BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 4 miesiąc temu #180206 przez tygrysica
lilian: weź buty na zmiane, bo co masz potem żałować, że np nie tańczyłaś bo nogi bolałay ;) Ja w ciąży byłam na 2 weselach- pierwsze w 3 a drugie 4 miesiącu. Niby spoko i wytrzymałam do północy. Na pierwszym mi sie oczy zamykały bo w tamtym okresie szłam spać nawet koło 20.00 ;), a na drugim to tylko mi trochę żal było, że sie napić nie mogę bo towarzystwo wesołe ale odbiegało już w pewnym momencie od mojego stanu umysłu ;)

A ja od tygodnia prawie codziennie miewam głównie wieczorami przez koło 1,5 do 2 h regularne skurcze/twardnienie brzucha ;( I poszłam w czwartek wieczorem będą c w okolicy do Ujastka. Baardzo sympatyczna Pani dr Niedźwiedzka mnie zbadała (dziękuję jej bardzo ;)) i stwierdziła, że nic nie widać na USG złego, ale jeśli dalej się to będzie powtarzać mimo zwiększonej dawki magnezu i No-Spie to może na L4 bym poszła. Dostałam od razu zastrzykz z No-Spy domięśniowo i ... jak tylko do domu wróciłam to znowu mi brzuch stwardniał ze 3-4 razy ;(
Spróbuje się na kontrole wbić do mojego lekarza we wtorek i spytam. I sama nie wiem co robić,bo ja to troche pracoholiczka jestem i z jednej strony to bym chciała do listopada pracować, a z drugiej- wiadomo- dobro dziecka. A jeszcze teraz nowy duży projekt zaczełam, strasznie męczący, ale strasznie mi na nim zależy, i prezesowi mojemu obiecałam, że go dokończe... Tak sobie myślę, że może odwołam dwutygodniowy urlop, który mialam mieć od 5 września i w zamian od października na L4... Mam nadzieje, że się we wtorek do lekarza dostane i mi pomoże podjąć decyzję.

No i jeszcze jedno- w trakcie badania USG Pani dr potwierdziła, że na 100% chłopak ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #180230 przez lilian355
no chyba tak zrobię z tymi butami :)

Tygrysica a może powinnaś z ta pracą jednak troszkę przystopować? nie powinnaś sie teraz zbytnio przemęczać...

no i gratuluję synusia :)

13 lata 4 miesiąc temu #180266 przez vestusia
Witam :)

Tygrysica - gratuluję synka :)

Lilian355 - ja właśnie dziś idę na wesele i za tydzień na drugie. Mam buty na niewielkim obcasie, ale na zmianę na pewno zapakuję. Nie wiem, jak Tobie, ale mnie w takie upalne dni nogi puchną więc nie obejdzie się bez obuwia zmiennego :)

Życzę miłego weekendu, a ja zbieram się do fryzjera :)

Buziaki dla Was wszystkich, no i Waszych dzieciaczków :*

13 lata 4 miesiąc temu #180297 przez gagusia84
Ja dzis ide na karuzele bo sa u nas ale niestety nie moge jezdzic na zadnej :( Moja córka zato sobie pojezdzi i mąż :). Juz sie nie moge doczekac bo za 6 do 7 tygodni bede robic zakupy dla dzidzialka :).

Tygrysica- Gratulacje synka.

13 lata 4 miesiąc temu #180316 przez adiafora
Gratuluję syna:) ja też 1 idę na wesele . A od jutra urlop 2 tyg w tym roku tylko nad Polskim morzem mam nadzieję że pogoda dopisze. Więc będę miała przerwe w wpisach.Pozdrawiam

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]

13 lata 4 miesiąc temu #180569 przez luska
Hej laseczki
Tygrysico to musisz sie oszczedzac i tak cie podziwiam , ze do pazdziernika chcesz pracowac .skacz projekt i na l4 uciekaj bo to nie ma zartow dzidzia wazniejsza.

Ja mojego dziś muszę wyciągnąć na jakis plac zabaw z młodym i lody .Ładna pogoda za oknem co bedziemy siedziec tyle, że skacowany po wczorajszym :P

13 lata 4 miesiąc temu #180571 przez luska
Ja tez już po Weselu(w lipcu) .Miałam szpilki ale w torebce moje ukochane balerinki.Padłam o 1 ale mnie szwagry tak wymęczyli , ze wszystko w głowie mi wirowało :P

13 lata 4 miesiąc temu #180603 przez KasiaT
Hej dziewczyny!
Ja obecnie jadę na nospie forte żeby załagodzić twardnienie brzuszka, jeśli to nie pomoże to mam brać luteinę :( Mam nadzieję, że na nospie się skończy bo po luteinie będę wyglądać jak zawodnik sumo :P
No i oczywiście mam się nie denerwować. Kurde łatwo powiedzieć... straszny nerwus się teraz zrobiłam w dodatku .... płaczliwy :blush: byle co potrafi mnie doprowadzić do łez... jejku mam nadzieję, że to wkrótce przejdzie.

Wczoraj jak leżeliśmy w łóżku to mąż położył mi głowę na brzuchu... efekt: szybko odskoczył po tym jak poczułam wielkiego kopa w brzuchu... no cóż... Tatuś otrzymał tego kopa centralnie w polika :woohoo:

Tygrysico naprawdę uważaj na siebie. Moim zdaniem jednak powinnaś pomyśleć nad L4.

13 lata 4 miesiąc temu #180616 przez lilian355
KasiaT a czemu po luteinie miałabyś wyglądać jak zawodnik sumo? Ja bralam na początku ciąży i dopiero od tygodnia jej nie biorę... a to wszystko że w 7 tyg. miałam plamienia... ale po luteinie nic mi nie bylo, nie spuchłam ani nie przytyłam hehe jeśli o to chodzi...
mojego narzeczonego to mały kopie w dłoń, bo od kiedy poczuł w końcu kopniaki naszego maleństwa tak teraz jak tylko sie położe to leci do mnie i kładzie rękę na brzuszku :) a jaki zawiedziony jest jak maleństwo wtedy w ogóle nie kopie to jest maskara :D

13 lata 4 miesiąc temu #180686 przez luska
eh kobietki nie ciekawie z tymi twardnieniam .Ja(odpukać) żadnych skurczy(no może wieczorem od czas do czasu 2 leciutkie)i jak na razie spokój i cisza.Oby tak zostało do listopada a w listopadzie to juz się niech dzieje co chce i oby jak najszybciej:)

13 lata 4 miesiąc temu #180687 przez luska
A moja mała jak tylko się rękę przyłoży to normalnie zamiera.Zero rekreacja cisza spokój.Wiec jak mój już coś poczuje to święto lasu i cieszy się jak dziecko.

13 lata 4 miesiąc temu #180691 przez KasiaT
Lilian Ja brałam od 5 tygodnia przed miesiąc też właśnie z powodu plamień i niestety spuchłam. Jak przestałam brać momentalnie opuchlizna zeszła. Każdy reaguje inaczej.
Luska zgadzam się... w listopadzie niech się dzieje co chce :) Szczerze mówiąc to ja wolę żeby się mały urodził w listopadzie bo wtedy wszyscy byśmy byli z miesięcy na "l". Ja lipiec, mąż luty :)

13 lata 4 miesiąc temu #180696 przez lilian355
moja kuzynka ma urodziny 3 lutego, jej mąż 2 lutego i tego samego dnia ich córka też ma urodziny :D w ciągu dwóch dni cała trójka świętuje swoje urodziny :) to się nazywa hard core :D

13 lata 4 miesiąc temu #180753 przez luska
hehe lilian dokładnie.ale przynajmniej nie maja rebusa z datami.Ciekawe czy Aurelka wstrzeli sie w urodziny brata.Olo miał termin na 6 grudnia a teraz niby 8.Zobaczymy :laugh: obym przeterminowana nie była ;)

13 lata 4 miesiąc temu #181479 przez KasiaT
Hejka! Wczoraj wieczorkiem byliśmy na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Prowadzi je położna ze św. Zofii w Wawie i powiem Wam, że naprawdę potrafi zainteresować. Na początek dużo opowiadała o rozwoju zmysłów malucha w łonie matki, o wpływie stresu w ciąży na dziecko i jak niwelować ten efekt. Pokazała nam techniki oddychania, które bardziej dotleniają dziecko, które łagodzą ból, o błędach popełnianych przy oddychaniu (doprowadzenie do hiperwentylacji). Nasi mężczyźni też musieli je ćwiczyć, bo my i tak w czasie porodu wszystko zapomnimy, a jeśli oni zdecydują się na obecność przy porodzie to przynajmniej pomogą :blink:. Na koniec mieliśmy aerobik :blink:
Też opowiadała trochę o swoim szpitalu - plusy i minusy. Ach i opowiadała, dlaczego kontakt skóra do skóry bezpośrednio po urodzeniu jest tak ważny (wiadomo dziecko uspokaja się bo czuje i słyszy mamusię, ma darmowy kaloryfer ale i dostaje od mamy pierwszą florę bakteryjną ze skóry).
I babka jest zwolenniczką krzyczenia w czasie porodu :silly: Stwierdziła, że jak otwieramy te wargi to i otwierają się tamte :blink:
W sumie nie dużo przerobiliśmy jak na prawie 3 godziny ale jednak były to zajęcia organizacyjne i integracyjne więc zobaczymy co będzie dalej - następne jutro :)
O dziwo mój mąż się nie wynudził :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka