- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Postaram się na wszystkie posty odpowiedzieć, ale pamięć w ciąży mam lichą;(
Psotka, ja również dostałam już plan tych zajęć ja postaram się mojego jednak wyciągnąć godzinkę wcześniej z pracy bo naprawdę rewelacyjne tematy będą poruszane:) na tych warsztatach. Bardzo się ciesze, że u Ciebie i Tymonka wszystko ok i rośnie jak na drożdżach ten Twój synuś

Wielomama odpoczywaj i jak tylko dasz rade zaglądaj do nas. Mam nadzieję, że wszytko będzie w porządku. Tak masz raczej już za 2 miesiące Oliwcia będzie przy Tobie:) Jak ten czas szybko leci:)
Małopolanka cieszę się, że już jest dobrze. Ja współczuje wymiotów bo miałam je na początku ciąży i one po prostu mnie wykańczały, więc oby u Ciebie to był jedyny i ostatni raz taka dziwna przygoda:( Nie wiem jak Ty to NatB wytrzymujesz. Ale mus to mus co zrobisz.Ważne że umiesz sobie z tym radzić. Małopolnka Wy z mężem to się dobraliście, ja raczej z dzidzią to wszystko staram się tak rozłożyć, żeby została mi robota na listopad (najlżejsza, ale żeby została) bo jakbym miała siedzieć i myśleć i czekać to bym się chyba wrzodów żołądka doczekała:) Każda z nas ma różne systemy, ja też jestem nauczona że mój M.ciągle mnie czymś zaskakuje i wpada na nowe pomysły (tak jak z tym remontem), które potrafią zmienić mój świat o 180 stopni ja jestem taka sama, więc mi to bardzo odpowiada;)
Suzi właśnie widziałam, na FB że macie te ciężki dni hormonalne no i pewnie bliskość porodu wpływa też bardzo mocno na wasze zachowanie. Mogę Ci jedynie powiedzieć że jest to usprawiedliwione i masz do tego swoje święte prawo:)

Brunetka no no no Twoja córcia to chyba największa ze wszystkich dzieciaczków jest na stan dzisiejszy( później może się to zmienić)

Pazia ciesze się, bardzo że nasze grono się powiększa i również zapraszam do nas na FB:) (grupa tajna)

Oki i Kasia no może się poznacie:) zawsze to fajnie mieć taką pokrewną duszę, bo po porodzie na pewno nam się przyda poznać kogoś kto z nami będzie spacerował z wózeczkami itp. Dlatego ja postanowiłam, że po pierwsze będę zaczepiać mamy

Kaśkuś wiesz wydaje mi się, że po prostu Twój mąż ma tak jak jednej z naszych dziewczyn (nie pamiętam której) że jak zobaczy to uwierzy i się zakocha w waszym Maluszku:) Także chyba dzięki tym naszym mężczyzną uczymy się cierpliwości do dzieci:)
Dziewczyny ja wam powiem tak zaczynam mieć ogrom energii w sobie nie wiem jak to się dzieje wytrzymuje dłużej w nocy nie idę spać między 21.00-22.00 tylko już 23.00-24.00 szok:) Wstaje oczywiście o 7.30 ale jakoś tak cały dzień mam tyle energii, że pomyłam okna, zrobiłam 12 prań poprasowałam, umyłam ściany w łazience (kafelki). Dzisiaj zabieram się do lepienia 100 pierogów haha trzymajcie kciuki za mnie i za to przedsięwzięcie:) Ogólnie powiem wam że mam taki wewnętrzny spokój w sobie że ze wszystkim zdążę nie czuje w ogóle presji czasu, a na prawdę dużo nam zostało patrze na to bardzo optymistycznie:)Dzisiaj jestem troszkę nie wyspana, ale to już nie przez Biankę tylko przez tego mojego dzikusa M. uparł się że całą noc będzie trzymał rękę na brzuchu bo jak kładliśmy się spać ja się przytuliłam do M. pleców to córcia zaczęła kopać tatę po plecach i w ten sposób pierwszy raz M. zrozumiał jak to jest i nie mógł się oderwać od naszej córki i powiem wam to chyba znaczy zakochać się w kimś od pierwszego wejrzenia tutaj dotyku:) No i skończyło się na tym, że co ja się chciałam obrócić to M. się budził przysuwał do mnie (było mi w cholerę nie wygodnie) ale no co zrobić i musiał mięć rękę na brzuchu.

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24
No niestety bez paracetamolu się nie obyło bo robiło się tylko gorzej, a jak wzięłam to zaraz przeszło. Taka mnie myśl naszła, że jak będę rodzić i będzie mnie boleć glowa to chyba nie urodzę bo to dla mnie najgorszy ból jaki może być...
Kasia spokojnie, nie pękniesz hehe

Pościel kupię na końcu, bo w końcu jeszcze nie mamy łóżeczka hehe no ale się rozglądam czasami czy jest coś ciekawego

Agnieszka ja się wybieram w pon do lekarza i też może zleci usg

Cortezia no widzisz, lepiej późno niż wcale hehe fajnie, że M się wziął za remoncik

Cześć Pazia

Małopolanka cieszę się, że to tylko chwilowe było. Może rzeczywiście ciśnienie

Monika oby insulina nie była potrzebna

Nat ja też lubię porodówkę oglądać, ale tam to trochę takie komiczne jest... nie dość, że cała rodzina się kręci wkoło, wszyscy tej babie w krocze zaglądają, one wszystkie po zoo więc spokojniutkie sobie delikatnie prą i zadowolone. No trochę mnie to śmieszy. Ale sam moment jak dostają maluszka na pierś to rozczulający jest

Dużo sił na ten intensywny dzień

Kaśkus no grzeczny Adaś ładnie rośnie, super!

Wredota hihi no i dobre nastawienie masz, ja mam tak samo, przestałam się bać a raczej nie mogę się już doczekać

Brunetka Twoja nie chce buzi pokazać a moja dupką się obraca i nie mogę potwierdzić płci hehe Najważniejsze, że ładnie rośnie

Jejku jaki mnie wczoraj skurcz łydki łapnął rano!!! No myślałam, że umrę... dobrze, że mąż był obok to rozmasował i szybko przeszło. Masakra, a przecież biorę już magnez

Agnieszka no odebranie dyplomu cieszy

Suzi mnie też się ostatnio coś podobnego śniło! że miałam jakąś taką przeźroczystą skórę na brzuchu i widziałam maleństwo jak się rusza, przekręca, no niesamowity sen

Oki haha świetny zawód wymyśliłaś dla Małopolanki

Psotka no Twój synuś też już kawał chłopa

Wielomama chyba jesteś narazie jedyną, która może być pewna, że jej maleństwo przyjdzie na świat w konkretnym terminie

Ja się właśnie zastanawiam nad tą położną. Czy ja muszę właśnie w przychodni pytać i umawiać się z położną czy mogę np z jakąkolwiek? Bo koleżanka mi poleca co u niej chodziła, ale raczej ona nie jest tą moją środowiskową. Agnieszko dopomóż

Cortezia hihi mój mąż jak się w nocy do mnie tuli to też rękę na brzuchol kładzie, a jak już pisałam, mała wtedy szaleje

Własnie próbuję się zapisać na te targi do Bielska bo akurat we wtorek mąż będzie miał wolne i byśmy mogli się wybrać

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Pazia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Psotka ostatnio słyszałam opinię, że zez u malutkich dzieci jest dosyć powszechny bo mięśnie gałki ocznej są bardzo słabe. Ale nie wiem po jakim czasie powinien minąć.
Małopolanka jeśli chodzi o Twoją organizację i przygotowanie to jestem pod ogromnym wrażeniem:) Mam nadzieje, że i ja niedługo będę mogła się pochwalić, że juz wszytko mam:)
Dziewczyny a gdzie kupujecie koszule dla Was do karmienia? Przez internet czy w sklepach z bieliną czy gdzie?

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
Też zastanawiałam się kiedyś nad Madalińskiego albo Bielańskim ( bo do niego mam najbliżej) ale koniec końców będę rodzić w MSWiA bo moją ciążę prowadzi ordynator z tego szpitala. Wiem że są różne opinie na temat tego szpitala, no ale jestem dobrej myśli i nastawiona pozytywnie. Jak ma być dobrze to wszędzie będzie.
Aga rozmawiałam ostatnio ze znajoma która rodziła w św. Zofii w wannie. Była bardzo zadowolona ale podobno ciężko się tam dostać jak nie ma się lekarza prowadzącego z stamtąd.
Pani P nie dziwie się tym bólom głowy. Twój organizm już nie wyrabia z nadmiarem wrażeń. Ale superowo że już niedługo będziecie na własnych śmieciach. Ja do dzis pamiętam jak po remoncie usiedlismy w naszym mieszkanku i wszystko tak pachniało. A na sercu taka ulga była że szok i niesamowite szczęście. A u Was to będzie jeszcze bardziej podwójne bo drugie szczęście w brzuszku będzie skakało.
Brunetka gdzie Ty chowasz tą swoją "kruszynkę"? Kurczę jak to się teraz okazuje że przytycie w ciąży wogóle nie wiąże się z masa dzieci. Można być chudziutkim a wychodować takiego bąbla że chocho.
Wczoraj mnie skurcz brzuszka złapał. Niby nic takiego nie robiłam, a nie chciał przejśc. Położyłam się i nic. Wzięłam nospę zgodnie z zaleceniami i po jakiś 10 min. się uspokoiło. A ja oczywiście zaczęłam po tym płakać bo nie chcę żeby Jasio już wychodził. Cały czas mu tłumaczę żeby posiedział sobie jescze chociaż z 5- 6 tygodni. Zawsze z moim M. mówiliśmy że chcemy żeby był już z nami, a teraz to poprawiam go i mówię żeby mu tłumaczył żeby się nie spieszył i niech sobie jeszcze posiedzi i podrośnie. Kocham te moje maleństwo nad życie. Mam nadzieję że tego 18 się okaże że jednak nic więcej ta szyjka się nie rozwiera. Wczoraj mój M. jak płakałam to mnie przytulał i pocieszał, że mamy dzielnego synka i wszystko będzie dobrze a ja jeszcze będę po terminie i będę nie mogła się doczekać kiedy urodzę. Posprzątał cały dom, a mi kazał tylko leżeć i niczym się nie przejmować. Kochany jest ten mój mąż. Rozumie moje buzujace hormony i stara się mnie wspierać na każdym kroku.No to sobie ponarzekałam...
A co do dentysty to ja idę na przegląd 26 września. Wszystkie ząbki wyleczyłam na początku ciąży. Małe ubytki i bez znieczuleń. A teraz idę na kontrol.
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

co do tego remonciku o którym wspominalas to szkoda ze akurat tak się zlozylo. Pewnie już się nie możesz doczekać az zaczniecie.
Psotka super że na USG wszystko wyszlo dobrze i Tymonek dalej jest Tymonkiem

wielomama obyś poczuła się lepiej. Oszczędzaj się jak możesz. Poprawię tabelkę i zmienie date Twojego porodu.
Aguś wszystkie powoli jakoś się zorganizujecie. Ja korzystam z tego że jeszcze mam trochę energii chociaż z tyg na tydz ona słabnie

Cortezia kochana oszczędzaj się haha chyba syndrom wicia gniazda się pojawił u Ciebie ale to podobno przed samym porodem się dostaje takiego zastrzyku energii. Kochany ten Twój M

PaniP i Suzii ale macie sny haha to będzie niesamowite jak w końcu na żywo zobaczymy swoje dzieciaczki. To dopiero musza być emocje. Szybko zapomniemy o bólu przy porodzie

PaniP kurczę ja bym im chyba prąd odcięła za tą muzę haha wytrzymaj jeszcze tydzień. Mnie wkurza jak sąsiadka z góry w chodakach chodzi czasami i mi stuka muzy już bym chyba nie przeżyła...
Pazia i Okii ale świetnie że mieszkacie niedaleko siebie

Kasia085 kochana nie denerwuj się tak. Mały na pewno przyjdzie na ten świat w terminie. Powiem Wam że ja teraz jestem spokojna bo nawet jeśli poród by się przyspieszył to nasze dzieciaczki są już duże i silne. Dałyby sobie radę ale oczywiście niech poczekają z tym do właściwego momentu. Ja tez mojemu synkowi powtarzam żeby się nie spieszył bo w brzuszku mamy najlepiej

Brunetka Twoja córcia pięknie rośnie a Ty dalej masz figure modelki.Zazdroszczę bo ja już się zaczynam poszerzać trochę haha
Kochane dzisiaj byłam na wizycie u GP i okazało się że ciśnienie mam dość niskie właśnie (a nie wysokie jak myślałam). rano wypiłam kawę i do lekarza poszłam na nogach bo to jakiś kilometr ode mnie i po zmierzeniu wyszło 105/75. Ja już zgłupiałam więc lepiej kupię ten ciśnieniomierz wtedy będę wiedzieć hehe. W sumie z jednej strony to lepsze niż wysokie ciśnienie i nie musze rezygnować z mojej ulubionej kawy

- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Pani_p co do położnej to chodzi o Twoją położną środowiskową co do której składałaś deklarację w swej przychodni. No chyba że uda Ci się deklarację zmienic, tylko to może byc trudne bo nie wiadomo czy tamta położna co chodziła do Twej koleżanki jest z tej przychodni do której Ty należysz. Ale próbuj Kochana, może akurat ta której teraz podlegasz też jest ok

Pazia i Oki ale numer, jeszcze się okaże że w jednym bloku mieszkacie

Pazia ja kupowałam koszule do karmienia przez Allegro. Kupiłam z firm Italian Fashion i Muzzy

Kasiu na pewno wszystko będzie dobrze, bądź spokojna, Jasiowi dobrze u Mamusi :* :*
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Niedawno trafiłam na forum i zaczęłam czytać i tak się wkręciłam że muszę do Was dołączyć. Cieszę się że będę mogła wreszcie porozmawiać z kimś kto ma podobne problemy i dolegliwości co ja.
W skrócie o sobie: mam na imię Ola, mieszkam z mężem w Krakowie (z tego co zauważyłam to nie ja jedna), mam 30 lat. To jest moja pierwsza ciąża, lekarz twierdzi że będzie syn, więc mu wierzę i mam nadzieję że ma racje, hi hi (już zaczęłam robić zakupy pod synka). Co do imienia to jeszcze nie jesteśmy pewni ale chyba Eryk.
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

akurat poprawiam tabelkę więc jeśli chcesz to podaj datę porodu to Cię dopiszę

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
małopolanka napisał:
małopolanka napisał:
małopolanka napisał:
Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil,
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 6 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 3/15 listopada, dziewczynka, Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 6/7 listopada, chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 8 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 28, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka,
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 7 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia,Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,Asia.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz
Wredota; Justyna; 23; 1-sza; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela
Kicia,Ola,30,1-sza,7 listopada,chłopiec, Eryk
Kolejka do porodu
1.Wredota 1 listopada, Okii , 1/4 listopada,
2.JustynaNL,2/4 listopada
3.Wielomama,5 listopada
4.PaniP 6 listopada, AgnieszkaZst, 6/7 listopada,
5. Suzii, Nefretete,Psotka,Kicia 7 listopada
6.Kasia085,NatB 8 listopada
7.Małopolanka,Ellie,9 listopada
8.Brunetka, 14 listopada
9.Cortezia,Pazia,18 listopada,
10.Gravity,21 listopada
11.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
12.Kaśkus,26 listopada
13.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
14.Monikaplociennik, 30 listopada