BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 10 miesiąc temu #652429 przez natB
suzi001 aaa po kim ten Twój maluszek będzie taki duży? Przyznam ,że dzieli nas tydzień i prawie długość ciała dziecka dwukrotna :P...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #652463 przez JustynaNL
Co do imion, my mamy na razie dla chłopca bo Core mamy i się jeszcze nie zastanawialiśmy jakbyśmy nazwały druga. A co do chłopca to Franciszek Władysław :) jeszcze z poprzedniego zastanawiania się nad imionami zostało :)

11 lata 10 miesiąc temu #652478 przez suzi001
Nat jeśli już to po naszej dwójce ja mam 175 a moj ma 190 :) to moze i dziecko urosło ale coś mi sie wydaje ze poprostu zle odczytalam na tym usg,a zapomniałam zapytać sie te lekarki bo ona z ledwoscia zmierzyla bo tak skakalo i sie kręcilo :)trochę wydaje mi sie to nie możliwe ze takie duże jest dziwne :|.rowniez życzę słonecznego dzionka u mnie właśnie fajna pogoda,ale do pracy trzeba iść he:)

11 lata 10 miesiąc temu #652518 przez pani_p
Ohooo to chyba się muszę przyzwyczaić do mojego nowego "wizerunku".

Suzi no spory maluszek by był. Ciekawe. A może z usg wyszedł inny wiek ciąży? Bo u mnie np to się narazie za każdym razem zmienia :-)

Ja dzisiaj wreszcie przespalam twardo nockę! Tylko dwa razy się obudzilam do wc :-D czuję się jak nowo narodzona :-D

Milego dnia :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #652623 przez suzi001
Dziewczyny nie wiem chyba sie pomylilam moze zoom był powiększony na 13,6 cm bo to jest nie możliwe a lekarka mówiła ze wiek ciąży z ostatnia miesiaczka sie zgadza :) znalazłam jeszcze coś I TRIM 5.90-3.30 to by sie chyba zgadzało bo najpierw mierzyla od główki do pupci a potem nóżki,ze tez sie nie spytałam ale całkowicie wypadło mi to z głowy :) najważniejsze ze wszystko jest dobrze ;d a jak tam wasze samopoczucie????

Dzidostwo jak tam spakowana powoli? Powiem ci ze nie masz sie czego bać tez sie bałam pierwszej wizyty w obcym kraju z obcym językiem ale poszło nawet całkiem niezle,najlepsze było to ze nikt z rodziny nie mógł z mną wejść tylko i wyłącznie tłumacz,niby ze względów prywatnych ale z drugiej str to dobrze :)

A z tesciowymi to lepiej nie zadzierać hihi ja mam akurat dobra teściowa złoty człowiek jak narazie hehe :)

11 lata 10 miesiąc temu #652843 przez cortezia
Hey dziewczyny,

JustynaNL rozumiem, że chcesz swoje dzieci wychowywać po swojemu. Tak powinno być, Twoja teściowa może po prostu czuje się niepotrzebna i stara się za wszelką cenę Ci jakoś pomóc, żebyś ją zauważyła. Wiem, że z teściową to lepiej nie mieszkać chyba że się ma fajna babke bo zawsze są konflikty, ale musisz postarać się mieć więcej cierpliwości i zrozumienia. Ona chyba nie chce źle dla was tylko okazuje swoją troskę w zły sposób. Nie wiem kiedyś Małopolanka pisała, że warto jej o tym powiedzieć zgadzam się, nawet w ogóle na zasadzie rozmowy a nie z nastawieniem monologu i konfliktu. Jeśli się nie uda no cóż wtedy musisz w sobie znaleźć cierpliwość i próbować, żyć w zgodzie. Jak to mówi moja siostra PEACE & LOVE:D

Ja mam dzisiaj okropny dzień zjadłam tylko zupę mleczną z płatkami i wymiotuje od 10.00 jestem już tak zmęczona i osłabiona, że nie mam siły nawet pozmywać naczyń:( Zaczynam się niepokoić wy wszystkie już powoli normalniejecie, a ja schudłam równe 10 kg moja gin twierdzi że to nie tylko mniej jedzenia ,ale też woda która mi się zatrzymywała w organizmie przed ciążą), niby jej wierze ale wybieram się do drugiego gin i koniec bo powiem wam że jestem bardzo słaba... a jak jestem słaba to mi się płakać chce bo tak naprawdę to nie jestem w stanie za dużo zrobić w domu koło siebie. Idę na zakupy wracam po 3 h i to już koniec mojego dnia już nie mam siły ustać posprzątać, zmuszam się chociaż do spacerów z psem.

Suzi001 Nie martw się tą wielkością przecież Ty już jesteś w 15 tyg dzidzia już może mieć ponad 10 cm także nic a nic się nie martw:) Masz wypasionego malucha i tyle:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 10 miesiąc temu #652878 przez suzi001
justyna cortezia dobrze mowi moze troszczy sie na swoj sposob :-)
cortezia ja cie swietnie rozumiem bo mam to samo,tylko ze ja wymiotuje glownie na wieczor ale tez nie mam sily,i tez schudlam 3 kg od wymiotow to jest meczace,powiem ci ze nic mi sie nie chce a jak mam isc do sklepu to jest katorga a do niego mam az 15 min drogi wiec nie chce mi sie a juz od dluzszego czasu w kuchni w ogole nie siedze nie zmywam i nic nie robie bo zwyczaujnie nie mam sily dobrze ze mam dobrego faceta co mi bardzo pomaga i sam gotuje bo innaczej bysmy chyba z glodu padli :-) takze rozumiem cie swietnie i nie martw sie nie jestes sama,a skoro nie masz sily to musisz wiecej odpoczywac bo wlasnoe tego domaga sie twoj organizm,ja juz powoli dochodze do siebie nawet pojde n spacer bez zadyszki,takze duzo odpoczywaj i sie nie martw zobaczysz ze niedlugo ci sie poprawi i nabierzesz wiecej sily i ochoty do zycia najgorszy jest pierwszy trymestr a pozniej z gorki jak organizm sie przyzwyczai do nowego zyjacego organizmu :-) zycze zdrowka :-D w 15 tyg niby 10-11 cm dzidzia powinna miec a moja jednak ma 9,2 to i tak fajniutko niech sobie rosnie :-)

11 lata 10 miesiąc temu #652906 przez nefretete666
hej dziewczyny u mnei wszystko ok wrocilam wlasnie z usg dziecko ma 10,6cm termin sie przesunal z 9listopada na 7 czyli jestem w 14tyg i 5 dni wg usg.umowili mnie na tet z krwi na downa bo za pozno bylo na mierzenie faldu karkowego.zdjecie dali mi paskudne takie nieudane no ale coz...

11 lata 10 miesiąc temu #652915 przez nefretete666
a zapomnilam napisac bardzo podoba mi sie imie Wladyslam moj sp dziadek mial tak na imie.dziewczyny nie martwcie sie tak tymi wymiarami malca i tak kazde rodzi sie inne moj kuba urodzil sie 5d9/60cm a mojej kolezanki syn mial 50cm z ta te roznice w pomiarach na usg,waze ze lekarz mowi ze wszystko jest dobrze

11 lata 10 miesiąc temu #652942 przez cortezia
mam pytanie która z dziewczyn rodzi w podobny terminie jak ja czyli jest w 12 tyg i poród około 17.11-20.11? Bo widzę prawie same kobietki które na początku listopada??

11 lata 10 miesiąc temu #652950 przez nefretete666
Cortezia zapewniam cie ze wiekszosc z nas urodzi po terminie, nie boj sie samej cie tu nie zostawimy:)

11 lata 10 miesiąc temu #652980 przez cortezia
no właśnie sobie pomyślałam zostawią, mnie urodzą a ja biedna sierotka co zrobie sama:D hahaha

11 lata 10 miesiąc temu #652992 przez nefretete666
cortezia ja synka urodzilam w marcu 2012 a do tej pory mam kontakt z dziewczynami z ktorymi pisalam w ciazy an innym forum po prostu teraz jest tam temat dzieci a nie ciaza:)

11 lata 10 miesiąc temu #653023 przez agnieszkazst
Ależ dużo wieści od Was.... Nie nadążam z czytaniem :D super :D
Cortezia super że będziesz miała prywatną opiekę - full wypas :) w moich rejonach to jest strasznie droga sprawa, ale jeśli tylko ktoś może sobie pozwolić to jak najbardziej warto skorzystać.
Suzi piękne imiona...:) I wysoka jesteś jak ja :) NatB oryginlnie - małych Władziów cięzko teraz spotkać, a to imię bardzo pozytywnie mi się kojarzy :) My też już mamy wybrane imiona, jeszcze kiedy myśleliśmy o Naszym Maleństwie przed ciążą to było wiadomo że - chłopczyk Emanuel, a dziewczynka Emanuela :)
Chyba Cortezia kiedyś wspominała o muzyce klasycznej do słuchania podczas ciąży - ja też polecam!! To super sprawa... Sama jestem muzykiem z zawodu, prowadziłam niejednokrotnie zajęcia muzyczne dla Mam z niemowlaczkami, to jest tak fantastyczne że brak słów :) A jak jeszcze Mamusie słuchają w czasie ciąży to w ogóle bajka :) Polecam mocno :)
Nefretete ja też będę miała późno USG - w najbliższy czwartek. Pewnie też nie odczytają mi już fałdy karkowej, ale to nic, ja i tak Kocham swoje Maleństwo, nawet jeśli miałoby być coś nie tak, choć ufam że rośnie i rozwija się zdrowo :) Zobaczymy co mi powie lekarz w czwartek :)
A co do terminu to mi się wydaje że wiekszość z nas urodzi przed terminem :) i kto wie, pewnie niektóre nas będą październikowe ;) Bądź co bądź co ma być to będzie :) pozdrawiam Was cieplutko Mamusie!!! :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #653061 przez suzi001
Cortezia nie martw sie nikt cię tu nie zostawi na pastwę losu,napewno jak wszystkie porodzimy to założymy sobie osobny wątek dotyczących dzidziusiow,przydadzą sie jakieś wzajemne porady :)

Agnieszka rownież piękne imiona mile mi sie kojarzą :) będzie dobrze napewno lepiej nie martwić sie na zapas :) ja staram sie byc calyczas na luzie bo i tak co ma być to będzie stres mi nic nie pomoże odwrotu nie ma :) także najważniejsze to pozytywne myślenie :)

A gdzie sie podziala reszta mamus? Czyżby korzystały z pięknej pogody :d

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka