BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636943 przez małopolanka
Koliberek w każdym szpitalu pewnie inaczej się to odbywa. Jak tylko jest dostępny tłumacz to warto skorzystać jeśli ktoś obawia się tej pierwszej wizyty w szpitalu. Co do wymiotów to mi zaczęły się w identycznym czasie. Na szczęście już po wszystkim. Czekamy na zdjęcie ;-)

Wielomama cieszę się że wszystko ok. Twoje córki wiedzą już o dzidzi?

moniaa85 masz racje w Polsce tak to wygląda. Tu jest inne podejście ogólnie do ciąży. Wydaję m się że tu szczególnie na początku czekają na naturalny rozwój wydarzeń. Większą opieką i częstszymi wizytami otacza się osoby które w przeszłości miały jakieś problemy w ciąży, poronienia albo choroby genetyczne w rodzinie.

JustynaNL ja też coś czuje czasami i zastanawiam się czy to dzidziuś czy może jakieś wariacje w brzuchu po jedzeniu haha

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #636965 przez gabi 85
cześć moge sie dołączyc. To jest moja 3 ciąża dwie poroniłam. Jestem Z Bielska-Białej i mam 27 lat jest to mój 12 tydzień 6 dzień ciązy miałam juz robione badania prenatalne trwały ok godzine bo maleństwo strasznie ruchliwe jest . Badania wyszły ok wizyte mam na 10 maja obecnie jestem na L4 Termin ma na 4 listopad

11 lata 8 miesiąc temu #636976 przez małopolanka
Witaj Gabi. Przykro mi z powodu Twoich poprzednich ciąż, miejmy nadzieje że tym razem wszystko będzie ok. Jak się czujesz?

11 lata 8 miesiąc temu #636981 przez gabi 85
dobrze sie czuje troche spać mi sie chce a ogólnie to w porządku. Dzisiaj rano miałam wrażenie ze czuje dzidziusia ruchy w brzuchu poczułam takie delikatne muśnięcie ale to chyba za wcześnie żeby czuć ruchy dzidzi.

11 lata 8 miesiąc temu #636985 przez gabi 85
Małopolanka a jak ty sie czujesz

11 lata 8 miesiąc temu #637002 przez małopolanka
Ja od dwóch dni świetnie bo przeszły mi mdłości i wymioty ;-) a co do ruchów dziecka to to jest możliwe jak widać bo już powoli ja też czuje jakieś motylkowe muśnięcia szczególnie wieczorem jak idę spać i kładę rękę na brzuchu. Ty jesteś już prawie w 13 tyg więc Twój dzidziuś ma pewnie ok 7-8 cm.

11 lata 8 miesiąc temu #637015 przez gabi 85
W poniedziałek byłam na badani prenatalnym to dzidziuś miał 54mm to jest mój 12 tydzień od ostatniej miesiączki

11 lata 8 miesiąc temu #637131 przez małopolanka
Z tygodnia na tydzień dzidziuś będzie coraz większy. Mi jak do tej pory te tygodnie szybko lecą. Nie mogę uwierzyć że zostało jeszcze pół roku a potem już nic nie będzie tak samo haha

11 lata 8 miesiąc temu #637208 przez Kaś_O
wydaje mi się że w kolejnych ciążach jakoś szybciej człowiek czuje ruchy dziecka.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 8 miesiąc temu #637224 przez cortezia
Ja wam powiem, że ciągle jetem niejadek dzisiaj błam na bardzo długim spacerze i ledwo wróciłam z powrotem do domu trochę przegięłam:D

Małopolanka ja też jak o tym myślę, że tan czas tak szybko leci to aż zaczynam mieć wątpliwości czy dam rade, czy będę dobrą mamą jak sobie poradzimy, jak to będzie po czy nasze życie wywróci się o 360o. Pełno myśli pełno pytań i strach przed nieznanym.

Gabi witaj w śród nas:):)

Dziewczyny co do tych ruchów to ja wam powiem że właśnie coś czasami odczuwam, ale zastanawiam się tak jak Małopolanką czy to ruchy czy może sensacje. Mój Marcin jeszcze nie wrócił ze Szkocji więc jak już jestem kładę się spać to siadam na łóżku głaszcze brzuszek i rozmawiam z fasloinka opowiadam jejmu/jej co tato porabia jak tęsknie i co się wydarzyło jakoś tak mi od razu raźniej nie lubię być tak całkiem sama w domu.

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 8 miesiąc temu #637367 przez małopolanka
cortezia czy jak dziecko przyjdzie na świat Twój M też będzie musiał wyjeżdżać tak często?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637398 przez cortezia
Tzn umówiliśmy się że od października do kwietnia następnego roku nigdzie się nie rusza, ale to zależy od jego szefa którym jest jego ojciec. A on no nie wiem czy na to pójdzie wiem że Marcin w Szkocji jest bardzo potrzebny, ale też wiem że i mi i maleństwu w tym czasie będzie jeszcze bardziej potrzebny. Mam nadzieje, że jakoś się dogadamy.

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 8 miesiąc temu #637451 przez małopolanka
Oby tak było. Dobrze że w ogóle ma taką możliwość żeby się dogadać w tej sprawie. Ojciec powinien go zrozumieć w tej sytuacji.

11 lata 8 miesiąc temu #637476 przez dzidostwo
Hej dziewczyny !

Dawno nie pisałam , napisze jak Was nadrobię, a co zdążyłam przeczytać to w pierwszej ciąży kobieta ruchy dziecka powinna odczuwać ok 19-20 tyg., a w drugiej i nastepnej troche wczesniej.. ale nei sdze ze koło 10 czy nawet 15 ruchy juz czuć, to może być takie złudzenie i fascynacja, wiem bo tez tak miałam.. ale potem uswiadomiłam sobie ze to moje zudzenie.. i naprawde jak bedzie ruch to poczujecie... choć z pocztaku moze to być odczuwalne jakby piórkiem kts smyrnął albo rybka przepłyneła tak przynajmniej ja odczuwałam.. nie wiem do czego mozna to porównać, ale jeżeli to bedzie to to na 100 % bedziecie pewne :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 8 miesiąc temu #637510 przez dzidostwo
Cortezia widzę, że tęskniłaś za mną :D

Nie pisałam, bo jakoś szcezrze mie isę nie chciało, po z atym nastawiam się już na wyjazd w końcu 22 maja lecimy z Amelcią do Szkocji do mojego męża, po miesiącu czasu.. (a tak to miały być dwa) na szczęscie.. bo już strasznie tęsknię.. i z pewnych innych "ZACHCIANEK CIĄŻOWYCH" to strasznie mi się chce.. :D mam taką chcicę, że jak dopadnę męża to łochh :D hehe :D

Z jedzeniem jest u mnie różnie czasem się zdarzy że zjem tylko die kanapeczki czasem jedną na śniadanie i w miedzy czasie wcinam jabłuszka.. i tak wyglada moje jedzenie a czasem tak jak dziś to rano kanapeczkę później u mamy zjadłam 2 wielke talerze łazanek :D ostatn raz jadłam jak byłam w ciąży z Amelką, to ponad rok tem.. to takiego smaka miałam że jeju.. no i bułki słodkie, i przed chwilą lody zjadłam.. ogólnie dużo więcej, zaraz pójdę sobie jakąs kolacyjkę zrobić...

W ogóle wystawiłąm Amelki wózeczke 3w1 na tablica.pl, bo nie bede go brała ze sobą do szkocji bo tam sobie kupie taki rok po roku.. choć nie ukrywam że mi go szkoda i gdyby nie wyjazd to bym go nie sprzedawała ylko zostawiła drugiemu bobaskowi.. no ale cóż..
i w dodatku dziś mnie babsko wkurzyło, bo miało przyjechac o 10 zobaczyć wózek i gdybym o 11 nie zadzwoniła, to pewnie czekaąbym jak głupia a baba powiedziała ze jednak nie przyjedzie.. a w tym czasie to mogłam sobie do lekarza podjechac zawiez wyniki i zrobić nowe.. ;/

no i po malutku szykujemy się do wyjazdu tzn.. ukłądam narazie w głowie co zabiore na poczatek a a czasem pozniej reszte powysyłam...

ogólnie to dni szybko mi lecą, codziennie z niunią jesteśmy na dwórku a to spacerki, a to u znajomej, to u mamy.. i jakoś leci ten czas..

Witam nowe Mamusie i zapraszam do grupy na FB oraz do Tabelki :)

Jak coś mi sie przypomnij jeszce to napisze, bo jakos ostatnio mma skleroze ;p

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka