- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Justysia84
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Wielomama co do artykułu bardzo ciekawy. Powiedziałabym nawet dający do myślenia i dziewczyna ma sporo racji w tym że trzeba mieć się na baczności co do lekarzy, ale czy kierowanie się tym, że lekarz nie chce konkretnie podać płci dziecka no to nie wiem czy bym się tym tylko kierowała. Tak jak mówi Małopolanka my nie możemy znać się na wszystkim, co może zrobić kobieta która nie ma wykształcenia medycznego a jest nas naprawdę sporo. Ja powiem tak ja idę teraz do 2 dodatkowych gin dla własnego świętego spokoju bo może i ta moja gin jest ok i czuje że wszytko jest w porządku ale chodzi o to że jeśli jednak coś jest nie tak to wiele chorób można wyleczyć lub starać się wyleczyć już w czasie tego naszego ciężko a zarazem cudownego stanu.
Dziewczyny czy ta piękna pogoda sprawiła, że tak mało nas pisze, teraz?? Ja dzisiaj spędziłam dzień na balkonie czytając książkę i popłakując za sowim M (znów wyjechał do Szkocji na tydzień) a później pojechałam na spotkanie z przyjaciółka do Rynku. A że we Wrocławiu jest zlot Harleyowców to sobie pooglądałam motory, troszkę pogadałam z starszymi panami z siwa brodą o ich pasji i wróciłam do domu, do pustego domu... No chyba nigdy się do tego nie przyzwyczaję;/ A trwa już to dobry rok;/
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Gravity Dzidzia przecudowna!!! Na pewno radośc u Was wielka - cieszymy się razem z Wami!!!
Irreversible Maleństwo pięknie rośnie!! Już nie takie Maleństwo A u Ciebie który to tydzień??
Wielomama jak z samopoczuciem?? Już lepiej? Sporadyczna krew z nosa nie jest groźna, może się przydarzyc, tak jak i krwawienie z dziąseł, ale super że jesteś czujna i dbasz o siebie! Tak trzymac! Co do wózka ja też na bank kupię na allegro używany - można tam wiele dobrych modeli znaleźc, tak jak piszesz, dobrej firmy będzie na pewno super służył. A co do artykułu to płec można na spokojnie rozeznac przeciętnie dopiero na początku 5 miesiąca, więc nie zgadzam się z tym, że jeśli lekarz nie widzi w 13tc czy to chłopiec czy dziewczynka to jego rzetelnośc jest pod znakiem zapytania. Co innego gdy później ma z tym problemy... Jak Dziecina jest odwrócona pupką to tak jak jedna z Was wspomniała, wystarczy zrobic 10min przerwy w badaniu, zjesc batona (coś słodkiego), wrocic po 10 min i już ułożenie Maleństwa inne Więc dla chcącego lekarza nic trudnego Zresztą ostatnio też miałam to doświadczenie jak różni mogą byc lekarze.... [Dzięki Pani_p i Małopolanka za słowa otuchy...]
Małopolanka ja też odczuwam mniejszą wydolnośc Wczoraj wracaliśmy z Mężem od mojej Mamy spacerkiem na piechotę 2,5km i pod koniec już myślałam że nie dam rady i padnę Tak to już jest, serduszko nasze musi więcej pracowac i to już nie ta sama kondycja co przed ciążą Mąż mnie prawie że na rękach niósł Co do poradnika to polecam Ci rewelacyjną książkę dr n.med. Doroty Ćwiek "SZKOŁA RODZENIA". Wszystko kapitalnie omawia i przedstawia, dużo zdjęc w książce, naprawdę fachowa i godna polecenia. No i aktualna P. Dorota jest położną i wykładowcą na Uniwerku Medycznym, Międzynarodowym Konsultantem Laktacyjnym. Sama miałam z nią wykłady i cwiczenia i jednym słowem - jest kapitalna. Książka jest bez problemu dostępna na allegro i naprawdę Wam dziewczyny polecam - będziecie na pewno zadowolone.
Pani_p super że już masz rogala !! To fantastyczna rzecz potem do karmienia - fantastycznie będzie Ci podtrzymywac Dzidzię lub Twoją rękę. A teraz to na pewno super do spania Na te i przyszłe chwile - bezcenne
Cortezia życie w rozłące na pewno jest ciężkie... Ja osobiście sobie nie wyobrażam... Musisz byc dzielną kobietą... Ale głowa do góry, kilka dni i już znów będziecie razem...
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do drugiego Maleństwa to czekamy na wizytę a z nowych objawow to od kilku dni mam kropelki siary, dobrze, ze się nie leje strumieniami bo chyba bym nie chciała ponad pol ciąży przechodzić z wkładkami i tak cyc duży i ciężki bez tego Maleństwa jeszcze nie czuje za dobrze, przynajmniej tak mi się wydaje, ale za to łapią mnie juz skurcze braxtona, może trochę za wcześnie, ale macica ćwiczy wiec jej nie za robię
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agnieszka mam takA nadzieje bo stres zle wplywa na dziecko
dziewczyny czy ktoras z waz ma ucisk zoladka? ja dzisiaj wstalam zla bo od rana mnie skreca,teraz juz lepiej bo napilam sie miety ale wyczyscilo mnie porzadnie,niby gdzies wyczytalam ze to moze byc ucisk macicy na zoladek,ale nie wiem juz sama od tygodnia moje wymioty znacznie sie zmniejszyly a dIsiaj rano znow kataklizm,w dodatku ten bol,malopolanka czy wiesz moze jakie bezpieczne sa w irlandii leki na takie dolegliwosci? dopiero za 1,5 mies lece do polski to sie obkupie,a czy polski ranigast szkodzi?
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Justyna strasznie wcześnie łapią Cię te dolegliwości. Super że Twoja córcia ma już rok. Też bym chciała mieć taką różnice między dwójką dzieci.
Agnieszka i Wielomama muszę sprawdzić te poradniki. Raczej nie będę zamawiać na allegro tylko chciałabym kupić w księgarni żeby osobiście zobaczyć i przekartkować tematy.
Cortezia u nas rewelacji nie było z pogodą ale i tak korzystaliśmy ze świeżego powietrza hehe byliśmy kibicować znajomemu na spływie kajakowym i robiliśmy trochę zdjęć nawet mój brzuszek się tam uwiecznił więc wrzucę potem na fb bo wydaje mi się że już widać więcej niż było do tej pory. Apetyt mi wrócił całkowicie dolegliwości przeszły więc pewnie będę przybierać na wadze coraz więcej. Co do Twojej rozłąki z mężem nie dziwie Ci się że jest Ci smutno. Ja tęsknie za moim mężem jak jest w pracy do późna a co dopiero jakby miał gdzieś wyjechać. Wiem że taki układ by się z naszym przypadku nie sprawdził. Podziwiam Cię że dajesz radę bo musi Ci być ciężko i smutno tym bardziej teraz jak jesteś w ciąży.
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Justyna rownież współczuje,tez sobie nie wyobrażam rozłaki,chociaż niedługo moj M leci do Polski to tez będę tęsknić.najlepiej właśnie zając sie sobą i nie myśleć chociaż wiem ze sie tak nie da albo wyjść do znajomkow na herbatke
Co do rogala toteż mam w planach go kupić żeby lepiej mi sie spalo
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Justyna to świetna wiadomość dziewczynki w przyszłości bedą sobie razem świętować urodzinki gratulacje dla siostry męża
- Koliberek
- Wylogowany
- gaworzenie
No nic spróbuje innym razem bo dziś nie mam już nerwów i siły.
Przesyłam zdjęcie maleństwa w (13 tc)o ile się doda!?
Takie cudo nam rośnie! aż niedowiary!
Pozdrawiam was serdecznie!
- Koliberek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Koliberek
- Wylogowany
- gaworzenie
Zmykam dziewuszki i dobranoc!
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
JustynaNL to gratulacje dla siostry męża, fajnie to wszystko wam się zgrało:)
Musisz Suzi zapytać się Dzidostwa czy już Cie zapraszała do grupy czy jeszcze nie:)
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia:) Ja już "odpukać w niemalowane" od 3 dni czuje się pełna energii i zapału przeszły wymioty, mdłości co do potraw i zapachów zostały ale nie jest to tak męczące , apetyt też już ciut lepszy:)