- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Wielomama cieszę się że wszystko ok. Twoje córki wiedzą już o dzidzi?
moniaa85 masz racje w Polsce tak to wygląda. Tu jest inne podejście ogólnie do ciąży. Wydaję m się że tu szczególnie na początku czekają na naturalny rozwój wydarzeń. Większą opieką i częstszymi wizytami otacza się osoby które w przeszłości miały jakieś problemy w ciąży, poronienia albo choroby genetyczne w rodzinie.
JustynaNL ja też coś czuje czasami i zastanawiam się czy to dzidziuś czy może jakieś wariacje w brzuchu po jedzeniu haha
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gabi 85
- Wylogowany
- gaworzenie
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- gabi 85
- Wylogowany
- gaworzenie
- gabi 85
- Wylogowany
- gaworzenie
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- gabi 85
- Wylogowany
- gaworzenie
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- Kaś_O
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Małopolanka ja też jak o tym myślę, że tan czas tak szybko leci to aż zaczynam mieć wątpliwości czy dam rade, czy będę dobrą mamą jak sobie poradzimy, jak to będzie po czy nasze życie wywróci się o 360o. Pełno myśli pełno pytań i strach przed nieznanym.
Gabi witaj w śród nas:)
Dziewczyny co do tych ruchów to ja wam powiem że właśnie coś czasami odczuwam, ale zastanawiam się tak jak Małopolanką czy to ruchy czy może sensacje. Mój Marcin jeszcze nie wrócił ze Szkocji więc jak już jestem kładę się spać to siadam na łóżku głaszcze brzuszek i rozmawiam z fasloinka opowiadam jejmu/jej co tato porabia jak tęsknie i co się wydarzyło jakoś tak mi od razu raźniej nie lubię być tak całkiem sama w domu.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Dawno nie pisałam , napisze jak Was nadrobię, a co zdążyłam przeczytać to w pierwszej ciąży kobieta ruchy dziecka powinna odczuwać ok 19-20 tyg., a w drugiej i nastepnej troche wczesniej.. ale nei sdze ze koło 10 czy nawet 15 ruchy juz czuć, to może być takie złudzenie i fascynacja, wiem bo tez tak miałam.. ale potem uswiadomiłam sobie ze to moje zudzenie.. i naprawde jak bedzie ruch to poczujecie... choć z pocztaku moze to być odczuwalne jakby piórkiem kts smyrnął albo rybka przepłyneła tak przynajmniej ja odczuwałam.. nie wiem do czego mozna to porównać, ale jeżeli to bedzie to to na 100 % bedziecie pewne
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Nie pisałam, bo jakoś szcezrze mie isę nie chciało, po z atym nastawiam się już na wyjazd w końcu 22 maja lecimy z Amelcią do Szkocji do mojego męża, po miesiącu czasu.. (a tak to miały być dwa) na szczęscie.. bo już strasznie tęsknię.. i z pewnych innych "ZACHCIANEK CIĄŻOWYCH" to strasznie mi się chce.. mam taką chcicę, że jak dopadnę męża to łochh hehe
Z jedzeniem jest u mnie różnie czasem się zdarzy że zjem tylko die kanapeczki czasem jedną na śniadanie i w miedzy czasie wcinam jabłuszka.. i tak wyglada moje jedzenie a czasem tak jak dziś to rano kanapeczkę później u mamy zjadłam 2 wielke talerze łazanek ostatn raz jadłam jak byłam w ciąży z Amelką, to ponad rok tem.. to takiego smaka miałam że jeju.. no i bułki słodkie, i przed chwilą lody zjadłam.. ogólnie dużo więcej, zaraz pójdę sobie jakąs kolacyjkę zrobić...
W ogóle wystawiłąm Amelki wózeczke 3w1 na tablica.pl, bo nie bede go brała ze sobą do szkocji bo tam sobie kupie taki rok po roku.. choć nie ukrywam że mi go szkoda i gdyby nie wyjazd to bym go nie sprzedawała ylko zostawiła drugiemu bobaskowi.. no ale cóż..
i w dodatku dziś mnie babsko wkurzyło, bo miało przyjechac o 10 zobaczyć wózek i gdybym o 11 nie zadzwoniła, to pewnie czekaąbym jak głupia a baba powiedziała ze jednak nie przyjedzie.. a w tym czasie to mogłam sobie do lekarza podjechac zawiez wyniki i zrobić nowe.. ;/
no i po malutku szykujemy się do wyjazdu tzn.. ukłądam narazie w głowie co zabiore na poczatek a a czasem pozniej reszte powysyłam...
ogólnie to dni szybko mi lecą, codziennie z niunią jesteśmy na dwórku a to spacerki, a to u znajomej, to u mamy.. i jakoś leci ten czas..
Witam nowe Mamusie i zapraszam do grupy na FB oraz do Tabelki
Jak coś mi sie przypomnij jeszce to napisze, bo jakos ostatnio mma skleroze ;p