- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Widzę, że ostatnio bardzo żywo na forum. Oczywiście znowu nie potrafię nadrobić, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie.
Śliczne macie brzuszki no i oczywiście spore, więc całkiem całkiem ciążowe. Myślałam, że zabłysnę swoim wielkim domkiem maleństwa z racji 3 ciąży.Myślałam, że za duży mam ten mój brzuszek a tu jednak więcej takich pań jak ja a to znaczy, że wszystko ze mną ok.
Witam nowe mamuśki, dołączcie do tabelki.
Dzidostwo i jak sprawa wózeczka. Wystaw, gdzie tylko można. Mnie udało się sprzedaż aż 5 wózeczków to Tobie taki super pojazdteż napewno się uda.
Ja nie umiałam ci przesłać link na moją stronę fb.
Dzisiaj miałam prenatalne. Mój D był ze mną. Był bardzo zaciekawiony, ale spodziewał się, że więcej zobaczy (baranek myślał, że chyba rysy twarzy dostrzeże, no i liczył, że lekarz pozna płeć). Ja też myślałam, że ujrzy co malec ma między nogami, ale stwierdził, że po 20 tyg. Jakiś kiepski ten lekarz..
W każdym razie dodatkowo pobrał mi prew na zrobienie podwójnego testu, wynik za 3 dni. Z dzidzią wszystko ok. NT 2,1mm. Malec od główki do końca pupki ma 62mmi wszystko w najlepszym porządku, przepływy, kość nosowa itd. Mam płytkę. Tylko pierwsze badanie trwało 15 minut potem przerwa na pobranie krwi, miałam zjeść coś bardzo słodkiego, żeby dzieciątko troszkę się poruszyło,bo leżał tylko na boczku i wrócić na ponowne badanie po 40 min.Słodycze troszkę pomogły, bo później udało się wszystko zmierzyć. Serduszko biło 160.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
ja tez jestem ciekawa, jakiej płci mamy lokatora.. ale podejrzewam że trochę długo go nie poznam
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Ellie a to nie wiem czy apap jest bez dodatków jak tak to ok a ociezała to czuję się w łóżku, wszystko mnie boli, źle mi się spi, okropność...
Witam nowe koleżanki
Wielomama cieszę się, ze wszystko w porzadku z malenstwem. A lekarz pewnie nie chciał się pomylić to wolał zaczekać z wiadomościami dla Was
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Psotko, ja podobnie jak Ellie już poszłam na L4 - pani doktor sama mi zasugerowała, że nie powinnam pracowac, warunki w pracy też miałam niekorzystne dla ciężarnej, non stop komputer, komórka, duża odpowiedzialnośc, stres itp. A napracujemy się jeszcze w życiu niemało. Teraz najważniejsze jest dobro Maleństwa. Co innego jeśli praca jest "light-owa", to wtedy jeśli nie sprawia ona trudności a i gdy nie ma się żadnych uciążliwych "przypadłości" i jeśli kobieta chce pracowac jak najdłużej, to czemu nie. Pozdrawiam Cię ciepło i daj znac jaka decyzja.
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
co do kremów na rozstępy osobiście używam Ziaji i myślę, że skóra wygląda o wiele ładniej, jest naciągnięta i nie mam, jak na razie ani jednego rozstępu ... a oprócz tego używam oliwki...
życzę udanego dnia ... ja walczę w pracy... byle do 15:30
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do rozstępów to super że nie masz problemów. Spróbuj nawet tylko samej oliwki, ja myślę że to wystarczy również udanego pięknego dnia! U mnie w Zachodniopomorskim świeci cudne słoneczko!!
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie ma ,co też przesadzać... jest to moja pierwsza ciąża, za bardzo nie mam kogo się poradzić, z mamą nie mieszkam, siostry nie mam, a koleżanki hmmm nie są na etapie rodzenia dzieci ... fajnie, że takie forum jest można trochę się nagadać
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wiecie, ostatnio - jakieś dwa tygodnie temu - była w C&A Shop Online super obniżka odzieży ciążowej. Kupiłam sobie piękny czerwony a'la marynarski T-shirt za 15zł, super ciążowy strój kąpielowy który w cenie regularnej był o zgrozo za 115 zł kupiłam też za 15zł, normalnie takie super zakupy że hej I jak ładnie wszystko leży - wczoraj doszła paczka jak będą znowu jakieś promocje to dam Wam znac Po normalnych cenach to bym nie kupiła bo drogie to jak nie wiem co, ale... kocham wyprzedaże
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Witajcie wszystkie nowe dziewczyny miło, że jest nas coraz więcej. Co do tabelki takową zajmuje się DZIDOSTWO do której możecie napisać prywatnie swoje dane takie jak imię Nazwisko( wtedy odnajdzie was na FB i doda do swoich znajomych a później na naszą grupę listopadówek, która jest całkowicie TOP SECRET i nikt z naszych znajomych na FB nie widzi dodawanych tam postów komentarzy zdjęć) Wracając do tabeli pisząc do DZIDOSTWA dowiedzcie się jakie dane są potrzebne:) bo ja już nie pamiętam:)
Miałam wczoraj robione USG Prenatalne no i wszytko jest w porządku:) Pani Gin ciągle mnie rozśmieszała, bo stwierdziła że maluch to chyba do taty podobny bo mama jest taka szybka i energiczna a maluch taki spokojny tylko pupką podskakuje, a na sam koniec to aż się popłakałam bo fasolina pomachała do nas rączką. Ale wszytko jest jak w najlepszym porządku:)ASP ok 140/min, AFI w normie N,T-1,6, kosmówka w normie. Co do tej toksoplazmozy to mogę już odetchnąć choroba była kiedyś przeze mnie przechodzona:)
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
Cieszę się bardzo że i u Ciebie i u Maleństwa wszystko w porządku I to takie cudowne że pomachało rączką!!!!! Łezka w oku sama się kręci... Dobrego dnia!!
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tak na razie z odzieżą ciążową i wszystkim, co się wiąże z dzieckiem nie wiem podchodzę z rezerwą... tak, żeby nie zapeszyć chyba może głupie, ale na początku ciąży byłam w szpitalu, bo miałam zagrożenie poronieniem, więc tak powoli zaczynam się wszystkim cieszyć bo wiem, że wszystko idzie w dobrym kierunku
cortezia też mam obawy co do toksoplazmy, mam kotkę, która żyje na dworze, ale jest oswojona, karmimy ją, korzysta z kuwety, śpi w swojej szopce, a w dodatku jest kotna i za chwilę nam się pojawią maluchy, ale wiem, że prędzej się zarażę przez surowe mięso ... ale dmucham na zimne