BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372925 przez mia1082
Malina ja już raz robiłam...... Adam mnie chyba udusi ..... Normalnie mam stracha a Tobie do smiechu! Kurcze miałam iść spać a porodowka się zaczęła.....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372931 przez Malina86
mia no wiem, ze robilas, ale chyba zle wyszedl :silly:

Wow, ale wielka murzynka na porodowce! :)

12 lata 10 miesiąc temu #372937 przez mia1082
Malina nie kracz!!!!! Murzynka ma trojaczki to co się dziwisz biedna ta co ma 14 lat :ohmy: jak tak dalej pójdzie to moje dziecko nie będzie miało jutro ciasteczka...... Ale ze mnie matka własne dziecko objadam :angry:

12 lata 10 miesiąc temu #372945 przez Róża
Witam :)

Najpierw jako egoistka, potrzebująca rady i pomocy !!!

Więc dziś byl eksperyment z mm, bo karmienia dziś w nocy 20, 00.10, 1.40, 4.20, 6.00 i najwyraźniej moje dziecię jest glodne. Do rzeczy. Przygotowałam wszystko wedle waszego przepisu i wyszło super. Miałam tylko takie smoczki do wody w domu, więc kupilam nuka, taki sciety, bo one Szymkowi pasuja, były 3 rozmiary s, m, l, wziełam M do mleka modyfikowanego, bo L było juz do papek. Zrobiłam butle, Szymcio rzucil sie na nią jak na rarytas i to SUKCES jest bo przeciez poltora m-ca temu spluł i splakał mleko, ale z eksperymentu nici, bo matka pojęcia nie ma najwyraźniej o niczym, nasze karmienie trwało 55 minut, że to moje dziecko sie nie wściekło tylko w końcu z nudow zasnęło, to jestem mu wdzięczna, ten smoczek do kitu, chyba za słabo leci, bo Szymek zjadł w tym czasie 90 :( obudzi sie wiec pewnie niebawem glodny, bo kaszke zjadł o 17 ... ze on sie nie zameczyl, ja nie wiem jaki powinnam kupic, powiedzcie mi prosze, butelki mam z canpolu, lovi smoczek mi do nich nie pasuje, nie wiem jak inne, jak poradzicie co powinnam kupic do takiego dania to kupie butelke ze smoczkiem :) Jak mi wstyd !!! Bo chyba wasze dzieci szybciej radza sobie z taka kolacja prawda? to nie jest normalne?

Drugie glupie pytanie, w czym dajecie soczki dzieciom do picia, bo na butelce pisze zeby przelac do kubeczka, a ja sie z niekapka boje dac soczek, bo ten niekapek jakis slaby jest nie chce zakrztuszania ...

I zaraz Wam poczytam :*

12 lata 10 miesiąc temu #372947 przez Róża
Aaaa i jeszcze Wam napisze jak mój Ł nam przypadkiem załatwił promocje w realu :)

Stoimy przy kasie, Szymek juz płacze, Ł go trzyma na rekach, pani z kasy sie śmieje, co ten ojciec dziecku robi i tam takie,w końcu dala Szymkowi jakas ulotkę, ale na chwile go tylko zajeła, no w każdym razie kasujemy sie juz, smiejemy bo babka fajna, Szymek sie na nią zapatrzył i buzie otworzył, ona sie smieje,a mój Ł dla brechtu, "co mowisz synku, aaa ze rabat chcesz dostac? dobrze powiem Pani", no i śmiejemy sie dalej,a pani cos tam wyjela z pod kasy jakiś kod wczytala i do Szymka bedziesz mial rabat ode mnie no i zamiast 150 zł, zapłaciliśmy 135 :) i deserki Szymek ma za darmo, pani powiedziała ze to od niej na dwie kaszki :D

a za nami taka babcia stała, prawie na plecy mi weszła, zebyscie widziały jej wzrok :D jak nic jak poszlismy to zrobila awanturę ze ona tez chce rabat :D

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372949 przez mia1082
Rozyczko ja nie pomogę niestety :( to Ci Szymcio hehehe mogę go jutro pożyczyć na zakupy może mi tez rabacik zalatwi ;)

12 lata 10 miesiąc temu #372950 przez Róża
Kredeczko widze, ze tak samo się witaminujesz jak ja, opakowanie femibionu z grudnia jeszcze u mnie nie zostalo zakonczone, trzymajcie się tam z Mikusiem dzielnie :*

TO może ja kupie ten dentinox w takim razie, zobaczymy, czy cos pomoze nam , bo zal mi tego mojego dziecka :(

Vestusia, my tez po zakupach, tez się obkupiliśmy, oczywiscie wiekszość rzeczy to dla Szymka, ale mnie bardzo te zakupy ciesza :)

Będe o Was jutro mysleć :* Trzymajcie sie dzielnie !!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dorcia, to sie wyszalejesz :D Nalezy Ci się korzystaj ! winko i koleżanki, zazdroszczę :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Misia jest boska, i chcemy jej zdjecia, i nie starsz ze nastepne jak zacznie chodizc, chyba bysmy się popłakaly :D

Wy truskawki ja wciągam arbuza :D

Mia, oki, wypozycze Szymka na zakupy na chwilkę ;) smiejemy sie ze teraz wszedzie z nim bedziemy chodzić i wypraszać promocje :* To nic kochana ze nie pomozesz, przynajmniej mi raźniej że nie tylko ja taka zielona w te klocki :D

12 lata 10 miesiąc temu #372952 przez Malina86
Rozyczko chyba musisz wziąć ten smok do papek, albo podreperuj dziurkę w tym co masz. W moich butelkach nie ma problemu bo smok jest opisany "do kaszek" i wszystko jasne :)

Jak oglądam porody naturalne to się chyba ciesze, ze miałam cesarke...

Uciekam spać.

Dobranoc :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372964 przez Dorciaition
Dzień Dobry.

Przede wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA DLA NASZYCH MAM, A W SZCZEGÓLNOŚCI DZIECIACZKÓW. WIELKIE BUZIACZKI!!! :kiss: :kiss:

Misia boska i nigdy Jej dość. Chyba oszalałaś, że dopiero zdjęcia gdy zacznie chodzić.
Batman jaki dumny :)

Malina to zlot czarnownic z okazji Dnia Dziecka :silly: Tylko Twojej T nic nie mów, bo my te lepsze czarnowce ;)

Ha ha Mia uśmiałam się z tej żmijki :laugh: :laugh: My mamy różowego hipcia :)

Róża ja używam smoczków Avent i do kaszki daje Leni z trzema dziurkami, bo ten specjalny do kaszki ma tak wielką dziurę, że Lenia nie daje rady.
A do kubka daje tylko wodę, bo boje się, że się cała umorusa soczkiem pijąc go sama.

Ha ha a to Ci Szymek kochany. Robaty mamie załatwia. :) Uśmiałam się.

Malina coś mi umknęło :/ Chcecie coś wynająć?

Alanek[*] :(
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #372981 przez katka
witajcie
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: dla wszystkich dizciaczków

Róza według mnie najlepsze smoczki sa własnie z canpola. Ja uzywam do soczku S a do mm M A na wieczór jak jest mm z kaszką to L one pasuja tez do butelek Avent z którymi nie robi sie nic nie scieraja sie i sa praktycznie nie znic=szczalne a pózniej dokupujesz uszy i dzióbek miekki albo twardy i masz niekapek. Olinka teraz uzywa dzióbka miekkiego białego naprawde polecam.

Aventowskie smoczki mi sie zapychały

Malinka rób ten test

Robertowi juz przechodzi ale Olinka ma nadal katr. Ale juz nauczyła sie przekrecac w obie strony wiec nie ma takiego ryku na kocu

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372986 przez Aleksandra
Cześc kochane :)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZIECIACZKÓW Z OKAZJI ICH ŚWIĘTA !!!!

Ja dzis wstałam w nastroju "bez kija nie podchodź". W nocy Z mnie wkurzył. Natalka dała nam do wiwatu w nocy a on wielce zdziwiony, że ja mam dosyc jej krzyków i awantur. Wiem, że ząbkuje ale ja też już jestem z tym zmęczona. Spytał sie mnie czy mam dosyc dziecka? Oczywiście, że nie ! To on z tekstem, że wie co czuję. Ja w końcu nie wytrzymałam i mówę "wiesz? ty nic nie wiesz! Nie ma cie cały dzień, jak przychodzisz to Natalcia śpi a jak sie budzi w nocy to sie denerwujesz, że płacze bo sie wyspac nie możesz a ja cały dzień jestem z nia i musze znosic jej awantury o nie wiadomo co!" Mała się zkupciała w nocy nie długo po jedzeniu ale nie wpadł na pomysł żeby jej pieluche zmienic drugi raz. W koncu wziełam ją do nas do łóżka, zmieniłam pieluche i usneła z moja ręką. O 7 pobudka. Wkurza mnie to, że Z czasami jest niewyrozumiały i nawet się nie stara tylko mnie drażni swoimi "radami". Ech...musiałam sie wygadac.

Pogoda taka jak mój nastrój. Dzis wieczorem prawdopodobnie idziemy to znajomych na piwko - tych od 6-tygodniowego Romka.

Zaraz was doczytam, bo wczoraj juz padłam po tym sprzataniu :)

Poza tym snił mi sie dzisaj Pitbull - ten piosenkarz. Już którys raz mi sie śni a jak byłam w ciązy to nawet miałam z nim sen erotyczny. Co ja na to poradze, że bym go zjadła :blush:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372991 przez Malina86
Czesc Mamusie!

Przede wszystkim wszystkiego najcudowniejszego dla naszych dzieciaczkow! Buziaki dla Was urwisy! :kiss:
Specjalne zyczenia dla Haneczki na pol roczku!

Misia dzisiaj wstala o 8:00, no coz ;)

Olcia, ale sie usmialam z tego Pitbula :lol:

U nas dzis 12st. :ohmy: Gdzie to lato sie pytam?!

Ide piec ciasto z truskawkami.

Milego dnia!
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #372995 przez Aleksandra
Malina podziel się ciastem. O jaaa...ale bym zjadła takie ciacho!

Co do Pitbula to tez sie usmiałam jak sie obudziłam ale chciałabym wrócic do tego snu bo zaczynało byc fajnie :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #373075 przez [email protected]
WSZYSTKIEGO NAJCUDOWNIEJSZEGO DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW!!!

Dorcia nareszcie wrociłas:)
a Krzychu z gondolą internetu ci nie przywiozl?

ja na ten okres czuje sie okropnie!
juz nie boli ale sie poce, mam uderzenia gorąca i jestem nie do zycia!

Domiś mój mocno przeziebiony od poniedziałku, myslalam zebedzie przechodzic ale coraz gorzej, mega katar i kaszel z rana-Darus juz przejmuje kaszel.
ale poza tym humory dopisują wiec tylko katar.

od dzisiaj u nas mega pada-i dobrzebo z trawy w ogrodzie samo siano zostało
....szkoda tylko ze nie pada od jutra bo na dziej dziecka u nas peeeełno atrakcji i w polsce i w niemczech-o 12 zabieram dzieciaczki i jedziemy na omprezy bo wszedzie są tez w budynkach. Adasko dojedzie do nas po pracy i tak do wieczora bedziemy sie bawic na festynach(jak dobrze pojdzie)

12 lata 10 miesiąc temu #373098 przez mia1082
Wszystkiego najlepszego nasze kochane dzieciaczki :kiss: :kiss: :kiss:
Hanulko dla Ciebie podwojnie :kiss:

Rozyczko

hehehheh bede po szymcia o 14.00 :silly: ciekawe ile u nas wynegocjuje :lol:
No dokladnie ja tez musze sprobowac zapakowac butle z mlekiem Kacoerkowi bo juz tak okropnie gryzie ze masakra znow ma tekie dni ze myli cyca z gryzakiem :angry: :angry: :angry:

Malina hehehe nie wiem jak tam z cesarka ale latwo nie bylo przy naturalnym. Tyle ze ja juz bardzo malo pamietam. Wiem jedno ze jak mnie wywozili po porodzie to pozegnalam sie z porodowka raz na zawsze :lol:

Dorcia :lol: no dziekuje ze poparlas ze to zmijka :lol: ja dzis rano zapytalam Adama co mu ta zabawka przypomina bez sugestii i powiedzial ze Wezyka :P
Zycze udanego Dnia Dziecka z Czarownicami :lol: :lol: :lol:

Katka gratki dla Olinki zdolna dziewczynka no i duzo drowka :kiss:

Ola hahahahha Pitbull hahaahaha aparatka z Ciebie tylko nie mow M. :P bo jeszcze bedzie zazdrosny ;)

Malina Ty sie juz wczoraj nie podzielilas wiec masz juz dwa zalegle :P a zdjecie wymiata haahahaha musisz tak Miske wystylizowac ;)

Saranko buziole dla chlopakow niech szybciutko zdrowieja :kiss: :kiss: :kiss: i udanego imprezowgo szlenstwa...

U nas pobudka o 4.45 ale skimal mi jeszcze od 6 do 8 wiec nie jest zle . Teraz spiocha moja mala maruda. Adam ma dzis wolne ale i tak musi do pracy zajrzec zrobic jakies rozliczenia juz sie zbiera a dopiero co wstal :angry: :angry: :angry: pogoda gorzej niz do d...y leje wieje i co tylko chcecie..... mielismy jechac na jakies zakupy ale chyba odpuscimy. Moze jutro wyskoczymy jak Adam bedzie w domu. Poza tym musze uruchmic maszyne sprzatajaca co bym jutro nie padla z wyczerpania....

buziole i zycze milego Dnia Dziecka :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka