BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653086 przez wielomama
Hej dziewczynki. Tym, które o mnie pamiętały i wspominały bardzo dziękuję... to miłe.
Ja już na szczęście mam troszkę spokojniej, pomijając tysiące konkursów w których moja córka chce brać udział a ja muszę ją przygotować. Już marzę o wakacjach. Teraz jeszcze biały tydzień i zaś trzeba codziennie do kościoła chodzić.
Za to moja Emilcia (5 latek) dziś pierwszy raz pojechała beze mnie na wycieczkę przedszkolną.Jednak już inaczej to przechodziłam niż przy Wiktorii.Nie martwiłam się tak bardzo. Wiki to wogóle nie chciałam posłać na pierwszą wycieczkę.

Jeśli chodzi o wymiary dzidzi to zupełnie nie martwcie się kochane. Jeśli bęzie coś nie tak to na pewno lekarz to zauważy. Podaję Wam wymiary, ale wiadomo, że mogą odbiegać.
ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kalendarz-ciaz...ygodniach-ciazy.html

dzidostwo fajnie, że byłaś w moich rejonach, szczególnie w silesii, mogłyśmy się spotkać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #653311 przez dzidostwo
Hej dziewczęta :D

Nie trzeba zakładać nowego wątku jak dzieci się urodzą, po prostu będziemy kontynuować ten co jest :D

Ja do forum na czerwcowych mamach 2012 dołączyłam w czerwcu jak juz sie Amelka urodziła, ale tam była kontynuacja ciąza.. dzieci.. teraz roczek... :D szybko te czas leci

Ja miałam termin na 4.06 a urodziłam 5.06 wiec nie tak dlugo po terminie, teraz termin na 22 .11, ale podejrzewam ze może być on wcześniej.

Byłam wczoraj u lekarza na 18.30 (pożegnać się z lekarzem :D) heh enie no odwiedze go w lipcu jak przylece na szcepienie z Amelką, ale wwszysciutko wporządeczku. dzidza ma 62,9 mm :) więc duża :) no i jestem w 12 tyg i 6 dni :)

Dziś udało mi sie w koncu zamowic kuriera,(no i przelew dzis przyszedł za wózeczek) i jutro ma przyjechac miedzy 11-14.

zaraz dokoncze

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 7 miesiąc temu #653670 przez pani_p
Hejo :kiss:

Taki piękny dzień się szykuje a ja jakaś rozbita dzisiaj jestem... Taka jakaś zestresowana się czuję :huh: no i oczywiście patrzę rano w lustro a tam co? Pogrom na twarzy... Masakra.

Miłego dnia mamuśki cobyście lepsze nastroje miały niż ja :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #653684 przez natB
hej Ho :)... dzień ładny, wczoraj niby też, ale tak fatalnie się czułam... w pracy spędziłam większość czasu jeżdżą samochodem w terenie, jak wróciłam do domu padłam na twarz... brzuch mnie bolał, bardziej żołądek :)... dzisiaj odpukać na teraz jest ok :), siedzę w biurze i mam luuuz :)...

na szczęście u mnie z wypryskami na twarzy się uspokoiło uuFFF...

a tak zamówiłam 2 dni temu album dziecięcy i stwierdziłam, że czas powklejać te zdjęcia dzidziusia z USG, bo tak w sumie się ,,walają" wszędzie... pokażę Wam wieczorem, co udało mi się stworzyć :):)... będzie taka mała pamiątka :), mam teraz czas, więc muszę coś z nim pożytecznego zrobić...

to jest sam album-> allegro.pl/show_item.php?item=3215169106

reszta mojego dzieła wieczorkiem:)

dziewczynki jestem już na fb, jeśli byłybyście tak uprzejme i się mniej więcej przedstawiły, która to która :P, wiem, że dzidostwo to Olga tak?;P jak się pomyliłam popraw...

agnieszkazst -> takie, ładne nietypowe imiona wybraliście :) w przedszkolu nie będzie problemu, jak Pani zawoła Twojego malucha :P...

11 lata 7 miesiąc temu #653772 przez suzi001
Dziewczyny ja tez nie wiem gdzie ta grupa jest na fb :| nie wiem czy wy tam wg sie udzielacie? Tez narazie znam olge :)
Nat bardzo fajny pomysł tez zamierzalam sobie kupić książkę i prowadzić szczególne osiągnięcia maluszka :)))) tez siedzę w pracy i najchętniej poszłabym spać,ale pocieszam sie ze za 1,5 tyg mam wolny tydzień to odpoczne :d

Pani p czym sie stresujesz??? ?

11 lata 7 miesiąc temu #653808 przez pani_p
Suzi no właśnie nie wiem. Obudziłam się jakaś roztrzęsiona... Już trochę lepiej, ale jeszcze nie przeszło do końca. Meliskę sobie popijam :)

11 lata 7 miesiąc temu #653831 przez Psotka
Cześć dziewczyny,

Mam problem z ustawianiem suwaczka, jak już sobie wszytko wybrałam to nie widzę możliwości zawiedzenia, mogę tylko cofnąć. Wy macie takie ładne te suwaczki i terminy same się pilnują.

Byłam wczoraj na USG, jeszcze u lekarz którego od czerwca wymieniam na kobietę prywatnie. Niesamowita rzecz otóż moje dzieciątko dziwnie podskakiwało, jak piłeczka kauczukowa, wystraszyłam się ale lekarz uspokoił mnie że dzidzia ma czkawkę. Fajny widok, kręciła się strasznie, machała rączkami i nóżkami. Gdybym wiedziała że będę miała usg to bym męża zaciągnęła.

Jeśli chodzi o zmiany na twarzy to słyszałam, że to normalne w ciąży i podobno im więcej tracisz na urodzie to tym większa szansa na dziewczynkę.
Powiem Wam że marzę o dziewczynce, im ciąża starsza tym bardziej tęsknię za dziewczynką, mam mieszane przeczucia bo na ostatnim usg widziałam że coś tam lata między nóżkami. Ale lekarz powiedział że to jeszcze nic pewnego.

Dziewczynki kochane zobaczycie wymioty Wam minął, organizm wie co rodzi nie da Wam tak do końca ciąży się męczyć. Trzymam kciuki za powrót do normalności.

Pamiętam, że pisałyście o sporcie w ciąży. Ja należę do tych ruchliwych i bardzo brakuje mi squocha, siatkówki, fitnesów, zumby, które musiałam odstawić w pierwszym trymestrze ciąży. Nie ukrywam, że na wiosnę zawsze mnie bardziej ciągnęło do sportów. Teraz muszę się ograniczyć do pilatesu więc wybrałam się wczoraj na takie zajęcia - pilates bez piłek na leżąco - ćwiczenia na kręgosłup. Nie mogłam wykonywać wszystkich ćwiczeń, te na mięśnie brzucha i ćwiczenia z leżeniem na brzuchu. Przyznam, że się wynudziłam to nie jest sport dla mnie. Po zajęciach porozmawiam z prowadząca, która na kręgosłupie zna się najlepiej, poskarżyłam się na bóle w lędźwiach, czasami jak leże to ruszyć się nie mogę tak mnie boli. Pani poleciała mi szkołę rodzenia i ćwiczenie mięśni dna miednicy.
Myślę jeszcze o salsy, jest harmonijna i mniej dynamiczna niż zumba, może to mi będzie bardziej odpowiadało.
NatB fajny pomysł z tym albumem też muszę pomyśleć o pamiątkowych fotkach z usg naszego maleństwa.
Wracam do pracy i muszę coś zjeść bom głodna, co 2 godz muszę coś przegryźć. Miłego dnia wszystkim życzę

11 lata 7 miesiąc temu #653957 przez małopolanka
hej dziewczyny trochę zaniedbałam forum ale jestem taka zalatana że nie mam kiedy odpisywać. Ja ostatnio mam ruchu aż za dość więc na razie ćwiczenia odpuszczam bo trochę mnie brzuch kłuje od dźwigania i latania po mieście bo mam teraz dużo spraw do załatwienia. Wydaje mi się też że skóra na twarzy mi się trochę pogorszyła. Dzisiaj rano obudziłam się z czerwonymi policzkami i zastanawiałam się czy to nie czasem jakieś żyłki mi popękały bo tak to wyglądało. Potem już skóra odzyskała trochę normalniejsze kolory . Jak w ogóle dbać o taką skórę? Co do albumu to ja właśnie teraz się przymierzam do zakupu jak będę w Polsce. Sprezentowałam takie albumy moim siostrom jak były w ciąży i wiem że to jest świetna pamiątka.
Psotka z tego co pamiętam wyświetli Ci się link do tego po lewej stronie musisz go skopiować i wkleić ten link tam gdzie powinien być podpis w profilu i dawać zapisz albo dalej już nie pamiętam. Powinno się udać.

11 lata 7 miesiąc temu #653974 przez natB
patrzcie dziewczyny znalazłam jeszcze taki album w internecie, ale szczerze jak dla mnie wygórowana cena :]... ale sam pomysł SUPER!

www.albumfasolki.pl/shop.php?s=browse&id=1

11 lata 7 miesiąc temu #654081 przez cortezia
Nat_B pod Twoim komentarzem na fb napisałam Ci która z nas to która:) Co do albumu fajny pomysł:) ja prowadzę dziennik (pisze do malucha) i tam wklejam zdjęcia maluszka i rysuje jakieś rzeczy :)

Dzisiaj taka ładna pogoda że aż byłam na 3h spacerku ze swoim brutusem:D Który, a raczej która wróciła prze-szczęśliwa:) No i załatwiam sale na nasz Ślub i chyba jeszcze potrwa to z dwa dni bo na tyle osób to miejsc noclegowych prawie nigdzie w okolicach Wrocławia nie mogę znaleźć, a jak są to nie jest to standard, który mnie satysfakcjonuje;/

Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim Mamusiom:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 7 miesiąc temu #654236 przez wielomama
Witam Was dziewczyny
Ja jestem po wizycie. Maleństwo widziałam na monitorku tylko 2 min, bolekarka tylko sprawdzała serduszko. Niestety musiałam pożegnać się z tą panią doktor, ponieważ dała mi skierowanie do poradni patologii ciąży ze względu na to, że już mam za sobą 2 cesarki i 2x cukrzycę ciążową.Uważam, że poprostu wydygała ze zrobieniem mi cesarki, boi się takich pacjentek jak ja. Niestety będę musiała dojeżdżać do poradni patologii aż do Bytomia a to dla mnie kawał drogi-jakieś 20km.Będę zawsze potrzebowała męża, aby ze mną jechał, bo ja nie mam prawka a autobusami to musiałabym dwoma. Na szczęście moja prywatna lekarka, która już robiła mi 2 cesarki nigdzie mnie nie wysyła i podejmie się też tej trzeciej cc.

Ja nadal na twarzy mam wypryski, cała buzia czerwona. U mnie nie sprawdziło się, że dziewczynki odbierają urodę. Przy tamtych ciążach miałam buzię gładziutką a dziewczynki były.

Jeśli chodzi o ślub cortezia to też uważam, że całkiem fajnie jest kiedy malec jest na naszym ślubie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że powinno być inaczej, ale ja też podjęłam taką decyzję, że nasza Wiki była na naszym ślubie mając 1,5 roczku i bawiła się super.A teraz jak ogląda płytkę to czuje się taka dumna, że wtedy z nami tańczyła.

małopolanka to odpocznij troszkę i pisz....

psotka jednak jeszcze mało wiem, bo faktycznie nie pomyślałam, że choć te nasze dzieciaczki takie malutkie to już męczy je czkawka. Później to już my to mocno odczujemy.

11 lata 7 miesiąc temu #654284 przez pani_p
Ja wspomniałam o tym powiązaniu "urody" z dziewczynką ze względu na taki przesąd i w ramach żartu. Wcale nie twierdzę, że brzydka cera oznacza dziewczynkę. Jak się czyta i słucha innych mam to ma się to jak pięść do oka ;)

Wiecie co.... chyba poczułam malucha. Ale ręki sobie uciąć nie dam, że to to... Takie łaskotanie na ścianie brzucha czułam. Jeżeli będzie się to powtarzać to chyba będzie oznaczać, że nie mam urojeń? :P

To chyba na pocieszenie za ten ciężki dzień :)

11 lata 7 miesiąc temu #654287 przez cortezia
Wielomama no tak właśnie sobie pomyśleliśmy, że teraz nie ma co się stresować a naprawdę mój ślub będzie na dość dużą liczbę osób bo ok 200 także przygotowywać to w ciąży stresować się, a ja mam tak jak pisałam wcześniej do zorganizowania 2 śluby to nie dla mnie, a że jestem konsultantką ślubną mój musi być dla mnie zorganizowany idealnie:)

Ja nie wiem moja mama miała same córki i z tych ciąż które pamiętam:)(czyli moje siostry) to w każdej wyglądała pięknie i kwitnąco. To naprawdę jest różnie i chyba nie ma żadnych reguł:)

Ale każda z nas ma prawo chcieć jakąś dowolną płeć dzidzi i próbować przypisać swój wygląd, lub inne cechy do przyszłej płci naszych pociech. To zrozumiałe, ja chciałabym chłopca:D Dlatego mam już imiona dla tej płci:) Ale jak będzie dziewczynka to też dobrze:D

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 7 miesiąc temu #654308 przez suzi001
Pani p to nie urojenia ja tez ostatnio coś takiego poczułam od środka jakby małe musniecie i to dwa razy raz w południe raz na wieczór : d poprostu dzidzia sobie boryka :) pani p to twoja pierwsza ciąża?

Malopolanka super ze już wróciłas właśnie sie zastanawiałam czemu nie piszesz :p

11 lata 7 miesiąc temu #654312 przez pani_p
Tak pierwsza :) Dlatego czuję się w tym temacie jak słon w składzie porcelany... No ale szczęśliwa bardzo ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka