- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A jutro wizyta

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

właśnie wróciłam z zakupów z Lidla, była dzisiaj kolekcja dla ciężarówek, udało mi się wyhaczyć ostatnią parę spodni jeans ciążowe roz. 36, przyznam, że są bardzo fajne

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24
- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Pani p a ja mam na 7 list

Moja siostra właśnie robiła sobie taka papke z siemienia lnianego i nakładala wystudzona już na buzie i trzymała chyba z 15 20 min i zmywala przygotowana letnia woda

- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
NatB kurde to muszę skoczyć do lidla. Toz to tanioszka jest. Pewnie dla mnie juz nie będzie ale warto zajrzeć

- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Co do listopada to też nie za bardzo mi się uśmiecha rodzic 1.11 bo to święto zmarłych, 2.11 też zaduszki i rocznica śmierci mojej Cioci :/ 3ego juz bym mogła, ale nie wiem czy dotrwam bo to drugi poród a pierwszy był dwa dni przed terminem. W październiku sama mam urodziny, ale 5ego wiec chyba aż tak wcześnie nie urodzę, maz ma 3ego grudnia wiec też nie dotrwam miesiąc po terminie

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

uffff dobrze, że mi się tylko tak nie podoba ten listopad... myślałam ,że jestem dziwna...
dziewczyny słuchajcie, czy Wam też tak wywaliło już brzuchy? mi widać, jak nic ,że jestem w ciąży

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
pani_p ja też mam taki brzuszek, fajnie, że już widać prawda? nic tylko chwalić się i pokazywać światu.
natB przy każdej kolejnej ciąży brzuszek coraz szybciej widać
Ja też nie jestem mega zadowolona z faktu, że termin mam na listopad. Moje córki są ze stycznie a teraz tak na koniec roku. Mnie martwi jeszcze taka rzecz, że październik, listopad to miesiące kiedy dzieci najbardziej chorują i przynoszą bakterie z przedszkola i szkoły a tu takie maleństwo będzie w domu.
Cesarka ma być 5 listopada, ale wątpię, że dochodzę do tego terminu.
Ja dziś w lidlu byłam o 11.00. Chciałam sobie już kupić ten biustonosz do karmienia, bardzo ładnie wyglądał, ale cóż już były braki. Został tylko 85C a mnie taki nie pasuje.
Zaraz odpiszę reszcie tylko poczytam o czym jeszcze pisałyście.
Wczoraj nie pisałam o mojej wizycie w poradni patologii ciąży, bo to totalna porażka i raczej się tam więcej nie pojawię. Przychodnia, obsługa lata 80-te. Nawet nie potrafiłam się powstrzymać i wydarłam się w rejestracji. Pani doktor żadnej pacjentki nie badała, tylko spisywała wszystko. Nie miałam ani usg, ani badania, nawet nie dostałam skierowania na badania. Mam się pojawić za miesiąc. Szkoda słów.
Za to dzisiaj byłam u tej mojej prywatnej. I..............................................
będziemy mieli dziewczynkę
Pani doktor stwierdziła, że jest pewna na 100%. Dokłądnie widzi wargi sromowe. No cóż nie ukryważ, że liczyłam na chłopca, ale widocznie tak musi być i też jest ok, ale narazie bez specjalnej fascynacji-muszę się przyzwyczaić.
Ogólnie to nie jest dobrze...wczoraj czułam skurcze samej macicy, od środka i dziś na badaniu okazało się, że te skurcze są i łożysko jest trochę nisko. Mam dużo leżeć i brać 2xdziennie nospę i asmag.
Maleństwo ma bardzo długie nóżki, waży 117g
bpd 30, fl 17, hc 107, ac 94
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Nat B ale Ci się udało z tymi spodniami ja wczoraj byłam o 11.00 w lidlu i już ich nie było. Normalnie kobiety rzuciły się na nie jak "szczerbaty na suchary: no nic.... tak to jest;/
Ja ciesze się że dzidzia będzie z listopada bo moja najlepsza przyjaciółka jest z listopada, moja mama, tato mojego M., oraz mój pradziadek wszyscy są z drugiej połowy i wszyscy są fajnymi ludźmi i bardzo dobrze się z nimi dogaduje:) Każdy z nich w życiu bardzo dużo osiągnął. Oczywiście trzeba wspomnieć, że nie lubią kompromisów (oprócz mojej przyjaciółki) i że są dość charakterni, ale ja uwielbiam takich ludzi:)
Pani_P masz piękny ten brzuszek i pięknie go widać. Ja chyba mam bardzo podobnie jak Ty widoczny ten brzuszek:) Takie głupie baby na podórku u mojej prababci stwierdziły ze pewnie mam za dużo płynów owodniowych bo wyglądam jakbym była w 5 mies. BZDURA totalna BZDURA głupie baby;/
Dziewczyny byłam wczoraj na NFZ iiii to był mój ostatni raz, głupie babsko wcisnęło mi wziernik a później próbowała zrobić mi USG dopochwowe. Nie powiem jakie słowa poleciały z mój ust, ale wyciągnęła z miną, no przecież wiem że nie powinno robić się już USG dopochwowego. Następnie nie umiała uchwycić dzidzi ustawić w ogóle sprzętu na USG ciążowe jak jej się udało po 5 min to później 5 min zajęło jej ustawianie.... No i po moich długich aczkolwiek dosadnych prośbach jaka to płeć na odczep powiedziała że na 60% chłopiec, ale jakoś jej dziwnie nie wierze... także 7.czerwca idę do swojej i już nigdy nie wybiorę się na NFZ. Chciałam przede wszystkim dostać od niej skierowanie na badania jeszcze raz powtórek z toksoplazmozy oraz badania na ATF. Ale gdzie tam.... baba nie widzi takiej potrzeby..... Nie będę już więcej o tym pisać bo ciśnienie mi się podniosło, a co najgorsza po tym wzierniku tak mnie tam bolało przez następne parę godzin że zaczęłam się bać o maleństwo... ale wszystko jest ok po protu była nie delikatna;/
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

W każdym bądź razie Wielomama wypoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo

a co do lekarzy na NFZ TRAGEDIA, ja trafiłam przez przypadek i już nie wrócę... wolę zapłacić kompetentnej osobie, która interesuje się moim i maleństwa stanem zdrowia

- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja mam termin na 10 listopada, ja również nie cieszę się na ten termin. Będzie brzydko i zimno a na dodatek z listopada jest moja przełożona - dawniej przyjaciółka. Niestety jej charakter wyszedł dopiero jak wywalczyła stanowisko kierownicze i zaczęła się nade mną "znęcać" psychicznie jako że byłam pod nią stanowiskiem w pracy. Robiła mi ogromne problemy z urlopem. Wydaje mi się ze zaczęła leczyć kompleksy będąc dla mnie nieznośna. Dlatego przeraziłam się że moje dzieciątko też będzie miało taki wredny bezkompromisowy charakter.
Ale cóż to nie jest jedyny skorpion, którego poznałam w swoim życiu, reszta jest ok.
natB_ fajny album, chyba ściągnę pomysł od Ciebie, trochę zdjęć z usg mam. Życzę powrotu do formy i co by buźka się wygoiła. Myślę że rumianek powinien załagodzić te stany trądzikowe na buzi.
pani_p fajna fotka, obiecałam dodać swoją fotkę, postaram się zrobić to w weekend, brzuszek mam już pokaźny (-;
cortezia_ ja też jestem uczulona na obsługę w nfz_ jeden wielki chaos, nie czuję pewnie w takim bałaganie. Od czerwca zmieniam lekarza an prywatnego. U lekarza z nfz ledwo wyprosiłam badania na przeciwciała różyczki, na toksoplazmozę to machną ręką, przecież nie ma takiej potrzeby ale mówiłam że w weekend majowy kot mnie zadrapał. On nadal nie widział zagrożenia.
Przypomniało mi się, dziewczyny pamiętajcie żeby dostarczać dużo kwasów Omega 3 i kwasów DHA i EPA- ważne dla rozwoju mózgu dzieciątka.
Wczoraj też poleciałam do lidla i wygrzebałam jeansy i leginsy ciążowe, polecam. Leginsy chyba 17 zł a jeansy 39 zł.
Jak niektóre z Was, mnie również czeka wesele mojego przyjaciela. Wesele będzie we wrześniu ale kreacji poszukam na ostatnią chwilę bo nie wiem jakiej wielkości będzie brzuszek.
Ale się rozpisałam, wracam do pracy. Życzę miłego piątkowego dzionka..