- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Jeśli chodzi o samopoczucie to jestem strasznie ospała choć już mi powoli przechodzi (chyba temu że swięta idą )
Moner witaj
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
kończy mi sie 12 tydzień i czekam az mdłości mi przejdą, wiecznie mi nie dobrze...
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Moner, w poprzedniej ciąży 3 różnych lekarzy- bo leżałam an podtrzymaniu, mówiło mi że nie powinno się podejmować prób określenia płci przed 20 tyg, bo to nie miarodajne. Moja siostra miała mieć córkę a później zrobił się syn na późniejszych USG. Ja nawet nie zapytam, bo po co mam się nakręcać. A informacja 50/50% to żadna informacja, i bez USG to wiem
Ja mdłości nie mam, ale ciągle chodzę ospała, bez energii, a o bólu piersi nawet nie wspomnę, już są o rozmiar większe, byleby nie było rozstępów.
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do określania płci, moja ciotka w 5 miesiącu dowiedziała się że będzie mieć dziewczynkę.
W 7 miesiącu dostała silnych skurczy, w szpitalu okazało się że będzie musiała mieć cesarkę. Na ostatnim usg- jakieś 2 godziny przed zabiegiem okazało się że zamiast Marysi jest dwóch Marianków
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Kto ma zdolnosci?Mozebyśmy zrobili tabelke mamusiek październikowych?
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Kogo pominęłam dopisywac się!
Nike84-01.10.2013
evilek-05.10.2013
Elusia-06.10.2013
@g@t@- 07.10.2013
Anielicja-10.10.2013
alutka1011-11.10.2013
chivas-14.10.2013
nuśka09-14.10.2013
wanka-14.10.2013
Moner-17.10.2013
Marysia27-20.10.2013
MartiO-24.10.2013
- Moner
- Wylogowany
- gaworzenie
.[/quote]
Wiem ze to niedorzeczne ale ciekawosc jest ogroma w sumie to co z tego ze miesiac czy 2 wczesniej sie dowiem... Dla mnie plec jest obojetna oby bylo zdrowe ale czytalam ze juz niektorym dziewczynom sprawdzali tak wczesnie i sie nie mylili
Ja i tak zamierzam miec wyprawke bialo bezowa, neutralna ale np moja kolezanka po wizycie i dowiedzeniu sie ze to na 55% dziewczynka juz nie dopuszcza mysli ze jednak moze to byc chlopak, jak mowi nie lubi dzieci chlopcow dla chlopcow sa brzydkie ubranka i ona nie wyobraza sobie miec syna ... tak wiec dla takich osob to jest niebezpieczne bo co bedzie jak okaze sie za 2 mies ze jednak to chlopiec... Dziewczyna zwariuje
- Moner
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moner
- Wylogowany
- gaworzenie
chivas -spokojnie, twój stres wpływa na Twoje maleństwo, jeśli wszystko jest ok to nie nakręcaj się. Ja wychodzę z założenia, że myśląc pozytywnie odpychamy od siebie nieszczęścia Poczytaj dobrą książkę, oglądnij film z happy endem od razu zrobi Ci się lepiej
A co do określania płci, moja ciotka w 5 miesiącu dowiedziała się że będzie mieć dziewczynkę.
W 7 miesiącu dostała silnych skurczy, w szpitalu okazało się że będzie musiała mieć cesarkę. Na ostatnim usg- jakieś 2 godziny przed zabiegiem okazało się że zamiast Marysi jest dwóch Marianków
Ojej a to ci historia z jednej dziewczynki 2 chlopcow ! jednak lepiej kupowac neutralna wyprawke bo po pierwsze dla. Kolejnego dziecka mozna zachowac po drugie nie bedzie chlopiec "latal" w rozowych spiochach )))
- myszka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witam wszystkie październikowe mamusie i dołączam do grona. Termin mam na 29.10, więc może z tego wyjść również listopad. Z tego co sobie zdążyłam poczytać moja ciąża jest raczej niestandardowa. Należę do tej szczęśliwej mniejszości kobiet, które nie odczuwają mdłości i nie spędzają czasu nad muszlą klozetową, nic mnie nie boli i w ogóle to nie mam objawów. Zachcianek też nie miałam jeszcze jakichś silnych. Czasami mam ochotę schrupać marchewkę albo zjeść jakieś owoce żeby sobie w naturalny sposób dostarczyć witaminek ale przed ciążą też mi się zdarzało rzucać się na owoce i warzywa. Gdyby nie karta ciąży i zdjęcie USG i to, że słyszałam jak bije serduszko mojego dziecka (byłam u gina w 6 tc) to bym nie uwierzyła. Fizycznie czuję się naprawdę fantastycznie, mam odrobinę problemu żeby się zwlec z łóżka rano ale ostatecznie daję radę. Gorzej psychicznie, bo mam mnóstwo obaw, wątpliwości i nie wiem jak i kiedy zakomunikować mojej rodzinie. Rodzinie mojego ukochanego postanowiliśmy to powiedzieć jak najpóźniej, bo jego babcia ma takie parcie na prawnuki, że się będzie nakręcać, wymyślać sobie jakieś dziwne rzeczy i nie da mi spokoju i będzie codziennie dzwonić. Mój ukochany cały czas mówi, że bardzo się cieszy i w ogóle i że mnie wspiera i nawet czasem mogę mu się wypłakać ale bywa, że ma mnie dosyć. Jak się przejmuję czy na pewno wszystko będzie ok. to mówi, że z moim zdrowiem (jestem okazem zdrowia, odwiedzam lekarza raz na 10 lat, antybiotyk brałam raz w życiu, do dentysty chodzę tylko na przeglądy) to nie ma innej opcji. Trzy tygodnie temu jak mu powiedziałam że chyba jestem w ciąży, bo okres mi się spóźnia i zamierzam zrobić test to stwierdził, że teraz to on się musi do egzaminu uczyć a potem się będzie cytuję "głupotami" zajmował. Po teście się bardzo ucieszył ale nie na tyle by wstać o 6 rano jak mu te 2 kreski pokazałam.
Powiedzcie jak to u Was z tymi przyszłymi tatusiami? Też tacy zmienni?
P.S. Z tabelki widzę, że jestem trzynastą październikową mamusią.
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moner, spokojnie, mój syn dostał nawet w prezencie różowe body i uwierz, że to żaden problem było założyć ten róż na niego. Ja wszystko kupowałam neutralne, a teraz mam taki zapas ciuchów po Bartku i synku siostry- też naturalne, że nie zamierzam niczego kupować przed porodem, ew. jak się urodzi dziewczynka, to dopiero kupię parę "falbanek"
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
Mój P. jest takim realista, że jak mi wyszły dwie kreski z czego druga bladziutka prawie jak cień, to czekałam z testem na Niego aż wróci z pracy. Nic nie sugerując kazałam mu powiedzieć co widzi, a On na to, że widzi dwie i czy ta druga napewno powinnac byc taka blada ... Jak odebraliśmy wynik z Bety i jechaliśmy do szpitala obmówić go z lekarzem i usłyszał ze "jestesmy w ciąży" (tak ładnie to nasz lekarz ujął) to sie uśmiechnął i stwierdził ze będziemy mieć małego Luke'a albo małą Leię (wielki fan star warsów) i że fajnie bo będzie miał komu pokazywać swoją kolekcje gwiezdnych wojen i filmy
Czasem wmawiam sobie że On sobie nie zdaje sprawy z powagi sytuacji i jak ja sie przejmuje przed badaniami że cos bedzie nie tak, to Jego to wkurza i już ma dość zapewniania mnie ze wszystko będzie dobrze
Faceci są nieco inni i napewno icazej przechodzą ciążę, ale to nei znaczy że sie nie cieszą. Wiem sama po sobie że czasem wyolbrzymiam swój strach i jak cała rodzina nie trzęsie się ze mną to sobie wmawiam (w emocjach) że ich to nie obchodzi i są poza tym (ah te hormony:D )
Zauważyłyście że najwiecej październikówek jest na 14go? Ciekawe czy chociaż jednej z Nas uda sie urodzić w miare w terminie
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Nike84-01.10.2013
evilek-05.10.2013
Elusia-06.10.2013
@g@t@- 07.10.2013
Anielicja-10.10.2013
alutka1011-11.10.2013
chivas-14.10.2013
nuśka09-14.10.2013
wanka-14.10.2013
Moner-17.10.2013
Marysia27-20.10.2013
MartiO-24.10.2013
myszka85-29.110.2013
Myszka tez tak miała niestety 2 tyg temu mnie mdłości dopadły ale nie az tak straszne
Marysia Ty masz termin na 20?Bo Ja mam na 11 a mamy ten san tydzień i się zastanawiam czy Ci się data zmieniła czy przez moje cykle 26 dniowe?