- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Nusia ale żłobek od września 2014, a ja myślałam że jakoś teraz już chcecie go dać.
Kochane u nas pod choinkę prezenty robimy sobie na prawdę symboliczne, góra do 50 zł ale staramy się zmienić nawet w 30zł

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Jeśli chodzi o zakupy to jutro mam zamiar kupić mięsko u rzeźnika a po resztę wybieramy się do marketów w sobotę. W sobotę też będzie ubierać choinkę, bo musimy kupić lampki ponieważ to co miałam w zeszłym roku pożyczyłam od mamy, a w tym roku ona chce wszystkie. Dobrze, że rok temu kupiliśmy wszystkie swoje bombki:) bo byśmy zostali z pusta choinką

Byłam z Agatką na spacerze i ona cały czas śpi po nim w wózku na werandzie, a powinna obudzić się na jedzenie 40 minut temu

- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Nie było mnie chwilę bo załatwiałam lokal na chrzciny, ale wszystko już zorganizowane i wybrane, dziś nawet zaproszenia kupiłam. Chrzciny będą 26 stycznia. Zosia będzie miała równe 3 miesiące:) Suknie i kurteczkę też już ma. Więc praktycznie gotowe.
Poza tym była u ginekologa i wszystko dobrze powiedział, że mogę spodziewać się @ w każdej chwili.
Myszka miałaś rację, że Zosia miała chyba kolejny skok, bo teraz wszystko wróciło do normy.
Ty się kochana ciesz, że Adaś teraz taki spokojny, bo wiesz u nich wszytsko zmienia się z minuty na minutę

Agusia super, że Dosia w nocy spokojna. Ja mam nadzieję, że jak pójdziesz do lekarza to wkońcu coś sensownego wymyśli. Zdjęcie Dosi i męża ekstra ! Rozczulają mnie takie zdjęcia:) Super:)
Zamówiłam ostatnio Zosi przytulankę do buzi zamiast pieluszki i dziś mi przyszła. Bardzo mi się podoba. Pochwalę się.
Zdjęcia
- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

My mały sukieneczkę polarkową, bo wydawała mi się wygodniejsza i do wynoszenia później. Ale zdjęcia pokażę po chrzcie, to w końcu już za tydzień

- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jutro wielkie porządki zaplanowałam w domu, a w piątek już wyjeżdżamy na święta więc znowu mnie tu nie będzie dłuższy czas.
Agusia Fajny prezencik sobie sprawiłaś

Edzia Sukienka dla Zosi super i wdzianko

Paula Napewno się wszystko pięknie uda na chrzcinach i ze wszystkim zdążycie

Tośka My jak my ale niestety faceci żeby odreagować stresy to i kolegów potrzebują- żeby się zrelaksować, bo jak poczują się uwięzieni, że nic im nie wolno, tylko praca, dom, dzieci to może być ciężko.
Nusia My też byliśmy dzisiaj na zakupach i mnie normalnie łeb bolał, że hoho :/ strasznie głośno i tłoczno... a co do robota kuchennego super sprawa!

Myszka Tylko korzystać i się cieszyć, z tego, że Adaś tak pięknie je i śpi w nocy

- myszka85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
U nas się trochę pozmieniało. Adaś co prawda w dzień jest bardzo grzeczny, sam się bawi, sam zasypia tak jak było, je co 3 albo 4 godziny. W nocy natomiast od 2 do 6 cały czas stęka. Odkładam go do łóżeczka po karmieniu i jest 15 minut ciszy ale jak tylko wejdę pod kołdrę i zamknę oczy to zaczyna się stękanie i prężenie. W dzień jest ok a w nocy takie akcje. Najgorsze, że nie odbija mu się po nocnych karmieniach, mogę go i 40 minut nosić i nic :/ Nie wiem od czego to zależy. Nawet nie płacze tylko to stękanie nieszczęsne, jakby chciał kupę zrobić i nie mógł. A robi co najmniej jedną dziennie. Ostatnio tak się obsrał, że prałam bodziaka, spodenki i fotelik na którym siedział, no ale jestem sobie sama winna bo miał na sobie pampersa dwójkę a chyba już z tego wyrósł.

Edzia - super, że z Zosią już w porządku. Śliczna sukieneczka na chrzciny. A my się chrzcimy późno, bo dopiero na Wielkanoc.
Elusia - Adaś od 3 dni budzi się około 19 z głośnym piskiem a później płacze mniej więcej przez godzinę. Nie wiem czy to kolki, nie ma twardego brzuszka i po wzięciu na ręce jest w miarę spokojny ale po odłożeniu do łóżeczka znów płacze. Współczuję, że Ignaś tak często chce jeść. U mnie jedzenie jest dosyć rzadko co mnie akurat cieszy bo jak mały nie jest marudny to mam mnóstwo czasu dla siebie.
Paula - powodzenia na chrzcinach! Na pewno wszystko pójdzie zgodnie z planem. Niestety pieluszek na basen nie mogę polecić bo jeszcze nie w temacie jestem ale może niebawem też się zainteresuję.
Zmykam i życzę spokojnej nocki (bez stękania)
- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Edzia przytulanka świetna i ważne że spełnia swoje zadanie

A ubranko do chrztu bajkowe

Ja być chciała chrzest w lutym to może też zacznę się już za czymś rozglądać

Elusia u nas też nie jest lekko z małą

Ciągle nie mamy dobranego mleka i wysypka na buźce okropna

Aj czemu tak ma to ja nie wiem.
Uciekam na razie bo już się obudziła :/
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

noc dziś nie ciekawa Mały się często budził, w sumie to już 3 taka noc, ale my jesteśmy lepsze niż terminator po co nam sen

W związku z tym że nasz tatuś śpi całe noce przedświąteczne porządki zostały na jego głowie.
Wigilię postanowiliśmy spędzić w domu w 3

Wczoraj byłam u siebie w pracy. Na święta dostałam 103 zł!! no śmiech na sali, rok temu nie miałam dziecka i dostałam 350...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
prorodzinna firma... Oczywiście Małego wszystkie wychwaliły( spróbowały by inaczej),a szefowa do mnie że w ogóle nie schudłam( -20kg to rzeczywiście nic) i że jak miałam cesarkę to nie wiem jak się dzieci rodzi, to miałam luz...no miałam wielki luz poprostu cesarka to bajka...ehh
jeszcze mówię jej że mam w planach powrót w listopadzie/październiku jak Maksa przyjmą do żłobka a ta do mnie że one potrzebują na już i czy nie mam komu dziecka zostawić! No
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
zostawie 10tygodniowe niemowle karmione piersią i lecę do pracy...to powiedziałam jej że spoko ale że Maksa biorę ze sobą i pani mi go będzie bawić na zapleczu, a ja co jakieś 2-3 godziny będę go karmić przez 30 min... To zaczęła się śmiać...stara krowa!
Myszka espumisan u nas się sprawdza! kupska wylatują bo dwóch stęknięciach, bączki odchodzą bez krzyku, dziecko uśmiechnięte jest super :)Co do pampersów my już jakieś 2 tygodnie na 3...trochę jeszcze duże są ale 2 nie każdą kupkę wytrzymała

AgusiakMaksa od września 2014 chce dać ale muszę już składać karty bo ok 20 dzieci na jedno miejsce...
Kochana co do mleka- próbowałaś bebiko ha?albo zwykłe?a może to przez laktoze? mam nadzieję że znajdziecie odpowiednie żeby Dorotce w końcu ulżyło

Edziaprzytulanka świetna,fajnie że się spisuje;) my mamy podobną tylko z łebkiem osiołka, w dzień Maks z nią śpi ale w nocy daję mu tetrę bo on lubi sobie buzię zakryć w nocy to pod tetrą się nie przydusi

Paulaja spotkałam się tylko z huggies, z siostrą jak chodziłam na basen to się sprawdziły te pieluszki, nic jej nie wyciekało

Elusiaoby Ignasiowi pomógł infacol

Miłego dnia kochane

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kochana na bebiku też już byłyśmy ale wtedy tak się prężyła przy jedzeniu że myślałam że mi z rąk wyskoczy, a na HA nie może być po kupy długo nie robi i dokąd nie zrobi to płacz i stękanie

Teraz jesteśmy chyba na naszej ostatniej desce ratunku, mleku nutramigen...
Jak to nie pomoże to już nie wiem co. Oczywiście przeszliśmy na własną rękę a jak się sprawdzi to zmuszę lekarkę żeby nam to mleko na receptę przepisywała.
Trzymajcie kciuki

- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U mnie to ciagle mi mowia jak ja schudlam i chudne dalej wiecie ze az sie zmartwilam dzis zanjoma mnie tydzien nie widzial i mowi jej jak schudlas znowu a ja serio a ona ze tak ze nie klamie :*(
A co do Ciecia to niech osoba ktora nie miala nie odzywa siebo ja to doraU mowie mialas mialas NIE to nie powinnas sie udzielac i tyle wiecie jaka cisza odrazu[phhihihih ja cos ostatni owlasni zle sie czuje spac mis ie chce bardzo zmeczonaa jestem ostatnio co dwie godziny wstawac juz 3 miesiac nie no pierwszy miesiac co godzine i w dzien mniej Skarbus spi ach dzis posprzatalm corci pokoj generalnie obiad spacer zakupy i nie mam sil pisze do was i pieka mnieoczy

- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
U nas dzis było szczepienie mimo tego ze Mały ma sapke pediatra osłuchała Wojtka i powiedziała ze mozna szczepic. wiec druga szczepionka za nami:) Wojtek grzeczny byl po niej został z mezem w domu a ja na zakupy pojechałam do smyka i kupiłam mu tyle ładnych i poprzecenianych rzeczy:) takich wiekszych juz na 74:) i wydałam ponad 200 zł ale dostałam z pracy prezent swiateczny 420 zł

A boski prezent wymysliliśmy dla dziadków Wojtusia kalendarz na kazdy miesiąc innezdjecie Wojtka:)
Elusia mam nadzieje ze Ignasiowi ulży po infacolu, chociaz u nas nie poskutkował:/ Teraz podaje delicol do karmienia kazdego po 6 kropelek, 2x dziennie espumisan o 12 i o 17 i o bio gaje i jest ok kupka bez prezenia bez bolesci:)
EVE super te przytulanki:)
Agusiak kurcze omęczysz sie strasznie z tym mlekiem:/ oby to mlr/eko co teraz podalas poskutkowało i Dorotce zeszły te krostki
Nusia strasznie wredna ta Twoja szefowa chyba swoich dzieci nie ma...
U nas po kąpieli raz jest straszny krzyk a raz smieje sie, nie wiem od czago to zależy...
heh pisze doo Was juz z godzine i bo maly marudny sie zaczyna robic...nie wiem czy goraczki nie dostanie...:/