BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 8 miesiąc temu #645915 przez Groszek
Ale superaśne macie brzuszki :D Przez długi weekend każdy odpoczywał to i cisza jak makiem zasiał :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #645916 przez pani_p
Hejo :-)

Z tego co wiem to lepiej brać paracetamol na ból głowy w ciąży ;-) przynajmniej tak mi mówi moje otoczenie i lekarz.

Brunetka nie mam nikogo takiego co bym mogla obserwować jak sobie radzi... Mnie tez zmartwilo twoje pytanie.

Justyna śliczny brzuszek :-) ladnie rośnie :-)

A ja po wizycie u lekarza :-) ciąża rozwija się prawidłowo jeżeli chodzi o wielkość macicy. Przytylam 0,5kg przez dwa tyg takze nie jest źle ;-) w czwartek ide na usg :-)

11 lata 8 miesiąc temu #645930 przez cortezia
Ja też spróbuję dodać zdjęcie brzuszka. Jest spory , a wieczorem jest jeszcze większy. Już zaczekać stosować krem na rozstepy.

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #645984 przez małopolanka
Brunetka poruszyłaś dość trudny temat. Znam mnóstwo rodziców z małymi dziećmi z racji tego że pracowałam w żłobku ale też w rodzinie i wśród znajomych większość ma małe dzieci. Z tego co obserwuje dziecko to jest trudny sprawdzian dla młodych rodziców. Prawie 90% par ma jakieś problemy szczególnie na samym początku gdy dziecko jest maleńkie, cały czas płacze potrzebuje mamy 24h. Ludziom puszczają nerwy więc myślę że pewnie każda z nas zaliczy prędzej czy później jakiś gorszy czas w relacji z ukochanym. Bywa że ludzie się rozstają w tym czasie. Niektórzy faceci nie odnajdują się w roli ojców tak szybko jak byśmy chciały. Niektórym w ogóle to nie pasuje i nawet się z tym nie kryją. Kobieta wcale nie musi rozstać się z facetem żeby być samotną. Niektóre z mam które znam były zdane same na siebie nawet będąc w związku. Nie otrzymywały żadnej pomocy ze strony faceta przy opiece nad dzieckiem. Musiała ze wszystkim radzić sobie same. Więc samotność to nie tylko problem kobiet które aktualnie nie są w związkach. Czasami dzieci nawet były planowane i chciane przez obie strony a gdy dziecko się rodzi facet po prostu się wypina na wszystko bo inaczej to sobie wyobrażał. Gdy para zalicza tzw wpadkę to jest wielki szok dla obojga i tu wszystko zależy jaką relacje tworzyli do tej pory. Mogłabym podawać przykładów bez końca. Najtrudniejszy sprawdzian dla związku z tego co obserwowałam to gdy dzieci są małe (tak do poł roku po porodzie czasem nawet do roku) potem w miarę wszystko się normuje. Uff ale się rozpisałam.

Dziewczyny brzuszki macie śliczne.

Gravity cieszę się że jeszcze jesteś z nami. Dawno Cię nie było.

Dodam tutaj zdj z rana tak jak obiecałam. Brzuszek się zmniejsza dużo ale w ciągu dnia jakoś sam tak wypycha się do przodu więc się nie martwię. Musze się zważyć jestem ciekawa czy moja waga ruszyła z miejsca.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #646185 przez Psotka
Jak będę miała chwilę to załączę również swój brzuch. Dziewczyny powiedźcie kiedy najlepiej iść na L4, mam pracę siedząca przy komputerze i telefonie. Jedyna dolegliwość to ból pleców. Przyznam że gorzej mi wstawać rano do pracy. W pracy nie mam dostępu do świeżego powierza ponieważ w pokoju mam okna przeciwpożarowe których się nie otwiera.
A jeszcze dojdą upały i zaczniemy włączać klimatyzację wówczas obawiam się zaziębienia.

Pozdrawiam

11 lata 8 miesiąc temu #646223 przez natB
Witam Was :)

i ja dołączam się do listopadówek 2013... planowany termin 11.11 magiczna data... na początku miałam pewne problemy z utrzymaniem ciąży, ale teraz już jest dobrze... dzisiaj kolejne USG i badania zobaczymy, jak tam maleństwo się rozwija...
Aha nie przedstawiłam się Natalia, lat 24, ciąża pierwsza :)

Pozdrawiam :)

11 lata 8 miesiąc temu #646255 przez nefretete666
hej dziewczyny u mnie wszytskow porzadku bylam w Pl na usg jak wrocilam spotkalam sie z polozna a teraz musze sie umowic na usg w szpitalu,bardzo mi milo ze o mniee pamietalyscie.macie sliczne brzucholki:)

11 lata 8 miesiąc temu #646413 przez pani_p
Nefretete no nareszcie!!! Dziołcha ja już czarne myśli miałam :P

Czesc Natalia :) mamy termin na ten sam dzien :-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #646501 przez agnieszkazst
hej :)jestem nowa na forum - dziś Was znalazłam :) termin rozwiązania mam na 8.11. i jestem przeeeeeeszczęśliwa nosząc w sobie nowe Życie :) Dzień w którym dowiedziałam się że noszę w sobie Maleństwo był dla mnie i Męża jednym z najszczęśliwszych :) jednak jeszcze nie wiemy jakiej jest płci :) USG w przyszły czwartek - może coś pokaże :) pozdrawiam serdecznie wszystkie obecne tu Mamusie!! :) Agnieszka :)

11 lata 8 miesiąc temu #646504 przez agnieszkazst
A i zapomniałam dodac - to pierwsza ciąża :) lat 29 :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #646599 przez małopolanka
Natalia i Agnieszka witajcie ;-) grono powiększa nam się coraz bardziej każdego dnia ;-)

nefretete666 super że wszystko ok u Ciebie ;-)

11 lata 8 miesiąc temu #646662 przez Psotka
Hej, zapomnialam podac wiecej szczegolow. To moja pierwsza ciaza, wyczekana z reszta. Termin mamy na 10 listopada. Jesli ktoras z Was jest z Krakowa lub okolic to jest mozliwosc darmowego usg w plazie dnia 18maja. Wznawiam pytanie kiedy wybieracie sie na L4? Bede wdzieczna za kontynuacje tematu. ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #646735 przez Ellie
Witajcie
Psotka, ja tak jak wcześniej wspominałam poszłam na L4 jak najszybciej, zostałam o to poproszona przez szefa (też praca przy komputerze, telefon, klimatyzacja, do tego nocki,kontakt z ludźmi miłymi, niemiłymi, nietrzeźwymi,itd.) ale jeżeli dokuczają ci plecy to idź jak najszybciej, niby nie powinnaś pracować przy komputerze dłużej niż 4h, ale każdy wie jak to jest z dostosowywaniem miejsc pracy dla ciężarnych, no przynajmniej w większości przypadków. Jeżeli tylko lekarz będzie chciał ci dać to bierz i odpoczywaj sobie, bo jeszcze się narobisz w przyszłości :silly:

Pani_p ten paracetamol to chyba był do mnie. Ja wiem, że najbezpieczniej paracetamol brać, ale Apap to jest właśnie czysty paracetamol hihi :lol:

Dziewczyny czy wy też zaczynacie się czuć jakieś ociężałe?No tak mi dzisiaj brzuch ciąży, że mi jest ciężko się podnieść z kanapy, była u nas burza niedawno i chciałam router w pawlaczu odłączyć to ledwo się wskrabałam na to krzesło. Miałam tez dzisiaj bliskie spotkanie z teściową, na szczęście za wiele się nie mądrowała więc przeżyłam je bez stresu

No i witam nowe koleżanki, fajnie że grono nam się powiększa;)

11 lata 8 miesiąc temu #646756 przez dzidostwo
Dziewczzyny a co z naszą tabelką??? i grupą na fb??

zapraszamy i uzupełniajmy tabele :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 8 miesiąc temu #646798 przez dzidostwo
Corteziaa propo rozstępów, kremy nic nie dają i kiedyś oglądałam program w którym lekarz się wypowiadał, że te kremy nic nie dają, bo jeżeli ktoś ma tendencję do rozstępów, to i tak je bedzie miał i tu zaden krem nie pomoże, a wiem bo stosowałam krem przeciw rozstepą przez całą ciąże a i tak je miałam więc szkoda kasy było :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka