BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 10 miesiąc temu #659045 przez pani_p
Cześć dziewczyny :kiss:

Koliberek widziałam malucha na fb, świetne zdj!

Justyna co za zbieg okoliczności :D

Cortezia oby teraz było już tylko lepiej :)

U mnie wczoraj tak fajnie słońce grzało, choć chmury się przemieszczały po niebie. Namówiłam męża na leżakowanie na kocu nad Wisłą i jak dojechaliśmy na miejsce to oczywiście co? Słońce zniknęło za chmurami :huh: Wkurzyłam się bo cały tydz będę gnić w domu bo on w pracy a ja bez auta.... Buuu.

A tak poza tym to wyglądam masakrycznie... nie mam siły do tej mojej gęby. Robię sobie teraz technika usług kosmetycznych i w niedzielę miałyśmy oczyszczanie twarzy. Oj miały co u mnie robić dziewczyny... Szczególnie, że mi się wszystko pod skórą porobiło. Masakra. Liczę, że po tym oczyszczaniu to będzie trochę lepiej tylko niech mi się skóra zagoi. Teraz siedzę i przemywam cały czas buzię rumiankiem. Trzymajcie kciuki żeby było choć ciut lepiej.

Macie może jakieś sprawdzone sklepy z odzieżą ciążową? Szukam sukienki na wesele w czerwcu i narazie nic nie mogę znaleźć :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #659267 przez JustynaNL
Pani p. Man ten san problem co Ty :) wesele w sobote i nastepne we wrzesniu wiec chcialam sukienke obcinana pod biustem i co? Ozywiscie wybor jest, ale dla wyzszych osob, ja ledwo 1,60m i po zmierzeniu wszystkie sukienki za kolano. Tragicznie to wyglada nawet do wysokich butow. Wiec teraz zaloze jakas stara w ktora sie mieszcze a na potem będę poszukiwac:)

11 lata 10 miesiąc temu #659491 przez natB
ja po chwilowej ciszy powracam powoli ;)... ogólnie przez ostatnie 3 dni wędruję od lekarza do lekarza, żeby trafić do mojej Pani ginekolog... PARANOJA... a zaczęło się od wymiotów, biegunki, ostrego bólu brzucha, powoli przechodzi, ale żeby mieć pewność, że wszystko jest ok idę na 18:00 na wizytę... a tak jestem na razie na L4 do końca tygodnia, muszę nabrać troszkę siły :)

nie ma, co w sumie się przejmować już dzisiaj przynajmniej z bólu się nie zwijam...

btw. też mam problem z sukienką, ale ja zawsze kupuję wszystko na ostatnią chwilę, jak już czuję presję...

napomniałam Wam kiedyś, że wkleję foty mojego albumu i oto one :)... mam nadzieję, że się spodoba :)

str. 1
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #659493 przez natB
str. 2

str. 3
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #659642 przez dziubek
Witam :)
Mój termin to 6 listopad

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=55274

11 lata 10 miesiąc temu #659677 przez cortezia
Nat B świetnie wygląda ten album naprawdę SUPER POMYSŁ i pamiątka na całe życie:):) Współczuje bardzo tych wymiotów bóli, miałaś robione jakieś badania. Czym to było spowodowane, czy to po prostu taki efekt ciążowy u Ciebie.

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 10 miesiąc temu #659709 przez małopolanka
hej dziewczynki ja na chwileczkę i szybciutko bo znowu miałam zabiegany dzień i dopiero teraz wróciłam do domu. Co do sukienki to właśnie dzisiaj sprawiłam sobie jedną ;-) szukałam sukienki już od tygodni ale bardziej takiej do chodzenia na co dzień bo szczerze nie wiem czy na wyjazd do Polski zmieszczę się w moje krótkie spodenki i spódniczki z tamtego roku.

NatB super wyszedł Ci ten album. Ja jak dorwę jakiś fajny też powklejam sobie te zdj USG bo to naprawdę cudna pamiątka. Co do Twojego samopoczucia to wracaj szybko do formy. Współczuje Ci tych bóli brzucha biegunki i wymiotów. daj znać jak tam po wizycie.

Koliberek super że się odezwałaś i dobrze że wszystko ok u Ciebie. Zdj malucha piękne. Ciekawe czemu nie chciało się tutaj dodać.

pani p nie jesteś sama tak dla pocieszenia ja tez wyglądam okropnie haha dzisiaj aż jak byłam na mieście zobaczyłam się w lustrze w przymierzalni to poleciałam od razu do kosmetycznego i podmalowałam się trochę testerami bo aż się załamałam swoim wyglądem. Kupiłam nowe kosmetyki do pielęgnacji twarzy sam krem kosztował mnie ok 100 zł plus tonik i mleczko i normalnie nie widzę żadnej poprawy mam suchą skórę na policzkach a na brodzie krostki. Już sama nie wiem co mam robić z ta moją buzią. Zastanawiam się czy nie wybrać się do kosmetyczki ale jak to sprawka hormonów to czy to coś da?

JustynaNl ja mam ten sam problem z sukienkami. Też mam 1,60m i długie sukienki za kolano odpadają. Najgorsze jest to że ogólnie ciężko mi znaleźć ubrania ciążowe w rozmierzę s wszystkie ciuchy ciążowe M,L,XL a jak znajdę coś fajnego to jak przymierzam w większym rozm to znowu ramiona za szerokie albo ogólnie wyglądam jak w worku. To samo jest ze spodniami.

dziubek witaj napisz coś więcej o sobie.

11 lata 10 miesiąc temu #659751 przez pani_p
NatB o bidulko. Oby Ci szybko przeszło :kiss: A album wygląda bardzo fajnie :) Ty masz tyle tych zdj, że jest co wklejać. Ja mam aż dwa :D

Małopolanka No szczerze to nam nic nie pomoże bo nam praktycznie nic nie wolno. Tak jak mówiłam, uczę się na kosmetyczkę i jedyne co nam można zaoferować to mikrodermabrazja, która ściera nam martwy naskórek i skóra lepiej oddycha, jakąś maseczkę i oczyszczanie twarzy a to też z uwagą bo jak nas bardzo boli to lepiej żeby nas nie męczyły, by jakiś skurczy nie wywołać ze stresu. Myślałam żeby do dermatologa iść, ale też mi odradzono bo szkoda mojego czasu bo nic mi nie przepisze. Więc próbuję się sama ratować i nie patrzeć dużo w lustro... :dry: ehhh...

Kurczę muszę wspólzorganizować wieczór panieński koleżanki i trochę mnie to stresuje :D Jedyny na jakim byłam to mój i oczywiście pamiętam tylko początek :D

11 lata 10 miesiąc temu #659930 przez natB
dziękuję dziewczyny za wparcie :*:)... jestem po wizycie, dostałam leki, żeby się nie odwodnić, na wymioty, biegunkę, jak do czwartku mi nie przejdzie to położą mnie na oddziale na 2 dni i nawodnią kroplówką ;/:(... chciałabym tego uniknąć...
prawdopodobnie źle znoszę ciąże, dlatego mam takie przeżycia, druga opcja to jakieś bakterie w jelitach...

najważniejsze,że z dzidziusiem jest wszystko w porządku po raz kolejny potwierdziła mi Pani doktor, że będzie chłopak :D:)...

jutro postaram się napisać więcej, a tymczasem idę spać :)

dobranoc :*

dziubek witam na forum :)

11 lata 10 miesiąc temu #660112 przez wielomama
Witajcie mamuśki!!!
Ja też tylko na chwileczkę po kilku dniach nieobecności. Niestety znowu całe mnóstwo obowiązków. Dostrzegam różnicę jaka zachodziła w moim życiu podczas drugiej ciąży a teraz. Wówczas miałam tyle czasu, że mogłam zasiadać do kompa na forum po 3-4 razy dziennie a teraz co 3-4 dni. Zresztą wątek lutówki 2008 e-mama był bardzo aktywny, aż przesadnie.
Tutaj na szczęście widzę, że większość kobitek jest tak zajęta jak ja i tylko 1-2 stronki dziennie na szczęście dla mnie.

dziubek witam serdecznie!!!

NatB wspaniały albumik. Naprawdę aż żałuję, że jakoś ciągle brakuje mi czasu, żeby taki album założyć.
Kochana mnie się wydaje, że to raczej jakaś bakteria. U mnie na śląsku niestety teraz jakaś bakteria grasuje i wszyscy wymiotuję i mają biegunki.Mam nadzieję, że całkiem ci przejdzie i nie będziesz musiałą odwiedzać szpitalka. Zdrówka życzę

małopolanka ja też mam straszne problemy z cerą. Niestety musiałam zacząć sobie robić codzienny makijaż, a u mnie to nowość. Tak więc teraz, nie mając jeszcze wprawy w ozdabianiu siebie, muszę wstawać pół godziny przed dziećmi, czyli o 6.00, żeby podmalować się, zanim zacznę dzieci odprawiać. Niestety trzeci raz dostrzegam, że ciąża to nie sama rozkosz i trzeba do wszystkiego przywyknąć. Ja i tak zazdroszczę na przykład Tobie i innym szczupłym kobietką, ponieważ po ciąży będziecie nadal wyglądały bardzo atrakcyjnie i szybko dojdziecie do wagi sprzed ciąży a ja...? po trzecim dziecku.....
Pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 50kg a teraz już mam 62 i 157 cm wzrostu.

Ja dziś odebrałam wynik testu papp-a oczywiście nie bardzo rozumie...miała któraś też takie robione?
Jutro do tej poradni patologii ciąży wyjazd o 8.00
A dla poprawy nastroju kupiłam dzisiaj malusieńkie spodenki dresowe błękitne dla maleństwa i mam nadzieję, że jutro usłyszę, że to chłopczyk.

11 lata 10 miesiąc temu #660406 przez suzi001
Hej dziewczynki dużo sie dzieje na forum,witam rownież nowa forumowiczke :)

NAT piękny album :) ja narazie zapisuje sobie przemyślenia w zeszycie z każdego tygodnia taki pamiętnik ciazy moze kiedyś moje malenstwo przeczyta sobie :) mam tez zamiar kupić sobie taka książkę i wszystko uwieczniac :) super sprawa i fajny pomysł nat :) i nie martw sie wymiotami moze to jelitowka jeśli tak to współczuje ja miałam to okropienstwo w 9 tyg i myślałam ze zejde z tego swiata nie mogłam ruszyć ręka ani noga tak mnie wywloklo na druga stronę.takze współczuje i trzymaj sie będzie dobrze :)))))

Wielomama przy dwójce dzieciaczkow to zawsze jest sie zabieganym i nie ma sie czasu dla siebie,wiem cos o tym bo moja siostra ma dwójkę plus psa małego i dom na głowie to szczerze nawet nie ma czasuzeby ze mną porozmawiać przez tel a jak ma chwile spokoju to zaraz dzieci jej dają w kość :) i tak dobrze ze masz chwile aby cos naskrobac na forum podziwiam takie kobiety ja bym sie chyba nie ogarnęła jakby wszyscy oś ode mnie chcieli,ale masz w miarę duże dzieci więc tez jest plusik :)

Malopolanka i pani p mi siostra poradziła robić na wypryski siemie lniane i przebywać buzie ona tak robiła w ciazy to mówiła ze jej pomogło i to jest naturalne a czasem naturalne jest o wiele lepsze i korzystniejsze niż drogie kosmetyki,i jeszcze chyba rumiankiem sie przemywala jak ja swedzial brzuch i miała sucha skórę,jak mnie dotkną takie problemy to skorzystam :)

11 lata 10 miesiąc temu #660414 przez suzi001
Pani p na kiedy masz termin porodu??

11 lata 10 miesiąc temu #660512 przez natB
Dziękuję Suzi i Wielomama :)... po tych lekach dzisiaj się czuję o niebo lepiej :)...

za 2 tygodnie mam kolejną wizytę i dojdą kolejne zdjęcia z USG :)...
źle załączyłam zdjęcia mojego albumu, 2 razy powtórzyło się to samo, ale już poprawiłam...

co do tych testów pappa ja szczerze nie wiem, co to takiego :P... mam nadzieję, że Wielomama wszystko ok, daj później znać, jak po wizycie :).. jedyne badanie prenatalne, które miałam na razie wykonywane to przezierność, ale to chyba nie to samo :P

11 lata 10 miesiąc temu #660696 przez pani_p
Suzi no ja odkad jestem w ciazy to tylko naturalne rzeczy stosuję w domu ;-) olejki, oliwe z oliwek. Rumiankiem tez przemywam buzię. A tym siemiem lnianym to taką papke zrobic i nakladac czy jak?

Narazie z usg mam na 1 listopada a z OM na 6 listopada :-)

11 lata 10 miesiąc temu #661135 przez Gravity
Witam nowe Kolezanki:)
Oczywiscie reszte znajomych tez:*
Ciesze sie ze u Was wszystko ok bo to najwazniejsze!

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka