BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 5 miesiąc temu #701450 przez pani_p
Hejka :)

NatB Ależ ty masz malutki ten brzunio! i taki spiczasty :D Kto wie może jeszcze uda nam się wyskoczyć nad morze :) Jak wszystko pójdzie po naszej myśli to tak :) a ty to zakupoholiczka jesteś :P

Psotka no istna rozpusta! Ale rozumiem doskonale. Moim "SPA" było pójście w piątek do fryzjera i zmienienie fryzury :D Jeszcze odrosty zafarbuję i będzie piknie, ale czekam z tym do sierpnia bo akurat na weselicho idziemy, a do tego czasu znowu by mi się pojawiły.

Agnieszka Trzymam kciuki :) Ale coś czuję, że z palcem w d... :D Ci to gładko pójdzie ;)

Gravity a ja nie wiem, który lepszy:P sama się jeszcze nie zdecydowałam bo to ciężki wybór.

Oki śmiech to zdrowie ;) nie ma to jak udane wesele :)a z tym siedzeniem w domu nie zawsze jest źle, ale są dni kiedy źle mi samej ze sobą ;) hehe

A odwiedziła mnie dzisiaj koleżanka co studiuje medycynę i miała ze sobą stetoskop i słuchałam sobie naszego maluszka! Słyszałam serduszko i jak sobie pływa i puka! Cudowneeee :) :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #701534 przez małopolanka
hej dziewczynki w końcu mam dostęp do internetu ;-) ;-) ;-) poczytałam sobie Was troszkę. NatB piękne ciuszki i piękny brzuszek ;-) ja dostałam chyba z 5 worków ciuchów od siostry ogólnie to zrobie Wam zdjęcie iloma rzeczami mnie zagraciła haha czekam tylko aż landlord zabierze mi duże łożko z drugiego pokoju i będę się rozkładać z tym powoli. Czuje że ta przeprowadzka była w samą porę bo było sporo pracy dałam z siebie chyba 200 % a nie wiem czy to byłoby możliwe za miesiąc czy dwa. To zdjęcie na fb to chyba jedyne na którym nie wyglądam jak zombie na pozostałych 20 stu wygląam marnie jakbym nie spała dwa dni haha ogólnie zaliczam teraz spadek formy. Nogi strasznie mnie bolą nie wiem czy to po tej przeprowadzce czy po prostu puchną mi stopy bo czuje się ociężała co najmniej jakby mi z 10 kg przybyło.W nocy ciężko mi się ułożyć do snu. U mnie poduszka się nie sprawdza denerwuje mnie jak coś mi krępuje ruchy ja muszę się wywiercić z 30 min zanim znajdę pozycje w której mi wygodnie. Staram się spać na lewym boku a i tak rano budzę się na plecach! albo na prawej stronie. Co do zakupów to dzisiaj dorwałam odciągacz ręczny z aventa przeceniony na pół i jeszcze jeden zestaw butelek taki sam jak kupowałam ostatnio. Myślę że 4 małe i 4 większe starczą na początek.Najwyżej na bieżąco dokupię. W tym tyg czeka mnie znowu... przeprawa po urzędach bo muszę zmienić wszędzie adres. Mam nadzieję że w końcu nadejdą te słodkie dni lenistwa bo jak do tej pory zawsze mi coś wypada.Psotka jak ja zazdroszczę Ci tego SPA... jak już kupie wszystko dla dziecka czyli w sumie jeszcze wózek haha i trochę podreperujemy budżet to może też zafunduje sobie taki wypadzik ;-)

Pisałyście coś o zestawach no więc ja sama zastanawiałam się nad koszem na pieluchy bo w żłobku zawsze to było i ja już mam taki nawyk żeby pieluchy osobno wyrzucać. Podobnie jak mam nawyk zmieniania pieluch w rękawiczkach ;-) i czyszczenia maty antybakteryjnym spreyem po każdym użyciu ;-) możecie się śmiać ale ja zwracam uwagę na takie rzeczy dlatego ja jak dorwę taki kosz na przecenie to się nie będę zastanawiać haha co do tego śpiworka do spania to mam już od siostry pare bo ona używała. Mój siostrzeniec wiercił się w nocy strasznie więc śpiworek w zimie to było jedyne rozwiązanie.Kołdrę zawsze skopał tak że była gdzieś w rogu. Psotka mimo wszystko dobrze zrobiłaś że nie kupiłaś tego zestawu. Lepiej jak przemyślisz dokładnie czego Ci potrzeba i kupisz tylko te rzeczy.
Pani P jak fajnie że miałaś okazje posłuchać maluszka ;-) ja jestem ciekawa jak teraz wygląda moje dzidzi i co robi ;-)

Strasznie zamotany ten mój post ale tak to jest jak się naraz czyta i nadrabia.

Wszystkim które się wczasują albo dopiero mają zamiar życzę udanego odpoczynku ;-)

aaa jeszcze jedno moja najlepsza przyjaciółka dzisiaj dowiedziała się że jest w ciąży :-) cieszę się ogromnie ;-) uwielbiam takie wiadomości ;-) przypomniało mi się jak my dopiero co się staraliśmy o dzidzi i o tym jacy szczęśliwi byliśmy jak nam się udało :-) ja też czasami już myślę o drugim :-)

11 lata 5 miesiąc temu #701551 przez natB
Oki mam takie samo wrażenie, jak Ty, że ten bój mały bąk nie śpi... tylko co chwilę się wierci, ale powiem Wam, że dzisiaj dostarczyłam mu wrażeń... zaczęły się u nas żniwa i S. jeździł traktorem i kulał baloty, więc od razu wzięłam rower przejechałam się na pole i pojeździłam troszkę z nim :)... wytrzęsło nas troszkę, ale mały o dziwo był spokojny :)... chyba wie, że w przyszłości będzie jeździł z Tatą :)

Chudzinka hmm może szczupła jestem to fakt :) i wolę to określenie :P... brzuszek dołączę następnym razem obiecuję :D

Pani_P jak będziesz znała płeć swojego dzidziusia to zobaczymy, czy nie wpadniesz w szał zakupów :D pogadamy później o tym :D

Małopolanka co do nóg i ich bólu niestety teraz to pewnie będzie tak co raz częściej :( nosimy dodatkowe kg i organizm pewnie nie nadąża :)... dobry sposób to moczenie w lodowatej wodzie no i kładzenie sobie pod nogi poduszki, ja tak robię na noc i pomaga :)... niestety też mam problemy ze snem i zaczynam się do tego przyzwyczajać :(

Czekamy na zdjęcia ciuszków dla maleństwa :D

A nasza Psotka kochana chyba zamieszkała w tym SPA tak jej dobrze :)

Agnieszka 3mam kciuki, chociaż wiem, tak jak Pani P powiedziała, że zdasz to z palcem w d*pie :D...

Do jutra ciężarówki :D idę spać :D a co :D

11 lata 5 miesiąc temu #701554 przez natB
Stetoskop :D aaaa to jest to :D:D:D:D jadę jutro do moje szwagra zapożyczyć :D

Już o tym, gdzieś czytałam, ale jak mówisz Klaudia, że to tak było słychać....AAAAaaaa SUPER :D:D:D

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #701570 przez pani_p
No ja słyszałam:-D koleżanka miała polewke z moich min tak to przezywalam :-D

Macie brzucholka mojego:-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #701731 przez natB
no to jest brzuch :D :kiss:

Zaczynam mieć kompleksy... ja pokażę Wam swojego dopiero w listopadzie, no może w październiku :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #701742 przez pani_p
No mój jest dość spory:-P już mi się ciężko robi ;-)

Nat jai ja Ci współczuję Kochana :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #701758 przez natB
:( czytałam, że wymioty powracają niestety :/

Ja też się męczę z moim brzuszkiem, ale daję jeszcze radę... najgorsze jest w nocy, jak mam się przewróci z lewej na prawą stronę :P

Muszę się dzisiaj zważyć, bo chyba coś znowu stanęłam w miejscu :/

11 lata 5 miesiąc temu #701809 przez nefretete666
PaniP super brzuszek,musze zrobic zdjecie swojego moj chyba jest jeszcze wiekszy tez mi ciezko szczegolnie z moim 14kg szczesciem ktore ucieka mamie i lubi czasem byc na raczkach.Natb a tobie zazdroszcze takiego malutkiego brzucholka jest sliczny:)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #701975 przez małopolanka
hej ;-) witam Was w ten piękny słoneczny dzień. Dzisia mam wooolne od wszystkiego ;-) Także nigdzie się nie ruszam z domku odpoczywam na maksa. Urzędy muszą poczekać ;-) Ja zamierzam się relaksować. Moje stopy wołają o pomoc haha nawet jak leże to mnie bolą nie wiem czy to jest normalne? NatB zastanawiałam się nawet nad jakąś maścią ta Twoja na plecy nadawałaby się na stopy? Współczuje Ci tych wymiotów. Jesteś chyba jedyna tu na forum która jeszcze się z tym męczy. Mówiłaś to Twojej lekarce? Wiem że czasami się tak zdarza że wymioty utrzymują się przez większość ciąży ale może dałaby Ci coś na złagodzenie tych objawów.

Pani P piękny ten domek dla maluszka ;-) nie dziwię się że tak przezywałaś te wszystkie odgłosy ;-) mój maluszek ostatnio cos słabo daje o sobie znać tylko od czasu do czasu. Mam wrażenie że większość czasu przesypia. Pisałyście coś że ood 23 tyg aktywnośc się zwiększa no więc już nie mogę się doczekać ;-) Ja do tej pory najmocniej czułam dzidzie w 18 tyg. Pewnie wszytsko zależy od ułożenia.

zaraz dokończe bo musze doczytać o czym jeszcze pisałyście. Coś z moją pamięcią krucho ostatnio haha

Agnieszka powodzenia życzę. Na pewno świetnie sobie poradzisz.

Justyna super że wypoczęliście na wakacjach. Ja też dzisiaj zamierzam złapać trochę słoneczka i się poopalać ;-)

Nefretete wyobrażam sobie jak Ci musi być ciężko. Ja mam taki plan żeby mieć drugie jak pierwsze będzie miało tak max rok może 1,5 nawet wcześniej ale wiem że łatwo nie będzie. Wszystko zależy czy będę się czuła na siłach. Czu poród przebiegnie bez żadnych komplikacji no i od tego czy Kamilek da mi bardzo w kość.;-) Mam taką cichą nadzieję że uda nam się ten plan zrealizować. Po porodzie i tak nie wracam do pracy więc to byłaby świetna okazja.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #701976 przez oki222
Zgodnie z obietnicą i prawie tygodniowym opóźnieniem wysyłam ostatnie zakupy :) te ciuszki jasne to malutkie na 56 i z myślą o wyprawce od szpitala

Te moje psiapsióły są kochane ale chyba już sobie odpuszczę ciuszki musze się zacząć skupiać na innych rzeczach takich jak wózki,łóżeczka, butelki, ręczniki :)

Mam do Was pytanko, czy smarujecie się jakimiś preparatami na rozstępy ??? kurcze mi moje koleżanki poleciły Elancyl i kupiłam go starczył mi na 3 miesiące ale jest strasznieeeee drogi. fakt ze żadna, która stosowała ten balsam nie miała ani jednego rozstępu i ja tez na razie nie mam ale może byście miały jakiś godny polecenie zamiennik ???

Miłego dnia Dziewczynki

11 lata 5 miesiąc temu #701988 przez natB
Małopolanka wiesz, co na stopy to najlepsze są chyba zimne kąpiele i poduszka pod girkami... nic więcej... ta maść moja jest na bóle bardziej mięśni i pleców, więc do stóp średnio...
Co do wymiotów, nie jest ich na tyle dużo, żebym znowu musiała jakieś leki brać... wcześniej, jak brałam leki to faktycznie, co chwile było mi niedobrze... a teraz to się po prostu czasem zdarza :)... moja Lekarka o tym wie... przypuszczam, że jak zjadę znowu z wagi to zacznie interweniować :P

Oki miałam ostatnio taki sam problem z tymi zdjęciami :/ załączały mi się ciągle te same... więc musiałam edytować co chwilkę posta... i zmieniać po jednym zdjęciu ;/

Co do smarowania, powiem tak już kiedyś dziewczyny z forum mi doradziły, że najlepszym przyjacielem jest oliwka dla dzieci :D i to się u mnie sprawdza polecam :)... chociaż czytałam, że jak rozstępy mają wyjść to i tak wyjdą :/

11 lata 5 miesiąc temu #702000 przez Psotka
Cześć Dziewczyny, już jestem (-;

Gravity - ja bym brała ten z większymi kołami, nasze chodniki pozostawią wiel do życzenia wić te małe kółka z przodu szybko się sfatygują.

Pani P ale Ci zazdroszczę że tak podsłuchiwałaś maleństwo, musiało być cudownie. Masz ładną fryzurkę i piękny brzuszek.

Małopolanka_ tez uważam że mieliście ostatni dzwonek na przeprowadzkę. Powolutku się urządzicie, tylko mi nie przesuwaj sama tego łóżka...nonono. Zobaczysz jak będzie fajnie jak już usiądziesz w przygotowanym pokoiku maleństwa.
Apropo kosza na pieluchy i czyszczenia przewijaka to po pierwsze nie dziwię się że masz taki nawyk(-; a po drugie ja też wolę mieć ten kosz pod ręką na pieluszki żebym nie musiała biegać z tym do kuchni. A przewijak bęe czyścić jak siczkami albo kupka się pobrudzi (-;

Agnieszka _ powodzenia na obronie. Koniecznie napisz jak już będziesz po.

Dziękuję Wam za porady w kwestii zestawów, tak jak pisałyście kupię pojedynczo rzeczy które będą nam potrzebne.

Kochane przyszłe mamy, jeśli któraś ma troszkę odłożonych pieniążków to polecam takie SPA_ póxniej nie będzie na to czasu. Wczoraj po prostu odpłynęłam....Spędziłam tam bite 4 godz. Zaczęło się od przebrania w szlafroczek. pani zaprowadziła mnie do pięknej sali z łóżkiem wodnym i pięknym sufitem an który non stop się patrzyłam. Leżałam na plecach, mi brzuszek nie przeszkadzał. Kosmetyczka zaczęła od demakijażu twarzy, szyi i dekoltu. Później zrobiła mi na twarz, szyję i dekolt zabieg oxydermabrazji-bezpieczny dla mnie i dzidzi i wskazany na moje pęknie te naczynka na twarzy. Zabieg był przyjemny, chłodny, strumień sprężonego pod ciśnieniem powietrza rozbijał na kropelki sól fizjologiczną. Zabieg jest oczyszczający, złuszczający i obkurczający naczynka. Później maseczka żurawinowa na 20 min, na koniec krem z masażem twarzy szyi i dekoltu.
Następnie przeszłam do drugiej sali, na masaż połowy pleców, ramion i karku (nie schodziła na lędźwie ze względu an ciążę), podczas masażu byłam w pozycji siedzącej. Później namoczyłam nogi przed pedicure. Późnej położyły mnie na dużym regulowanym fotelu, w pozycji dla mnie wygodnej,z nogami do góry. Pani zajęła się moimi opuchniętymi stopami- ulga dla stóp.
W między czasie druga pani zajęła się moimi dłońmi. Od a do z.
Na koniec nałożyły mi na rzęsy taka 3 tygodniowa myskare. Efekt jest bardzo naturalny, nie muszę malować rzęs.

No i tyle, myślę że raz na kilka miesięcy można zaszaleć.

11 lata 5 miesiąc temu #702003 przez oki222
Dzięki Natb za poradę by pojedynczo edytować i zmieniać te zdjęcia ,nie wpadłabym na to, a męczyłam się ze 20 min i w kółko to samo zdjęcie się pojawiało hmmmm :/. Wie że już dziewczyny wcześniej pisały o oliwce ale to było jakiś czas temu ,dla mnie oliwka nie jest wiarygodna, mi wysuszała skórę mimo ze smarowałam się na wilgotną albo mokrą i pomyślałam ,ze może wpadłyście już na jakiś inny nowy mega extra,super kosmetyk;P

11 lata 5 miesiąc temu #702012 przez Psotka
Oki fajne ciuszki, na rozstępy najskuteczniejsze są geny po mamie, która nie maiła rozstępów.
Jeśli chodzi o kremy ja mam dwa(babydream i pharmaceris) + oliwka da dzieci. Smaruje się na zmianę.
Nat_B współczuję ci Tych wymiotów, aby nie było ich za dużo.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka