BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 6 miesiąc temu #665080 przez Brunetka
małopolanka napisał:

Co do imienia to ja bym z chęcią nazwała chłopczyka tak jak ma na imię mój mąż ale wiem że to nie jest najlepszy pomysł. Myślę że dla dziecka czy później osoby dorosłej ważne jest żeby być wyjątkowym i niepowtarzalnym a nie kopią kogoś innego nawet jeżeli jest to ukochany tata czy mama.

Masz rację. Przeczytalam również Twoją wypowiedź mojemu i także zmienił zdanie. Uzmysłowił sobie,że gdyby nazywał się tak samo jak swój ojciec to czułby się jego kopią. Dobrze,że Was zapytałam o zdanie na ten temat:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #665121 przez natB
nie nadążam z czytaniem tych wszystkich postów :P... wczorajszy dzień spędziłam w Poznaniu u mojej Mamy, a potem jeszcze u moich chrześniaczek, zaliczyłam 2 święta w jeden dzień uuufff :)... a poza tym byłam w TESCO, gdzie są promocje na ubranka dziecięce 30 % no i nie mogłam się oprzeć ,żeby czegoś nie kupić :P... nie wierzę w żadne zabobony, więc co mi tam :), trzeba się cieszyć :P...

Pani P super ,że dostałaś te spodnie, jak tylko dostanę wypłatę zamawiam na allegro te, o których Tobie mówiłam :D

Rybonka witam witam :) mam nadzieję, że z Nami czas ciąży zleci Ci szybciej :P

Co do imienia u mnie w rodzinie nie podoba się Władysław :(, no ale co zrobić moje dziecko, moja sprawa :P mąż zadowolony to i ja jestem zadowolona :)

Brunetka zazdroszczę Ci tych ruchów maluszka... w sumie też miałam ostatnio wrażenie, że coś czuję... no właśnie, ale to tylko wrażenie...

A tak w ogóle wróciłam dzisiaj do pracy i nie jestem z tego powodu wcale zadowolona :(, mogłabym już siedzieć w domku na L4... niestety śmieciowa umowa trzyma mnie jeszcze tutaj miesiąc, jak mi przedłużą umowę będę wniebowzięta, jak nie... to nie :(

11 lata 6 miesiąc temu #665122 przez natB
piszcie dużo kochane, bo przez 8 h dostanę w pracy JOBA :D... w sumie mam dużo roboty, ale odskocznia musi być :P

11 lata 6 miesiąc temu #665146 przez agnieszkazst
Już jestem z powrotem w domku :) Komunia u siostrzenicy Męża wyszła pięknie :) A i powspominaliśmy z Mężem Nasze I Komunie :)

Suzi przy kabarecie śmiechu że hej :)

Dzidostwo super że już jesteś u boku Męża, to najważniejsze, byc Razem :)

Małopolanka to dobrze że bierzesz i ciepłe i lżejsze rzeczy, bo w Pl rzeczywiście w kratkę ta pogoda... Co do zmęczenia ja mam tak samo, nie jesteś sama ;)

Rybonka super że jesteś!!!!! :) Na kiedy masz termin??

Brunetka zdjęcie na fb przepiękne :) Widać radość Mamusi :)

Nat orientujesz się do kiedy jest ta promocja w Tesco na ubranka?? Była tylko do końca tygodnia czy będzie jeszcze w tym tygodniu?? Bo jeśli jeszcze by była to może bym podjechała... :) Pytam bo mam do Tesco daleko i nie wiem czy warto. Oby Ci te godziny w pracy minęły raz dwa...

Co do imion to uważam też tak jak Fabiola - najważniejsze by rodzice wychowali swą Pociechę w poczuciu wartości, by okazywali Jej Miłośc, byli wsparciem :) A dla Naszego Maleństwa też już mamy imiona - chłopczyk: Emanuel, dziewczynka: Emanuela :)

Wszystkim Mamusiom pięknego dnia!!

11 lata 6 miesiąc temu #665151 przez natB
agnieszka promocja jest do 2.06... niestety nie jestem pocieszona, bo dla dziewczynek jest tyyyyyyle ciuszków, a dla chłopców jakaś kiszka :(...
co prawda 2 razy potwierdzony chłopczyk, ale i tak na razie staram się kupować jakieś beżowe rzeczy, jasne kolory, w razie wu jak jeszcze się maleństwu odwidzi bycia chłopcem :P...
na razie kupiłam rękawiczki łapki, buciki, 2 półśpiochy, bodziaka, bluzeczkę z długim rękawem no i pajacyk :), 2 razy skarpetek :)... za miesiąc kolejne zakupy :P

11 lata 6 miesiąc temu #665161 przez Gravity
Witam Wszystkich i oczywiscie rybonke tez:)

Jak tam u Was bo ja dzis wyspana ale juz zmeczona:(wie ze to norma.
Czuje jakies male delikatne mrowienie w brzuchu czasami mam nadziej ze to moje malenstwo daje znaki ze sobie tam jest:)Czekam na wiadosmosc od poloznej kiedy kolejna wizyta bo powinna byc w zeszlym tygodniu i cisza:(

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665211 przez Brunetka
agnieszkazst faktycznie od kiedy wiem, że jestem w ciąży o wiele więcej się uśmiecham :)

natB nie wiem czemu, ale ja jeszcze mam opory przed kupowaniem ciuszków czy innych rzeczy dla dzidzi. Otrzymałam już w prezencie m.in kocyk, śpioszki a sama nie byłam jeszcze nawet w sklepie dziecięcym.

W moim przypadku również 2 lekarzy podpowiedziało, że wygląda na chłopca ( mój gin i genetyk), ale dodali też, że nie ma co się jeszcze nastawiać bo jest za wcześnie.
Za 1,5 tyg mam kolejną wizytę, więc mam nadzieję, że podczas kolejnego usg będzie to bardziej pewne:)
Z drugiej strony moja bratowa przez 9 miesięcy myślała, że będzie miała dziewczynkę a przed szpitalem lekarz powiadomił ją o chłopcu. Płakała, była już nastawiona psychicznie, że będzie mała Majeczka a tu taka niespodzianka :) nawet miała wszystko przygotowane pod kątem dziewczynki :) I mamy faktycznie chłopczyka-Dawidka, ma już 5 miesięcy :)

Gravity n ja nigdy nie miałam uczucia mrowienia brzucha, ale może jest to normalne. Tak samo jak każda z nas w różny sposób przechodzi ciążę :)

Dołączę Wam link do filmiku, przy którym za każdym razem płaczę ze śmiechu:) Mam nadzieję, że i Wam się spodoba :) Niby mam trochę inne poczucie humoru... z tego co twierdzą moje siostry :) To co je śmieszy- mnie o wiele mniej i na odwrót ;)

Ok. Zabieram się za porządki :) Chcę dzisiaj umyć okna, wysprzątać mieszkanie, zrobić pranie i ugotować obiadek bo mój pewnie wróci z pracy głodny jak wilk :)

Miłego i słonecznego dnia :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655

11 lata 6 miesiąc temu #665252 przez natB
Brunetka powiem tak ja też się boję, widzę, że mój S. chyba bardziej niż ja, albo bardziej po nim widać... stwierdziłam, że będzie dobrze, że w listopadzie będziemy już w trójkę... tej opcji się trzymam... sam Pan Bóg wie, co nas wszystkie czeka ;)

11 lata 6 miesiąc temu #665254 przez cortezia
Dziewczyny ja tak na szybciutko daje wam link do ćwiczeń które można wykonywać w ciąży, ja je robię od pierwszego trymestru:) Polecam:)

www.szkolarodzenia.ips.pl/artykul/cwicze...iii-trymestrze-ciazy

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 6 miesiąc temu #665327 przez moniaa85
witajcie po weekendzie:)
u mnie minął spokojnie, odpoczywałam,wczoraj wizyty u dwóch mam,wiec zleciało szybko

w sobotępoczułam pierwsze ruchy dzidzi,jestem pewna, że to TO!:) takie charakterystyczne pukanie w samym dole brzucha:) no mega uczucie, wczoraj czekałam na powtórkę, ale że cały czas w biegu to nic nie czułam;/

dziś pierwszy raz w ciazy wymiotowałam, wzielam inteligentnie witaminy na czczo i po zjedzeniu polowy tosta czekał mnie wyścig do toalety:/

lecę ogarnąć w domu trochę:)miłego dnia!:*

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665367 przez JustynaNL
Witamy sie i my :) U Nas weekend tez zalatany, w sobote wesele a w niedziele odprowadzalam meza na dworzec (do piatku w delegacji, juz od wczoraj strasznie nudno a jeszcze pogoda taka sobie) i pojechalam do rodzicow.
Mi tez sie czasami wydaje, ze przy zmianie pozycji Ktos mi tam puka, ale mimo, ze to moje drugie dziecko pewności nie mam :) na wizyte czekamy do 19.06 i wtedy lekarka da znac Kto tam mieszka ;) wtedy to juz powinnam czuc w koncu bedzie polowa za mna :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665421 przez małopolanka
hej Brunetka dokładnie o to mi chodziło. Gdybyśmy nosili imiona po rodzicach pewnie gdzieś by nam to utkwiło że musimy być tacy jak oni i pewnie najbliższe otoczenie też odbierało by nas pod tym kątem. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja z moją mamą mamy kompletne inne charaktery po prostu ja to ja a mama to mama. Gdybyśmy nosiły to samo imię nie wiem czy byłabym do końca szczęśliwa haha

natN widzę że miałaś pracowity weekend haha ja będę miała podobnie w przyszłym tyg musimy odwiedzić dwie chrześnice mojego męża z okazji dnia dziecka plus musimy odwiedzić rodzine i znajomych. Co do ubranek to ja o dziwo nie czuje jeszcze potrzeby kupowania haha może dlatego że nie znam płci a chce kupić ubranka typowo dla dziewczynki lub typowo dla chłopca. Muszę też poprzeglądać ciuchy które mają dla mnie przygotowane moje siostry bo tak się składa że jedna ma chłopca druga dziewczynkę a jest tego parę worków więc będzie w czym wybierać haha niektóre śpioszki czy body są raz noszone lub nawet z metkami bo dzieciaki tak szybko powyrastały że nie miały szans tego znosić więc wiem że nie będę kupować dużo na początek.

Agnieszkazst super że Komunia się udała. Ja też doskonale pamiętam swoją Komunie a sporo czasu już minęło haha

Gravity ja takie mrowienie czułam ale jakieś parę tyg temu teraz kompletna cisza. Po USG było widać że dzidzi jest strasznie ruchliwe haha ale widocznie jeszcze muszę poczekać zanim poczuje coś wyraźniej.

moniaa85 to i tak masz szczęście że wymioty do tej pory Cię ominęły. Super że czujesz już dzidzie to musi być niesamowite uczucie ;-)

cortezia dobry pomysł z tymi ćwiczeniami. Fajnie że ułożone jest to specjalnie z podziałem na trymestry.

Justyna ja też mam wizytę coś około tej daty i mam nadzieję że dowiem się czy to chł czy dz. Mój mąż radzi mi że może w Polsce odwiedzę jakiegoś ginekologa bo tu w szpitalu to USG jest robione w przyspieszonym tempie haha zobaczymy.

11 lata 6 miesiąc temu #665576 przez suzi001
Fajne ćwiczenia cortezia mi napewno sie przydadzą bo jem tyle słodyczy z już sie zaczynam martwić czy to normalne :| jak nie jakieś cukiereczki to lody tociasteczka ale nie umiem sie powstrzymać :( czy któraś tak ma? Jem oczywiście owoce banany głownie,brzoskwinie jabłka itp i warzywa nawet tez ale te słodycze to mnie przerażają w życiu tyle nie zjadlam co teraz ;)

Co do imienia tez jestem zdania dziewczyn :)

Nat dlaczego mieliby ci nie przedłużyć umowy?

Monia współczuje wymiotow wiem cos o tym bo aż 8 tyg mnie meczyly dzien w dzien :( radzę jeść powoli zeby cię nie uciskalo.

Justyna to twoje dzidzi więc możesz sobie nazwać jak chcesz a teściowa powinna raczej sie dostosować :) a nie krytykować ciekawe czy jej ktoś wybierał imiona m.in teściowa :)

Mi tez czasem cos puka ale to takie fajne uczucie i tez myśle ze to ruchy maluszka :)

Agnieszka mnie tez ten kabaret rozbawil do łez :) śmiech to zdrowie :)

Nat Ja tez niby nie wierze w zabobony ale jeszcze sie trochę wstrzymam,,wiadomo ze trzeba sie cieszyć :) ty już wiesz ze to synus to łatwiej cos upatrzyc :) ja tez dostanę worek ubranek po bratanicy mojego faceta i worek zabawek od mojej siostry po chłopcu takze tez nie muszę sie z tym za bardzo spieszyć :)

11 lata 6 miesiąc temu #665583 przez natB
suzi001 w sumie tak mogą mi nie przedłużyć, bo jestem w ciąży, a że to umowa zlecenie to tak jest... po prostu nie zawierają ze mną umowy... tym bardziej, że dość sporo czasu chorowałam, raz L4 na tydzień, potem na miesiąc... teraz znowu na tydzień ;/... i nie wiem, jak długo jeszcze pociągnę... jutro pogadam z szefową... zobaczymy, co mi powie :)... jak nie będzie widać perspektyw na przedłużenie idę na L4 :) i niech się dzieje, co chce :)

dzisiaj jest synuś, a 4.06 może być córa :P ( wtedy mam kolejną wizytę :P)

11 lata 6 miesiąc temu #665635 przez cortezia
NatB jak mój M się dowiedział, że jestem w ciąży to kupił przepiękne body oczywiście beżowe:) a mi się to udzieliło i od razu poszłam kupić śpioszki:) też beżowe:) Także rozumiem dlaczego tak kupujesz ja sie powstrzymuje bo mam ciuszki po mojej 5 letniej siostrze i po chrześnicy mojego M. ale oczywiście jakoś niedługo jak dowiem sie konkretnie płci to jak wpadnę do sklepu tooooo.... szał będzie.
Głównie z M. chcemy kupić jakoś niedługo chustę do noszenia dzieciaczka:) Także śledzimy na necie czytamy o najlepszych i od kiedy można, ale na bank dowiemy się w szkole rodzenia o nich ciut więcej:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka