- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- zylakiprzeciwdzialaj.pl
- Wylogowany
- gaworzenie
Dzień Dobry dziewczynki
AAAA kocham taką pogodę za oknem wiatr i zero słońca
No ja właśnie mogę iść na L4, ale biję się z tym, jak nie wiem ... chciałabym dokończyć wszystkie rzeczy, które zaczęłam, tym bardziej, że mój S. ze mną pracuje i nie chcę, żeby ktoś, coś głupio komentował ... dzisiaj np. już lepiej funkcjonuje, ale i tak czuję, że mam mózg zlasowany... taka, jakaś głupia... ciąża mi nie pomaga w papierkowej robocie, bo po prostu robię to milion razy wolniej :/... zobaczymy, dzisiaj wizyta, musi mnie chyba moja Pani Doktor wysłać przymusowo na to L4
Psotka nie chcę Ciebie dobijać, ale będzie już chyba co raz gorzej ... moje nogi też już czują się zmęczone, codziennie sprawdzam, jak tam stan moim żył, czy nic nie widać... u mnie w rodzinie żylaki są dziedziczne, chociaż w sumie raz lekarka mi pow. że można się przed tym uchronić... mojej Mamie po ciąży zaczęły się też psuć zęby, tego bym chyba nie przeżyła, bo mam aparat na zębach , więc w sumie nie wiem, jakby to wyglądało
Mój syn chyba sobie dzisiaj upatrzył moje jajniki :/..
Ciekawa jestem, jak jest ułożony, bo powiem Wam, że nie czuję już jego kopniaków, tylko takie wypinanie się, ewentualnie pojedyncze kopniaczki... to już nie jest to ,,pukanie" co było wcześniej... Wy też tak macie?
natB, faktycznie, są sposoby, żeby przeciwdziałać żylakom, również w ciąży. Możesz np. nosić pończochy przeciwżylakowe. Dodatkowym plusem jest to, że nogi mniej puchną.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
ja dzisiaj umierałam, jakieś mnie skurcze łapały, bolało mnie w krzyżu i nie mogłam ustać... teraz jestem w domku i wreszcie leki zaczęły działać... jakby to trwało dłużej to bym jechała na IP, bo na prawdę wyrobić się nie dało :/
A tutaj załączam fotkę Władka mojego, małego myśliciela , chyba będzie poetą
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja osobiście polecam genialna pamiątka
- gatita
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- My life began the day you were born!
na początku przepraszam, że się "wcinam", ale może któraś będzie zainteresowana:
Ubranka po moim synku
są naprawdę śliczne, wszystkie w idealnym stanie - POLECAM
przepraszam, że przeszkadzam i dziekuję za uwagę
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dzisiaj miałam wizytę tak jak małopolanka nie wiele się dowiedziałam serduszko niunia bije prawidłowo i tyle badania ok kolejna wizyta z obmiarami na lepszym sprzęcie usg 3 września a 4 konsultacja bo niestety ciężko z terminami.Dostałam zwolnienie od jutra ale czwartek i piątek muszę być w pracy przyuczać nową koleżankę.
Dziwny ten mój lekarz zero entuzjazmu ma wiecznie kamienną twarz i zero w nim emocji nie wiem w czym tkwi jego fenomen bo wiecznie są do niego kolejki, dodatkowe pacjentki mówią że najlepszy ,ale wybaczę mu wszystko jak się Niunio urodzi i będę mieć pewność ze wszystko na 100% jest ok.
Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia zaczynam 3 września 5 spotkań, raz w tygodniu po 3 godz.
Tak jak mówiłam z okazji 3 trymestru i 100-dniówki zapisałam się również na usg 3/4d w piętek wieczorkiem , mam nadzieje że tak jak pisałyście warto no i mam nadzieję mieć lepsze zdjęcia
to Chyba tyle na razie jutro poczytam wszystkie posty z wczoraj i dzisiaj bo teraz już nie dałam rady dokładnie wszystkiego ogarnąć
Słodkich snów :*
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Byłam u lekarza rodzinnego, na kaszel i katar zalecił mi sól morską i ziółka do płukania gardła. Bardzo mądry człowiek z tego lekarza lubię takich rozsądnych ludzi. Jego dewiza to jak nie ma potrzeby to nie faszerujemy się chemią, czyli antybiotyki są ostatecznością. ja nie miałam jeszcze zainfekowanych górnych dróg oddechowych więc obeszło się bez lekarstw. I nie muszę konsultować tego z moją gin.
Nad B widzę że owocną wizytę miałaś u gin bo fotka Władka jest świetna, słodziak, myśliciel, może poeta hmmmm. Ekstra
Małopolanka, pewnie liczyłaś na to usg? No ale najwidoczniej dzieciaczek ma się dobrze więc może lepiej tak go nie prześwietlać bez poważniejszej przyczyny.
Pani P to nasza podróżniczka, i masz rabację podróżuj do póki jeszcze nie masz czasu zapełnionego córeczką.
Oki przepiękny brzuszek, ładnie wyglądasz, synalek też słodziutki piękniutki.
Ja zrobiłam małe załupki, kupiłam 4 bodziaki, termometr do ucha, do wanienki i do pokoju dzidzi. Teraz to zastanawiam się czy chcę ten wóżek bo rozmawiałam dziś z koleżanką co ma taki sam model i zachwalała go z tym że dla mnie wada będzie ciężka gondola 5,5 kilo. Mieszkam n a4 piętrze bez windy. Zamęczę się wnoszeniem jej na samą górę.
Mąż mnie dziś zabrał do Kina na World War Z. Fajny film akcji, trzyma w napięciu, takie własnie lubię no i słodki Brad Pitt.
Padam na twarz więc dobrej i spokojnej nocy życzę papa
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
NatB nooo co za ekstra myśliciel:) Słodziak:) Już nie mogę się doczekać kiedy będziemy się wszyscy chwalić swoimi pociechami już jak będą na świecie to dopiero będą zdjęcia:) Ale może Twój Władek rozmyślał po co mama go podgląda:)
Wielomama co mówi NatB to prawda z tymi zdjęciami 3D i filmem 4D. Do pomiarów nic nie wnosi jest to pamiątka, niezaprzeczalnie.
Oki jaki zgrabny brzusio, i jakie szałowe spodenki od piżamki w krateczkę, chyba też sobie strzele w swoich a co:) Nooo pokaźne ma te jąderka ten twój jeśli te dwie kuleczki oznaczają jąderka:) Ja również zaczynam szkołę rodzenia od września:)
Miłego dnia i trzymajcie za mnie kciuki:)
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Trzymam kciuki mocnooooo
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Wczoraj późno wróciliśmy z wizyty i już nie chciało mi się odpalać kompa. Na wizycie właściwie wszystko ok. Gin powiedział że wyniki krwi mam dobre tylko mogę ewentualnie zwiększyć w diecie ilość szpinaku, brokułów i czerwonego mięsa. Co do tego moczu powiedział że wyniki są ok i nie ma potrzeby brać antybiotyku. Brać żurawinkę i dużo pić. Szyjka dobrze trzyma i narazie jest wysoko. Co do moich żeber powiedział że macica zawija się lekko na prawą stronę i stąd boli, dlatego też jak najwięcej mam leżeć na lewym boku i jak już brzuch uniesie się do żeber to powinno minąć. Co do moich ostatnich skurczów nocnych kazał mi brać No-spę jeśli by się to ewentualnie powtórzyło. Zrobił szybkie USG (bo szczegółowe 4 D mam za tydzień) i stwierdził że bąbel rozwija się bardzo dobrze ma 915 g. Powiedział że mama go dobrze karmi. Od początku ciąży przytyłam 10 kg.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Okii świetnie zdjęcia. Mały Mateuszek pięknie się pokazał i Ty masz już 100 procent pewności że chłopak zostaje chłopakiem Masz bardzo ładny brzuszek taki zgrabniutki
NatB coś mi się wydaje że Władek to będzie Twoja mała kopia podobny jest do Ciebie
Psotka liczyłam na to USG nawet bardzo ;-( ze względu na te skurcze w nocy i na to że czuje główkę tak nisko (chociaż lekarka dotykała mi brzuch i już się obrócił i leżał wzdłuż więc chociaż tyle wiem) poza tym chciałam wiedzieć ile już waży bo ostatnio się nie dowiedziałam a jeszcze teraz jak sprawdziła moją wagę to trochę się martwię ile ten mój maluch może mieć.
Co do wózeczka to prezentuje się super. Podoba mi się ten szary z drugiego zdjęcia. Bardzo ładny. Mieszkanie na piętrze i brak windy to przekichana sprawa jak ma się dziecko.
Wielomama dobrze że masz okazje odpocząć. Faktycznie od września czeka Cię bardzo dużo pracy. Najważniejsze żebyś Ty dobrze się czuła i mogła to wszystko ogarnąć.
Kasia085 super że na wizycie wszystko było ok. Co do tych cen to ja doskonale rozumiem że po 3 latach starań to nigdzie indziej nie czulibyście się w pełni bezpiecznie.
Cortezia widzę że nie tylko ja już myślę o kolejnym dzieciątku jeszcze wyjdzie z tego tyle że w parę osób ze starego grona spotkamy się na staraczkach haha ja bym bardzo chciała żeby to wszystko się udało i szybko pojawiło się drugie ale wiem że łatwo nie będzie i dopiero się okaże jak jedno przyjdzie na świat czy damy rade. Gdybym miała pewność że moja kolejna ciąża bęzie wyglądała tak jak ta to byłoby super ale tego nigdy nie można być pewnym więc trzeba to dobrze przemyśleć i zaplanować.
Co do wczorajszego dnia to już myślałam że dzisiaj mnie jakaś choroba dopadnie i to w sumie nie z winy mojego chrześniaka. Wczoraj bardzo padało jak wracałam ze szpitala temp też się obniżyła i wszystko byłoby ok bo miałam parasol i kurtkę gdyby nie to że facet z rozpędzonego BWM wjechał w dużą kałużę obok mnie i mnie ochlapał od góry do dołu. Wyglądałam jakby ktoś wylał na mnie wiadro wody i nawet się nie zatrzymał ani nie zwolnił. Już nawet nie było sensu parasola trzymać bo byłam taka mokra w butach pływała mi woda po prostu tragedia na dodatek mnie przewiało. Wczoraj wieczorkiem słabiej się czułam i myślałam że mnie rozłoży jakieś przeziębienie ale na całe szczęście dziś czuję się dobrze.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil,
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 7 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 3/15 listopada, dziewczynka, Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 6/7 listopada, chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka,
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 11 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 29, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka, Amelia
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 7 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,córka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,córka, Julia,Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kolejka do porodu
1. Okii , 1/4 listopada
2.JustynaNL,2/4 listopada
3.Wielomama, 3/15 listopada
4.AgnieszkaZst, 6/7 listopada
5.Pani P, Suzii, Nefretete,Psotka, 7 listopada
6.Kasia085,NatB 8 listopada
7.Małopolanka,Ellie,9 listopada
8.Brunetka, 14 listopada
9.Cortezia,18 listopada
10.Gravity,21 listopada
11.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
12.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
13.Monikaplociennik, 30 listopada
Dajcie znać jak coś trzeba zmienić albo kogoś dopisać
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oki piękny, zgrabny brzucholek .. no i fajna pidżamka ... ja stwierdziłam, że jak mnie położą na oddział na te badania to chyba sobie kupię jakąś koszulę, bo w sumie spodenki zaczynają być dla mnie niewygodne ... siusiak synka no okazały widać gołym okiem, że prawdziwy z niego mężczyzna ... o KURKA TO JUŻ 3 TRYMESTR aaaAAAaaaAAA
Psotka cieszę się, że lekarz rodzinny dobrze Ci doradził teraz czas się kurować, mój w sumie, jak u niego byłam nie był chętny do współpracy, ale co tam..
Cortezia wiesz, co gdybym może miała płacić tyle kasy na USG 3D, 4D poszłabym, ale może raz... kwestia przemyślenia... a, że mam to zawsze w cenie wizyty no to już tak jest ... warto tą kasę przeznaczyć na sesyjkę przed porodem i po z maluszkiem racja
Mam nadzieję, że z Dziadkiem Twojego narzeczonego już jest lepiej... ja też moja Babcię kocham nad życie, rzadko choruje, więc nie wiem, jakbym przeżyła, gdyby miało jej się coś stać ...
A o co chodzi z kontrolą z ZUS-u jeśli mogę spytać?
3mam mocno kciuki oczywiście :*
Kasia duży już Twój maluszek cieszę się, że na wizycie wszystko ok ... teraz ta nospa to coraz częściej każdej z nas się przyda, na pewno zaraz wszystkie dopadną te skurcze nie chcę krakać, ale zaraz tak będzie
Małopolanka na pewno Twój synuś przybiera ładnie na wadze ...chociaż rozumiem Twoją ciekawość, ja byłabym spokojniejsza, gdybym miała USG... a kolejną wizytę masz z USG czy bez? Mój Władek na razie jest ułożony w poprzek... a, co do tego, czy jest do mnie podobny... hmmm ja też to mówię, że będzie cały ja, a uszy będzie miał po Tacie
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Oki brzusio śliczny i wspaniałe zdj Mateuszka. Bardzo fajną pamiątkę masz. Ja już nie dostaje zdj. Chyba juz gin uważa że jest dzidzia za duża do fot...
Psotka jak zdrówko?
Cortezia my w końcu też nie idziemy. Terminy nam nie pasują ze względu na pracę męża. Mi trochę szkoda, ale przeżyje bez tego. Jeszcze trzy miesiące i zobaczę moje malenstwo oby dziadek wrócił do zdrowia. Mój mąż też jest bardzo związany ze swoim dziadkiem i już się boje jak kiedyś go zabraknie
NatB no Władek niech nie żartuje i się obraca! Lez sobie dużo na lewym boku to powinien się obrócić. Nasza Zuzka już ułożona prawidłowo. Nawet czuje jej nacisk na miednicę
Mnie coś w plecy wlazło, chyba mam jakiś uciska nerwów bo mi nogi drętwieją jak siedzę. Nie wiem jak sobie moge teraz ulżyć bo ani chodzenie ani lezenie nie pomaga nie mam mężulka przy sobie i mi smutno bo nie mam się do kogo przytulić...
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj do 18:00 na TLC leci fajny program chyb nazywa się ,,prosto z porodówki" jery, co chwilę łezkę ronię i już się nie mogę doczekać porodu
Drętwienie nóżek nieciekawa sprawa.. 3maj się bidulka :* oby szybko Tobie przeszło