BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 6 miesiąc temu #663694 przez wielomama
cortezia ja też miałam wczoraj dopochwowe, bo tak tylko potrafiła stwierdzić płeć a na brzuchu to zupełnie inaczej maluch wyglądał. Naprawdę już nie powinna dopochwowo? Ty mnie nawet nie martw...

psotka faktycznie beznadziejny ten lekarz, badanie na toksoplazmozę to teraz już podstawa.
Ja u mojej z nfz czułam się dobrze, ale co z tego skoro okazała się nie kompetentna.

susi tak to znaczy, że skończyłaś 16 tygodni ciąży, też zależy jak wyszło na usg, ale według om to skończyłaś 16.Rozwój mojego maleństwa po każdym usg wychodzi tak jak wskazuje drugi suwaczek i według tego ustalała mi termin porodu a i tak wszystko może się potoczyć po swojemu.
Fajnie, że ordynator bierze 80zł za wizytę a nie tak jak moja 150+50usg.

natB śliczna młoda mamusia z pięknym brzuszkiem, a na szafę nie patrzę i nic mnie nie zdziwi mając 2 dzieci, psa i kota, po prostu mieszkasz. Nie lubię ludzie perfekcyjnie żyjących, bo jako terapeuta zajęciowy uważam, że to doprowadza do depresji.

Mnie ten listopad przeraża, bo jak pomyślę, że ta moja mała dziewuszka nie będzie miałą jeszcze ukończonych 6 latek a już będzie musiała pójść do szkoły.

monia dbaj o siebie ile się da. Nie martw się, wiele jest ciąż, że od początku coś się dzieje niepokojącego a później okazuje się, że poród trzeba wywoływać, bo jest po terminie. Ja też już jadę na nospie. Buziaczki.

Justynka ja też jeszcze nie słyszałam serduszka. Gratuluję i tak udanej wizyty. Najważniejsze, że wszystko ok. A masz wymiary dzidzi?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #663713 przez JustynaNL
Moja lekarka do tej pory dala mi tylko jedno zdjęcie i to ze względu na to, ze ładnie się ułożyło a tak to mi tylko pokazuje na szybkiego zatrzymane obrazy z usg na monitorze a dzisiaj nic nie mierzyla tylko próbowała znaleźć mały tyłeczek a wcześniej serduszko ;) a wymiarów to juz wogole nigdy nie widziałam i nie podawała, do karty ciazy też jeszcze nie wpisywala żadnego usg, dopiero połówkowe wpisze to może coś będę wiedzieć

11 lata 6 miesiąc temu #663857 przez agnieszkazst
Mam chwilkę by coś skrobnąc, więc nadrabiam zaległości, bo przez weekend mnie nie będzie - Komunia u Męża Siostrzenicy :) bardzo cieszymy się na to spotkanie :)

Nat B ale super te spodenki dla synka!!! Rewelacja :) :)

Co do terminów porodów to widze że trochę nas będzie przed 10 listopada ;) ciekawe jak to sie wszystko potoczy... ;)

A brzuszek oj też się pojawił :) i też mnie to bardzo cieszy :) jest piękny :) czekam teraz na pierwsze poczucie ruchów Maleństwa :) :)

Co do USG na nfz to widzę że prawie wszystkie mamy takie same doświadczenia :( :( mi było tak smutno po tym badaniu że jej :( tak nie powinno się traktowac kobiet, a co dopiero tych w ciąży które są jeszcze wrażliwsze. Na połówkowe już na pewno pójdę prywatnie....

Wielomama długie nóżki ma córeczka, modelka będzie ;)

Psotka super ze wspomniałaś o tych wszystkich kwasach, musimy na to zwracac teraz szczególną uwagę. Jednym słowem - trza jeśc rybki :) no albo ewentualnie łykac tran :)

11 lata 6 miesiąc temu #663861 przez agnieszkazst
Suzi dobrze napisałaś o tej całej sytuacji w NFZ... :( ja jestem tego samego zdania... Nie dosc że co miesiąc Państwo nam tyle zabiera na te składki ZUS-owskie to jeszcze traktują Cię jakby Ci łachę robili :( masakra jedna wielka :( żeby normalnie nie móc USG zrobic, przecież uczciwie płacę podatki, i co z tego? Wyśmieją i powiedzą że trzeba było sobie prywatnie iśc to bym miała zrobione jak trzeba :(

11 lata 6 miesiąc temu #663865 przez agnieszkazst
Dobrze że chociaż tak jak Pani_p mam super lekarz prowadzącą, to jest właśnie na nfz, a kobieta skarb... Tylko niestety USG na izbie przyjęc w szpitalu nie ma i musi mi skierowania wypisywac... Szkoda bo ona to jest ginekolog z powołania, po prostu super. Dobrze że w niej mam wsparcie i normalne wizyty.

11 lata 6 miesiąc temu #663870 przez moniaa85
Dziewczyny super jesteście!! dziękujęzasłowa otuchy i wsparcia!!:)

uważam na siebie, uważam, i Wy teżuważajcie jak tylko możecie!!

Małopolanka, z tabelką wstrzymaj się z ten miesiać, każda z nas pozna płeć, bedzie miala przypuszczalne imie i pojdzie szybciej z nia wtedy:)
miłego i spokojnego weekendu

11 lata 6 miesiąc temu #663876 przez agnieszkazst
Nat a teraz zobaczyłam zdjęcie Twych spodni - super są!!!! :)

Co do tabelki to też jestem za, moze Dzidostwo niebawem wstawi :)

Monia85 super że jesteś :) Wszystko będzie dobrze!!! :*

Postka o ciuchlandach to prawda :) można super rzeczy znaleźc :) ja też się wybiorę w przyszłym tygodniu ;)

11 lata 6 miesiąc temu #663887 przez suzi001
Uhuhu ale sie dziewczynki rozpisalyscie :) monia ja tylko zasugerowalam ta tabelke,moze faktyczniesie wstrzymajmy jak będzie znana płeć chociaż nie każdy dzidzius moze chcieć sie pokazać są tez takie przypadki :)

cortezia to nie mam pojęcia jak innaczej zrobić ta tabele,wcześniej pokazywalam pewien przykład z innego forum ze mogłoby tak wyglądać :)

Agnieszka dzidostwo z tego co mówiła kiedyś to wyjechała do męża :) co do NFZ to niestety taka prawda :(

11 lata 6 miesiąc temu #663901 przez Psotka
Obejrzałam sobie wywiad mężczyzny któremu opowiadał o porodzie swojej żony . Ona urodziła martwego synka Jasia. Udusił się w drogach rodnych bo lekarze nie zgodził się na cesarkę. Dziecko ważyło 5 kilo a ten głupi lekarz uparł się na poród kleszczowy. Zupełnie nie kontrolowali akcji porodowej. Panie Boże ustrzeż Nas przed takimi niekompetentnymi lekarzami. Zgroza. Sorki że wam pisze takie straszne rzeczy ale przez to zasnąć teraz nie mogę.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #664072 przez suzi001
Moj Boże biedne dzieciatko i biedna rodzina :/ to jest jakaś tragedia i trauma do końca życia,nie darowalabym takiemu lekarzowi,i daj Panie Boze zeby kazda z nas miala szczesliwe rozwiazanie.Psotka lepiej nie oglądaj takich strasznych rzeczy bo pózniej dzidzius razem z tobą wszystko odczuwa,lepiej włączyć sobie komedie i sie pośmiać :) śmiech dobrze wpływa na malucha ja wczoraj obejrzałam sobie mariolke w spa i sie ze śmiechu poplakalam

Polecam :)

Wiadomo ze są tragedie a z udziałem dzieci coraz częściej jak np ostatnio w moim mieście dziewczyna 24 letnia miała 4,5 promila i jej zrobili cesarke,tez mogło skończyć sie tragedia i jej i dziecka,ale dobrze ze maluszek jakoś wyszedł z tego wybryku swojej nieodpowiedzialnej matki.uwazam ze tacy nieodpowiedzialni ludzie nie powinni rodzic dzieci bo tylko je krzywdzą :( a nieodpowiedzialni lekarze wg nie powinni pracować w swoim zawodzie..ehh

11 lata 6 miesiąc temu #664245 przez dzidostwo
Hej dziewczyny jestem..

nie było mnie dość czasu bo załatwiałąm wszytsko a propo tego wyjazdu do męża, ale już jesteśmy u niego.. i teraz mam trochę czasu zeby was nadrobić

Suzi wybacz, ale zapomniałam Cie dodać do grupy, ale już jesteś, trzeba było mi się przypomnieć :)

a teraz spróbuje Was nadrobić..

a i MoniaaCiebie nie mogę znaleźć na FB

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 6 miesiąc temu #664251 przez suzi001
Luzik :) sama nie wiedziałam za bardzo o co chodzi z ta grupa :) ale dzięki fajnie was zobaczyć dziewczyny :) i jak tam dzidostwo podoba sie w nowym miejscu?

11 lata 6 miesiąc temu #664252 przez dzidostwo
Szkocja jako tako mi się podoba, choć nie ukrywam że ten syf mnie tu dobija :D ale cóz jestem tu zaledwie 3 dni :) więc zbyt dużo powiedzieć nie mogę, może z czasem coś się zmieni... a jak narazie wsyztsko w porządku niunia przespała dwie godziny lotu i poznała tatusia po dwumiesiecznej rozłące, i nie ma problemu ze zmianą miejsca a to najważniejsze :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 6 miesiąc temu #664284 przez małopolanka
hej dzidostwo fajnie że już jesteś. Pewnie minie trochę zanim się przyzwyczaisz. Super że Twoja córcia tak zniosła lot. Najważniejsze że jesteście już razem z mężem.

Ja właśnie się pakuje do Polski i normalnie załamać się idzie bo poł dnia mi to zajmuje. Muszę przymierzać wszystkie ciuchy czy nie są już za małe. na dodatek z tego co się orientuje muszę brać ciuchy na zimniejszą pogodę bo teraz podobno w Pl rewelacji nie ma. Więc musze się przygotować na zimniejsze i cieplejsze dni. Już sobie wyobrażam dzidostwo ile Ty miałaś do pakowania bo nie dość że na dłużej to jeszcze rzeczy dla siebie i dla córci. Jeszcze na dodatek nie wiem czy to normalne ale strasznie szybko się męczę ostatnio co chwile musze robić jakiś odpoczynek bo mnie zadyszka łapie. Myślałam że zmęczenie bardziej dopada w tych początkowych mies i podobno od 4 już się kobieta powinna super czuć a ja jestem jak flaki z olejem.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #664327 przez wielomama
małopolanka odebrałaś moje dane?
A ze zmęczeniem to całkowicie normalne.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka