- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- wredota1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ale sam fakt ze jakos nie mam sily,ostatnio bylam z Natalka u lekarza to myslalam ze nie wroce czulam sie wlasnie jak po maratonie zdyszana..nie wiem czy to dobrze..moze moj organizm powoli bedzie dochodzil do siebie..
a ta suchosc w ustach nie wiem skad mam moze pije za malo wody..:-/
juz z tego wszystkirgo mam depresje,nawet nie mam sily dziecku zmienic pampersa robi to moja mama..a ja siedzr obok i wyje..i taki to ze mnie beznadziejny przypadek..:'(
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kochana ciężarne mamuśki właśnie jest 1 grudnia!!!Nadal będę trzymała za was kciuki!!!!!!!!!!
Kasia u nas to ulewanie jest coraz większe niestety, ale pamiętam, że z Emilą też tak panikowałam i lekarka wysłała nas na usg i na szczęście okazało się ok a ulewać przestała jak siedziała
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Suzi spokojnie, nie doluj się tak. Ja tez odczuwam to co ty. Fizycznie nie zawsze czuje sie ok. Tez mnie rana jeszcze boli, szczególnie jak długo na nogach jestem. Z małą też nie zawsze wszystko gładko idzie, ale to sobie poplacze z nią i od razu lepiej nie łam się i nie wmawiaj sobie ani nie daj sobie wmowic ze jestes zła matką bo to nie prawda!!! Głowa do góry
Wczoraj udało się raz żeby Zuzia zjadła bezpośrednio z piersi, dzisiaj prób ciąg dalszy.
Nat wykorzystalam Twoją radę z owinieciem w pieluszke do kąpieli i wczoraj zadzialalo. Zobaczymy jak będzie dzisiaj
Ale mamy wyjątkowy wątek :-D w listopadowkach mamy pazdziernikowki,listopadowki i będą grudniowki :-D fajnie
Mamy nierospakowane jestem z Wami myslami :-*
- wredota1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- baksik6661
- Wylogowany
- gaworzenie
ja nadal w dwupaku nio i juz napewno zostane grunioweczka
pani p nio mamy kolorowo mamy MAMUSIE od pazdziernika do grudnia :P
a z tabelki widze ze hania 703, monis 26,itusia 69, cortezia, Zosia, asiulek 2706, Izulaa, monikaplociennik widze ze tez jeszcze bez dzieciaczkow albo nie pochwalily sioe
odezwijcie sie nierozpakowane chyba nie jestem sama
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
- kicia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
baksik6661 niedobrze że Cię choróbsko dopadło ale Prenalen na pewno pomoże.
Kasia085 zaczęłam mu ograniczać czas ssania i staram się nie przekraczać 20 min na jedną pierś.Wtedy to chyba jakiś kryzys był bo teraz w dzień je co prawda często, nawet co godzinę, z jedną albo dwoma dłuższymi przerwami na spanie. W nocy dzisiaj mnie zaskoczył bo budził się o 23,2.30,5.30 i 7.30.Karmienie zajmuje około 30-40 min. ale o 23 zajęło nam 10 min, napił się tylko z jednej piersi i poszedł spać. Siedziała jeszcze chwilę bo nie dowierzałam i myślałam że zaraz się obudzi a on spał do 2.30.Chyba pierwszy raz po porodzie przespałam w sumie 8 h I to mimo że w dzień też długo spał (w tym dwie godziny w samochodzie).
Suzi nie znam się ale dwa tygodnie to nie jest dużo i ma prawo Cię boleć.W końcu połóg trwa 6 tygodni.Jak Cię coś niepokoi to idź do lekarza albo poradź się położnej ale ja myślę że będzie dobrze. Poza tym teraz hormony szaleją i dają nam popalić. Głowa do góry, czas szybko mija i już niedługo będziesz śmigać.Kasia ma rację, jesteś najlepszą mamą dla Natalki.A nasze dzieci już niedługo dadzą się zabawić i nie będą tak ciągle płakać. A próbowałaś gwizdania - Eryk się zawsze zainteresuje na chwilę jak gwiżdżę i ćwierkolę do niego i wodzi wzrokiem za dźwiękiem.
Wody powinnyśmy pić dużo więcej niż zwykle - nawet 3-4 l bo karmisz piersią i tracisz te płyny.Także tego sobie nie żałuj, ewentualnie owocowe herbatki i soki.
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
- baksik6661
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja nadal w dwupaku siedze dzis mnie juz calkiem ten szpitl zalamal nawet nie bylo rano obchodu i od przyjscia nawet nikt nie badal. Nawet usg nie robili. Jak jutro nic nie bedzie to mam ochotę wypisac sie i pojechac do swidnika tam gdzie wczesniej lezalam. Mam gigant dola.
oj rozumiem Cie ale pociesz sie tym ze to juz napewno blizej jak dalej juz niedlugo bedziemy mowic ze zlecialo to szybko
a z tym usg to rzeczywiscie powinni ci zrobic jak jestes na odzdiale ja ost mialam 2 miesiace temu co mnie badaja to mowia ze duzy brzuch i dotykaja i mowia ze spore dziecko a usg nie zrobia i boje sie ile to kg bedzie 1 synka jak urodzilam 10 dni po terminie to mial 3880g takze moze moja taka natura wg pani ordynator przenosic ciaze i byczki male rodzic
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
Z dziewczynami sie smiejemy ze robia nawet dzis raz ktg he bo taka zmiana tych poloznych.
- wredota1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- baksik6661
- Wylogowany
- gaworzenie
teraz jestesmy w strachu ale po porodzie bedziemy dumne z tych olbrzymow
ja jeszcze czekam na 3 grudnia bo to termin z ostatniego USG i z wyliczen z dnia zaplodnienia tez wychodzi 3 grudnia jak ta data juz nie wypali to koszmar nie chce lezec przed i po porodem na odziale i zostawiac synka na tyle
ja mialam okres co 33dni a nie jak doktorki zakladaja co 28dni moj termin porodu wg mojego okresu wychodzi 2 grudnia to jutro
buziaki :"*