- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ok dzisiaj kończe post bo wczoraj wieczorem padłam jak mucha haha Suzii001 USG w szpitalu trwało ok 5-10 min. Nie wiem jak jest w Dublinie ale u mnie w szpitalu wiecznie jest masę ciężarnych czekających w kolejkach i personel uwija się jak może. Ostatnio moja wizyta trwała ok 2-3 godz szybko dość zleciało. Pierwsza trwała dłużej bo przeprowadzany był ten wywiad. Pytałaś czemu dopiero za 10 tyg hmm mi się wydaję właśnie że często są te wizyty. Wcześniej jeszcze po 7 tyg mam u GP więc non stop kontrolują czy wszystko jest ok.
dzidostwo cieszę się że sprzedałaś wózek

wielomama już za niedługo będziesz mogła odetchnąć. Wyobrażam sobie ile to musi być stresu dla Twojej córci i dla Ciebie też bo trzeba wszystko przygotować, wszystkiego dopilnować. Już za niedługo na szczęście będziesz mogła odetchnąć.
Co do pracy bo chyba Psotka z tego co pamiętam pytała o L4. Ja dziewczynki wracam do pracy od poniedziałku. Moja laba się skończyła . Czuję się dobrze. Najgorsze 3 mies chyba minęły więc nie widzę przeciwskazań żeby nie pracować. Jedyną wadą jest że zaczynam o 6.30 ale za to wcześnie kończę. Cieszę się że w końcu będę bardziej aktywna.
nefretete666 bez gavisconu nie wyobrażam sobie zasnąć haha czasami nawet gaviscon nie pomaga. Wypróbuje ten patent z mlekiem może pomoże.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nefretete666
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

U mnie od stycznia 2012 wieczne L4 bo jakoś wole sama się zajmować Cora u drugim Bobo również niż oddać pod opiekę babciom lub zlobkom. Na szczęście Maz ma własną firmę więc trochę mu pomagam a przy tym mogę sobie pozwolić na bycie mama 24h/d. I mam nadzieje, ze dopóki nie pójdą do przedszkola to będę mogła ten czas spędzać z nimi.
Co do zgagi to często w późniejszych miesiącach się pojawia i to niezależnie od jedzenia. Po prostu Dzidzia się rozpycha i siedzi na żołądku

Co do wizyty to mi chyba najdłużej zostało czekać bo dopiero 27.05 a poprzednia była 4.05. Z jednej strony jeżeli będzie usg to Dzidzia będzie juz prawie w 19 tyg wiec i będzie już co oglądać i może się ujawni

- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4

Ja wizytę miałam 7.05 u gin prywatnie, a 23.05 mam na NFZ. Nie wiem czy będzie cokolwiek widać bo teraz maleństwo było obrócone główką w dół i nie było nic widać z resztą w jedenastym tygodniu to tak słabo..

Arbuzy są dobre, jak to powiedziała moja pra-babacia "moczopędne"

Życzę wszystkim mamom miłego weekendu. Wielomamie, mało stresu i żeby impreza była udana:) powodzenia:D
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

co do wymiotów mi się jeszcze zdarzają, co prawda nie tak często, jak kiedyś, ale głównie po jabłkach

staram się nadrobić wszystkie wątki, które poruszyłyście, ale nie ogarniam...
aaaa L4 no tak byłam miesiąc, wróciłam do pracy, a od lipca idę już do rozwiązania

Miłego weekendu kochane

- gabi 85
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- irreversiblexx27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

nie stresuj się i głowa do góry

Dobranoc

- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5

strasznie miło się czyta, że tyle w naszej pokaźnej gromadce się dzieje

Suzi to jesteśmy prawie że ten sam termin - różnica jednego dnia

Zapraszamy dziewczyny do naszej listopadowej grupy też na fejsie - więcej szczególów u Dzidostwa

- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wielomama życzę udanej imprezki

Irreversiblexx27 witamy

Mam pytanie czy któraś z was boi sie panicznie porodu? Ja na sama myśl robię sie blade,ogólnie niecierpie lekarzy widoku krwi a nawet przy pobieraniu mdleje dlatego bardzo boje sie porodu

- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A na razie to nawet wogole. Pozniej, in blizej konca, tym pewnie bardziej będzie mi to chodziło po głowie. Ale nastawienie w głowie jest prawie najważniejsze, dużo od niego zależy no i współpraca z lekarzem i położna dużo lepiej się układa

- dzidostwo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1

Suzi Oby oby

Małopolanka Widzę, że przyszłe miesiące pełne wizyt

Nefretete Ja w pierwszej ciąży nie miałam zgagi ale za to miałam takie dziwne uczucie w gardle i musiałam coś chrupnąć zawsze.. bo mnie to dziwne uczucie meczyło (prawie jak zgaga)

ale ogólnie jak mnie nie raz paliła, to polecam zimne mleko, albo jabłko

Justyna Najdłużej ,ale kto wie może prędzej dowiesz się o płci dziecka

Cortezia u mnie podstawą jest pomidor, bo jakoś dziwnie nic mi innego nie smakuje ale mam ochote na frytki z kurczaczkim na piwie, karkowke i piers z kurczaka z grila.. oraz taki boczek na patyku tez z grilla, mam zamiar to zjsc przed wylotem

Co do imion my mamy tez dla chłopca i dla dziewczyki miało być LILIANA (LILI) ale mąż się jeszcze zastanawia

GabiAha, bo właśnie się tak zastanawiałam, bo np. moja znajoma miała prenatalne ale wczesniej nie byla w ciazy, i jest grubo przed 35 rokiem.. więc dlatego sie zastanawiałam dlaczego jedni mają a innni nie...
Ireversible loo cięzko było mi zapamietac nick

SuziJa się nie boję i pierwszego porodu rónież się nie bałam nawet o nim nie myślałam, nawet wchodząc na porodówkę wiedziałam że muszę to zrobić i nie bardzo myślałam o nim po prostu rodziłam... a teraz jescze troche wczesnie.. tak jak pisałam wyzej boje sie obcych ludzi i obcego miejsca.. i jeszcez ten moj jezyk nie zbyt ekstra :/
Brunetka PISZ DO NAS !!!!!!!
My dziś byłyśmy z Amelką w Bytomiu u brata, troszkę posiedziałyśmy potem pojechaliśmy do Silesi połazić po galerii i wyjechłyśmy przed 11 a wróciłyśmy do domu na po 18

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Ja tak na chwilke tylko.
Zmeczenie dokucza wiec dnia przesypiam,i muli mnie okropnie.
Usg mam 15 czyli w srode i te badania penetralne tez odrazu ale ja tez za soba mam 3katastrofy

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja szczerze też miałam na początku obawy, ale teraz zwłaszcza wczoraj na zakupach aaaa chciałoby się coś już kupić, chociaż jakiegoś jednego bodziaka, ale jeszcze się hamuję

za to moja Mama hamulców nie ma i kupuje, a w sumie ja jej nie bronię, niech się cieszy, że będzie po raz drugi Babcią

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-