- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
Graviti nie martw się, wszystko będzie dobrze myśl pozytywnie:) To będzie Ci łatwiej i lepiej dla maluszka, bo pamiętaj on wszystko czuje, że Ci smutno, że się martwisz, że denerwujesz... i przejmuje emocje od Ciebie
Dzidostwo to masz smaki:D hahaha
Ja dzisiaj trosze poszalałam po sklepach, musiałam kupić prezent dla małej Zosi(chrześnica mojego M.) bo obchodzi 15 maja imieninki:) i oczywiście wparowałam na ciuszki dla niemowlaków iiiiii co i się rozczuliłam bo była taka słodka czapeczka z napisem I <3 my Mum and Dad , No koniec albo śpioszki z takim kapturkiem z uszkami i spędziłam w tym dziale 15 min tłumacząc sobie, że nie powinnam jeszcze, że spokojnie i w ogóle.... Wyszłam smutna, że nie zrobiłam dla siebie i malucha prezentu:(
Wielomama jak tam Komunia się udała???
Brunetka, gdzie zaginęłaś???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Nie wiem czy witałam się z nowymi koleżankami więc tak na wypadek Cześć

Ostatnio też mam takie myśli trochę ciężkie... jak ja sobie poradzę przy porodzie, z tym bólem, no i też nie lubię być w obcych miejscach, nie umiem np upomnieć się o swoje, więc boję się, że mnie potraktują jak "kawał mięsa" i będzie to dla mnie traumatyczne przezycie. Może się roztkliwiam nad sobą, nie wiem, ale to będzie mój pierwszy poród więc nie wiem jak to wygląda i boję się tego nieznanego...
Co do kupowania to mój mąż zaraz w pierwszy dzień jak się dowiedział o pozytywnym teście, przywiózł mi małe, mięciutkie buciczki. Oczywiście niebieskie

Dzisiaj od rana na nogach jestem, ogarniam chałupę i już nie mam siły a końca nie widać... ten kręgosłup mi strasznie dokucza...
A i mam do Was jeszcze pytanie, odkąd jestem w ciąży strasznie mnie wysypuję, śmiem twierdzić, że dorobiłam się trądziku i już nie wiem jak sobie z tym radzić bo co mi się załagodzi i wygoi to zaraz na nowo wysyp... Macie może jakiś pomysł? Dermatolog chyba i tak mi nic nie da na to?
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5

Pani_p z tym trądzikiem w ciąży to tak czasem jest. Niektóre cere mają cudną, niektórym niestety coś się pojawia, co kobieta to pewnie historia

Dziś miałam niezłe zachcianki żywieniowe:) Zjadłam w południe mozarelle z pomidorem i bazylią i pieprzem, zaraz po tym 3 kiszone ogórki, całość popiłam 0,5l soku grejpfrutowego, a zaraz po tym wsunęłam jeszcze dwie brzoskwinie

- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A ja ostatnio nie mam żadnych zachcianek, poszło w drugą stronę i nie chce mi się jeść. Tzn jestem głodna, ale nie mam ochoty i jem na siłę

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co do wyprysków, niestety mnie też wysypało zwłaszcza na czole, dekoldzie, no ale niestety dziewczynki hormony buzują

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Suzii ja jak mam wizyty w szpitalu właśnie to przechodzi mnie dreszcz za każdym razem jak idę korytarzem bo wiem że za parę mies prawdopodobnie nim będę szła na porodówkę. Bólu raczej się nie boje. Wiem że trzeba to przeżyć i tyle. Odwrotu już nie ma.
Gravity trzymam kciuki za Twoja wizytę. Twoje obawy są uzasadnione. Masz za sobą ciężkie chwile. Wiem że choćbyśmy Ci mówiły żebyś się nie martwiła i tak będziesz. Pewnie miałabym tak samo. Na pewno odetchniesz dopiero wtedy gdy w środę lekarka powie Ci że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Trzymam kciuki żebyś usłyszała same dobre wiadomości.
Basia witam Cię

dziewczyny pisałyście coś o pomiarach no więc ja jak byłam w szpitalu to chyba z tego wszystkiego zapomniałam zapytać w sumie to rozmawiałyśmy tylko czy wszystko jest ok. Dzidzia się ruszała pięknie. Wszystko trwało dosłownie chwilkę. Powiedziała że wg USG ma 13 tyg i 4 dni tyle samo co powinno mieć wg OM. Potem w domu jak już dostałam zdjęcie szukałam pomiarów i jedyne co mam w cm to wartość 10,4 cm więc zastanawiałam się czy to jest długość ale to chyba nie jest możliwe. Chyba że nosze w sobie jakiegoś wielkoluda haha Ostatnio w 8 tyg miało ponad 2 cm. Dokładnie 22,4mm. Co jeszcze może być w cm na takim zdj USG?
Dzidostwo ja też chciałam Liliane. Moje typy na początek to byłą Liliana Róża Milena Rozalia ale wszyscy z mojej rodziny łącznie z mężem stawiają na Milene. Ja jestem tak średnio przekonana. Nie mogę się zdecydować.
Brunetka faktycznie już dawno Cię nie było. wszystko ok u Ciebie?
Agnieszka ja po takim miksie wymiotowałabym dwa dni hahaha
pani p ja męcze się już chyba z miesiąc z moim podbródkiem bo mnie wysypało w jednym miejscu mam jakby placka gdzie są małe kropeczki. Jak mam makijaż to nie widać tak bardzo ale i tak mnie to wkurza nie mogę się tego pozbyć i to już tyle trwa jakby miało tak zostać na zawsze.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A może to oznacza dziewczynkę

- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Agnieszkazst wow jaka mieszanka, ale jak Tobie przypadła do gustu to na zdrowko dla was obojga:-)
Ja dziewczyny związku ze swoim strachem co do porodu już dzisiaj kontaktowała się z położoną z która zwiedze za 4 miesiące szpitale, chodź i tak ona proponuje mi tak naprawdę jeden. To będzie tzw położona opłacona prywatna , która przyjedzie do mojego porodu i będzie trzymać pieczę nad porodem oraz po nim.Muszę mieć zaufania duszę w śród tych wszystkich lekarzy i położnych. Oczywiście mój M też chce być więc będzie nas trójka, a co jak szaleć to szaleć

- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Co do jedzenia to jak siedzę w domu (czyli właśnie dziś) to pochalaniam niezliczone ilości jedzenia. I tak zaczynając od rana to kanapeczki z wędlina i ogórkiem, herbata, potem arbuz, jabłko i banan, jakiś wafelek, sałatka jarzynowa i to dwa razy bo jakie raz było za mało. W międzyczasie orzeszki slone, ciasteczka, jakiś chrupek po Małej i tak cały dzień czułam jak mi się brzuch rozciąga i boli od tego jedzenia. A przestać było ciężko
- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Justyna współczuje ci z teściowa najlepiej to w ogóle olewac,powiedzieć i leży na sercu i sie nie przejmować

Pani p ja z mam lekki tradzik,nieprzyjemne ale tak hormonki pracują

A co do mion to mi sie podoba Natalia i ignas ale jeszcze nad tym myśle

Cortezia świetny wybór z ta prywatna położna chociaż będziesz czuła sie bezpiecznie i w ogóle taki komfort ze ktoś jest obok i czuwa żeby wszystko poszło dobrze

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do imion my już z moim S. mamy wybrane chłopiec: Władysław, dziewczynka: Matylda

Miłego dnia