BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #642820 przez Brunetka
Główny bohater po ośmiu latach niewoli w Iraku, powraca do swojej rodziny jako bohater. CIA podejrzewa jednak,iż planuje zamachy terrorystyczne. Jedna z agentek będzie za wszelką cenę próbowała udowodnić,że owy wojskowy nie jest już tym samym człowiekiem za którego się podaje.
Serial ten również umożliwia nam wejrzenie w obecną sytuację na Bliskim Wschodzie oraz pozwala nam poznać pracę agentów CIA.

U mnie też dzisiaj pogoda nie za ciekawa. Wygląda na to,że będzie padało.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #642894 przez Pazia
Czesc Dziewczyny!
Chcialabym do Was dolaczyc:) Jestem w 12 tyg. ciazy i martwia mnie bole brzucha. Nie są silne, raczej różne kłucia i ciągnięcia. Wiem, że moje ciało się zmienia, ale mimo wszystko martwię się czy wszystko jest dobrze. We wtorek mam wizytę u lekarza i USG NT. W jednej chwili wierze że musi być dobrze i nie może być inaczej a za chwilę dopada mnie dół. Masakra :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #642923 przez wielomama
Brunetka czyli film pełen akcji!!!

Pazia witam Cię. Takie bóle mogą być normalne,ale zawsze warto zaznaczyć gin i może każe brać no-spę. Ja też takie bóle w drugiej ciąży miałam bardzo długo, bo do 15 tyg.Cały czas brałam duphaston. Miło, że dołączyłaś do nas. Pisz tak często jak tylko się da.

Z dolegliwości, które mnie dopadły to ciągły ból dziąseł i swędzenie. Dodatkowo jak czyszczę zęby nicią to dziąsła mi krwawią. Czytałam, że tak może być,Jest to bardzo drażniące. Teraz myję zęboki po każdym posiłku i płuczę szłwią z rumiankiem, tylko wtedy mniej mnie swędzą.

11 lata 11 miesiąc temu #642988 przez Joanna26
Witajcie dziewczyn :)

chciałabym do was dołączyć. Jestem w 12 tygodniu ciąży i będzie to nasze pierwsze dziecko :) Jestem bardzo szczęśliwa, bo właściwie udało nam się za pierwszym razem. Termin mam na 20 listopada a druga wizyta u gina już we wtorek. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)

11 lata 11 miesiąc temu #642997 przez małopolanka
witaj Joanna26 gratulacje ;-) napisz coś więcej o dobie

11 lata 11 miesiąc temu #642998 przez Joanna26
Jestem z Torunia, a właściwie to mieszkamy 15 kilometrów pod Toruniem. W czerwcu minie nam rok odkąd wzięliśmy ślub :) Na razie mieszkamy sobie z psem i kotem i czekamy na naszego malucha :)

Co do mnie, to po wymiotach i mdłościach aktualnie mam kilka dni oddechu. Zrobiłam badania krwi i moczu - wyniki we wtorek. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, najbardziej to boję się toksoplazmozy, bo mamy kota i wiadomo, że nie zawsze da się kontrolować wszystko pod względem higieny...

11 lata 11 miesiąc temu #643024 przez małopolanka
Joanna26 nie martw się. Na pewno wszystko będzie dobrze. Najważniejsze żebyś teraz odkąd wiesz że jesteś w ciąży sprzątanie po swoim pupilu pozostawiła mężowi.
Ja też czekam na wyniki badań.Gdyby było coś nie tak na pewno by już zadzwonili więc albo jest wszystko ok albo wyników jeszcze nie ma. W przyszłym tyg będę w okolicy mojego szpitala to podskoczę dowiem się co i jak jak się nie odezwą do tego czasu.

Pazia witam Ciebie także. Ja na początku ciąży ok 5-8 tyg cały czas miałam takie kłucia teraz już się uspokoiło i zdarza się to sporadycznie. Tak jak radzi wielomama zgłoś to swojemu lekarzowi jeśli Cię to niepokoi.

Brunetka muszę zobaczyć ten Twój serial. Coś mi się zdaje że mojemu mężowi by się spodobał ;-) Ja jednym czasem oglądałam Mentaliste i Dr House i uwielbiam Ice Road Truckers z tym że to nie jest serial a bardziej dokument o kierowcach którzy muszą zmierzyć się z najniebezpieczniejszymi drogami na świecie za każdym razem jestem ciekawa czy wszyscy żywi dotrwają do końca sezonu.Niektóre sezony można nawet oglądać na youtube.

11 lata 11 miesiąc temu #643226 przez Groszek
Brunetka coś mi się o uszy obiło z tym serialem :)
Ice road truckers'ów mój mąż ogląda :D
Łeb mnie boli od siedzenia w domu, ale za oknem pada non stop i jak tu wyjść?? Młody zaliczałby wszystkie kałuże co skończyłoby się szpitalem w domu... Oglądamy półfinał snookera ;)
A co do wymiotów to do 14 tc myślałam że umrę. Przez cały dzień mnie mdłości męczyły, a jak jakiś zapach nie teges to od razu przytulanie z wc :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 11 miesiąc temu #643338 przez pani_p
Cześć nowym kolezankom i tym "starym" też :P

Współczuję Wam tych wymiotów i mdłości, mnie to ominęło. A co do pobolewania brzucha to też czasem mam, że coś zakuje, pociągnie. Jak kicham to się zgiac w pół muszę bo inaczej boli :-D to chyba normalne jest :-)

Ale mamy pogodę szpetną... Jestem wręcz przemarznieta...

11 lata 11 miesiąc temu #643593 przez cortezia
Hey dziewczyny i Witam wszystkie nowe:) Bardzo fajnie że nasze grono się powiększa:)

Co do muzyki klasycznej, to mogę powiedzieć, że słucham jej od 3 roku życia , ale nie systematycznie mam napady, moja mama nazywa to remisją kulturalną:) Ale lubię też pop, rock za to nie potrafię słuchać, metalu i innych podobnych do tego gatunków oraz techno. Mam po prostu migrenę po tego typu muzyce. Kocham tańczyć, powiedziałabym że taniec do tej pory był moim drugim życiem. Jednak nie mogę się zgodzić, że muzyka klasyczna jest dla spokojnych osób, są utwory które pobudzają wyobraźnie przy których moje nogi same rwą się do tańca. I ja nie należę do osób spokojnych raczej do bardzo pobudzonych:)

Brunetka chyba sobie obejrzę ten serial, w takie dni jak ta majówka (ciągły deszcz) co innego pozostało mi robić. A co najgorsze przeziębiłam się mam taki paskudny katar, że spać nie mogę;( No i z jedzeniem ciągle mam problem, jem tak mało że schudłam już o 2 rozmiary jest tylko brzuszek i to mocno wystający:)

Groszek i Joanna wiem co znacz ą wymioty i mdłości, ale to już chyba nie wróci:) więc będzie oraz lepiej:)

Joanna, a twój kot wychodzi z domu??? Bo jeśli nie to nie masz czym się martwić:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 11 miesiąc temu #643594 przez cortezia
1. Beethoven- sonata księżycowa cz. 1 (bardzo dobre przed snem)

2. Beethoven- koncert fortepianowy Es-dur cz. 2

3. Szeherezada cz. 3

4. Czajkowski- koncert skrzypcowy D-dur cz.1 (dobra na początek dnia) cz. 2 (dobra na wieczór)

5. Schumann-fantazja na skrzypce i orkiestrę
(Ale z ta fantazja to może jednak ostrożnie.. Przynajmniej nie teraz.. Ona jest bardzo ruchliwą i dynamiczna momentami.)

6. Jan A. P. Kaczmarek-Dancing with the Bear (to ścieżka z filmu Marzyciel,bardzo ładna)

7. Jan A. P. Kaczmarek- Neverland-Piano Variation in Blue (to też z Marzyciela,bardzo spokojna,nastrojowa fortepianowa- idealne przed snem)

8. Mozart- symfonia no 40 cz. 2 i z symfoni no 41 cz. 2

9. Dvorak- Symfonia "Z nowego Świata" cz. 2 (obojętnie jaka pora dnia,bo jest bardzo wyciszająca i pogodna)

10. Edward Grieg- Poranek (po niemiecku Morgenstimung albo coś w tym stylu,ale bardzo piękny utwór! Bardzo dobry na początek dnia kiedy jeszcze leżysz sobie w łóżku :))

Tutaj dziewczyny utwory które możecie sobie posłuchać jeśli oczywiście chcecie:)

11 lata 11 miesiąc temu #643644 przez Joanna26
Cortezia - no Brysiu jest półpersem kotem typowo domowym (na dworze już pierwszego dnia by go pewnie zjadł pies, bo to taki ciapciak) :) Ale mamy psa w domu i on wychodzi na dwór, a z kotem razem śpią, mają miski wspólne itp... No nic, mam nadzieję, że będzie ok.

A ja się zastanawiam nad zwolnieniem lekarskim. Pracę mam bardzo stresującą - są dni, że bite 8 godzin przez kompem, a są takie, kiedy i 10 godz w terenie...Niestety odkąd zaszłam to nie jestem już taka skuteczna, ciągle chce mi się spać albo wymiotować ale mój lekarz nie proponuje mi L-4. Uważa, że ciąża to nie choroba a ja też nie wiem, jak argumentować, że w pracy coraz mi trudniej podołać obowiązkom...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #643665 przez cortezia
A chodzisz na NFZ do gin. Wiesz co mi lekarka zaproponowała już w 7 tyg zwolnienie ale powiedziałam, że na razie dziękuje, chociaż teraz już wezmę bo również mam cholernie stresującą prace. Moje znajome mówią, żeby najlepiej powiedzieć na wstępie, że pomimo tego ze to końcówka I trymestru i powinno być lepiej to ciągle masz wymioty, że słabo Ci że nogi Ci puchną. Nakłamać po prostu, powymyślać i pójdzie jakoś, a jak nie to spróbuje do innego gin.

aaa i co do toksoplazmozy jeśli kot jest w domu i nie chodzi nie je myszy itp. To na bank to kot nie ma toksoplazmozy i Cie nie zarazi. Ja pod względem toksoplazmozy jestem już wyedukowana, bo tak jak pisałam we wcześniejszych postach, wyszła mi toksoplazmoza. Moi rodzice i pra-babcia mają koty. Moich rodziców kot to Kot Norweski Leśny wyłazi poluje i ogólnie jest szalona:) za to prababci kot jest domowy i nigdzie nie wychodzi. Lekarz weterynarz od raz zrobił im badania, one nie maja bo tak jak tłumaczył, szybciej toksoplazmozą zarazi się kobieta w ciąży jedząc nie umyte owoce, warzywa czy surowe mięso kot z toksoplazmozą zraża tylko gdy ma biegunkę. A psy nie przynoszą toksoplazmozy:)Także musisz uważać na kuwetę po prostu i jej nie sprzątać.

11 lata 11 miesiąc temu #643677 przez Joanna26
Do gina chodzę prywatnie - wybrałam sprawdzonego lekarza - jest dobrym specjalistą i ma bardzo dobry sprzęt, ale niestety jest cholernym mrukiem i ma swoje wkreny. No nic, teraz we wtorek porozmawiam z nim, a 15 maja zapisałam się na konsultacje do innego lekarza (takiego, co w szpitalu pracuje) to najwyżej z nim pogadam. Ja jestem w 12 tygodniu, będę w 13 podczas wizyty. Też myślałam,że do 7 miesiąca na luzie popracuje, ale okazało się, że to tylko tak mi się wydaje. Jak włażę na 3 piętro, gdzie pracuje (w kamienicy bez windy) to mam zadyszkę, kilka razy dziennie biegam z góry na dół i do tego jak siedzę przed komputerem to po paru godzinach tyłek i plecy tak mnie bolą, że masakra. I do tego, jakby było mało, zaczynają mi się robić hemoroidy - już dwa razy krwawiłam po wizycie w toalecie.

11 lata 11 miesiąc temu #643897 przez moniczka8401
witam was dziewczyny
Mam 29lat, to jest moja czwarta ciaza, mam juz 2 synow 4latka i 2latka.
teraz obecnie mam 10tydz ciazy blizniaczej :)
Czuje sie super super i jeszcze raz super. moje kolezanki ubolewaja nad wymiotami i to kazda a ja jakas inna kompletnie nic mi nie ma...
mam brzuch jak na 4 miesiac jak nie wiecej a tu dopiero 10tydz. w 15maja mam usg prenatalne az jestem ciekawa czy uda sie zobaczyc juz plec :) przy poprzednich ciazach wiedzialam juz w 12tyg na prenatalnym wiec mam nadzieje ze i tym razem sie cos pokaze :silly:

Joanna26 ja mialam kota i zrobilam sobie toksoplazmoze i wyszla ujemna a mialam kota ze schroniska w oplakanym stanie..

Jak kicham to tez musze sie troszku zgiac bo inaczej bede cierpiala..
Oczywiscie brzuszek ciagnie mnie czasami, kluje i pobolewa. ale wydaje mi sie ze to macica sie caly czas poszerza dzidziusie rosna... Jestem dobrej mysli:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka