BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #655447 przez irreversiblexx27
Już jesteśmy po wizycie, wszystko jest w jak najlepszym porządku ;)
Maluch rośnie ładnie:
CRL 6,19 cm
NT 0,85
BPD 2,80
I prawdopodobnie chłopak ;)
Jeju, cieszę się, że wszystko jest dobrze.
a jak u Ciebie ???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #655448 przez wielomama
małopolanka no właśnie nigdy nie leciała mi krew z nosa a to niskie ciśnienie to cały czas odczuwam. Zaczęłam trochę czytać w necie i tam jest napisane, że tak się zdarza w ciąży i nic się nie dzieje. W każdym razie muszę zacząć mierzyć sobie codziennie ciśnienie, tak mi się wydaje.

gravity cieszę się bardzo razem z Tobą. Zdjęcie naprawdę super. Wspaniale widać nosek i usta.

Ja do poniedziałku muszę czekać na wyniki prenatalne krwi.

11 lata 10 miesiąc temu #655465 przez małopolanka
wielomama ja na Twoim miejscu powiedziałabym o tym lekarzowi przy następnej wizycie no i mierz to ciśnienie koniecznie codziennie. Może faktycznie czasami tak się dzieje ale lepiej dmuchać na zimne.
Irreversible super że maluszek ładnie rośnie i wszystko jest ok. Ja mam przeczucie że może u nas być dziewczynka. Ciekawe czy w 20 tyg na USG dowiem się co będziemy mieli. W szpitalu niestety nie chcą za bardzo mówić dopóki nie mają pewności więc nie wiem czy coś wyciągnę od lekarki następnym razem.

11 lata 10 miesiąc temu #655495 przez Kaś_O
Gravity ale śliczne zdjęcie, też bym chciała tak swoją kruszynkę zobaczyć a w podobym wieku maluszki.. Ale tutaj USG robią tylko raz termin mam na 1 lipca, a o 3D i innych bajerach mogę zapomnieć. pewnie robia ale nawet nie chcę wiedziec ile kasy to kosztuje. Eh muszę wyszukac jakiś lot do PL. rzadko się odzywam bo chora jestem :| masakra i co ja mam pisac jak wizyty rzadko, USG brak, wielka masakra.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #655564 przez cortezia
Cześć dziewczyny:)

Graviti, ale udane zdjęcie maluszka:) I bardzo się ciesze, że wszystko w porządku:) Teraz możesz już powoli odetchnąć z ulgą:)

Wielomama nie martw się na zapas, na pewno wszystko jest ok, tylko oprócz ciśnienie to również może być osłabienie i po prostu Twoje naczynka w nosie są teraz słabsze w ciąży i dlatego też możesz krwawić. Może stres komunijny tyle przygotowań, tak wpłynęły jeśli sytuacja się powtórzy powinnaś zadzwonić do swojego lekarza. Ale głowa do góry. Masz duże problemy z ciśnieniem???

Kaś_0 co się stało przeziębiona czy jakieś inne paskudztwo Ci się przyplątało. Nie martw się jak czytam posty innych dziewczyn z zagranicy to też nie mają zbyt często USG a jest o czym pisać:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 10 miesiąc temu #655586 przez suzi001
Zawsze jest jakiś temat :) śliczny dzidzius gravity :) wróże chlopczyka :d ale najważniejsze ze jest zdrowe :) i życzę wszystkim mamusiom zdrowych pociech

Wielomama ja myśle ze póki co nie ma sie co martwić ponoć zdarzają sie krwawienia z nosa,jedne maja omdlenia drugie krwawienia,moze chwilowe osłabienie i organizm tak reaguje nie martw sie :)

Malopolanka ja tez dopiero usg i wizyta w 20 tyg a nawet i 21 tez jestem ciekawa czy mi powiedzą bo teraz nie chcieli

11 lata 10 miesiąc temu #655697 przez Gravity
Witam
Dziekuje laseczki ja tez sie ciesze ze wszystko wpozadku jak narazie:PI Wam wszystkim tego zycze.:)

Kaś_0 a Ty chora a co sie dzieje?i tez w Uk?

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 10 miesiąc temu #656236 przez wielomama
Hej kobitki!!!
Co to dzisiaj forum zamknięte?
Bardzo dziękuję za rady i pocieszenie. Dzisiaj na szczęście krewka nie pojawiła się, ale nadal byłam bardzo słaba. Dlatego stwierdziłam, że muszę więcej odpoczywać. U mnie tak strasznie jest głośno (mój blok znajduje się przy przystanku autobusowym i fabryce z której wyjeżdżają tiry), że codziennie budzę się o 5.30.Dzisiaj jak tylko wróciłam rano po odprowadzeniu Emilki do przedszkola to od razu zrobiłam sobie budyń (oczywiście byłam już po śniadaniu)polałam sosem z truskaweki całość sama zjadłam a później poszłam na 1,5h spanko.
Oczywiście zrobię tak jak mówicie, że porozmawiam z lekarzem a tym bardziej, że w środę mam wizytę w poradni patologii ciąży a w czwartek u prywatnej gin. Pewnie będę miała robione usg dzień po dniu ale cóż tak wyszło nie planowane. Myślę, że ten jeden raz to dzidzi nie zaszkodzi.

suzi świetnie napisałaś "jedne mają omdlenia drugie krwawienia",ale się uśmiałam....

cortezia masz rację stres, przemęczenie komunijne robią swoje. Na dodatek mam bardzo chorego męża. Z moim ciśnieniem to taki problem, że czasem niskie a czasem wysokie ale podobno nie wymagające jeszcze leczenia.

Przed chwilką kupiłam sobie ciśnieniomierz przez allegro, taki który wykrywa również arytmię, ponieważ kiedyś miałam stwierdzoną.

Kaś_0 co się dzieje? odzywaj się częściej, przecież nie musimy się tylko chwalić swoimi usg. Pisz o swoich przemyśleniach, nastrojach, troskach.

11 lata 10 miesiąc temu #656243 przez małopolanka
hej dziewczynki a co tu taka cisza? Ja dzisiaj miałam baaardzo pracowity dzień. Trafiła się u nas słoneczna pogoda prawie letnia ;-) i w Irlandii się smieją wszyscy że dzisiaj było lato jutro będzie zima bo jutro ma lać podobno i temp w dół także korzystałam i robiłam domowe porządki. Miałam też zaległą wizytę u GP bo ostatnio byłam u niej w 6 tyg chyba i musiała mi uzupełnić książeczkę. Następnym razem mam przyjść za 4 tyg... także do czerwca który mam zapełniony wizytami w szpitalu dochodzi jeszcze GP. W sumie to zmierzyła ciśnienie wyszło 160/90 waga 47,8kg sprawdziła serce dziecka bije ładnie i tyle. Mój lekarz GP jest jakiś 1km może trochę więcej ode mnie a że nie mamy drugiego samochodu a mąż w pracy musiałam się przelecieć w jedną i druga stronę na nogach. Jestem wykończona jak po jakimś maratonie. Z dzidzią w brzuchu wysiłek fizyczny nie jest już taki prosty. Strasznie szybko się męczę.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #656447 przez suzi001
Wielomama oczywiście miałam na myśli krwawienia z nosa w wyniku osłabienia organizmu,jedne reagują ze mdleja a innym właśnie leci krew z nosa,jeśli cię urazilam to sorki :)

Malopolanka no niestety teraz organizm pracuje za 2 :d ja czasem jak przejde z pokoju do kuchni mam zadyszkie ale czytałam ze ponoć serce pompuje wiecej krwi i dlatego możemy czuć sie jak po maratonie :)

11 lata 10 miesiąc temu #656569 przez pani_p
Dzień dobry :)

Agnieszkazst Ale gbura trafiłaś... szkoda. Ale cieszę się, że dzidzia zdrowa :)

Wielomama ja też czytałam gdzieś, że krwawienia są normą w ciąży, czy z nosa czy z dziąseł. Wszystko przez ten nadmiar krwi w naszym organizmie, rozszerzone naczynia krwionośne, a jak rozszerzone to i słabsze i pękają przy jakimś wysiłku czy draśnięciu :)

irreversiblexx27 no i super :) jak ja bym też chciała mieć chociaż domysł kto to u mnie sobie rośnie :unsure:

Kaś_O no wiesz?! tak nie wolno! Przecież jest duuuużo innych "problemów" niż zdj i wiadomości z usg. Pisz do nas kochana a nie siedź z tym sama :ohmy:

Mnie ten ból głowy przeszedł dopiero wczoraj rano :huh: Masakra.
A kupił mi mąż wczoraj tego rogala do spania, taka podusia długa. Mówię Wam jakie to cudowne jest :D tak mi się przyjemnie spało, że szok :D Przy okazji wędrówki po sklepach oglądaliśmy też wózki żeby rozeznać się powoli w temacie. Ciężki to będzie wybór...

11 lata 10 miesiąc temu #656629 przez małopolanka
Pani P też mam ta podusie ale na razie jeszcze nie mam problemów ze spaniem więc później przetestuje ;-) ładnie Cię ten ból głowy trzymał. Mi pomaga jak chwile poleżę w łóżku i odpocznę w ciszy i spokoju z zamkniętymi oczami haha ale zasnąć nie zasnę raczej w dzień. Co do wózków to my w Polsce też będziemy się rozglądać i jak kupimy to od razu wyślemy kurierem żeby mieć z głowy.Zobaczymy co z tych poszukiwań wyjdzie.

Agnieszkazst tacy lekarze skutecznie umieją zepsuć humor, ale że tak się brzydko wyrażę kij mu w oko najważniejsze że dzidzia rośnie ;-)

wielomama dobrze że kupiłaś ten ciśnieniomierz. Ja trochę się martwię że wczoraj po tym spacerze ciśnienie podskoczyło mi do 160 a przecież nie mam dużego brzucha. Chciałabym być jak najbardziej aktywna w ciąży a teraz nie wiem sama czy to dla mnie dobre. Chyba też sprezentuje sobie taki ciśnieniomierz. Z tego co patrzę na allegro nie są drogie.

Kolejna rzeczą jaką planuje kupić jak będę w Polsce to jakiś fajny poradnik dla kobiet w ciąży i już po porodzie. Ten kurs darmowy na który się zapisałam na stronie zapytajpolozna.pl jest bardzo zdawkowy. Mam nadzieję że uda mi się znaleźć jakiś fajny poradnik z przydatnymi wskazówkami i radami. Może któraś z Was poleciłaby mi coś ciekawego?

Kaś O podpisuje się pod tym co piszą dziewczyny, więc pisz do nas ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #656700 przez cortezia
Małopolanka dobre pytanie wiem ,że moja mama ma takie poradniki właśnie i muszę jej wziąć:) to powiem Ci jakie mam od niej:) A co do tych poduszek to jak one wyglądają i co to są za poduszki macie jakiś link do nich. Bo może nie mam jeszcze problemu, ale warto co nieco wiedzieć o udogodnieniach:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 10 miesiąc temu #656703 przez pani_p
Cortezia wpisz sobie w google rogal ciazowy :-)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #656933 przez wielomama
Hej!!!
Suzi to mnie chyba źle ptaszynko zrozumiałaś. Ty mnie niczym nie obraziłaś.POprostu moje zdanie o ciąży jest takie, że jest to troszeczkę jak choroba czasem krew leci z nosa ,czasem omdlenia, później znowu zaparcia, wymioty. Ja też pisząc to miałam na myśli, że faktycznie pewne reakcje w ciąży są normalne, ale zawsze coś kobiecie musi dolegać, więc spoko-buziaki!!!

Ja jakiś miesiąc temu kupiłam rogal "SuperMami" przez allegro. Kwota z przesyłką chyba 100zł, już nie pamiętam. Długi na 180cm. Według mnie troszkę za twardy, za mało się dopasowuje do ułożenia ciała-może tak ma być? Moim dzieciom idealnie odpowiada do zabawy. Bardzo ciężko zdejmuje się i zakłada poszewkę-za krótki zamek.Już wiem, że raczej nie da się go tak ułożyć do karmienia jak jest na zdjęciu. Najlepszy tylko w jednej pozycji, kiedy kładę na niego nogę leżąc na lewym boku.

Jeśli chodzi o poradniki to polecam stary jak świat "W oczekiwaniu na dziecko" oraz kolejne jego części. Tylko jest jedno ale, ja nie wiem czy te poradniki są na bieżąco aktualizowane a w ostatnim czasie zmienił się sposób pielęgnacji maluszka i karmienia.
Oczywiście dla mnie to troszkę głupota. Za pierwszym razem starałam się robić wszystko jak według instrukcji obsługi.

małopolanka tak ceny na allegro ciśnieniomierzy są przeróżne. Ten mój z przesyłką prawie 100zł to chyba taka średnia cena.

Jeśli chodzi o wózek to oczywiście nie będę ukrywała, że kupię na allegro używany. Wiecie za trzecim razem to już troszkę inaczej a poza tym naprawdę mnie nie stać. Na allegro są takie full wypas nowe na 500-600 zł razem z fotelikiem, ale ja raczej nie kupiłabym takiego. Chyba jednak wolę używany a znanej firmy. Dlatego pewnie gdyby to był sierpień-wrzesień to kupiłabym ten wózeczek od dzidostwa.

Ja jak mam ból głowy to niestety muszę tableteczkę łyknąć, bo nie wytrzymuję.

Upiekłam sobie ciasto/placek z truskawkami i rabarbarem i podjadam.Mój małżonek w pracy to jak wróci to nie wiem ile jeszcze zostanie. Od początku ciąży przytyłam 2,5 kg nie wiem czy to dużo?

DZIEWCZYNY PRZECZYTAJCIE!!! mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?f=4&t=14565
Chcę znać wasze zdanie, czy zgadzacie się z tym co napisała ta pani?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka