BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 8 miesiąc temu #629528 przez pani_p
Cześć niezapominajka :-) ja też mam termin na 11 :-D narazie wszystko przebiega bez problemu. Ważne żebyś była pod stałą opieką lekarzy a wszystko będzie dobrze :-)

Chce byc mamuska no u mnie ten mój tluszczyk tak się "wypchał" do przodu, ale widzę, że do brzuszka "ciazowego" jeszcze mi troszkę brakuje. Widać jeszcze odznaczającą się oponkę ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629563 przez Gravity

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 8 miesiąc temu #630308 przez moniaa85
Oj jakaś cisza nastała na forum...;/
Jakie macie plany weekendowe?
Widac u Was juz brzuszki?:)

11 lata 8 miesiąc temu #630335 przez pani_p
Wiecie co?! Zauważyłam pojawiajace się rozstepy na brzuchu :-( dokładniej na boczkach. Tak mi sie źle zrobiło... No, ale tak, nie mam dokuczliwych dolegliwości to za to będę miec rozstępy :-(

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630515 przez Gravity
Witam

Mnie tez jak by ulzyly te obiawy meczace czasem mdlosci i te bole glowy bo o bolu piersi nie wspomne i ich wielkosci juz miska D to juz malo:(

moniaa85 brzuszki i Cycki:P bynajmniej u mnie.

Mama Anioleczkow [*]

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #630568 przez moniaa85
to ja też postaram sie cyknąc zdjecie:) a o cyckach to wolę nie gadac;) u mnie poza ciaza miska D, a nie wiem co bedzie dalej:D:P
Gravity brzusio fajniutki , juz sie zaokrągla:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630601 przez Gravity
moniaa85 napisał:

to ja też postaram sie cyknąc zdjecie:) a o cyckach to wolę nie gadac;) u mnie poza ciaza miska D, a nie wiem co bedzie dalej:D:P
Gravity brzusio fajniutki , juz sie zaokrągla:)

To tak jak u mnie d i teraz jzu widze ze czas jechac po cos wiekszego:P

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630643 przez suzi001
Hej dziewczynki fajnie ze u was wszystko oki,ja właśnie leze z przeziebieniem i sie kuruje ;((((((( mam nadzieje tylko ze malenstwo będzie zdrowe ehh..ale już we wtorek idę na usg i wreszcie zobaczę moja kruszynke :) mam trochę obawy i sie mega stresuje ze cos może być nie halo :/.a co do brzuszka ja po bokach zauważyłam u siebie jakieś powiększone żyły i nie wiem czy to rozstepy czy rozszerzone naczynia wrr ;p

11 lata 8 miesiąc temu #630781 przez Gravity
suzi001 napisał:

Hej dziewczynki fajnie ze u was wszystko oki,ja właśnie leze z przeziebieniem i sie kuruje ;((((((( mam nadzieje tylko ze malenstwo będzie zdrowe ehh..ale już we wtorek idę na usg i wreszcie zobaczę moja kruszynke :) mam trochę obawy i sie mega stresuje ze cos może być nie halo :/.a co do brzuszka ja po bokach zauważyłam u siebie jakieś powiększone żyły i nie wiem czy to rozstepy czy rozszerzone naczynia wrr ;p

suzi001 hmm to rozstepy wic sie przyzwyczajaj:P

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 8 miesiąc temu #631391 przez chce_byc_mamuska
a stosujecie coś na rozstępy? mi poradziła koleżanka żebym brzuch smarowała oliwką i kupiłam se taką w żelu i wcieram... zobaczymy czy to coś da... ;) ale pod piersiami jakieś nitki czerwone wyszły, więc się pewnie zaczyna... :(
co gorsza byłam u gina w piątek i powiedział mi, że mam grzybicę :( zmartwiłam się, że skąd się to wzięło i dlaczego, choć gin mi powiedział, że kobiety w ciąży często to mają. poczytałam trochę w necie i niby tak wyczytałam, że kobietom w ciąży często się zdarza... no nic narazie odstawiłam luteinę i biorę antybiotyk. mam nadzieję, że wszystko będzie ok...
pozdrawiam Was ciężarówki :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #631605 przez JustynaNL
Hej. Trochę Nas nie było, ale podczytywalam forum na bieżąco tylko nie było na co odpisywać. Dzisiaj w końcu na grillu rodzinnym powiedzieliśmy rodzicom o nowym członku rodziny i oczywiście reakcja moich rodziców całkiem normalna, ze super wiadomość, ze Mala będzie miała rodzeństwo

11 lata 8 miesiąc temu #631948 przez pani_p
Justyna współczuję takiej teściowej... Nie rozumiem czemu ludzie wtryniają się w nie swoje sprawy :-/

Ale u mnie piękne słoneczko :-)

11 lata 8 miesiąc temu #631963 przez wielomama
Hej

11 lata 8 miesiąc temu #632200 przez małopolanka
hej dziewczyny ;-)
Witaj niezapominajka26 trzymam kciuki żeby ciąża u Ciebie rozwijała się prawidłowo. Najważniejsze żebyś była pod dobra opieką lekarską. Z pierwszym dzieckiem też miałaś problemy z tarczycą czy dopiero teraz wykryli u Ciebie niedoczynność? Trzymam kciuki za kolejne badania.

Cortezia też mnie zaciekawiłaś jaka to ta dziwna rzecz pomogła Ci z zajściem w ciąże ;-)

JustynaNL domyślam się jak musi Cię to wkurzać. U mnie też od razu pojawiły się jakies sugestie co do chrzcin itp. ogólnie rodzice i teściowie przeżywają że jesteśmy tak daleko. Chcieliby mieć czynny udział w życiu dziecka a wiecie jak to się kończy czasami... haha. Moim zdaniem nie ma co się denerwować. Trzeba ze spokojem do tego wszystkiego podejść i tak będzie tak jak Wy tego chcecie bo to Wy jesteście rodzicami. Gorzej jak mieszkacie z teściową albo jesteście w jakiś sposób od niej uzależnieni. Wtedy może myśleć że ma prawo decydować a to już nie jest fajna sytuacja.

Gravity dość widać Ci już ten brzuszek u mnie marnie przez brak apetytu. Muszę się zważyć bo wydaje mi się że schudłam trochę. Później zrobię zdjęcie.

chce być mamuśką ;-) ja stosuje cocoa butter firmy palmer's. Przyjemnie pachnie i fajnie się go nakłada. Opinie ma dobre więc zobaczymy. Mam też bio oil ale jest do bani. Nakładanie to jakaś masakra więc leży gdzieś na dnie szafki.

suzi001 zdrowiej szybko. Mnie też w piątek dopadł lekki ból gardła ale na szczęście przeszło samo.

wielomama witaj co tam u Ciebie? Dawno Cię nie było. Jak się czujesz?

11 lata 8 miesiąc temu #632315 przez Ellie
Cześć dziewczynki
Jest taka piękna pogoda, że wczoraj cały dzień spędziliśmy na dworze, dzisiaj też połaziliśmy trochę. Nie chcę zapeszać, ale czuję się świetnie, wszystkie poprzednie dolegliwości, choć niezbyt uciążliwe minęły jak ręką odjął, jedynie co czuję to jakby ktoś mi wypychał brzuch od środka hihi
JustynaNL wiem co przeżywasz, moja teściowa odkąd się dowiedziała nie daje mi żyć, zawsze się wtrącała, ale teraz to przechodzi ludzkie pojęcie, ja już nie reaguję, udaję że słucham co mówi, a robię po swojemu, wpuszczam jednym uchem, wypuszczam drugim, bo to szkoda moich nerwów. Gdybym tak zaczęła wymieniać jej "dobre rady" to by mi dnia nie starczyło na napisanie tego. Najbardziej mnie wkurza, że się doczepiła do ślubu i nie dociera, że ja nie chcę,a na pewno nie teraz, teraz mam inne priorytety i wydatki, posunęła się już nawet do szantażu, ale mnie to nie rusza, jak tak bardzo pragnie ślubu to niech sobie sama weźmie.
Co do rozstępów to u mnie tez się już pojawiły, ja mam ogólnie do nich skłonność i nawet nie wiem czy mam się czymś smarować, bo czy będę chciała czy nie to się pojawią :huh:
W przyszły poniedziałek idziemy na przezierność już teraz zaczynam się stresować, chciałabym mieć to już za sobą

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka