- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Nie miałam ostatnio weny do siedzenia przy komputerze, więc teraz nadrabiam.
A więc tak: byłam ostatnio na ciuszkach i jak zwykle zarzekałam się, że idę poszukać tylko czapeczek dla małej. Jaz zwykle skończyło się tylko na obiecankach i wpadło mi kilka rzeczy w oko. Olejne 2 pary pajacyków na 3-6 m-c, spodenki również większe, łapki niedrapki, bawełniana bluzeczka i ochraniacz na szczebelki do łóżeczka. Oczywiście wszystko już uprane i wyprasowane

Wczoraj w ramach zajęć ze szkoły rodzenia byłyśmy w szpitalu na zwiedzaniu oddziału położniczego i porodówki. W naszym szpitalu mamy jedną salę porodów rodzinnych. Jest rewelacyjna. Mam nadzieję, ze będzie wolna gdy się już wybiorę

Do tego mój mąż wróciwszy wczoraj z meczu (zawiedziony przegraną) przytulił się do brzuszka i pierwszy raz powiedział, że chce już żeby mała się urodziła. I tak się tulił i mówił do Gabrysi. Rozczuliło mnie to naprawdę

Dziś zrobiłam morfologię (wyniki będą w poniedziałek u lekarza). Na szczęście nie było kolejki więc szybko się uwinęliśmy.
Do tego dziś przyszedł wózek!

A jutro odwiedza mnie położna w domu. Wizyta zapewne zamknie się w 10-15 minutach. Na razie nie mam do niej pytań. Bardziej mi się przyda jak już dziecko będzie w domu.
Wczoraj znowu naszła mnie taka myśl, że "Jak ja sobie poradzę? Skąd ja mam wiedzieć jak się tym dzieckiem zająć?" itd. ale jakoś mnie mój wewnętrzny głos uspokoił i kazał zdać się na matczyna intuicję. Tak też zrobię

Gabrysia baraszkuje po całym brzuchu. Tak się pręży i wypina, a mąż co raz komentuje "ale Ty to musisz czuć!"
W poniedziałek usg

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

NatB kochana ja Ci baaardzo współczuje tych wymiotów. Na szczęście już nie długo do końca więc trzeba jakoś przeżyć te ostatnie tygodnie. NatB czy ja dobrze przeczytałam koleżanka zadzwoniła żebyście jednak nie przychodzili na wesele??
Wredota chyba u nas wszystkich tak kończą się zakupy właśnie

- Brunetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cię córciu :)
Wróciłam właśnie od lekarza. Niestety dzidzia kolejny raz nie chciała pokazać swojej twarzyczki:) Córcia waży już 1700. Rozwija się prawidłowo i ma się dobrze

Skurcz który mnie rano męczył ( o którym wspominałam na fb) przeszedł po 2 godzinach. Lekarz stwierdził tak jak przypuszczałam, szkrab się tak ułożył, że uciskał i stąd ten dyskomfort. Następną wizytę mam za 3 tygodnie.
natB mi również zdarzyło się popłakać oglądając "porodówkę". Wzruszające chwile

Nie strasz nas tym tykającym zegarem

małopolanka jeśli chodzi o naszą listę, to występuje w moim przypadku błąd odnośnie mojego wieku. Mam 28 lat a i co do imienia to raczej niepewne.
Co do zawrotów głowy...mój gin przy każdej wizycie powtarza, że mogę mieć zawroty głowy, mroczki przed oczami więc tym się nie przejmuj, zwłaszcza jeśli tak jak ja masz niższe ciśnienie.
Pazia witamy Cię serdecznie w naszym gronie:) Masz rację odwrotu już nie mamy

Dla pocieszenia dodam, że i ja jestem daleko w polu jeśli chodzi o przygotowania.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. nie chciałabym Cię straszyć, ale moja mama gdy była w ciąży z moją (10 lat młodszą) siostrą, również skorzystała z wizyty stomatologa i skończyło się to tak, że zaraz po borowaniu trafiła prosto na porodówkę. Urodziła na początku 8 miesiąca. Ewelina ważyła tylko 2300...
cortezia życzę udanego remontu

wredota jaki ten Twój mąż kochany

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Wybaczcie, ale ja dzis tylko o sobie napiszę, a jutro Wam odpisze.
Dzisiaj podpisaliśmy umowę kredytu, we wtorek mamy akt notarialny:-) później tylko czekać aż bank przeleje kaske sprzedającym i chyba w nastepny weekend się przeprowadzamy!!!

Leze i mam nadzieję, że obejdzie się bez paracetamolu.
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
PaniP gratuluje jeszcze raz że wam się udało. Emocje musiały być wielkie szkoda tylko że teraz bidulo cierpisz na ból głowy. Nie zazdroszczę. Wyobrażam sobie jacy musicie być szczęśliwi. Chyba się już nie możesz doczekać następnego weekendu.

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
[/quote]małopolanka napisał:
małopolanka napisał:
Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil,
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 7 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 3/15 listopada, dziewczynka, Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 6/7 listopada, chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 11 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 28, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka,
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 7 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia,Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,Asia.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz
Wredota; Justyna; 23; 1-sza; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela
Kolejka do porodu
1.Wredota 1 listopada, Okii , 1/4 listopada,
2.JustynaNL,2/4 listopada
3.Wielomama, 3/15 listopada
4.PaniP 6 listopada, AgnieszkaZst, 6/7 listopada,
5. Suzii, Nefretete,Psotka, 7 listopada
6.Kasia085,NatB 8 listopada
7.Małopolanka,Ellie,9 listopada
8.Brunetka, 14 listopada
9.Cortezia,Pazia,18 listopada,
10.Gravity,21 listopada
11.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
12.Kaśkus,26 listopada
13.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
14.Monikaplociennik, 30 listopada
ok lista odnaleziona co mam poprawić
wielomama napisz czy zarezerwowałaś te termin na cc.
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5

Pazia wspomniała o szpitalu na Madalińskiego, tego nie znam, ale rzeczywiści dobry pomysł, że jeśli chodzi tam na Szkołę Rodzenia, to by tam rodzic, bo i miejsce zna i w ogóle już się tak człowiek "obco"" nie czuje

Monika gratuluje udanej wizyty u dentysty!! Dobrze że byłaś

Nat i Małopolanko oby samopoczucie było już niedługo lepsze... To minie, bądźcie dzielne!
Kaśkuś super że z Tobą i Adasiem wszystko ok

Ja dziś byłam odebrac dyplom z Uczelni, już pewnien rozdział życia zamnknięty

Wredota przepiękne imię macie dla Córeczki!! Zawsze bardzo mi się podobało imię Gabrysia

Brunetka Córcia już pokaźna!! No rośnie cudownie!!
Pani_p no gratulacje OGROMNE!!!! My wciąż czekamy

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

agnieszkazst, Tobie też gratki! Masz dyplom. Super!
Brunetka,coś te nasze bobasy straszne uparciuchy. Nie chcą pokazać buziaka.

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Malopolanka moze wymioty miałaś od jedzenia a moze mały przycisnal Ci żołądek i dlatego wymiotowalaś a zawroty głowy moze od ciśnienia :/ a te uplawy to różnie z tym bywa juz w 3 trymestrze częściej sie pojawiają a czop to zazwyczaj pojawia sie krew ale np moja koleżanka miała tak ze chyba od 35 tyg jej powoli odchodził ten czop i w 38 urodziła zdrowa corcie takze nie martw sie na zaś

Kaskus to bardzo fajnie ze malutki zdrowiutki

Aga gratuluje dyplomu

Nat bardzo ci współczuje wymiotow wiem co to znaczy bo mnie meczyly do 5 miesiąca

Brunetka gratuluje dużej niuni :Zd. Rośnie jak na drożdżach tylko gdzie ty ja chowasz chudzinko? A imię Blanka tez mi sie podoba

A ja

Ostatnio hormony mi buzuja i z każdym sie kłóce

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wredota ty też jesteś na 1 listopada to tak jak ja

Pazia

Agnieszkazst na żelaznej robiłąm usg 3d rzeczywiscie warunki i standard wyglada na wysoki i mają dobre opinie ,ale chyba zostanę przy Madalinkiego dzisiaj po tych zajeciach też widzę ,że mają dość wysoki standard jedyne o czym trzeba pamietać to prosić o salę na 4 ( chociażtu chyba są porodówki),3 bądź 2 pietrze bo te podobno są odremonotwane na 1 jest podobno sredniawka ale nic przejade się kiedyś i zwiedzę sobie cały szpital. Zajęcia całkiem fajne chociaż ćwiczenia z panią fizjoterapeutką troche nudnawe i wszystcy usypialiśmy

No my mieliśmy działać w sobotę zawieść wielkie łóżko do mamy zabrać od niej mniejsze do sypialni i odmalować mieszkanie bo też już chciałam złożyć łózeczko zobaczyć czy wszytsko się zmieści poprać ciuszki no ogólnie trochę przyszykować a tu dupa

MałopolankaDObrze ,że już CI leipej i KOchana rozwalasz mnie na łopatki, żeby juz mieć fotelik w samochodzie hehe

Lecę spać bo padam już za duzo wrażeń jakoś jak na jeden dzień . Buziaki
- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Byłam również na spotkaniu z moim synkiem - USG (-;. Skubany wazy już 1630 g, ilość wód w normie,łożysko też. Rozmiar główki, brzuszka i kości udowej prawidłowy, wszystkie pomiary wskazują na ten sam wiek ciąży 31 tydzień skończony, 32 w trakcie trwania. Ułożenie podłużne główkowe. Lekarz zaznaczył, że to ułożenie może się zmienić, więc nie martwmy się jeśli nasze dzieci jeszcze nie układają się prawidłowo główką w duł. Oczywiście ponownie potwierdzony chłopak, Tymon nadal jest aktualny (-; mogę kupić ciuszki stricte dla chłopca (-; bo miałam jeszcze wątpliwości.
Agnieszka świetna sprawa z tymi warsztatami Mamo to ja, już dostałam plan spotkania na maila. Rewelacja, będzie drobny poczęstunek,konkursy, upominki i najważniejsze- fajne tematy będą poruszane. Okazuje się że mogę pójść z mężem bo spotkanie zaczyna się o 16.30 więc on już będzie po pracy (-;
Oki masz racje, dowiedziałam się w mojej przychodni nfz że mogę skonstatować się z położna środowiskową i poprosić o spotkanie gdzieś 3 tygodnie przed porodem więc skorzystam i ją wypytam o to co mnie niepokoi. Będę jeszcze dzwonić 19 .09 do tej darmowej szkoły rodzenia z nadzieją ze jakaś kobieta zrezygnuje albo z jakiegoś powodu się nie pojawi, wówczas miejsce się zwolni.
Do mnie stopniowo spływają moje zakupy dla Synka więc jak już skompletuje to cykne fotę i pochwalę się zbiorami.
Spokojnej nocki PAPa
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja znowu pojawiam się i znikam. Dołączę do Was jak poczuję się troszkę lepiej, bo ostatnio nie bardzo.
Małopolanka możesz mnie zapisać w tabelce na 5 listopad, ponieważ ostatecznie właśnie wtedy mam mieć cc, jeśli nie zacznie się wcześniej.
O teraz zobaczyłam na suwaczku, że najpóźniej za 2 miechy Oliwcia już będzie na moich rękach i przy cycu. Kurcze trzeba się pospieszyć ze wszystkim. Jutro zaczynam pranie i prasowanie!
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5

Hihi Oki super to ujęłaś - Małopolanka powinna dostac tytuł Organizatorki Przyszłej Mamy, serio! Mobilizujesz nas Kochana Małopolanko do pakowania torby, prania, prasowania... No termin już niedługo więc naprawdę trzeba zacząc się ogarniac

Psotka ależ Synek już urósł!! No cudownie!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wielomama super że napisałaś choc ciut!! Pamiętamy o Tobie Kochana!! :* :*