- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
A ja od tygodnia prawie codziennie miewam głównie wieczorami przez koło 1,5 do 2 h regularne skurcze/twardnienie brzucha ;( I poszłam w czwartek wieczorem będą c w okolicy do Ujastka. Baardzo sympatyczna Pani dr Niedźwiedzka mnie zbadała (dziękuję jej bardzo ) i stwierdziła, że nic nie widać na USG złego, ale jeśli dalej się to będzie powtarzać mimo zwiększonej dawki magnezu i No-Spie to może na L4 bym poszła. Dostałam od razu zastrzykz z No-Spy domięśniowo i ... jak tylko do domu wróciłam to znowu mi brzuch stwardniał ze 3-4 razy ;(
Spróbuje się na kontrole wbić do mojego lekarza we wtorek i spytam. I sama nie wiem co robić,bo ja to troche pracoholiczka jestem i z jednej strony to bym chciała do listopada pracować, a z drugiej- wiadomo- dobro dziecka. A jeszcze teraz nowy duży projekt zaczełam, strasznie męczący, ale strasznie mi na nim zależy, i prezesowi mojemu obiecałam, że go dokończe... Tak sobie myślę, że może odwołam dwutygodniowy urlop, który mialam mieć od 5 września i w zamian od października na L4... Mam nadzieje, że się we wtorek do lekarza dostane i mi pomoże podjąć decyzję.
No i jeszcze jedno- w trakcie badania USG Pani dr potwierdziła, że na 100% chłopak
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Tygrysica a może powinnaś z ta pracą jednak troszkę przystopować? nie powinnaś sie teraz zbytnio przemęczać...
no i gratuluję synusia
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
Tygrysica - gratuluję synka
Lilian355 - ja właśnie dziś idę na wesele i za tydzień na drugie. Mam buty na niewielkim obcasie, ale na zmianę na pewno zapakuję. Nie wiem, jak Tobie, ale mnie w takie upalne dni nogi puchną więc nie obejdzie się bez obuwia zmiennego
Życzę miłego weekendu, a ja zbieram się do fryzjera
Buziaki dla Was wszystkich, no i Waszych dzieciaczków :*
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Tygrysico to musisz sie oszczedzac i tak cie podziwiam , ze do pazdziernika chcesz pracowac .skacz projekt i na l4 uciekaj bo to nie ma zartow dzidzia wazniejsza.
Ja mojego dziś muszę wyciągnąć na jakis plac zabaw z młodym i lody .Ładna pogoda za oknem co bedziemy siedziec tyle, że skacowany po wczorajszym
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja obecnie jadę na nospie forte żeby załagodzić twardnienie brzuszka, jeśli to nie pomoże to mam brać luteinę Mam nadzieję, że na nospie się skończy bo po luteinie będę wyglądać jak zawodnik sumo
No i oczywiście mam się nie denerwować. Kurde łatwo powiedzieć... straszny nerwus się teraz zrobiłam w dodatku .... płaczliwy byle co potrafi mnie doprowadzić do łez... jejku mam nadzieję, że to wkrótce przejdzie.
Wczoraj jak leżeliśmy w łóżku to mąż położył mi głowę na brzuchu... efekt: szybko odskoczył po tym jak poczułam wielkiego kopa w brzuchu... no cóż... Tatuś otrzymał tego kopa centralnie w polika
Tygrysico naprawdę uważaj na siebie. Moim zdaniem jednak powinnaś pomyśleć nad L4.
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mojego narzeczonego to mały kopie w dłoń, bo od kiedy poczuł w końcu kopniaki naszego maleństwa tak teraz jak tylko sie położe to leci do mnie i kładzie rękę na brzuszku a jaki zawiedziony jest jak maleństwo wtedy w ogóle nie kopie to jest maskara
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Luska zgadzam się... w listopadzie niech się dzieje co chce Szczerze mówiąc to ja wolę żeby się mały urodził w listopadzie bo wtedy wszyscy byśmy byli z miesięcy na "l". Ja lipiec, mąż luty
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Też opowiadała trochę o swoim szpitalu - plusy i minusy. Ach i opowiadała, dlaczego kontakt skóra do skóry bezpośrednio po urodzeniu jest tak ważny (wiadomo dziecko uspokaja się bo czuje i słyszy mamusię, ma darmowy kaloryfer ale i dostaje od mamy pierwszą florę bakteryjną ze skóry).
I babka jest zwolenniczką krzyczenia w czasie porodu Stwierdziła, że jak otwieramy te wargi to i otwierają się tamte
W sumie nie dużo przerobiliśmy jak na prawie 3 godziny ale jednak były to zajęcia organizacyjne i integracyjne więc zobaczymy co będzie dalej - następne jutro
O dziwo mój mąż się nie wynudził