- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)

co do tej tabelki no właśnie podawałyśmy dane, ale dzidostwo gdzieś zniknęło nam z forum

ja też już tak staram się dojrzeć, w sumie poczuć ruchy, ale nic... i nie wiem, czy będę umiała je rozpoznać... też jest to moja pierwsza ciąża, więc czekam z niecierpliwością na 20 tydzień

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Psotka ja myślałam o Tobie ostatnio i zastanawiałam się gdzie się podziewasz. Miło że o nas pamiętasz jeszcze. Odzywaj się częściej.
Cortezia i wielomama szkoda że Wasze ostatnie wizyty przebiegały w taki sposób. Szkoda tylko waszych nerwów ja tak ostatnio właśnie rozmawiałam z moim mężem na ten temat. Tu w Irlandii chociaż trzeba długo czekać wszyscy łącznie z lekarzami są niesamowicie mili i nigdy nie wyszłam jeszcze zdenerwowana po wizycie. Dla nich to jest coś naturalnego że do ludzi odnosi się miło i z szacunkiem. Większy strach mnie ogarnia jak idę do jakiegoś polskiego lekarza bo zawsze albo straszą niepotrzebnie albo się oburzają na dodatkowe pytania i oczywiście zawsze mają racje choćby nie wiem co. Do tego wszystkiego maja jakieś teksty głupie czasami i bardzo wysokie mniemanie o sobie. Wiadome można trafić też na fajnego i dobrego lekarza ale z tego co widzę chyba nie w państwowych placówkach tylko prywatnie za kasę.
Suzii dzidostwo zrobiła tą tabelkę i dodała w poście na forum ale bez sensu jest się teraz cofać i tego szukać bo pewnie dużo się pozmieniało od tego czasu. Co do grupy na fb to dzidostwo widocznie zapomniała Cię dodać. Musisz do niej napisać na fb i się przypomnieć.
jest i Moniaa85 w końcu. Odpoczywaj i dbaj o siebie najlepiej jak potrafisz. Wszystko będzie dobrze zobaczysz. Na całe szczęście nie masz krwawień i bóli. Tak jak napisała NatB nie dźwigaj nic ciężkiego. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
NatB a mnie się podobają te dżinsy www.hm.com/ie/product/07947?article=07947-A
i te też

- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
suzi001 dziękuje mam nadzieję że teraz się pojawi suwaczek.
moniaa85 ale nastraszyłaś, u mnie też wszystko w należytym porządku mam nadzieję że przez moją nadmierną ruchliwość- wczoraj warowałam w domu, tańczyłam i się wygłupiałam, nic się nie zmieni. Odpoczywaj i dbaj o siebie, Ty i dzidziuś jesteście teraz najważniejsze. Nasze dobro Polskie, musimy dbać o te nasze dzieciątka.
Już czuję piątek, nie chce mi się w pracy siedzieć, ta kolekcja w H&M fajnie wygląda. Choć jak raz poszłam do h&M to średniej jakości te ciuszki, już w lidlu są lepsze i tańsze (-;
Jeśli chodzi o ciuchu to poszperajcie w odzieży używanej, na serio ostatnio się obłowiłam, 2 pary spodni ciążowych kupiłam, para za 12 zł. Nie opłaca się kupować w sieciówkach bo są drogie ciuszki a ciążą z taki widocznym brzuszkiem trwa gdzieś 5 - 6 miesięcy. NIe dajcie się zwariować.
- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Monia 85 bądź dobrej myśli musi być wszystko dobrze,nie przemeczaj sie za bardzo,a luteina napewno pomoże,trzeba być pozytywnie nastawionym,znajoma moja tez miała krótka szyjke macicy dlatego w obawie o dzidzia zakupiła sobie taki korek tzn nie korek tylko cos takiego ze jej lekarz to zaaplikowal i dotrzymała ciążę do 38 tyg bo tez bala sie ze nie utrzyma takze na wszystko jest rozwiazanie.trzymaj sie i zaglądaj do nas na forum.
Malopolanka dlatego najlepiej jak jedna osoba by sie zajęła ta tabelka i ja poprowadzila cały czas usktualniajac,bo wiadomo nowe osoby dochodza itp jak ogladalam inne forum to na kazdej stronie widniala ta tabelka wiec nie trzeba bylo sie wracac wstecz i szukac a dzidostwo chyba wyjechała teraz

Monia właśnie najlepiej kupić sobie w odzieży używanej jak byłam w Polsce to tez kupiłam sobie pare rzeczy na przyszłość takze masz racje nie dajmy sie zwariować

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nick:
Imię:
Który tydz:
Przybliżona data porodu:
- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Justyna najważniejsze ze z maluszkiem wszystko oki

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

słuchajcie zrobiłam tabelke na probe zapisałam i za pierona nie mogę jej tu wkleić. Czy ktoś wie jak skopiować dokument i przerobić na link dla Was do ściągnięcia? Albo jak tutaj wkleić coś takiego bo próbowałam ale ogólnie wszystko się przemieściło i przestało przypominać tabelkę.
- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

1)Nick ................2)..Imię............3)Wiek......4)która ciaza......5).ktory tydz.....6)data porodu......7)płeć ......8)..imię......9)województwo?
1)Lola______ __2) jola _______3) 23____4) 2 __________5) __14______6) 28.11________7) corka_8) maja___9) dolnośląskie
Podalam mniej wiecej taki przykład widziałam dużo takich tabelek moze zbyt chaotycznie ale cos w tym stylu i każdy by mógł siebie samemu wpisać nawet te nowe mamy co dołącza

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zacznę może od pytania...gdzie jest dzidostwo? czy już wyjechałąś? odezwij się!!!
Bardzo dziękuję za gratulacje
Oczywiście czekam na tabelkę? małopolanka czy mnie już wpisałaś?
Jeśli chodzi o ruchy to mnie lekarka wczoraj powiedziała, że mam czas bo przy pierwszym 20 ryg a każde następne 18 tyg.
Dzwoniłam dziś aby umówić się na kolejne prenatalne. U nas jest taka jedna Pani doktor znana na całym śląsku, mająca specjalne certyfikaty i same wspaniałe komentarze na necie. Doktor Agata Włoch. Byłam u mnie z dwoma poprzednimi ciążami. Bardzo miła, całe usg wykonuje perfekcyjnie, ale geniealna jest w rozpoznawaniu wad serduszka i przepływach. Kwota 280zł, ale trudno uzbieram.
Dziś byłam na kolejnym koncercie mojej córci i zdobyła I-sze miejsce znowu, mówię Wam jaka to radość. A w poniedziałek starsza będzie reprezentowała szkołę w piosenkach na dzień mamy a młodsza przedszkole. Trzeba się cieszyć chwilą, bo pewnie mając trzecie dzieciątko to już nie dam rady tak wszystkiego dopilnować i przygotowywać je.
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4