- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Mała chce mnie chyba wykończyć. Cały czas chciałaby być prowadzana za rączki, już mi kręgosłup wysiada...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
My dziś łozeczko obniżyliśmy bo strach Wojtka zostawic. Tak się kręci przekręca i za szczebelki chwyta wiec nie wiadomo czy juz niedługo sie nie podniesie...
PAULA super ze zakupki dla Agaty udaly się
TOŚKA mój Wojtek je tak .. rano ok 9 kaszka mleczna manna tradycyjna, lub kaszka ryżowa np gruszkowa+ kleik ryzowy zeby gęsciejsza byla i łyżeczką jemy, póżniej godz.11 mleko mm 60-90 ml, ok 13 obiadek sloiczek 190, godz 15 - 60ml mm, ok 17 ostatnio deserek mleczny owoce leśne z jogurtem naturalnym 190ml lub jogurt bobovity lub nestle , na noc po kapieli ok 20 200ml, noc ok 1-2 100- 150ml mm, ok 5-6 90ml mm.
Wojtek nie może jeśc kaszek kukurydzianych czy nic co ma kukurydzę bo zaraz ma uczulenie na na ciałku :/
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
My ostatnio też sporo rzeczy kupiliśmy Maksiowi ciuszki, sobie i D. też coś sobie wybrał A byłam na lumpkach i udało mi się kupić Szczeniaczka uczniaczka z fisher price za 10zł!! tylko że w wersji angielskiej Ale to fajnie niech się uczy hehehe
Jutro wybieramy się do księdza chrzest zaklepać na 8.06. I tu się pojawia głupia sprawa przez tą całą sytuację z Mama a po drodze jeszcze urodziny mojej siostry i dzień matki ;/ i nie wiem jak się zachować...no pasuje mi zadzwonić;/
W czwartek wybieramy się do rodziny D. mam nadzieję że trochę sobie oddychniemy i nie pokłócę się z teściową o Maksa;)
A co do Maksia nadal budzi mi się w nocy z krzykiem- tylko z piątku na sobotę spał ładnie;/
Nie mam pojęcia przez co to bo zębów nie widać...
Paulamoże kup dla Agatki takie szelki to nie będziesz się musiała schylać :Phttp://allegro.pl/listing/listing.php?string=szelki+do+nauki+chodzenia&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y
Kasiaczekamy na zdjęcia ja też myślałam nad takim jeździkiem ;)ale moje dziecko pewnie by nie siedziało na tym za długo bo musiałby coś przy tym majstrować, on już w bujaczku nie usiedzi długo bo wciska sobie wibracje, próbuje się odpiąć itp póki co mamy fajną ciuchcię do nauki chodzenia taki pchacz no ale na to jeszcze za wcześnie na razie Maks ją wywraca i bawi się kółkami
Dobrej nocki :*
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mój Szkrab:)
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
A co do tych szelek, to myślałam nad tym, ale to też trzeba się schylać, więc chyba sobie odpuszczę. Już wystarczy że w chodziku chodzi to już wystarczy
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Paula to Agacia juz smiga w chodziku wow moj wczoraj dosta od nas krzeselko i uradowany ze jezdzimy z nim po pokojach
U nas dzis ladniejsza pogoda pospaceruje dzis cos mi nogi puchna czesto az czuje mrowienie,
A JAKIE MACIE SMOKI JA DAJE MLECZKO Z 3 AVENT PHILIPSA I MAM WRAZENIE ZE W NOCY ZA SZYBKO MU LECI JAK DAM DWOJKE TO ZNOWU AZ SIE SPOCI NIE WIEM CO ROBIC MAM TE ANTYKOLKOWE PO 30ZL SMOCZKI A WY JAKIE MACIE ZASTANWIAAM SIE CZY NEI ZMIENIC MOZE BYO BY MU LZEJ ?
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
No sporo ogólne kosztuje to mleko i idzie strasznie szybko... Ale najważniejsze ze mu odpowiada:) My w wiekszosco robimy kaszki na tym własnie mleku...
Nusia u nas tez co noc marudzenie straszne kręcenie i placz;/ dzis dostał ibum na noc o 20 a już o 23 zaczynał się krecic i marudzić i budzil sie tak co 10 min do 1 a pózniej dałam mu camille i ok 2 mleko i spał do 5 pózniej znowu kręcenie i płacz . To wszystko przez zęby... ;/
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
Tośka mała dostała chodzik od dziadków na zająca i teraz to już ciężko za nią nadążyć, więc ma ograniczony w min pobyt bo wtedy nic nie mogę zrobić tylko za nią latam. Dostała też huśtawkę taką którą można powiesić na dworze i w domu i na razie wieszamy w futrynie w domu a na lato zaniesiemy na działkę Uwielbia się w niej huśtać. A krzesełko, to takie do karmienia, tak? Agacie kupiliśmy na imieniny (w lutym) i też jej się pyszczek cieszy jak ją wsadzę i jadę z pokoju do kuchni
Pocieszne te nasze maluszki.
Agacie już ładnie ząbek rośnie, coraz bardziej go widać, a pewnie na dniach drugi wyjdzie bo już go bardzo czuć pod dziąsełkiem. Mam nadzieję, że zaczną jej wychodzić powoli te ząbki, bo chyba faktycznie późno się za to wzięła... Mojej znajomej syn ma 10 miesięcy i 10 zębów.
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
A co do mleka sama nie wiem czy powinnam zmienic bo skoro tak malo pije moze nie smakuje.
A widzisz Paula U Cb kaszki pije a w jaki sposob podajesz te plynne kaszki jak je rozcienczasz by przeszly przez SMoka. A hustawke tez kupilismy na futryne narazie pozniej tez na dzialke u nas wszystko MY SAMI NAM NIKT nic nie kupil.wiec co miesiac rozkladamy by cos zakupic dzieciomaczkom by sie cieszyly.
KAsiu dziekuje juz dalam znac bratowej moze nam kupi u mnie nie ma sklepu tego ponad 50 km jest . A co do mleczka to tez chcialam by bylo najlepsze. A co do kaszek t o nie wszystkie chyba sie na mlecczku robi my tez tak robimy jak nie chce pic mleka to robimy kaszki na mleku.
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nusia U nas też nie ma opuchnięcia na tych dziąsłach, a boli go tak jakby go ze skóry co najmniej obdzierali w nocy, też śpi niespokojnie i budzi się z płaczem Fajnie Twój Maksiu już raczkuje jest przeuroczy a uczniaczek super sprawa, fajnie że tak tanio nabyłaś
Kasia Ale cudny Wojtuś! oby ząbki kolejne szybko wyszły, bo widzę że też nieciekawie zaczyna przechodzić ząbkowanie.
Paula Tylko pozazdrościć że Agatka tak ładnie je i że tylko jedną noc mieliście z głowy i już jest ząbek
Kochane spokojnych nocy wam życzę Przepraszam że jestem tutaj tak z doskoku tylko ale po prostu ja nie mam już na nic siły...
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Elusiato może u nas też te ząbki bo sytuacja wygląda podobnie, dziś w nocy to Maks budził się co godzinę a od 3 do 5 cały czas płakał, dałam mu Ibufen i posmarowałam dziąsła i w końcu padł. Zwariować można;/
KasiaWojtuś cudny! Jakie już włoski ma długie! super chłopak mamy takiego samego bodziaka ;P
Paulaale ładnie Agatka je! mój Maks to połowę z tego zjada
rano dostaję kaszkę 150ml ok 8-9 potem ok 11-12 cyc albo owocki(ok 120g ) potem obiadek ok 200ml po południu cyc lub owocek zależy co zje przed południem i przed spaniem ok 150ml mleka z kaszką. W nocy budzi się raz lub dwa do jedzenie i jeszcze ok 5-6 rano zje cyca. W ciągu dnia jeszcze zje kilka chrupek kukurydzianych albo memla wafelka ryżowego i jak jest ciepło to soczek lub herbatka. A te smoczki które do kaszki używasz ile mają dziurek? i kaszka gęsta bardzo jest?
My jutro wyjeżdżamy, przerażona jestem tą podróżą bo o 8 rano jedziemy i ok 15 będziemy na miejscu. Mały jeszcze tak długo nie jechał...w ogóle nie wiem jak z posiłkami będzie w autobusie... trzymajcie kciuki żebym to jakoś ogarnęła a Maksiu ze mną współpracował
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Potrzebuje Pomocy 19 mam na wizyte do Lekarza i chce zabezpieczyc pomimo ze z Mezem tulimy sie raz na miesiac a moze jak jest ok ze 3 to i tak chce zabezpi. po cesarce bd spokojniejsza,i nie wiem czy wybrac Tablety po ktorych tyje jak Swinia powaznie czy wkladke jakas mam obawy co doekladki nigdy nie mialam i sie denerwuje jaka podjac decyzje oczewiscie Maz mi w tym nie pomoze.Nie dlugo bd bez dochodow Z Meza nie latwo sie bd utrzymac z Powody sporych rat. I myslalam ze wkladke zaplace raz i mam na 3 lata np a tu tabletki co miesiac.POwiedzcie co myslicie o TYm
A co do Dzieci to martwi mnie to ze Synus malo pije mleczka.Usypiamy go po 20 jak sie zmuli popije mleczka a pozniej w nocy do rana 2-3x tylko je i to malo budzi sie do jedzenia ale je malo.nad ranem jak np dzis pobudka 5:30 i juz nie tknal a na spiacego zje.i jak daje kaszke lyzeczka tez nie chce dalam danonka bo nie wiedzialam co codziennie nie dam mu parowki z bulka wczoraj sprobowal ppasztecik drobiowy bo ile moze jesc sucha bulke luz z maslem nic nie bylo zadowolony wcinal. Soczkow mi tez nie pije tylko herbatki te granulowane,i to tez nie duzo pije na dzien nawet 60 ml nie wypije czyli pol mojej butelki aventa,kupilismy duza butelke avent do mleczka a jak on polowy nie pije dospalismy mlecznej kaszki manny nestle jadl ale tez 120ml i dosc. zastanawiam sie czym ja mam go juz karmic jak zje obiadek z 60ml tego obiadku albo i mniej to zaraz jest glodny i domaga sie czego ale juz nie wiemy sami czego raz mleko raz kaszka i wiekszosc idzie do zlewu do kosza ma tyle rodzai kaszek wczesnie jlubil teraz nie wiem c osie dzieje, obiadki to powiem wam ze tez kombinuje jak dalabym sloik to by wciagnal caly ten maly oczewiscie. na dzialke zabralam dalam i zjadl smacznie. wola juz fajnie dada mama baba bleee agaaa cudak Kochany piescioch NASZ alee z tym jedzeniem az sie boje ze bd kombinator jak Corcia