BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 7 miesiąc temu #738915 przez kaśkus
Aaaa...jeszcze coś. W moim mieście od 20 do 23 listopada w takim ślicznym starodawnym teatrze można będzie zobaczyć "Dziadka do orzechów". Zawsze chciałam, wręcz marzyłam, żeby obejrzeć ten balet na żywo. I wiecie co? Chyba sobie nie odmówię. Jestem szalona! 3 dni przed terminem. Nic na to nie poradzę. :D No chyba, że będę już wtedy na porodówce. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #738964 przez wredota
Hej dziewczęta!
Nie miałam ostatnio weny do siedzenia przy komputerze, więc teraz nadrabiam.
A więc tak: byłam ostatnio na ciuszkach i jak zwykle zarzekałam się, że idę poszukać tylko czapeczek dla małej. Jaz zwykle skończyło się tylko na obiecankach i wpadło mi kilka rzeczy w oko. Olejne 2 pary pajacyków na 3-6 m-c, spodenki również większe, łapki niedrapki, bawełniana bluzeczka i ochraniacz na szczebelki do łóżeczka. Oczywiście wszystko już uprane i wyprasowane :)
Wczoraj w ramach zajęć ze szkoły rodzenia byłyśmy w szpitalu na zwiedzaniu oddziału położniczego i porodówki. W naszym szpitalu mamy jedną salę porodów rodzinnych. Jest rewelacyjna. Mam nadzieję, ze będzie wolna gdy się już wybiorę :) Dziewczyny z grupy miały przerażone miny, oczy szeroko otwarte i chciały jak najszybciej stamtąd uciekać. A ja na luzie. Już mogłabym rodzić. Do tego coraz częściej mam sny, że opiekuję się już małą Gabrysią.
Do tego mój mąż wróciwszy wczoraj z meczu (zawiedziony przegraną) przytulił się do brzuszka i pierwszy raz powiedział, że chce już żeby mała się urodziła. I tak się tulił i mówił do Gabrysi. Rozczuliło mnie to naprawdę :)
Dziś zrobiłam morfologię (wyniki będą w poniedziałek u lekarza). Na szczęście nie było kolejki więc szybko się uwinęliśmy.
Do tego dziś przyszedł wózek! :D Nie mam zdolności do składania czegokolwiek, ale ciekawość zwyciężyła i rozkminiłam nasze nowe "auto" :) Nie wkręciłam jedynie kół, bo nie mam siły odkręcić zabezpieczenia. Poczekam na męża.
A jutro odwiedza mnie położna w domu. Wizyta zapewne zamknie się w 10-15 minutach. Na razie nie mam do niej pytań. Bardziej mi się przyda jak już dziecko będzie w domu.
Wczoraj znowu naszła mnie taka myśl, że "Jak ja sobie poradzę? Skąd ja mam wiedzieć jak się tym dzieckiem zająć?" itd. ale jakoś mnie mój wewnętrzny głos uspokoił i kazał zdać się na matczyna intuicję. Tak też zrobię :) Kto jak nie ja będzie wiedział najlepiej czego potrzebuje moje dziecko :)
Gabrysia baraszkuje po całym brzuchu. Tak się pręży i wypina, a mąż co raz komentuje "ale Ty to musisz czuć!"
W poniedziałek usg :D[img][img]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=60629 [/url]http://[/img]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #738987 przez małopolanka
hej Kaśkuś tak to ten żel ;-) super że dzidziuś zdrowy i z Tobą jest wszystko ok oby tak dalej ;-)

NatB kochana ja Ci baaardzo współczuje tych wymiotów. Na szczęście już nie długo do końca więc trzeba jakoś przeżyć te ostatnie tygodnie. NatB czy ja dobrze przeczytałam koleżanka zadzwoniła żebyście jednak nie przychodzili na wesele??

Wredota chyba u nas wszystkich tak kończą się zakupy właśnie ;-) ja zawsze jak idę po konkretną rzecz to trafiam na inne fajne okazje których nie mogę przegapić i z tego wychodzi że mój Kamil ma więcej ciuszków niż ja hehe kochana pochwal się koniecznie wózeczkiem jak już go poskręcacie ;-)

11 lata 7 miesiąc temu #739049 przez Brunetka
Witajcie kochane.

Wróciłam właśnie od lekarza. Niestety dzidzia kolejny raz nie chciała pokazać swojej twarzyczki:) Córcia waży już 1700. Rozwija się prawidłowo i ma się dobrze :) W ciągu 2,5 tygodnia przytyła pół kilo :)
Skurcz który mnie rano męczył ( o którym wspominałam na fb) przeszedł po 2 godzinach. Lekarz stwierdził tak jak przypuszczałam, szkrab się tak ułożył, że uciskał i stąd ten dyskomfort. Następną wizytę mam za 3 tygodnie.

natB mi również zdarzyło się popłakać oglądając "porodówkę". Wzruszające chwile :) Jak pomyślę, że i mnie to czeka to stwierdzam, że chciałabym jak najszybciej tego doświadczyć. Dla takich chwil warto żyć :) (Nie mam na myśli bólu porodowego hihi).
Nie strasz nas tym tykającym zegarem :laugh:... ja i tak od wczoraj zaczęłam pić melisę na uspokojenie :) Możesz mi powiedzieć gdzie można sprawdzić terminy i miasta w których organizowane są te warsztaty "Mamo to ja"? Szukałam i niestety nie natknęłam się nawet na jakieś targi mające się odbywać w 3mieście. A szkoda bo chętnie bym skorzystała.

małopolanka jeśli chodzi o naszą listę, to występuje w moim przypadku błąd odnośnie mojego wieku. Mam 28 lat a i co do imienia to raczej niepewne.
Co do zawrotów głowy...mój gin przy każdej wizycie powtarza, że mogę mieć zawroty głowy, mroczki przed oczami więc tym się nie przejmuj, zwłaszcza jeśli tak jak ja masz niższe ciśnienie.

Pazia witamy Cię serdecznie w naszym gronie:) Masz rację odwrotu już nie mamy ;)
Dla pocieszenia dodam, że i ja jestem daleko w polu jeśli chodzi o przygotowania.

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. nie chciałabym Cię straszyć, ale moja mama gdy była w ciąży z moją (10 lat młodszą) siostrą, również skorzystała z wizyty stomatologa i skończyło się to tak, że zaraz po borowaniu trafiła prosto na porodówkę. Urodziła na początku 8 miesiąca. Ewelina ważyła tylko 2300...

cortezia życzę udanego remontu :) Sądząc po ekipie, ani się nie obejrzysz i będziesz miała wszystko przygotowane jak należy :) "Chłopcy" super zmotywowani :)

wredota jaki ten Twój mąż kochany :) Faktycznie szkoda, że nasi Panowie nie mają możliwości poczuć choć przez chwilę ruchów naszych maleństw. Moja córcia również wygina śmiało ciało :) Tak się pręży, że nie daje mi zasnąć a rano robi mi pobudki:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655

11 lata 7 miesiąc temu #739054 przez pani_p
Hej Kochane :kiss:

Wybaczcie, ale ja dzis tylko o sobie napiszę, a jutro Wam odpisze.

Dzisiaj podpisaliśmy umowę kredytu, we wtorek mamy akt notarialny:-) później tylko czekać aż bank przeleje kaske sprzedającym i chyba w nastepny weekend się przeprowadzamy!!! :-) od zalatwiania wszystkiego głowa mnie rozbolala i nie chce puścić. Za dużo emocji na raz;-) zachaczylismy o kaufland i kupiłam małej ręcznik kapielowy za 17zl i skarpetki chyba za 7.

Leze i mam nadzieję, że obejdzie się bez paracetamolu.

11 lata 7 miesiąc temu #739079 przez małopolanka
Brunetka tabelka poprawiona. Co do imienia do fakt przecież pisałaś że Amelek jest dużo i zastanawiasz się nad imieniem Blanka. Daj znać czy na pewno zdecydowaliście. Powiem Ci szczerze że ja też mam wątpliwości co do Kamila jakoś ciężko mi się przyzwyczaić ale jak przeglądamy te imiona dla chłopców to inne mi nie pasują. Ciężki wybór naprawdę. Dla dziewczynki miałabym imię na 100 procent bo podobało mi się Milena a dla chłopca to od początku był problem w wyborem.

PaniP gratuluje jeszcze raz że wam się udało. Emocje musiały być wielkie szkoda tylko że teraz bidulo cierpisz na ból głowy. Nie zazdroszczę. Wyobrażam sobie jacy musicie być szczęśliwi. Chyba się już nie możesz doczekać następnego weekendu. ;-)

11 lata 7 miesiąc temu #739081 przez małopolanka
małopolanka napisał:

małopolanka napisał:

małopolanka napisał:

Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil,
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 7 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 3/15 listopada, dziewczynka, Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 6/7 listopada, chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 11 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 28, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka,
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 7 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia,Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,Asia.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz
Wredota; Justyna; 23; 1-sza; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela

Kolejka do porodu ;-)
1.Wredota 1 listopada, Okii , 1/4 listopada,
2.JustynaNL,2/4 listopada
3.Wielomama, 3/15 listopada
4.PaniP 6 listopada, AgnieszkaZst, 6/7 listopada,
5. Suzii, Nefretete,Psotka, 7 listopada
6.Kasia085,NatB 8 listopada
7.Małopolanka,Ellie,9 listopada
8.Brunetka, 14 listopada
9.Cortezia,Pazia,18 listopada,
10.Gravity,21 listopada
11.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
12.Kaśkus,26 listopada
13.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
14.Monikaplociennik, 30 listopada

ok lista odnaleziona co mam poprawić

wielomama napisz czy zarezerwowałaś te termin na cc.

[/quote]

11 lata 7 miesiąc temu #739097 przez agnieszkazst
Kasiu085 żadne Twe zdanie nie jest głupie no co Ty!! Każdy może preferowac co innego :) ale wiesz, jak chcesz miec różne sprzęty podłączone non stop itp, to w Szpitalu św. Zofii jest też normalny blok porodowy :) A tak na marginesie jeśli rodzi się w tym Domu Narodzin to w razie "wu" raz dwa transportują Cię "za ścianę" czyli na blok porodowy :) także pełen komfort psychiczny zapewniony!
Pazia wspomniała o szpitalu na Madalińskiego, tego nie znam, ale rzeczywiści dobry pomysł, że jeśli chodzi tam na Szkołę Rodzenia, to by tam rodzic, bo i miejsce zna i w ogóle już się tak człowiek "obco"" nie czuje :)

Monika gratuluje udanej wizyty u dentysty!! Dobrze że byłaś :) Ale tak jak i Brunetce wydaje mi się że borowanie to raczej po porodzie... Ja byłam też wczoraj u dentysty, na przeglądzie, ale to właśnie po to by sprawdzic czy wszystko ok, no okazało się że ząbki w super stanie, ale gdyby coś było to moja dentystka też jest zdania że borowanie w takich przypadkach to trzeba raczej odłożyc na potem... Co innego gdybys była w I trymestrze to wtedy trzeba działac, ale już w III trymestrze to raczej nie wskazane myślę.

Nat i Małopolanko oby samopoczucie było już niedługo lepsze... To minie, bądźcie dzielne!

Kaśkuś super że z Tobą i Adasiem wszystko ok :) To na pewno było cudowne móc Go zobaczyc :) A na Dziadka do orzechów też bym się z chęcią wybrała...... !!! Jeśli tylko będziesz mogła nie przepuśc tej okazji, na pewno będzie pięknie!!

Ja dziś byłam odebrac dyplom z Uczelni, już pewnien rozdział życia zamnknięty :D no i z tej okazji zaszłam też do Smyka :D i kupiłam podkład pod prześcieradełko nieprzemakalny i jeszcze dwa kaftaniki dla Synka, bo akurat w promocji 50% były :D takie drobnostki a tyle radości :D

Wredota przepiękne imię macie dla Córeczki!! Zawsze bardzo mi się podobało imię Gabrysia :) i kto wie może kiedyś moja córeczka też tak będzie miała na imię ;) Super, że w pon. masz USG, ja też :) i też już nie mogę się doczekac :) A jaki wózeczek wybraliście??

Brunetka Córcia już pokaźna!! No rośnie cudownie!!

Pani_p
no gratulacje OGROMNE!!!! My wciąż czekamy :)

11 lata 7 miesiąc temu #739173 przez kaśkus
Pani_p, gratulacje! :D Biedna, współczuję Ci bólu głowy. Ochłoniesz, jutro będzie lepiej.
agnieszkazst, Tobie też gratki! Masz dyplom. Super!
Brunetka,coś te nasze bobasy straszne uparciuchy. Nie chcą pokazać buziaka. :D

11 lata 7 miesiąc temu #739179 przez kaśkus
Brunetka, tutaj link, gdzie możesz sprawdzić kiedy i gdzie są te warsztaty: babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

11 lata 7 miesiąc temu #739186 przez suzi001
Hej dziewuszki ja jak zwykle nie nadrobie was buuuu :( brak czasu

Malopolanka moze wymioty miałaś od jedzenia a moze mały przycisnal Ci żołądek i dlatego wymiotowalaś a zawroty głowy moze od ciśnienia :/ a te uplawy to różnie z tym bywa juz w 3 trymestrze częściej sie pojawiają a czop to zazwyczaj pojawia sie krew ale np moja koleżanka miała tak ze chyba od 35 tyg jej powoli odchodził ten czop i w 38 urodziła zdrowa corcie takze nie martw sie na zaś :)

Kaskus to bardzo fajnie ze malutki zdrowiutki :) to jest najważniejsze ze z wami wporzadku :) a mówiłas o swoich dolegliwosciach jakie cie meczyly ostatnio?

Aga gratuluje dyplomu :) no i zakupów :D nic nie poprawia humoru jak zakupy dla dzidziusia :) a co do dentysty to moja stomatolog mówiła ze bezpieczniej jest w 3 trymestrze napewno nie w 1 gdzie dziecko sie dopiero rozwija :) ja akurat byłam w 3 i musiałam skorzystać ze znieczulenia na jednego zęba gdyż mnie bolal i gdyby mi go nie zaleczyla to mogłabym spuchnąć i bakterie mogłyby przejść do krwiobiegu a to jest niebezpieczne dla dziecka,chociaż nie chciałam znieczulenia to ona mówiła ze sa bezpieczne i podaje mi polowe dawki i znieczulenie dla kobiet w ciazy i sa bardziej bezpieczne niż na żywca bo wtedy tak jak brunetka mówi mozna trafić na porodowke bo sie napinaja mięśnie i samemu powoduje sie skurcz :) takze Monika jeśli masz ubytek w zebie itp to ja bym poszła i dopyala jeszcze :)

Nat bardzo ci współczuje wymiotow wiem co to znaczy bo mnie meczyly do 5 miesiąca :( trzymaj sie dzielnie
Brunetka gratuluje dużej niuni :Zd. Rośnie jak na drożdżach tylko gdzie ty ja chowasz chudzinko? A imię Blanka tez mi sie podoba :D a nie przyzwyczailas sie juz ze pod sercem nosisz Amelke?

A ja :) dzis wkoncu kupiłam ten zestaw butelek new born aventa i 2 koszule do szpitala..;)
Ostatnio hormony mi buzuja i z każdym sie kłóce :( ehhhh chyba mam stresa ze coraz mniej czasu zostało do porodu a ja sie tak bardzo boje :( dzis nawet juz głupoty mi sie śniły ze widziałam swoją dzidzie przez brzuch i ja trzymalam była taka cudowna :) heh

11 lata 7 miesiąc temu #739198 przez oki222
Cześć Dziewczynki :)

Wredota ty też jesteś na 1 listopada to tak jak ja :) obu dzieciątka przyszły wcześniej bo 1 to taki średni dzień :/

Pazia :) No bratnia duszami się znalazła :)Dzień DObry :) Ja jestem z Ursynowa i Kasia085 też się pytała chce rodzić na Madalinkiego a szkołę rodzenia zaczełam dzisiaj :) początkowo miałam być w srodę ale wybrałam czwartek ale by było bo pewnie byśmy się spotkały :) Niezłe jaja :P.

Agnieszkazst na żelaznej robiłąm usg 3d rzeczywiscie warunki i standard wyglada na wysoki i mają dobre opinie ,ale chyba zostanę przy Madalinkiego dzisiaj po tych zajeciach też widzę ,że mają dość wysoki standard jedyne o czym trzeba pamietać to prosić o salę na 4 ( chociażtu chyba są porodówki),3 bądź 2 pietrze bo te podobno są odremonotwane na 1 jest podobno sredniawka ale nic przejade się kiedyś i zwiedzę sobie cały szpital. Zajęcia całkiem fajne chociaż ćwiczenia z panią fizjoterapeutką troche nudnawe i wszystcy usypialiśmy :) a jak Pazia u CIebie było ???? ale też jestem dumna z mojego M , bo trochę na siłę go zaciągnęłam ale dał radę.

No my mieliśmy działać w sobotę zawieść wielkie łóżko do mamy zabrać od niej mniejsze do sypialni i odmalować mieszkanie bo też już chciałam złożyć łózeczko zobaczyć czy wszytsko się zmieści poprać ciuszki no ogólnie trochę przyszykować a tu dupa :( Nasz kolega nie może pożyczyć nam samochodu dużego . mó brat który miał nam pomóc dopiero za dwa tygodnie moze, wiec znów przesówka -zła jestem ale cóż

MałopolankaDObrze ,że już CI leipej i KOchana rozwalasz mnie na łopatki, żeby juz mieć fotelik w samochodzie hehe :) BRAWO ty teraz powinnaś zrobić objazdówkę po reszcie dziewczyn i im ogarnąć wszystko ,albooooo to twoje powołanie jakieś :P tak jak są organizatorski ślubów czyt Cortezja :P to ty mogłabyś być organizotorką przyszłej mamay - niezłe co ????

Lecę spać bo padam już za duzo wrażeń jakoś jak na jeden dzień . Buziaki

11 lata 7 miesiąc temu #739208 przez Psotka
Cześć Dziewczyny, ja tylko na chwile bo dopiero wróciliśmy od przyjaciółki co urodziła już miesięczną Zosi, dziewczynka jest świetna, grzeczniutka i wiecie co robi zeza (-; ale to chyba dlatego że jeszcze te oczka są takie rozlatane i ciężko jej cały czas wpatrywać się w jeden punkt. No mam nadzieje że jej to przejdzie.

Byłam również na spotkaniu z moim synkiem - USG (-;. Skubany wazy już 1630 g, ilość wód w normie,łożysko też. Rozmiar główki, brzuszka i kości udowej prawidłowy, wszystkie pomiary wskazują na ten sam wiek ciąży 31 tydzień skończony, 32 w trakcie trwania. Ułożenie podłużne główkowe. Lekarz zaznaczył, że to ułożenie może się zmienić, więc nie martwmy się jeśli nasze dzieci jeszcze nie układają się prawidłowo główką w duł. Oczywiście ponownie potwierdzony chłopak, Tymon nadal jest aktualny (-; mogę kupić ciuszki stricte dla chłopca (-; bo miałam jeszcze wątpliwości.

Agnieszka świetna sprawa z tymi warsztatami Mamo to ja, już dostałam plan spotkania na maila. Rewelacja, będzie drobny poczęstunek,konkursy, upominki i najważniejsze- fajne tematy będą poruszane. Okazuje się że mogę pójść z mężem bo spotkanie zaczyna się o 16.30 więc on już będzie po pracy (-;

Oki masz racje, dowiedziałam się w mojej przychodni nfz że mogę skonstatować się z położna środowiskową i poprosić o spotkanie gdzieś 3 tygodnie przed porodem więc skorzystam i ją wypytam o to co mnie niepokoi. Będę jeszcze dzwonić 19 .09 do tej darmowej szkoły rodzenia z nadzieją ze jakaś kobieta zrezygnuje albo z jakiegoś powodu się nie pojawi, wówczas miejsce się zwolni.

Do mnie stopniowo spływają moje zakupy dla Synka więc jak już skompletuje to cykne fotę i pochwalę się zbiorami.

Spokojnej nocki PAPa

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #739230 przez wielomama
gratuluję udanych wizyt. Bardzo się cieszę, że u naszych dzieciaczków wszystko w porządku a tu już prawie końcówka ciąży. Jednak te nasze listopadowe maleństwa są bardzo silne i oby tak przez całe życie.
Ja znowu pojawiam się i znikam. Dołączę do Was jak poczuję się troszkę lepiej, bo ostatnio nie bardzo.
Małopolanka możesz mnie zapisać w tabelce na 5 listopad, ponieważ ostatecznie właśnie wtedy mam mieć cc, jeśli nie zacznie się wcześniej.
O teraz zobaczyłam na suwaczku, że najpóźniej za 2 miechy Oliwcia już będzie na moich rękach i przy cycu. Kurcze trzeba się pospieszyć ze wszystkim. Jutro zaczynam pranie i prasowanie!

11 lata 7 miesiąc temu #739327 przez agnieszkazst
Suzi tak jak piszesz na pewno dużo zależy tu od dentystki :) moja mówiła że w 3 trymestrze ona by się leczenia zębów (poważniejszych kilku ubytków) nie podjęła bo Dzidzia może źle zareagowac na ultradźwięki. No i gruncie rzeczy coś w tym musi byc bo Nasze Maluchy mają już wyczulony słuch, a w I trymestrze to jeszcze nie słyszały ;) Ja wyleczyłam zgodnie z zaleceniem gin moje 2 ząbki w I trymestrze i jest super, od tamtego momentu nic się nie dzieje, więc zrobiła dentystka bardzo fachowo :) Dobrze że Tobie teraz się udało, pewnie dentystka była bardzo delikatna, no i całe szczęscie że tylko jeden ząbek miałaś do zrobienia bo jak tak więcej Dzidzia by musiała się tego borowania i innych dźwięków nasłuchac to pewnie by Maleństwo głowa rozbolała :D Ale z drugiej strony, tak jak piszesz gdy ząb jest w stanie ciężkim no to wyjścia nie ma i trzeba go robic, bo wtedy te bakterie pójdą do krwioobiegu i też mogą niezłego zamieszania narobic. Tak wiec z tymi ząbkami to musimy uważac, co by niepotrzebnie nie narazac się na ubytki... No a na pewno na przegląd trzebaby się wybrac, co by byc świadomym jak to u nas jest... No i pozostaje nam zdac się na doświadczenie dentystów - niektórzy się podejmą ryzyka niektórzy nie, i w zupełności to rozumiem, bo różnie może byc...

Hihi Oki super to ujęłaś - Małopolanka powinna dostac tytuł Organizatorki Przyszłej Mamy, serio! Mobilizujesz nas Kochana Małopolanko do pakowania torby, prania, prasowania... No termin już niedługo więc naprawdę trzeba zacząc się ogarniac :D

Psotka ależ Synek już urósł!! No cudownie!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wielomama super że napisałaś choc ciut!! Pamiętamy o Tobie Kochana!! :* :*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka