- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
jeżeli chodzi o kremy to też chyba uważam, że jest to niezależne od nas. Używam Perfecta mama, ale nie liczę na cuda. Już mam sporo rozstępów i z każdą kolejną ciążą było ich więcej, na szczęście nie są czerwone, ale za to dół brzucha obwisły. Wiem, że raczej tego nie zmienię, nie mam siły katować się ćwiczeniami. Po 10 latach bycia razem już mi to zwisa czy podobam się D czy nie. Nigdy nie sprawił mi przykrości, ale też nie raz widzę jak spogląda na inne. Facet to świnia-każdy. Prędzej czy później to wychodzi.
cortezia cieszymy się z Tobą, że wszystko dobrze u maleństwa. Tak wiem to machanie rączką jest najcudowniejsze.
agnieszka fajnie, że udało ci się wypatrzeć takie okazje sklepowe
Przedstawiam Wam moje maleństwo
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Cortezia super ze toksoplazmoza już nie jest aktywna bardzo się cieszę!
wielomama prze cudny ten Twój bobasek.
dzisiaj rano byłam w szpitalu bo wczoraj do mnie zadzwonili o te wyniki. Więc na początek za bardzo się nie dowiedziałam o co chodzi już czekała na mnie recepcjonistka dała mi stertę dokumentów kazała czekac w poczekalni i mi mówi ze zobaczę 3 lekarzy dzisiaj ! No to sobie myśle - piękne mi musiały wyniki powychodzić że aż 3 haha. Za jakaś chwilke zostałam wezwana na oddanie próbki moczu potem na mierzenie ćiśnienia i od razu miałam iść na USG. Nie spodziewałam się że mi zrobią wcześniej niż w ustalonym terminie. Na USG wszystko wyszło super dzidziuś urósł niesamowicie od ostatniego razu. Widzieliśmy rączki nóżki najfajniejsze było jak obrócił się do nas i ziewnął ale tak długo jakby mu się spać chciało haha. Cudny widok. Lekarka/położna nie wiem nawet kto to był zmierzyła i powiedziała że wg OM jest 13 tydz i 4 dni a wg USG jest 13 tydz i 4 dni czyli idealnie. Dzidziuś rośnie prawidłowo wszystko jest ok. Potem zostałam wezwana do ogólnego lekarza który powiedział że jestem tu dzisiaj ( w końcu się dowiaduje dlaczego) bo moje tsh wyszło niskie. Pytała się czy miałam problemy z tarczycą i czy brałam jakieś leki. Mówię jej że jestem zaskoczona bo nidgy nie miałam problemów nikt w rodzinie tez nie. No więc spoko powiedziała że musi mnie zobaczyć endokrynolog. Więc za jakaś chwile już byłam w gabinecie endokrynologa i okazało się że tsh jest niskie ale reszta badań na tarczyce jest ok więc tsh nie ma się co przejmować. Powiedziała jedynie że muszę to skontrolować po porodzie i że na razie nic z tym nie będziemy robić i że to tyle i jestem już wolna mogę iść. W sumie dużo zamieszania o nic. Dobrze że nie jestem typem panikary bo można by się było nieźle na stresować z rana zanim się nie wyjaśniło o co chodzi. Najważniejsze że z dzidzia wszystko ok. Mam zdjęcia ale jakościowo są do bani. Ogólnie w szpitalu wszystko szybko się dzieje więc trwało to dosłownie chwilkę. Dzidziuś tak się wiercił że jestem w szoku że jeszcze tego nie czuję. Mam się zgłosić za 10 tyg. Dodam zdjęcie dzidzi ale nie wiem czy coś zobaczycie widać główkę i kawałek rączki bo dzidziuś leży bokiem.
Co do kremów to ja na razie używam cacao butter Palmer's oznak rozstępów nie widzę jak na razie ale tez nie mam jeszcze takiego brzucha. Spróbuje tej oliwki. Może na zmianę będę smarować zobaczymy czy to coś da.
- gabi 85
- Wylogowany
- gaworzenie
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dodatkowo często podczas karmienia jesteśmy na mega diecie, gdzie należy prawie wszystko wykluczać z diety i wtedy ratują nas i dziecko dodatkowe witaminy.
Oczywiście raczej wszyscy lekarze doradzają, aby do 13 tygodnia brać kwas a dopiero potem witaminki. A życie i tak pokazuje swoje, ponieważ znam kobiety, które nie brały witamin, podczas ciąży żywiły się tylko hamburgerami one dodatkowo paliły a dzieci szybko siadały, chodziły i były bardzo silne. Znam też takie mamy, które były bardzo przykładne a dzieci bardzo słabe i malutkie.
Małopolanka no poprostu super się zajęli Tobą rano. Gdyby wszędzie była taka opieka...Najważniejsze, że wszystko ok.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
U mnie też piękna pogoda ugotowalam nam zupke krem z brokulow i pojechalismy w góry do Ustronia pospacerować i powdychac świeżego powietrza
Śliczne te wasze dzidziusie ja ide jutro i nie mogę się doczekać :-D
Mi lekarz kazał od początku brac witaminy i dodatkowo kwas foliowy do 16 tyg. Co doktor to inna teoria.
A ciesze się że ta tokso to już przebyta a nie aktywna
Buziaki
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania