- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja mam termin na 30 listopada mieszkamy w Lublinie.
na tą chwilę to dopiero 2,5 kg przytyłam szok w wtorek ide do gin i zobaczymy jakie da mi skierowanie na zrobienie badań. I kiedy USG będzie robione.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
monika witaj
Kurcze dzisiaj mi strasznie spuchła lewa noga no taka bania ,ze szok a druga normalna -czy wam też już puchną nogi ???
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
a ja tutaj już weszłam na forum z myślą ,, a nie mówiłam" czekałam aż napiszesz, że to kolejny siusiak w naszej ekipie :D
Wczoraj mój mąż załatwił nam stetoskop, w sumie mieliśmy go w domu XD... ja chwilę usłyszałam serduszko, a później już ,,pływające" coś znaczy się Władka ... dzisiaj spróbuję jeszcze raz
Witam nową Mamusię ... podaj potem dziewczynom swoje dane to Ciebie wpiszą do naszej tabelki
Cieszę się, że dzisiaj pt i wknd, a potem tydz. w Poznaniu ... mam tyle spotkań zaplanowanych, mam nadzieję, że chociaż część wypali i nikt się nie wymiga
Alllleeeee będę tęskniła za moim S. dawno się z nim nie rozstawałam na tak długo eh...
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć Monika Rozgość się i zdrówka życzę Tobie i maluszkowi
Oki mi nic jeszcze nie puchnie. Kurczę nogi do góry i odpoczywaj częściej a lekarzowi o tym powiedz przy następnej wizycie
NatB no widzisz... musimy dalej czekać. Nie powiem, smutno mi trochę... jutro może przestane już o tym myśleć.
Stetoskop mam obiecany od koleżanki i już nie mogę się doczekać aż go od niej odbiorę Będę wtedy cały dzień siedzieć i słuchać malucha
Brzydka pogoda dzisiaj. Nic tylko spać cały dzień. I szczerze? Chyba tak to u mnie dziś będzie wyglądało... czuje zmęczenie ciała i "duszy" po tych ostatnich dwóch dniach i przyda mi się dzień lenia.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pani_p pewnie zrób sobie dzień lenia, zejdź kubełek lodów, albo na co tam masz ochotę ja w sumie teraz jestem bardziej nastawiona na konkretne dania jakiś... hmmm kebab tuuuule mocno na lepszy dzień
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
miałabym ochotę na owocka jakiegoś, ale na tym zadupiu nic nie ma i pada deszcz. Bleeee
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
PaniP, szkoda, ze się Dzidzia tak ukrywa, ja też raz czekałam miesiąc bo nic nie było widać a później jeszcze miesiąc żeby mieć pewność, ale, że u mnie wyszła druga Baba to na razie szykowanie wyprawki odłożone
- moniczka8401
- Wylogowany
- gaworzenie
potrzebuje waszej pomocy. moze ktoras miala to samo co ja albo slyszala:
jestem w 20tyg ciazy blizniaczej. Jakos ostatni tydz temu poszlam na zakupy z dziecmi i chwile pozniej dostalam dusznosci, w ciaglu chwili zaczelam sie pocic na czole, bylo mi bardzo goraco i bardzo slabo do tegostopnia ze chcieli mi wezwac karetke. o maly wlos bym tam nie zemdlala. ale usiadlam pupa w lodowce z piwa i bylo ale tylko troche lepiej. dopiero gdy wyszlam ze sklepu na powietrze zaczelo mi przechodzic. ale gdy pojechalam po poludniiu na dzialke mialam znowu ten sam incydent
dzisiaj w nocy po raz kolejny powtorka. przed 1sza w nocy nagle z nie nacka sie obudzilam zbieralo mnie na wymioty < gdzie nie wymiotuje> znowu na czole zaczelam sie pocic, bylo mi goraco, duszno, chcialam bardzo wymiotowac, zawroty glowy. balkon mialam otwarty i bylo chlodno w pokoju wiec nie wiem skad te poty i dusznosci. nie umialam usiasc ale sila wyzsza byla i ledwo doszlam do wc. tam nawet nie umialam kleknac tylko siadlam od razu na plytkach ale nic nie zwymiotywalam. jakis czas pozniej sie ocknelam. zdaje mi sie ze zemdlalam chyba ale niczego nie jestem pewna...
nie wiem co to jest nigdy takich akcji nie mialam... a dopiero za tydzien mam wizyte u dr.
jakby ktoras wiedziala lub slyszala to prosze o informacje
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Pani P nie wierzę Twoja dzidzia to naprawdę jedna wielka zagadka moi znajomi mieli podobnie dopiero w 7-8 mies się dowiedzieli. Jeśli chodzi o wyprawkę to nie jest tak że nie można nic kupić. Są rzeczy np. butelki sterylizatory, łóżeczko, na razie samą kołdrę a potem możesz poszewki dokupić, biale ręczniki,białe body, mata do przebierania, wanienka itp. Wydaje mi się że do 7 mies na pewno się dowiesz i wtedy skompletujesz sobie resztę już dobrana do płci. Moi znajomi mieli USG w szpitalu robione zawsze i dzidzia się wierciła i obracała. Lekarka twierdziła że nie jest w stanie zobaczyć bo dziecko się obraca ale ze zdjęć tez było widać że sprzęt mają byle jaki i to pewnie był główny problem. Kiedy masz następną wizytę? ;-)będziemy czekać teraz wszystkie aż zagadka się wyjaśni haha ja chyba stawiam na córkę bo to nie możliwe żeby lekarka na tym etapie pominęła siusiaka. Nawet jakby dzidzia się wierciła to siusiak by jej gdzies mignął ;-p
Monika witaj
Ja dzisiaj tez mam dzień lenia zastanawiam się czy od przyszłego tyg wracać do pracy czy zrobić sobie już wolne... czasami sobie myślę że już czas żeby dać na luz i żeby ten mój dzidziuś mały miał trochę relaksu z mamą w domu a nie tak latanie od samego rana i zawsze na pełnych obrotach. Trochę obawiam się tego siedzenia bo będzie mi się czas dłużył itp. Do listopada jeszcze trochę zostało... ale w sumie tu od 28 tyg zaczynają się cotygodniowe wizyty w szpitalu więc będę miała jakieś zajęcie i przynajmniej na spokojnie sobie będę chodzić a nie spieszyć się. Ze mną to jest tak że umysł by chciał wszystko ogarnąć zrobić zając się tyloma sprawami a moje ciało protestuje i mówi że trzeba zwolnić haha tak to już ze mną jest ;p co do tych bolących nóg to byłam w aptece zapytać się o ta maść którą poleciła Nefretete to Pani farmaceutka mnie zbyła powiedziała że raczej nic nie może mi dać, jedynie za zgodą lekarza. Kazała moczyć w zimnej wodzie i trzymać nogi do góry. Ogólnie miała mnie totalnie gdzieś. Poszłam obok do sklepu ze zdrową żywnością i tak podobnie babka stwierdziła że wszystko musze konsultować z lekarzem ale dała mi próbkę takiej maści Venagel i przy następnewj wizycie mam się zapytać czy mogę tego używać. Poleciła mi też moczyć nogi w wodzie z dodatkiem soli morskiej żeby pozbyć się toksyn , trzymać do góry i jeszcze masowac olejkiem z drzewa herbacianego i kazała ograniczyć sól w diecie która zatrzymuje wodę w organizmie... hm próbowałam na razie tej soli morskiej i nogi w górze w sumie w czwartek odpoczęłam trochę i jest lepiej ale nie do końca. Prawdopodobnie będę musiała się zgłosić w najbliższym czasie do mojej GP to zapytam się o ta maść. Właśnie dzwoniłam do recepcji zapytać o moje wyniki krwi i moczu to sprawdziła i kazała mi zadzwonić o 12.30 żebym mogła porozmawiać z lekarzem także jestem ciekawa jak wyszły. Idealne pewnie nie są skoro mam na lekarza czekać.
NatB i Pani P zazdroszczę Wam że macie dostęp do tego stetoskopu to musi być boskie uczucie tak słuchać dzidzi. Pewnie działa to na Was jak najpiękniejsza muzyka
JustynaNl za jakiś czas Twoja córcia będzie miała towarzystwo więc nawet w takie dni nie będzie jej się nudzić to jest w sumie jeden z powodów dla których ja bym chciała mieć drugie w miare szybko.
Pisałyście coś o wózkach ostatnio. Ja trochę odpuściłam temat w związku z ta przeprowadzka nie mieliśmy czasu. Na razie z tych co widziałam wygrywa Graco evo ale to tak bez przekonania na 100 procent. Wydaje mi się że w Polsce jest większy wybór i po sklepach czy hurtowniach można pooglądać na żywo przeróżne modele. Ja będę musiała wybrać z tego co tutaj znajdę. Zamawianie czegoś w ciemno z internetu to za duże ryzyko. Widzę już po tych co oglądałam jaka jest różnica na zdjęciu a jak jest w rzeczywistości.W ten weekend jeszcze raz pojeździmy po sklepach może będzie coś nowego a jak nie zostanie ten graco.
moniczka Ty natychmiast zgłoś się do lekarza !!!!!! Przyczyn może być wiele np. ciśnienie. zatrucie itp. nie znajdziesz tutaj odpowiedzi tylko lekarz może sprawdzić co Ci dolega. Na internecie naczytasz się tylko niepotrzebnie błędnych informacji. Koniecznie zadzwoń i umów się na wizyte. Nosisz w sobie dwa dzieciątka a z tego co pamiętam to Twoja kolejna ciąża zadbaj o to żebyś miała dobra opiekę i nie lekceważ takich objawów. Nawet jeśli Twój organizm chwilowo zaprotestował to musisz to sprawdzić najlepiej od razu. Nie masz pewności czy to się nie powtórzy i jakie to będzie miało dla Ciebie i dla Twoich dzieci skutki.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Małopolanka wg. mnie NIE WRACAJ do pracy ... ja właśnie w niej siedzę i umieram... bóle pleców są nie do zniesienia siedzenie 8 h przy kompie masakra... do tego dochodzi nuuuuda tak mam dzisiaj... odliczam do 15:30
Nawet, jak będę złe wyniki pamiętaj po to jest lekarz, żeby Ci pomógł ... będzie dobrze i nie ma, co się negatywnie nastawiać
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
my dzis w planie mamy zamiar zrobić ciasto z galaretek.
Racja zgłoś jak najszybciej do lekarza nie możesz dłużej czekać.
Ja mam duszności ale staram się omijać wszystkie kolejki w sklepach mam wade serca więc chodze do kardiologa dla kobiet wciąży. teraz czekam na wizytę aż 20 sierpnia wraca z urlopu.
A jakie dane mam podać??
Zastanawiałam się jak tu można dodać suwaczek. Może ktoś mi podpowie:)