- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Zosia
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
franeta spoko damy radę, pisz o Piotrusiu ile chcesz.Czyli ząbki pokazały się książkowo to super a w jaki sposób Ty teraz małego karmisz?, bo jakoś nie doczytałam nigdzie. A do czasu górnych to mnie się wydaje, że nawet może być kilka miesięcy. U moich to tak było, że pierwsza równe pół roku miała dzień po dniu dolna 1 i 2 a potem przerwa 2 miechy a młodsza pierwszy ząbek miała jak miała prawie 12 miesięcy.
suzi a na zdrowie pij sobie ten soczek ile możesz bo ja ostatnio mam tak, że po kwaśnych mam zgagę, chcę wymiotywać i odbija mi się kwasem, dlatego unikam. Przez ostatnie tygodnie uwielbiałam jogurt naturalny z musli a od wczoraj nie tknę nawet. Przez ostatnie lata nie jadłam wogóle pasztetu takiego zwykłego, drobiowego z puszki a dziś od razu zjadłam 2 kromki i chyba jeszcze zjem do tego pomidorek i ogóreczek kiszony.
A z dolegliwości stałych to cały czas jest mi zimno....dziwne
suzi ja zrobiłam i sprawdza mi się w 100% obydwie ciąże a teraz chłopak mi wychodzi,oby się sprawdziło
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
a co do jedzenia ja to bym jadlam na okraglo musztarde nawet jadlam ostatnio z jajkiem sadzonym pychotka:)))
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gravity ja tez tak zartem podchodze do tego kalkulatora i tak z czystej ciekawosci,i tez uwielbiam musztarde i ciagle sie zajadam wraz z parowkami heh,do tego kwasne i kwasne kolezanka moja stawia na chlopca,ale przeciez roznie to ciezarne maja :-D
Wielomama musi byc w tym chociaz jakas czastka prawdy bo moim znajomym tez w 100% sie sprawdzalo i nawet mojej mamie hehe :-D
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
nefretete szok 14 zębów,jejciu
Dziewczyny ja troszkę jestem opóźniona jeśli chodzi o pielęgnację niemowląt, bo przypomianam Emila ma ponad 5 latek, ale ostatnio zobaczyłam pieluszki wielokrotnego użytku i stwierdziłam, że raczej będę stosowała na zmianę z jednorazowymi. Czy któraś z Was zakładała maluchowi?
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
to tak jak u mnie jak narazię pęcherzyk a wstępnie kiedy masz termin?
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja w ciąży z Amelką nie miałam takich typowych zachciaek tylko coś takiego że tydzień np. jadłam tylko kanapki z dzemem , tydzień bułki słodkie z serem, tydzień jabłka z kompotu, tydzień serki wanikiowe ::D takie miałam długie napady..
Moja Amelka już po mału szykuje sie do chodzenia, tzn probuje wstawać na nózki sama, a chodzi prowadzając ją za rączki (wrecz sie tego domaga) ma jak narazie 4 ząbki i czekamy na kolejne no i raczkuje już i robi papa i przybija piatke i w ogole. duzo takich innych rzeczy co potrafi kosi kosi, bravo potrafi sobie sama bić, a teraz załapała że jak ktoś się smieje to ona też :D fajnie to wychodzi
a co do tego kalenadrza to wysżło mi że Amelk jest chłopcem a teraz bedzie wdziewczynka :D głupoty
a co do smakó teraz to dziśzjadłąm tylko parówki i to 6 jestem w szoku bo albo dawno nie jadlam albo mam taka ochote ;p
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
wielomama ja też tak mam że praktycznie cały czas mi zimno... a jak już mi jest ciepło to sie rozbiore i znow mnie telepie..
a najgorsze jest to ze np. siedze na gorze jest mi cieplo za chwile schodze na dół i jst mi zimno albo na odwrot... wiec siedze w bluzie i grubych skarpetach zeby cieplutko mi było
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Nafretete moze jakos zle policzylas :-D niby w tym kalkulatorze jest wiek ukonczony a nie rocznikowy no a jesli nie to faktycznie co ma byc to bedzie
Gravity ja tez tak zartem podchodze do tego kalkulatora i tak z czystej ciekawosci,i tez uwielbiam musztarde i ciagle sie zajadam wraz z parowkami heh,do tego kwasne i kwasne kolezanka moja stawia na chlopca,ale przeciez roznie to ciezarne maja :-D
Wielomama musi byc w tym chociaz jakas czastka prawdy bo moim znajomym tez w 100% sie sprawdzalo i nawet mojej mamie hehe :-D
mi tam nie zalezy czy chlopiec czy dziewczynka czy oboje na raz:)byle wkoncu donosic do konca i utulic malenstwo/twa w ramionach.chyab sie mi po tym wszystkim nalezy w końcu:)i jak Wszystkim co pragna dzieciatka:)
- Zosia
- Wylogowany
- gaworzenie
Zosia Witam Cię!!
to tak jak u mnie jak narazię pęcherzyk a wstępnie kiedy masz termin?
lekarz mi nie podał jeszcze terminu, sama wstepnie policzyłam
jesli chodzi o OM to dziemy równo ja mam dłuższe cykle, owu miałam ok 4 kwietnia
ja to mam napady gorąca
- Koliberek
- Wylogowany
- gaworzenie
Witam Zosie! Gratuluje
Gratulacje też dla tych które mają już piewszą wizytę u gina za sobą i widziały swoje małe szczęścia. Zazdroszczę wam kobietki! Ja cierpliwie czekam na wizyte u położnej- czyli byle do 9 kwietnia!
Co do smaków to u mnie też falami idzie, ostatnie dwa dni jestem mięsożerna i króluje gulasz, przed ciążą mięso mogło nie istanieć
Brzuszek wieczorami nadal pobolewa, i nadal brak mdłości oby tak dalej ufff
Dziś współlokatorka opowiedziała historie ze swojej rodziny - pięciolatka dowiedziała się, że mamusia jest w ciąży ale rodzice bardzo naciskali, że ma nikomu nie mówić. Szczegółowo wypytała rodziców kto ma niewiedzieć, więc zaczeli jej wymieniać babcie, dziadków, ciotki, wójków pech chciał, że o jednej cioci zapomnieli- i już wiecie kto się pierwszy dowiedział
Jak tylko dziewczynka ją spotkała i miała okazję powiedzieć (oczywiście bez świadków)poinformowała ją radośnie Rodzice dziewczynki dowiedzieli się o tym dziś jak oficjalnie poinformowali rodzine - okazało się, że szczęśliwa ciocia zadzwoniła zaraz do jednej babci , ta zadzwoniła do drugiej i tak dalej...ale nikt ciąży nie potwierdział więc stwierdzili, że dziewczynka coś wymyśliła