BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #702020 przez małopolanka
Okii świetne te ciuszki ;-) ja już niestety nie mogę nic kupować z racji tego że mam tyle worków ciuchów że to bez sensu i tak dzidzia tego wszystkiego nie założy. Mam już nawet pudło zabawek i grzechotek. Dzisiaj miałam nic nie robić a tymczasem dziwny plan mi się rodzi w głowie żeby się zabrać za te pudła i posegregować przepatrzeć te rzeczy i wybrać najładniejsze które użyję. Oki ja mam podobny zestaw innej firmy tylko małego marynarza ;-) użyję przy sesji zdj jak mój dzidziuś jeszcze się zmieści ;-)

Co do smarowania się to ja używam tylko oliwki. Na początku jeszcze używałam cocoa butter formy palmers ale teraz tylko oliwka i jak na razie nic się nie dzieję (chyba) w tym mieszkaniu nie mam dużego lustra dopiero musimy kupić jakieś w weekend więc się pooglądam dokładnie hehe :-) mam nadzieję że nie będzie tak źle z tymi rozstępami bo tylko tego mi brakuje. Przed ciążą miałam problemy z cellulitem jak dojdą do tego rozstępy to ogólnie będzie wesoło.

NatB oby te wszystkie dolegliwości się odczepiły w końcu od Ciebie bidulo.

Psotka ja już od wczoraj myslę o tym SPA i musze poszukać gdzie mogę się tak zrelaksować z moim mieście i dowiedzieć ile taka przyjemnośc kosztuje ;-) jak jeszcze opisałaś to wszystko to jeszcze większej nabrałam ochoty ;-) to musiało być cuuudowne...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #702022 przez natB
Korzystałam na początku z kosmetyków z serii Ziaji, ale w sumie mi zawsze odpowiadała oliwka.. to fakt, że niektórzy wręcz alergicznie na nią reagują :)

Oki super ciuszki :D a ten zestaw Burberry genialny :)

Psotka tak czytając Twój opis SPA już się rozpłynęłam na samą myśl :)

11 lata 5 miesiąc temu #702106 przez cortezia
Hey mamuśki:)

Mi włączyli internet, ale dzisiaj pakujemy się i jedziemy nad jezioro a później nad morze:). Jednak nie będę musiała nadrabiać zaległości z forum bo bierzemy tableta. Zobaczymy jak z zasięgiem:)

Psotka SPA to naprawdę cudowna sprawa i chyba namówiłaś mnie i zabiorę się z mamą:)

Małopolanka nie dziwie się że masz takie nawyki to bardzo dobrze przy grupie tylu dzieci musisz uważać na higienę:) To całkiem naturalne moim zdaniem:)

NatB ale Ty jesteś szczuplutka:) Nie zadzroszcze tych wymiotów wręcz współczuje no ale tak przebiega Twoja ciąża no i co zrobisz.

Agnieszka życzę powodzenia i tylko się nie stresuj:)

Ja dziewczyny mam problem z kolanami tak mnie bolą pod koniec dnia że nie jestem w stanie chodzić. A do tego taniec nie wpływa pozytywnie na nie. No cóż ale tańczyć muszę... Puki jestem jeszcze żwawa. Nie wiem co mam zrobić pytałam swojej ginekolog, ale ona sprawę zbagatelizowała, a to mi naprawdę utrudnia życie...

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 5 miesiąc temu #702121 przez natB
Cortezia miłego wypoczynku :):)

Słuchajcie dziewczyny przejrzałam przed chwilką naszą tabelkę i z tych dziewczyn, które się udzielają to w sumie ja i może z 3 rodzą ostatnie, a reszta na początku listopada :O:O:O ja nie chcę tutaj sama zostać i wylewać swoje frustracje, że jeszcze chodzę z brzucholkiem :P hehehe

Tak podczytuję sobie lipcówki i sierpniówki i zastanawiam się, która pierwsza będzie rozpakowana :D

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #702164 przez agnieszkazst
Pani_p suuuuuper fryzurka!!!! Też się trochę zastanawiam nad podobną grzywką, nie jestem tylko pewna czy będzie mi pasowac..... bardzo mi się podoba.... :-)

Małopolanka to dobrze że dziś odpoczywasz - pomócz stópki, nabalsamuj, to im na pewno pomoże
Co do drugiej Dzidzi to my też będziemy chcieli miec jedno po drugim :) :) bardzo bardzo :)

Oki ja używam zwykłej oliwki i jak dla mnie jest super. No ale tak jak pisze Psotka nigdy na nic nie ma 100% gwarancji i chocby nie wiem cobysmy robiły rozstęp może się pojawic bądź nie :D

Gravity będąc na Twym miejscu brałabym wózek z większymi kołami :)

Psotka ależ cudnie miałaś w tym SPA... Rewelacja!!! Pewnie, ze jak któraś ma możliwośc to warto skorzystac. To cudownie że tak dobrze się tam o Ciebie zatroszczyli.

Acha Małopolanka segregacja ciuszków to dobry pomysł - jak masz tego sporo to warto przejrzec w co rzeczywiście będziesz chciała ubierac Swego Maluszka, a jak znajdą się rzeczy zbędne to przekazac innym Mamusiom gdzieś koło Ciebie w okolicy, na pewno się przydadzą. Ja dostałam karton od kuzynki i też podzieliłam te które są bardziej dla dziewczynki niż dla chłopca i oddałam do Caritasu.

Cortezia może spróbuj pic więcej wapnia, może to dlatego kolana bolą... Ja staram się pic 2 szklanki dziennie i na razie wszystko ok u mnie, a też "biegam" non stop. Może Ci mleko pomoże... Trzymam kciuki co by kolana przy urlopie nie dokuczały, bądź dzielna!

Dobrego dnia wszystkim!! :)

11 lata 5 miesiąc temu #702166 przez nefretete666
na boloce nogi dobra jest specjalna masc dla kobiet w ciazy na obolale i zmeczone nogi-lioven.Oki super zakupki,Psotka Gravity mieszka w Uk tam nie ma problemu z chodnikami i duze kola nie potrzebne.Ja na rozstepy uzywam bio-oil chociaz tez mi sie wydaje ze jak ktos mamiec rozstepy to bedzie je mial.NatB na kiedy ty masz termin? bo ja na 7 listopada ,jestesmy w tym samym tygodniu a ty piszesz ze na koniec listopada masz?

11 lata 5 miesiąc temu #702193 przez natB
Nefretete na koniec nie... ale na 11.11...chociaż ostatnio z usg wychodzi raz 15-16.11... więc już sama nie wiem :]

11 lata 5 miesiąc temu #702221 przez nefretete666
Nie martw sie nikt cie tu nie zostawi,ja na bank urodze po terminie tak jak bylo z Kuba:)moze nawet mnie wyprzedzisz,kto to wie:)

11 lata 5 miesiąc temu #702354 przez Psotka
O matko, ja nie pamiętam dokładnie która skąd jest ale jeśli w UK sa chodniki superowe to już sama nie wiem który lepszy, ja bym wzięła lżejszy. Czerwony i zielony jest równie ładny.

Nat B nie zostaniesz sama, każdej może poród się opóźnić. Pożyjemy zobaczymy.

Cortezia- wypocznij sobie nad wodą, a nad morzem głęboko oddychaj i wciągnij dużo dobrego jodu.
Jeśli chodzi o Toje kolana to raczej masz problem ze stawami a nie z niedoborem wapnia, dziewczyny pamiętajcie,że nadmiar wapnia hamuje wchłanianie żelaza (wiem od lekarza), żebyście sobie anemii nie ściągnęły.
Ja od 6 lat mam problem z prawym kolanem, na wzmocnienie brałam glukozaminę ale nie wiem czy w ciąży można, Twoja pani doktor prowadząca ciąże powinna Ci coś doradzić.
Z domowych sposobów na wzmocnienie stawów jest podjadanie różnych galaretek lub żelków - tu chodzi o żelatynę. Te z kolei w ciąży można jeść. W ostateczności podejrzewam że będziesz musiała więcej odpoczywać. Tak mi się wydaję ale lekarzem nie jestem. Po prostu wiem co czujesz bo też borykam się z kolanem. Wiadomo że w ciąży stawy są bardziej obciążone + Twoja taneczna aktywność, stąd nasilające się bóle.

11 lata 5 miesiąc temu #702364 przez pani_p

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #702370 przez Pat
Witajcie :)
U nas planowany termin to 27 listopada :)
To pierwsza ciąża.
Nie mogę się już doczekać :)
Szczęścia mamusie :)

11 lata 5 miesiąc temu #702387 przez Psotka
Pani_P obejrzyj sobie to, mama dziecka w tle tylko smarka (-;

11 lata 5 miesiąc temu #702402 przez pani_p
Psotka napisał:

Pani_P obejrzyj sobie to, mama dziecka w tle tylko smarka (-;

Dziękuję :) :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #702435 przez małopolanka
Pani P bidulo nie martw się aż tak z tego powodu. Takie sytuacje się zdarzają w związkach. Ja tez często tak mam że chciałabym coś zrobić i żeby wszystko było po mojej myśli to chyba normalne w naszym stanie ale odpuszczam bo jednak w ciąży kobieta trochę się zmienia i zmieniają się nawyki i potrzeby a facet że tak powiem stoi w miejscu ;-) więc staram się zawsze jak cos planuje albo organizuje wziąć pod uwagę zdanie mojego męża ( szczęściarz z niego ) i pytam się czy ma ochotę tak spędzać czas czy może w inny sposób. Jeśli nasze zdania się różnia to jedynym sposobem jest obgadanie której ze stron na tym zależy bardziej. Zakręciłam ale nie wiem inaczej jak to wyjaśnić. Prościej może będzie tak jak mi na czymś średnio zależy to idę mu na rękę żeby potem on się na coś zgodził na czym mi zależy ;-) to jakoś tak u nas działa z tym że mój mąż ma tak łagodny charakter że gdy mi na czymś zależy to choćby mu się nie chciało to się zgadza ale ja też się rewanżuje potem żeby się nie czuł pokrzywdzony ;-) w ciąży ta uwaga bardziej się na nas skupia dlatego bądźmy tez wyrozumiałe dla drugiej strony ;-)

Pat witamy ;-)

NatB nie masz się czego bać bo myślę że nasza aktywność na forum nie jest tylko do porodu ale także potem będziemy tu zaglądać i się chwalić pociechami albo szukać rady ;-) wcale nie jest powiedziane że te terminy w rzeczywistości tak wypadną jak jest obliczone. Ja jestem przygotowana że równie dobrze mogę załapać końcówke października. Nigdy nic nie wiadomo ;-)

Nefretete to ja muszę się koniecznie w taką maśc zaopatrzyć ;-)może nawet jeszcze dzisiaj skoczę do apteki i zapytam.

11 lata 5 miesiąc temu #702437 przez nefretete666
Ale słodziak hehehe PaniP ja tez niezbyt dobrze sie czuje z przybywajacymi kilogramami,ale nic na to nie poradzimy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka