- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- vvanka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Doczekałam się ... będę mamą :):)
Jak u was dziewczyny z objawami?
U mnie ten początek 10 tygodnia to sama radość, gdyż już tak nie pobolewa podbrzusze jak wcześniej, które ciągnęło i ciągnęło i mdłości przeszły. Chyba nie muszę się tym martwić, jak uważacie? Jedyny dyskomfort to bolące piersi i upławy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Mnie już nie mdli, ale ciągle mi słabo i pobolewa brzuch.
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziewczyny, jakie dolegliwości Was męczą? Jak na razie u mnie senność i mdłości mają 1:0 ..
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
Moja siostra mówi ze po tym 12tym, maks 14tym tygodniu wiekszości przechodzą takie dolegliwości a ten drugi trymest jest pełen energii i optymizmu.. ja mam nadzieje ze tak bedzie i w moim przypadku
Co uważacie na temat USG? Badań klinicznych na temat szkodliwości nie ma, ale jest pewna grupa osób która mówi że lepiej uważac i nie robić zbyt często. Ja juz mialam robione 3 razy ( raz lekarz ginekolog aby potwierdził ze wszystko gra i rozmiary sie zgadzają i dwa razy mój narzeczony u siebie w klinice zeby upewnić sie że serducho działa) i szczerze przyznam że jak mamy mozliwosc to najchetniej robilibysmy sobie sami przy kazdej mozliwej okazji, jednak staramy sie nie dac zwariowac. Max raz na miesiac wystarczy. Słyszałyscie cos o szkodliwosci USG?
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A waga - jakoś mi nie straszne że troszkę schudłam moja mama, moja siostra też tak miały. No i moja siostra w ciąży przytyła 6kg a urodziła wspaniałą zdrową córeczkę
Antoś 05.04.2014
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
Tylko pozazdrościc
Z tym USG to słyszałam różne opinie i jakoś tak zaczełam mieć mieszane uczucia. Ale prawda jest też taka, że możliwość wykonania go w naszym przypadku jest o każdej porze dnia praktycznie pozwala mi czuć się bezpieczniej. Zawsze mozemy sprawdzić czy wszystko rozwija sie prawidłowo gdy mamy jakies watpliwosci (ostatnio przeszłam taki ostry bakteryjny katar)
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do zabobonów to słyszałam o takich, że kobieta przez całą ciążę nie myje się w miejscach intymnych - i trafiają później takie na porodówkę... Blehh!!
Ah te zabobony Ja nie wierzę w takie pierdoły I włosy farbuję bez obaw (co prawda farba bez amoniaku, ale od dawna taką stosuję ze względu na zdrowie włosów). I nie jem za dwóch, tylko dla dwóch (podwójnie zdrowo )
Antoś 05.04.2014
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja własnie słyszałam od znajomych z kręgów lekarskich ze owszem badan klinicznych nie ma ze USG szkodzi, ale lepiej nie robic tego zbyt często... i nie mam pojęcia dlaczego. Może ze względów psychologicznych? Często kobiety popadają w szał, nakręcają się, coś się "dojrzy" albo i nie w którymś tygodniu ciąży i sieje się panikę, czeka na kolejne USG..
Natomiast z farbowaniem to ja jako fryzjer przestrzegam. Może nie akurat przed touch'ami, ale przed zwykłymi farbami o rozjaśniaczu nie wspominając. A farby drogeryjne to już kompletne zło i najchętniej w pysk (za przeproszeniem) bym dała każdej która w pierwszym trymestrze nakłąda taka drogeryjną papkę na włosy. Wdychanie oparów amoniaku jest szkodliwe dla płodu, i wystarczy się taką sklepową farbką sztachnąć żeby dać sie o tym przekonać
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam sentyment do tego miesiąca ponieważ 16.10.2012. urodziłam córkę . Jak ten czas leci i są już mamy październikowe
Życzę was spaniałych 9 miesięcy ciąży i szybkiego porodu
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
Padła propozycja w wątku o poszukiwaniach moderatora
www.zapytajpolozna.pl/39-miejsce-na-suge...sie-2013.html#592132
aby watek w którym sporo się dzieje miał swojego moderatora.
Stad tez pomysł abyście spośród Mam Październikowych po jakiś mniejszych lub większych negocjacjach wytypowały jedna osobę i zgłosiły jej kandydaturę (link powyżej).
Czekamy na propozycje
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
Która najwięcej siedzi w domu? Bo to chyba najważniejsze, moderator musi być dość sprawny, sprawiedliwy no i w miare obiektywny
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
trafiłaś w fajne przykłady, bo mój P. jest po medycynie, moja teściowa jest lekarzem, ja jestem fryzjerem
Natomiast z farbowaniem to ja jako fryzjer przestrzegam. Może nie akurat przed touch'ami, ale przed zwykłymi farbami o rozjaśniaczu nie wspominając. A farby drogeryjne to już kompletne zło i najchętniej w pysk (za przeproszeniem) bym dała każdej która w pierwszym trymestrze nakłąda taka drogeryjną papkę na włosy. Wdychanie oparów amoniaku jest szkodliwe dla płodu, i wystarczy się taką sklepową farbką sztachnąć żeby dać sie o tym przekonać
Ja jestem rudy lis farbowany i też niestety muszę poczekać do końca trymestru żeby pas startowy zlikwidować a co do farbowania ja używam właśnie farby drogeryjnej- za uwaga- 8 zł Joanny, i włosy w ogóle nie zniszczone, kolor super- jedyna farba która dała mi taką rudość. Korzystałam też z farb z "górnej półki" ale odcienie mi nie pasiły. Moja fryzjerka mówi z kolei że składniki farb nie przenikają do krwiobiegu więc nie są specjalnie szkodliwe, ale najpewniej jest czekać do końca trymestru żeby organy dziecka sie ukształtowały bo będzie zupełnie bezpiecznie. Właśnie tak zamierzam zrobić.
- vvanka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Doczekałam się ... będę mamą :):)
Na tydzień miałam spokój z mdłościami, a dziś rano na nowo plus wymioty, teraz znów mdli.. chyba powróciły do mnie na nowo bleee
Dziewczyny, czego się wystrzegacie z jedzenia?
Pozdrawiam