- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Brunetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cię córciu :)
Serial ten również umożliwia nam wejrzenie w obecną sytuację na Bliskim Wschodzie oraz pozwala nam poznać pracę agentów CIA.
U mnie też dzisiaj pogoda nie za ciekawa. Wygląda na to,że będzie padało.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pazia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Chcialabym do Was dolaczyc:) Jestem w 12 tyg. ciazy i martwia mnie bole brzucha. Nie są silne, raczej różne kłucia i ciągnięcia. Wiem, że moje ciało się zmienia, ale mimo wszystko martwię się czy wszystko jest dobrze. We wtorek mam wizytę u lekarza i USG NT. W jednej chwili wierze że musi być dobrze i nie może być inaczej a za chwilę dopada mnie dół. Masakra

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Pazia witam Cię. Takie bóle mogą być normalne,ale zawsze warto zaznaczyć gin i może każe brać no-spę. Ja też takie bóle w drugiej ciąży miałam bardzo długo, bo do 15 tyg.Cały czas brałam duphaston. Miło, że dołączyłaś do nas. Pisz tak często jak tylko się da.
Z dolegliwości, które mnie dopadły to ciągły ból dziąseł i swędzenie. Dodatkowo jak czyszczę zęby nicią to dziąsła mi krwawią. Czytałam, że tak może być,Jest to bardzo drażniące. Teraz myję zęboki po każdym posiłku i płuczę szłwią z rumiankiem, tylko wtedy mniej mnie swędzą.
- Joanna26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

chciałabym do was dołączyć. Jestem w 12 tygodniu ciąży i będzie to nasze pierwsze dziecko

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Joanna26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Co do mnie, to po wymiotach i mdłościach aktualnie mam kilka dni oddechu. Zrobiłam badania krwi i moczu - wyniki we wtorek. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, najbardziej to boję się toksoplazmozy, bo mamy kota i wiadomo, że nie zawsze da się kontrolować wszystko pod względem higieny...
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja też czekam na wyniki badań.Gdyby było coś nie tak na pewno by już zadzwonili więc albo jest wszystko ok albo wyników jeszcze nie ma. W przyszłym tyg będę w okolicy mojego szpitala to podskoczę dowiem się co i jak jak się nie odezwą do tego czasu.
Pazia witam Ciebie także. Ja na początku ciąży ok 5-8 tyg cały czas miałam takie kłucia teraz już się uspokoiło i zdarza się to sporadycznie. Tak jak radzi wielomama zgłoś to swojemu lekarzowi jeśli Cię to niepokoi.
Brunetka muszę zobaczyć ten Twój serial. Coś mi się zdaje że mojemu mężowi by się spodobał

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

Ice road truckers'ów mój mąż ogląda

Łeb mnie boli od siedzenia w domu, ale za oknem pada non stop i jak tu wyjść?? Młody zaliczałby wszystkie kałuże co skończyłoby się szpitalem w domu... Oglądamy półfinał snookera

A co do wymiotów to do 14 tc myślałam że umrę. Przez cały dzień mnie mdłości męczyły, a jak jakiś zapach nie teges to od razu przytulanie z wc

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Współczuję Wam tych wymiotów i mdłości, mnie to ominęło. A co do pobolewania brzucha to też czasem mam, że coś zakuje, pociągnie. Jak kicham to się zgiac w pół muszę bo inaczej boli :-D to chyba normalne jest

Ale mamy pogodę szpetną... Jestem wręcz przemarznieta...
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Co do muzyki klasycznej, to mogę powiedzieć, że słucham jej od 3 roku życia , ale nie systematycznie mam napady, moja mama nazywa to remisją kulturalną

Brunetka chyba sobie obejrzę ten serial, w takie dni jak ta majówka (ciągły deszcz) co innego pozostało mi robić. A co najgorsze przeziębiłam się mam taki paskudny katar, że spać nie mogę;( No i z jedzeniem ciągle mam problem, jem tak mało że schudłam już o 2 rozmiary jest tylko brzuszek i to mocno wystający:)
Groszek i Joanna wiem co znacz ą wymioty i mdłości, ale to już chyba nie wróci:) więc będzie oraz lepiej:)
Joanna, a twój kot wychodzi z domu??? Bo jeśli nie to nie masz czym się martwić

- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
2. Beethoven- koncert fortepianowy Es-dur cz. 2
3. Szeherezada cz. 3
4. Czajkowski- koncert skrzypcowy D-dur cz.1 (dobra na początek dnia) cz. 2 (dobra na wieczór)
5. Schumann-fantazja na skrzypce i orkiestrę
(Ale z ta fantazja to może jednak ostrożnie.. Przynajmniej nie teraz.. Ona jest bardzo ruchliwą i dynamiczna momentami.)
6. Jan A. P. Kaczmarek-Dancing with the Bear (to ścieżka z filmu Marzyciel,bardzo ładna)
7. Jan A. P. Kaczmarek- Neverland-Piano Variation in Blue (to też z Marzyciela,bardzo spokojna,nastrojowa fortepianowa- idealne przed snem)
8. Mozart- symfonia no 40 cz. 2 i z symfoni no 41 cz. 2
9. Dvorak- Symfonia "Z nowego Świata" cz. 2 (obojętnie jaka pora dnia,bo jest bardzo wyciszająca i pogodna)
10. Edward Grieg- Poranek (po niemiecku Morgenstimung albo coś w tym stylu,ale bardzo piękny utwór! Bardzo dobry na początek dnia kiedy jeszcze leżysz sobie w łóżku

Tutaj dziewczyny utwory które możecie sobie posłuchać jeśli oczywiście chcecie:)
- Joanna26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

A ja się zastanawiam nad zwolnieniem lekarskim. Pracę mam bardzo stresującą - są dni, że bite 8 godzin przez kompem, a są takie, kiedy i 10 godz w terenie...Niestety odkąd zaszłam to nie jestem już taka skuteczna, ciągle chce mi się spać albo wymiotować ale mój lekarz nie proponuje mi L-4. Uważa, że ciąża to nie choroba a ja też nie wiem, jak argumentować, że w pracy coraz mi trudniej podołać obowiązkom...
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
aaa i co do toksoplazmozy jeśli kot jest w domu i nie chodzi nie je myszy itp. To na bank to kot nie ma toksoplazmozy i Cie nie zarazi. Ja pod względem toksoplazmozy jestem już wyedukowana, bo tak jak pisałam we wcześniejszych postach, wyszła mi toksoplazmoza. Moi rodzice i pra-babcia mają koty. Moich rodziców kot to Kot Norweski Leśny wyłazi poluje i ogólnie jest szalona:) za to prababci kot jest domowy i nigdzie nie wychodzi. Lekarz weterynarz od raz zrobił im badania, one nie maja bo tak jak tłumaczył, szybciej toksoplazmozą zarazi się kobieta w ciąży jedząc nie umyte owoce, warzywa czy surowe mięso kot z toksoplazmozą zraża tylko gdy ma biegunkę. A psy nie przynoszą toksoplazmozy:)Także musisz uważać na kuwetę po prostu i jej nie sprzątać.
- Joanna26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- moniczka8401
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mam 29lat, to jest moja czwarta ciaza, mam juz 2 synow 4latka i 2latka.
teraz obecnie mam 10tydz ciazy blizniaczej

Czuje sie super super i jeszcze raz super. moje kolezanki ubolewaja nad wymiotami i to kazda a ja jakas inna kompletnie nic mi nie ma...
mam brzuch jak na 4 miesiac jak nie wiecej a tu dopiero 10tydz. w 15maja mam usg prenatalne az jestem ciekawa czy uda sie zobaczyc juz plec

Joanna26 ja mialam kota i zrobilam sobie toksoplazmoze i wyszla ujemna a mialam kota ze schroniska w oplakanym stanie..
Jak kicham to tez musze sie troszku zgiac bo inaczej bede cierpiala..
Oczywiscie brzuszek ciagnie mnie czasami, kluje i pobolewa. ale wydaje mi sie ze to macica sie caly czas poszerza dzidziusie rosna... Jestem dobrej mysli:)