- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
chivas napisał:
Marysia27 napisał:
ewe88, trzymam kciuki żeby wsio było dobrze i co do farb, jeszcze jeden mój kontrargument- zawsze można założyć maseczkę chirurgiczną- opary nie mają szans- często ja stosowałam
Ale to taki sam argument jakbym Ci powiedziała że z dzieckiem czy w ciązy możesz pojechać na tor wyścigowy i grzać średnio 250km/h i nie bedzie wiekszego ryzyka bo zawsze możesz zapiąć pasy
pracowałam z fryzjerskimi produktami na codzień. Nie mialam jeszcze żadnej klientki w ciązy ale jakby do mnie przyszła na farbowanie to bym jej kazała wrócić po 14 tygodniu.
Chybione porównanie.
I chyba z wrodzonej złośliwości i tego że po raz drugi spodziewam się dziecka, zauważę, że jasno napisałam że poniżej 12 tyg lepiej zaczekać z farbowaniem. A co mają powiedzieć babki farbujące włosy gdy nie wiedzą że już są w ciąży? I raz jeszcze- nie udowodniono negatywnego wpływu farbowania na ciążę. Koniec. To chyba jasne że i tak każda kobieta indywidualnie podejmie decyzję, nie widzę powodu żeby ponownie się w tym temacie powtarzać.
mysle ze calkiem dobre, dla mnie zasada jest prosta: dbasz o ciaze to dmuchasz na zimne, jak nie to sie nie przejmujesz czyms takim jak farbowanie, jedzenie i inne.
Ale naprawde, nie chce mi sie o tym gadac po tragedii Patio. Jakos mnie trafilo to co Napisala, bo to moglo spotkac kazda z Nas...Jakos mi strasznie przykro...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Laseczki wyluzujcie.Każdy robi jak uważa za stosowne
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moner
- Wylogowany
- gaworzenie
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- vvanka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Doczekałam się ... będę mamą :):)
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
Mam taki skromny apel i zarazem pomysł. Wczoraj nasza koleżanka z forum ogłosiła że straci swoją ciąże w dość tragiczny sposób. Czy mogłybysmy sie wstrzymać choć jeden dzień z opisami jak to świetnie rozwija sie nasza ciąża? Rozumiem, że Patio może juz tu nie zaglądać i że to powinna byc kazdego indywidualna sprawa, ale ja jakoś nie moge wykrzesac z siebie słowa poza wyrazami współczucia i jednoczesnie uczucia strachu. Być może część z Was nie podzieli moich uczuc na ten temat, ale strasznie draznią mnie posty "szczęścia" pod postem ogromnie bolesnym ze strony Patio; nie rozumiem jak można również będąc w ciązy przejść obok takiej informacji niezauważenie.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę Nam dużo szczęścia.
*offline*
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Teraz dopiero zobaczyłam je tydzien i dzień ciąży mamy ten sam
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
przykro mi z powodu tragedii jaka spotkała Patio,ale zgadzam się w 100% z Marysią i Alutką
Dziewczyny jak wpływa na was ta okropna pogoda? Mnie od 2 dni męczy katar, jak na razie leczę się domowymi sposobami- inhalacje, herbatki itd. Mam nadzieję że zaraz mi przejdzie bo w czwartek wyjeżdżamy do rodziny mojego narzeczonego
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
takie sytuacje dołują i bolą ale niestety takie jest życie i czasami niewdzięcznie nas doświadcza ale my mające dzieci w brzuszkach musimy być silne dla nich i wierzyć, że wszystko będzie dobrze myślmy pozytywnie i te które już są po badaniu przesiewowym w pierwszym trymestrze i te, które na nie czekają w tym ja
ktoś pytał o to badanie, przezierność karkową powinno się robić między 11 a 14 tc. gdyż potem badanie nie nie jest wiarygodne zanika płyn w okolicy karku, limfa jest wydalana bo zaczyna tworzyć się układ limfatyczny i nerki. na badaniu tym bada się akcję serca, liczy kosteczki na nosku. generalnie powinno się robić te 3 badania przesiewowe: 12, 22, 32 tc.
to tyle z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży
spokojnego wieczoru kobiety.
- Moner
- Wylogowany
- gaworzenie
Moja przyjaciolka stad tez jest w ciazy miesiac starszej niz moja i juz w 12 tyg okreslili jej dziecku plec na 60% a wy juz probowalyscie sie dowiedziec?