie.Dzis u mnie mam moje posprzatała.Chociaż jedno z głowy.

No i mądry tatuś wsadził dziś coreczke do chodzika.Jak wyszłam z domu to chodzić sięzłożył , bo Olo się oparł.Na szczescie nic sie nie stało ale opr juz dostali i w chodziku smiga Olo hehehe

12 lata 5 miesiąc temu #397738 przez luska
Ach Vestusiu sto lat dla Zuzanki)

HEHe spoko dam rade tylko żeby mieli te opsaki.Tyle , ze nie jade dzis nie mam siły na żadne zakupy.W tygodniu jade do struszków do włocławka tam zajrze jeszcze raz do h&m i jak nie bedzie to jak bede jechała po płytki do torunia to wtedy tez zachacze o h&m no chyba , że jutro mi sie uda w co wątpie

12 lata 5 miesiąc temu #397790 przez vestusia
Luska dziękujemy za życzonka :)

Ale miałaś urwanie głowy z tymi muchami... ja to mam nerwa jak mi jedna wleci, a co dopiero cała masa much. He, he, he :D

Małż wymyślił z tym chodzikiem, nie ma co! :D

Ja byłam z Anetą i Michałkiem na spacerku, zaliczyłyśmy knajpkę, gdzie maluchy się bawiły. Fajnie sobie raczkowali, Michasiek już wstaje na nogi :)

Postaram się wkleić fotki :)

12 lata 5 miesiąc temu #397805 przez Malina86
Czesc Mamusie!

Zuzanko wszystkiego cudownego dla Ciebie! :kiss:

Wpadlam napisac, ze mamy pierwszego zabka! No nareszcie mój szczerbol ma jakiegoś kielka :)

Odezwe się potem jak Malz pojedzie i Misia zasnie.

Buziaki!

12 lata 5 miesiąc temu #397811 przez [email protected]
ALOHAAAAAAAAAAAAAAA
[/size]

Mamuty kochane moje!!!!!
374posty hahaha no coz-nie przeczytam:P
ale zdjecia wieczorem obejrze!!!

dziewuszki moje ja się pisze na spotkanie/zjazd nasz cudny
napiszcie mi bardzo prosze cos wiecej
czy to z chłopami naszymi?
i kto będzie ile nas?

teraz spadam na herbatuszkę
a jak pozbędę sie dzieci to napiszę do Was więcej!!!

Matko i córko jak ja tęskniłaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 lata 5 miesiąc temu #397817 przez luska
Vestusia widziałam fotki na fb , superaśnie maluchy wygladały razem .

Malina wielkie gratki dla Michasi , teraz ma cię czym gryźć

Sarenko no w końcu , widziałam fotki , oj jak ja ci zazdroszczę tych wakacji

co do zjazdu
Jedzie
Vestusia
Docia
Malina
Ja
Ty
Madzia
Joanka ma się pokazac i Pola
Z małżami , a kto sie bedzie maluchami opiekował i termin 31.08-02.09
dobra ide młoda kompać

12 lata 5 miesiąc temu #397823 przez Dorciaition
STO LAT, ,STO LAT DLA NASZEJ PIĘKNEJ ZUZANKI!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Malinka gratulejszen ząbka :)

Sarna no w końcu. Ileż można sie urlopować? ;)
Wszystkie na fejsie napisałam.

Wrócę pożniej.

Alanek[*] :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397825 przez vestusia
O, gratki dla Misi!!! Super, że jest ząbek!

Sarna - brakowało nam Ciebie, więc witaj z powrotem :)

Lusia zdała sprawozdanie odnośnie wyjazdu :) Nic dodać, nic ująć :)

My czekamy na pizzę. Moja dieta to dziś poszła w zapomnienie, ale co tam - raz na jakiś czas mogę ;-)

Miłego wieczoru! :D

Dziękujemy ślicznie za życzonka :*

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397832 przez luska
Hejo

Moje dzieci spią , cała trójka heheh.
A ja mam w końcu wieczór dla siebię.miałam sobie domowe spa robić ale jednak uzależnienie od internetu zwyciężyło ;)

No i aparta do mnie wrócił

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397845 przez kima
Hej Mamutki :)

Gdybym Was nie znała z innej strony, niż ta ostatnia-pyskata to wtedy być może bym się obraziła, a tak to póki co nie zamierzam :laugh:

Humor mam zwalony przez wiadomo co..

Kubuś strasznie marudny, co chwila piszczy, płacze myślę, że i u nas na dniach będzie ząbek, bo dziąsła mocno napuchnięte. Smaruję żelem, rzeczywiście troszkę pomaga. Kupiłam Bobdent, ten co Malina polecałaś, a babka w aptece też mówiła, że jego najczęściej biorą, bo dobry. Gratulujemy ząbka!

Lusia Aurelka boska! Śliczne ma te niebiesiutkie oczka!

Vestolini, widzę, że suwaczek z wagą znikł :laugh: Buziaczki dla Zuzi z okazji 8 miesięcy! Jak zwykle otoczona samymi kolegami :laugh:

Sarna, tęskniłam za Tobą!!! W końcu jesteś, ileż można się byczyć :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka