BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 10 miesiąc temu #651584 przez nuśka09
Dzień dobry :)

Agusiak u nas jest spokojnie :) po za tym tam każdy na mnie uważa, wszyscy znajomi pilnują żeby mi się nic nie podziało:)Nasi nie zrobią nikomu krzywdy a przeciwników prawie nigdy nie ma :) a jak są to na stadionie nic się nie dzieje :) Także kochana spokojnie ;)

Jak Wam dziś dzień mija? ja po wizycie u dentysty, pogoda do kitu, idę zaraz na jakieś małe zakupki bo mnie na rosołek wzięło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #651592 przez Agusiak
nusia a jak tak no to dobrze :) skoro jest na meczach spokojnie to masz moje błogosławieństwo, hehehe :blink: :)

U nas pogoda totalnie do bani, deszczowo, wilgotno i zimno :angry:
Ech ja tam ciepłolubna to nie jestem ale już chętnie wygrzałabym troszkę na słońcu moje stare kości. Gdzie to ciepło pytam się?

11 lata 10 miesiąc temu #651758 przez alutka1011
No pogoda do d... nic sie nie chce
Ja juz na szczęście po komunii jakoś przeżyłam i sie oczywiście objadłam :D

11 lata 10 miesiąc temu #651837 przez nuśka09
Agusiak dziękuję ;):*

A ciepło to pewnie w przyszłym tygodniu. Zimna Zośka przyszła kochane :)
Teraz mamy pogodę na leniuchowanie :)

11 lata 10 miesiąc temu #651896 przez Karo290392
Hej kochane!
Właśnie wróciliśmy z lotniska. Weekend udany w 100% tylko że strasznie krótko i szybko to zleciało. a było cudownie. A przy pożegnaniu się popłakałam no nie wytrzymałam .
Kupiłam dla maluszka kołderkę i podusię, 2 kocyki, ciuszków troche i pieluchy a no i jeszcze maść na sutki. A teraz mama dzwoniła aby poinformować że tata wydał pół wypłaty bo zaszalał w sektorze dzieciecym :)
A propo tego detektora to cudowna sprawa. Moge go z czystym sumieniem polecić w 1000 procent!

11 lata 10 miesiąc temu #652127 przez nuśka09
Karo to super że wyjazd się udał:)
Ugotowałam sobie rosół bo miałam ochotę i jak już skończył się gotować to mi przeszło...
Mam ochotę na coś gazowanego... idę do sklepu ;p

11 lata 10 miesiąc temu #652141 przez Elusia
Hej kochane:) ja pracowity cały weekend i zapowiada się tak cały tydzień:P Karo jak super, że tak miło spędziliście czas z rodzinka:) je tez nie mogę się już doczekać takich zakupów ciuszkowych i innych dla maluszka:) Nuśka mi narzeczony nawet łyka gazowanego nie pozwoli wziąć:P nie pije w ogóle ale wiadomo, że czasem najdzie ochota i wtedy wojnę mi robi, że nie:P pogoda u nas w miarę:) tylko dzień do kitu bo od czwartku pobolewa mnie czasami w prawym boku brzucha tak jak na wyrostek a wieczorem i rano się nasiliło więc poszłam sprawdzić do rodzinnego co jest, i oczywiście boli mnie dalej i jak naciskał też bolało ale on twierdzi, że to nie wyrostek, sam nie wie co,może to jelita, że generalnie jest ok i mam się nie przejmować..eh oszaleję kiedyś, cieszę się że nic nie jest ale wychodzi na to że jak coś boli to ma boleć aż przestnie bo lekarze nigdy nie wiedzą co to:P

11 lata 10 miesiąc temu #652178 przez Agusiak
hej kochane :)

nusia możesz mi rosół podesłać bo ja mam ogromną ochotę :P

Karo super, że już do nas wróciłaś i miałaś udany weekend :)
I powiedz faktycznie słychać przez ten detektor pukanie serduszka maluszka? :lol:

Elusia kurcze współczuję że coś ciągle Cię boli, miejmy tylko nadzieję że na prawdę szybko Ci to przejdzie :)

U nas na szczęście dziś nie padało i zaliczyliśmy dłuuugi spacer do miasta. Zanieśliśmy zdjęcia z urodzin do wywołania bo ostanie w albumie mamy z Roczku :( a reszta na kompie. Ach te cyfrówki, klisze to musiało się iść wywołać jak się chciało zdjęcia obejrzeć a teraz widzi się je od razu i nie spieszy się tak bardzo żeby je wywołać.

Miłego wieczorku :)

11 lata 10 miesiąc temu #652208 przez Karo290392
agusiak
Kochana- serduszko słychać IDEALNIE :) nawet swoje mozna usłyszeć ale jak sobrze znajdziesz maluszka to słychać cudownie i kopanie i jego ruszanie tak jakby pływał :) a mama moja jak słuchała to kopnął w odbiornik tego detektora i to tak straszny dzwiek wydało że mama zleciała z łóżka bo tak głosna a my sie smielismy ze sie z babcia przywitał :)

11 lata 10 miesiąc temu #652473 przez chivas
Hej kochane Mamusie! :D
dawno mnei nie bylo, zniknełam gdzies na ok miesiąc.. Widzę, że macie piękne brzucholki, niektóre z Was znają płeć. Ja mam nadzieję poznać na badaniu połówkowym które będę miała 1go czerwca :) Więc może na dzień dziecka dowiemy sie co za dzieciaczek tam w środku siedzi :)

Jak u Was z samopoczuciem? Jakies dolegliwosci? Mnie bardzo uciska w żebrach podczas siedzenia..

W spodnie na gumce już wyposażone? :D

11 lata 10 miesiąc temu #652504 przez Agusiak
dzień dobry :)

Karo a to mieliście ubaw a mama niesamowite przeżycie :)

Chivas witaj kochana i mam nadzieję że już nam nie znikniesz na tak długo :)
Ja w gaciach na gumie to chodzę kochana od poprzedniej ciąży, haahaha, mało zabawne ale niestety prawdziwe :P :P

Ja czuję się dobrze, jedynie co to zaczynają mnie boleć nogi i kręgosłup szczególnie po nocy.
Jutro jadę na badania a w środę 22 maja wizyta i też mam ogromną nadzieję poznać płeć ale mam też obawy że nie poznamy jej tak szybko, bo dzidek będzie odwrócony tyłkiem jak córcia w pierwszej ciąży, która ujawniła się dopiero po 30 tygodniu :huh:

u nas dziś słońce, oby tak zostało.

Miłego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu #652553 przez nuśka09
Dzień dobry :)
Agusiak to zapraszam rosołek stoi :P
Elusia mój na szczęście nic mi nie zabrania, po tym jak jakiś miesiąc temu zwrócił mi uwagę że nie powinnam jeść kebaba ( wiem że nie powinnam) na którego miałam straaaszną ochotę. A że moje hormony buzuję przeokropnie to najpierw się na niego wydarłam, potem się rozpłakałam potem znowu się darłam a potem się obraziłam na niego i przez dwa dni nie zwracałam na niego uwagi. Więc już wie że jak mam na coś ochotę to on się nie odzywa już :) a ja staram się wszystko rozsądnie jeść i takie niezdrowe zachcianki to i tak raz na jakiś czas:)
chivas
spodnie ciążowe noszę już od miesiąca bo w inne dżinsy to się wcisnę ale nie zapnę,po za tym noszę spodnie dresowe, legginsy :) a jak ciepło jest to spódniczki sukienki ;)trzeba sobie jakoś radzić:)
Byłam właśnie w sobotę na zakupach i kupiłam sobie 3 tuniki i sukienkę :)
Co do dolegliwości to czasem mam ucisk po prawej stronie jakby na jajnik, czasem po lewej stronie. Ale lekarz powiedział że moje maleństwo jest bardzo ruchliwe( no na usg to nie chciało się w ogóle mu pokazać:P ) W sobotę na 4D się wybieram mam nadzieję że lepiej zobaczę moje maleństwo :)

11 lata 10 miesiąc temu #652561 przez nuśka09
O właśnie w DDTvn jest reportaż o jedzeniu w ciąży :) ponoć to co teraz jemy w dużych ilościach to potem nasz maluszek będzie lubił :) no powiem Wam że prawda to. Moja kuzynka w ciąży potrafiła zjeść dziennie ok 2 czekolad lub pół słoika nutelli a jej synek (2 l.) teraz to się trzęsie jak czekoladę widzi. Moja mama znowu przy ostatniej ciąży uwielbiała jeść ostre, moja siostra (4 l.) uwielbia ostre.
No i nie popadajmy w paranoje jak sobie raz pozwolimy na fast fooda czy gazowany napój to nic się od tego nie stanie :)

Słonko dziś świeci zapowiada się ładny dzień :) ale pewnie i tak będzie padać po południu...
Miłego dnia!

11 lata 10 miesiąc temu #652573 przez alutka1011
Ja w pierwszej ciąży patrzyłam co jem i pije teraz jem wszystko co moge unikam tylko napojów energetycznych i alkoholowych oraz serów pleśniowych :)
Co do dolegliwości to od czasu do czasu mnie zgaga dopada no i skurcze łydek-musze się w magnez zabezpieczyc.
Spodnie ciążowe mam 2 pary ale narazie jeszcze sie dopinam w starych-ledwo bo ledwo ale dopinam :laugh:
Karo fajnie że podróż się udała.Pewnie mama sie ucieszyła jak usłyszała dzidziusia?

11 lata 10 miesiąc temu #652584 przez Karo290392
Hej kochane :*
Wszyscy mieli okazję posłuchać maluszka i każdy płakał :) hehe ;p tata jako pierwszy później mama, poźniej mąż ( bo słyszał juz w zpitalu to pozwolił dziadkom) później siostra, szwagier i brat :) Aż sie zdziwiłam takiej reakcji wszystkich :) Ale było to miłe :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka