- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Brunetka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham Cię córciu :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Opinie są różne. Jedni uważają, że nie można na początku ciąży a jeszcze inni, że można ale dopiero po 12 tygodniu...
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Naprawdę pomimo tego, że przechodzę już ciążę trzeci raz to dopiero teraz wiem, że jednak nie da się tego co nie miłe w ciąży ominąć. Owczem za każdym razem jest inaczej, ale zawsze dolegliwości muszą być. Przy tej ciąży mam najmniejsze mdłości i nadal dziwi mnie to, że wogóle nie czuję kłucia ani ciągnięcia pod brzuchem,pewnie dlatego, że wszystko już się odpowiednio rozciągnęło.Bardzo, ale to bardzo współczuję Wam bóli głowy, bo wiem jakie to okropne uczucie. Bardzo szybko męczę się w porównaniu do poprzednich ciąż i nie wiem co to będzie dalej.....Oczywiście wiadomo w drugim trymestrze będzie dużo lepiej a potem trzeci i już będzie mega ciężko.
Ja jutro idę zrobić krzywą cukrową z 75mg glukozy i obawiam się wymiotów i zawrotów głowy a idę sama.
Jeśli chodzi o farbowanie włosów to wstrzymałam się jednak, bo podobno zabach źle działa na dziecko, no i mamusię...bo może zwymiotywać. 12 maja moja mała będzie miałą komunię to zafarbuję, ale tylko czymś łagodnym. Można decydować się na farbowanie u fryzjera specjalnymi farbami dla kobiet w ciąży, ale czy warto wydawać większą kasę na to?
Jeśli chodzi o jedzenie o wszelkie rady z poradników jak zdrowo się odżywiać i jakie to ważne to niech te porady wsadzą sobie w.....Ja poddałam się.Ogólnie jestem osobą, która cały czas myśli o tym co zdrowego ugotować dla dzieci i dla nas, ale teraz nie daję rady. Nie dość, że u mnie w domu każdy czegoś nie je, musiałabym robić po 2 obiady codziennie to jeszcze teraz ja na wiele zdrowych produktów nie mam ochoty. Na prawdę nie dajmy się zwariować...znam wiele matek, które odżywiały się naprawdę dość nie odpowiedzialnie w ciąży a dziecko urodziło się silne, zdrowe i z wagą ponad 3 kg. Ja brałam zawsze cudowne witaminy, szanowałam się, zdrowo jadłam i dzieci rodzę bardzo małe.Przecież gdybyśmy jadły teraz tylko to co nam radzą to pewnie każdego dnia występowały by wymioty.
Ogólnie mówię Wam często w tych gazetach piszą rzeczy do których jest się ciężko dostosować.
Czy w tym tygodniu macie wizytę u gina tak jak ja?
- Brunetka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham Cię córciu :)
Jeśli chodzi o farbowanie włosów to wstrzymałam się jednak, bo podobno zabach źle działa na dziecko, no i mamusię...bo może zwymiotywać.
Czyli jedynym zarożeniem może być tylko zapach farby? Myślałam, że może te substancje wnikają w skórę a potem przenikają do płodu...
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
Dzis dla mojego kotlecik z frtkai surowka,a dla mie gotowana marchewka na mleku ,brokula z serem zoltym czosnkeim i ziemnikai z piekarnika:( mega kombinacja le takie mam smaki:((
A usg mam w srode 1 !! boje sie ,
tz slyszalam ze farbowanie nie szkodzi tylko zapch moze nam ciezarnym przeszkadzac.
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
Gdybyśmy musiały robić (nie robić) tego wszytskiego co nam mówią, piszą w gazetach, to uważam że siedzenie w pokoju było by niebezpieczne..
Ja farbować nigdy włosów, jeszce nie farbowałam więc nie wiem co bym zrobiła.. ale uważam że jeżeli by mamie nie zaszkodziło już samo mieszanie tej farby to nie powinno dziecku zaszkodzić, bo jak mama się dobzre czuje to i dziecko również..
Ja np. w poprzedniej ciąży malowałam łóżeczko Amelca, tzn. pzremalowywałam z białęgo na zielony.. gadai że nie bo dziecku zaszkodzi i w ogóe.. ale ja się czułam dobrze, zapach mi nie przeszkadzał, a moje dziecko to okaz zdrowia.. więc to zależy od Was co tak na prwde chcecie, jak macie z tym czuć się lepiej to dziecko też bedzie.. takie o to jest moje zdanie..
Co do jedzenia, ja w poprzedniej ciąży miesa nie jadłam bo mi śmierdziało, ale za to zapychałam się innymi rzeczami, po porostu jadłam to co chciało moje dziecko a te wszystkie pordaniki i w ogole koszmar...
tak jak z karmieniem dziecka, ja np. Amelię karmiłam piersią tylklo przez dwa tygodnie, bo w ogole była marudna ciągle jeść jeść, potem zapalenie piersi.. więc przerzuciliśmy się na mleko modyfikowane (Bebiko) i było o niebo lepiej.. w wieku na przełomi 4-5 miesiąca, Amelka po mału zaczęła dostawać już normalne posiłki, z początku jabłuszko rosołek z marcheweczką ale ugotowany bez wiekszych przypraw.. i tak z czasem dostawała coś nnego, był etap co jadła parówki serki danonki bakusie kaszki, a eraz je wsyztsko najbardziej woli mieso i ziemniaki.. jak już miała 6 miesiaecy to jadła praktycznie to co my.. ktoś by pomyslał ze według poradników i menu dziecka nie powinna jeszcze w tym wieku jeść to co jadła..
ale moim zdaniem dobrze że wcześniej zaczeła jesć normalnie(słoiczki były ble) dzięki temu nie ma problemów z jedzeniem.. więc nie kierowałam się tym co piszą w poradnikach, po prostu stopniowo dostawała jedzonko...a teraz je wsyztsko.. osrtatnio posmakowałą jej kanapka z masełkiem i szczypiorkiem, oraz sałata lodowa..
ale są mamy które na tym etapie dopiero podają pierwsze serki biszkopty czy inne, każda mama wychowuje na swój sposób, więc nie polecam kierowaniem się PORADNIKAMI tylko SERCEM
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mama szczęsliwa = Dziecko szczęśliwe
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna