BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 10 miesiąc temu #663106 przez natB
moniaa85 głowa do góry, wypoczywaj, nie dźwigaj ciężkich rzeczy, dużo leż... będzie dobrze przede wszystkim słuchaj lekarza :):* buziak dla Ciebie :)...

co do tej tabelki no właśnie podawałyśmy dane, ale dzidostwo gdzieś zniknęło nam z forum :P... trzeba uderzać do niej, co się z tym dzieje i gdzie to można podejrzeć :)

ja też już tak staram się dojrzeć, w sumie poczuć ruchy, ale nic... i nie wiem, czy będę umiała je rozpoznać... też jest to moja pierwsza ciąża, więc czekam z niecierpliwością na 20 tydzień :) zobaczymy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #663144 przez małopolanka
hej edytowałam ostatni post bo cały czas sobie przypominam co Wam miałam napisać haha

Psotka ja myślałam o Tobie ostatnio i zastanawiałam się gdzie się podziewasz. Miło że o nas pamiętasz jeszcze. Odzywaj się częściej.

Cortezia i wielomama szkoda że Wasze ostatnie wizyty przebiegały w taki sposób. Szkoda tylko waszych nerwów ja tak ostatnio właśnie rozmawiałam z moim mężem na ten temat. Tu w Irlandii chociaż trzeba długo czekać wszyscy łącznie z lekarzami są niesamowicie mili i nigdy nie wyszłam jeszcze zdenerwowana po wizycie. Dla nich to jest coś naturalnego że do ludzi odnosi się miło i z szacunkiem. Większy strach mnie ogarnia jak idę do jakiegoś polskiego lekarza bo zawsze albo straszą niepotrzebnie albo się oburzają na dodatkowe pytania i oczywiście zawsze mają racje choćby nie wiem co. Do tego wszystkiego maja jakieś teksty głupie czasami i bardzo wysokie mniemanie o sobie. Wiadome można trafić też na fajnego i dobrego lekarza ale z tego co widzę chyba nie w państwowych placówkach tylko prywatnie za kasę.

Suzii dzidostwo zrobiła tą tabelkę i dodała w poście na forum ale bez sensu jest się teraz cofać i tego szukać bo pewnie dużo się pozmieniało od tego czasu. Co do grupy na fb to dzidostwo widocznie zapomniała Cię dodać. Musisz do niej napisać na fb i się przypomnieć.

jest i Moniaa85 w końcu. Odpoczywaj i dbaj o siebie najlepiej jak potrafisz. Wszystko będzie dobrze zobaczysz. Na całe szczęście nie masz krwawień i bóli. Tak jak napisała NatB nie dźwigaj nic ciężkiego. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

NatB a mnie się podobają te dżinsy www.hm.com/ie/product/07947?article=07947-A

i te też ;-) www.hm.com/ie/product/99553?article=99553-A#cm_vc=SIMILAR_TO_PD

11 lata 10 miesiąc temu #663178 przez Psotka
Małopolanka miło że o mnie pomyślałaś.
suzi001 dziękuje mam nadzieję że teraz się pojawi suwaczek.
moniaa85 ale nastraszyłaś, u mnie też wszystko w należytym porządku mam nadzieję że przez moją nadmierną ruchliwość- wczoraj warowałam w domu, tańczyłam i się wygłupiałam, nic się nie zmieni. Odpoczywaj i dbaj o siebie, Ty i dzidziuś jesteście teraz najważniejsze. Nasze dobro Polskie, musimy dbać o te nasze dzieciątka.

Już czuję piątek, nie chce mi się w pracy siedzieć, ta kolekcja w H&M fajnie wygląda. Choć jak raz poszłam do h&M to średniej jakości te ciuszki, już w lidlu są lepsze i tańsze (-;
Jeśli chodzi o ciuchu to poszperajcie w odzieży używanej, na serio ostatnio się obłowiłam, 2 pary spodni ciążowych kupiłam, para za 12 zł. Nie opłaca się kupować w sieciówkach bo są drogie ciuszki a ciążą z taki widocznym brzuszkiem trwa gdzieś 5 - 6 miesięcy. NIe dajcie się zwariować.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #663181 przez suzi001
Malopolanka pani p ma racje siemie lniane a raczej maseczka ma dużo dobrych właściwości m.in nawilza przesuszona skórę,oczyszcza pory,wygladza i poprawia elastycznośća takze odnawia naskórek:) takze myśle ze powinno pomoc.

Monia 85 bądź dobrej myśli musi być wszystko dobrze,nie przemeczaj sie za bardzo,a luteina napewno pomoże,trzeba być pozytywnie nastawionym,znajoma moja tez miała krótka szyjke macicy dlatego w obawie o dzidzia zakupiła sobie taki korek tzn nie korek tylko cos takiego ze jej lekarz to zaaplikowal i dotrzymała ciążę do 38 tyg bo tez bala sie ze nie utrzyma takze na wszystko jest rozwiazanie.trzymaj sie i zaglądaj do nas na forum.

Malopolanka dlatego najlepiej jak jedna osoba by sie zajęła ta tabelka i ja poprowadzila cały czas usktualniajac,bo wiadomo nowe osoby dochodza itp jak ogladalam inne forum to na kazdej stronie widniala ta tabelka wiec nie trzeba bylo sie wracac wstecz i szukac a dzidostwo chyba wyjechała teraz :)

Monia właśnie najlepiej kupić sobie w odzieży używanej jak byłam w Polsce to tez kupiłam sobie pare rzeczy na przyszłość takze masz racje nie dajmy sie zwariować :) teraz akurat nie mam możliwości bo nie znalazłam w irl lumpka,chociaż tu nie są aż tak drogie ubrania :)

11 lata 10 miesiąc temu #663201 przez małopolanka
Suzii masz racje fajnie byłoby mieć taką bieżącą tabelkę pod reką. Ja może mogłabym spróbować zrobić coś takiego ale nie gwarantuje że mi się uda. Nigdy nie robiłam takiej tabelki i na dodatek mam nowy komp i nie wiem czy mam odpowiednie programy żeby taką tabelkę zrobić a potem Wam tu wkleić. Mogę coś pokombinować jak chcecie więc wyślijcie mi na bieżąco może w kolejności
Nick:
Imię:
Który tydz:
Przybliżona data porodu:

11 lata 10 miesiąc temu #663221 przez suzi001
No właśnie malopolanka nie mamy chyba tutaj moderatora :d zeby sie tym zajął :d ja do swojej dyspozycji mam tableta ktory jest wkurzajacy i na dodatek nie łapę sie we wszystkim i nie mam programu chociaż dobrze ze odczytuje mi listy albo cos w wordzie,a z laptopa niestety korzysta moj facet :) a do tego jeszcze potrzebna osoba która jest cały czas aktywna :) więc malopolanka jeśli sie zgadzasz to supcio napewno dasz sobie radę.i twoja propozycja danych jest jak najbardziej trafna :d

11 lata 10 miesiąc temu #663311 przez małopolanka
ok na razie dwie osoby wysłały dane czekam na więcej i jutro się za to zabiorę jak będę mieć czas bo czekają mnie zakupy przed Dniem Dziecka i przed wyjazdem. Z tym uaktualnianiem może być problem bo od czwartku mnie nie będzie a potem mam czerwiec zawalony wizytami zresztą prawie każda ma suwaczek więc myślę że uaktualniać będziemy co jakiś czas tylko. Zobaczymy w ogóle czy mi wyjdzie ta tabelka i ile osób się zgłosi.

11 lata 10 miesiąc temu #663355 przez JustynaNL
No u ja witam się po wizycie. Lekarka na wstępie zaznaczyła, ze dzisiaj tylko posłuchamy bicia serca (co mnie zasmucilo bo myślałam, ze zobaczę Dzidzie), ale mój Maluch mądry tak się skitral, że doplerem nic a nic nie wylapywalo :) wiec włączyła usg i poszukalismy serducha, co prawda do tej pory nie miałam okazji go słyszeć, ale widziałam i wiem, że bije :) no i niestety, ale tak gdzieś wlazł, ze plci się nie dało sprawdzić a następna wizyta dopiero 19 czerwca :[

11 lata 10 miesiąc temu #663398 przez suzi001
Malopolanka w sumie racja :) nie masz sie co przejmować tabela wyjdzie,jak już danych nazbierasz to dopiero sie za to na spokojnie zabierz bez pośpiechu przed nami jeszcze długie miesiące :)

Justyna najważniejsze ze z maluszkiem wszystko oki :) a płeć napewno niebawem poznasz :)))) mały cwaniaczek nie chce wam jeszcze podać kim jest hihi :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #663421 przez małopolanka
JustynaNl u mnie było podobnie na ostatniej wizycie u GP ciężko było wyłapać bicie serca ale po jakimś czasie udało się hehe ja też jeszcze nie wiem czy chł czy dz ale każdy jak mnie widzi mówi że wyglądam na dziewczynkę ;-) czyli marnie chyba hahaha

słuchajcie zrobiłam tabelke na probe zapisałam i za pierona nie mogę jej tu wkleić. Czy ktoś wie jak skopiować dokument i przerobić na link dla Was do ściągnięcia? Albo jak tutaj wkleić coś takiego bo próbowałam ale ogólnie wszystko się przemieściło i przestało przypominać tabelkę.

11 lata 10 miesiąc temu #663492 przez Psotka
A może poczekajmy z tym wypełnieniem tabelki jak już będą znane płci dzieci i imiona. Bo teraz u większości z nas płeć jeszcze ciężko oznaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #663506 przez małopolanka
Wydaje mi się że masz racje Psotka. Tak do miesiąca czasu prawie wszystkie powinnyśmy znać płeć ale jak już chcecie tak jak mówię zrobiłam próbną tabelkę tylko nie umiem jej tu wkleić gdyby któraś wiedziała jak się to robi to możemy zrobić próbe teraz a kolejną, dokładną tabelkę zrobić za mies.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #663539 przez suzi001
W sumie to mozna i za miesiąc zrobić taka tabelke,myślałam jak ci pomoc malopolanka ale nic nie wymyśliłam jak mozna wkleic czytałam cos zeby przerzucić to na painta i wtedy by jakoś moze otworzyło ale nie chce cię wprowadzać w błąd.moze ja zaproponuje taki układ zeby pózniej wyraźnie zmian każda mogła poprawić i edytowac :) a co najważniejsze te które sie nie dopisała zeby same mogły skopiowac i sie dopisać proponuje zrobić to np tak:

1)Nick ................2)..Imię............3)Wiek......4)która ciaza......5).ktory tydz.....6)data porodu......7)płeć ......8)..imię......9)województwo?

1)Lola______ __2) jola _______3) 23____4) 2 __________5) __14______6) 28.11________7) corka_8) maja___9) dolnośląskie

Podalam mniej wiecej taki przykład widziałam dużo takich tabelek moze zbyt chaotycznie ale cos w tym stylu i każdy by mógł siebie samemu wpisać nawet te nowe mamy co dołącza :) i juz malopolanka nie mialaby takiego klopota zeby na nowo dane uzupelniac nie wiem dziewczyny wasza decyzja :p ja sie dostosuje moze o być równa tabela w wordzie itp a moze być taki zwyklak ważne zeby dane były :)))))))

11 lata 10 miesiąc temu #663614 przez wielomama
Cześć!!
Zacznę może od pytania...gdzie jest dzidostwo? czy już wyjechałąś? odezwij się!!!

Bardzo dziękuję za gratulacje

Oczywiście czekam na tabelkę? małopolanka czy mnie już wpisałaś?

Jeśli chodzi o ruchy to mnie lekarka wczoraj powiedziała, że mam czas bo przy pierwszym 20 ryg a każde następne 18 tyg.
Dzwoniłam dziś aby umówić się na kolejne prenatalne. U nas jest taka jedna Pani doktor znana na całym śląsku, mająca specjalne certyfikaty i same wspaniałe komentarze na necie. Doktor Agata Włoch. Byłam u mnie z dwoma poprzednimi ciążami. Bardzo miła, całe usg wykonuje perfekcyjnie, ale geniealna jest w rozpoznawaniu wad serduszka i przepływach. Kwota 280zł, ale trudno uzbieram.
Dziś byłam na kolejnym koncercie mojej córci i zdobyła I-sze miejsce znowu, mówię Wam jaka to radość. A w poniedziałek starsza będzie reprezentowała szkołę w piosenkach na dzień mamy a młodsza przedszkole. Trzeba się cieszyć chwilą, bo pewnie mając trzecie dzieciątko to już nie dam rady tak wszystkiego dopilnować i przygotowywać je.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #663652 przez cortezia
Dziewczyny nie da się tak z painta bo niestety ale takie maleńswta tylko są za mała rozdzielczość, spróbuje jutro jako plik to wkleić

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka